icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
6. srp 2018

@andelka Uf, uz jsem se lekla, ze se sex nesmi 🙂) To bych mela docela dilema sex nebo miminko..tak dobry 🙂

andelka
6. srp 2018

@jednaholkaa sex se může normálně,pokud nemáš problémy nebo nedoporučí doktor.

jessulka
6. srp 2018

@basice To je prima, kdyz jsou ty kontroly pak takové uvolněné a je legrace. Ja dnes Dr. rikala, ze mi obcas tvrdne bricho, natékaji mi nohy a brni mne ruce. A on se začal smát a říká mi "A jinak hlava je v pořádku?" Někdo by se treba urazil, ale já to od něj prostě beru. Podá rzo vždy s úsměvem na rtech a smějeme se pak spolu. A když koukal na to pohlaví a byl tam ten pupečník, tak zase říkal, ze je to určitě ženská, ty si tam pořád něco strkaj.

dominika963852
6. srp 2018

@jessulka je vidět že se m u tebe prdolka dobře, boží fotka 😉 hlavně,že je vše ok ! A na hlavičce má srdíčko 😁

jednaholkaa
6. srp 2018

@lenkatorka A co ze tak najednou? To je z tehotenstvi nebo nejaka viroza? Tak drzim palce at je to brzo pryc!

renulkka
6. srp 2018

@jessulka Ajo, tak proto 🙂 Já pořád přemýšlela, jestli mi něco neuniklo, že jsi tu vyloženě nepsala, že teď v těhotenství máte nějaké komplikace 🙂 Tak teď to vím 🙂 Taky jsem brala Utrogestan, ve středu jsem měla poslední, to jsem byla zároveň i na tý pohotovosti... Od tý doby naštěstí po krvácení klid, akorát z nosu se mi zas zpouští, ale dole ťuk ťuk klid 🙂 U nás jsou konplikace bohužel u každého těhotenství :( První zt, další těhotenství krvácení a hematomy, když to zkončilo, tak zas křeče, u dalšího těhotenství už toho bylo zas o dost víc (krvácení, od 16tt kontrakce, od 23tt otevírání a zkracování čípku, ve 29tt podezření na selhávání jater - naštěstí ok, každodenní kontrakce až do porodu, ke konci patologické průtoky a malá se přestala mlet- po zot se to "upravilo")... Teď se to těhotenství zase pěkně rozjíždí, krvácení, křeče a tvrdnutí bříška... Takže čekám co přijde dál :( Ale zdá se mi, že při každým dalším těhotenství je to se mnou horší a horší a objevuje se i víc problémů :( Upřímně jsme s mužem zkoušeli sex, ale opravdu opatrně a ani jsem z toho nic neměla, protože ten strach je větší, takže teď už se o to ani nepokoušíme, i když chuť by byla 🙂 To ne že ne 🙂

jessulka
6. srp 2018

@dominika963852 Je to prďola můj. Jsem z něj nadšená. Jak nám mával, bylo to hezké, takové srdečné. Přeju ti to také zažít. Ty miminka jsou stejně v tom bříšku úžasný. Strašně moc se těším na kopanecky. Až budu Verunce říkat, ze kope, at si jde sáhnout.

jessulka
6. srp 2018

@renulkka Teda, to sis teda prožila. Chudáčku. To musely být nervy. Tak snad bude toto těhotenství klidnější. Víš, ja ani na ten sex nemám vubec chuť. A hlavně mám strach, co by se mohlo po tom stát. Dr. by si to přece nevymyslel. Pálí mne pořád žáha, takže mi vadí i líbání. Asi jsem divná a pro mého přítele asi teď nepřitažlivá, ale na víc se bohužel nezmuzu.

vilmic
6. srp 2018

@renulkka My neměli sex od začátku. S mužem jsme se tak dohodli ze strachu a i tak jsem v tom 11. tt zakrvácela. Od tý doby sice jen čas od času zašpinim (třeba dnes po 9 dnech - vždycky mě to trošku vyvede z míry), ale to asi patří k tomu vstřebávání. O sexu si necháváme tak maximálně zdát, ale chybí nám to oboum. Utrogestan beru pořád a to zůtra začínám 16. tt. Ve čtvrtek se dr zeptám jestli je to pořád nutný. Mám po něm šílený výtoky a už mě to pěkně sere, kort v tomhle vedru je to nepřijemný. Ani si nejsem jistá jestli v mým případě má vůbec nějaký vliv.

jednaholkaa
6. srp 2018

@vilmic Tak oralni sex asi nevadi ani v pripade komplikaci tipuju..? Ja se strasne bala, ze se pritel bude bat mit sex v tehotenstvi, uz jsem to od par holek slysela, a to by me odvezli do Bohnic asi. Nastesti zatim dobry, tak doufam, ze se nic nezmeni az bude vetsi brisko. Vlastne se citim vic sexy a je to zatim takova prijemna zmena, jak to telo vypada zensteji. Az na ty horka sakra.. to je trochu blby..

basice
6. srp 2018

@jessulka a co to na to brnění a natekani nohou řekl? Tedy kromě toho, jestli máš hlavu v pořádku 😁😁😁. Já mám teď v těch vedrech taky takový pocit těžkých a nateklych nohou. A to si říkám, co bude později až budu mít třeba o 15 kg víc. No jsem ráda, že budu rodit v zimě a ne v tehle vedrech.

Jinak u nás na sex také není chuť. Tedy u manžela by byla, ale mě to nic neříká. Chudák to bude muset ještě vydržet 😣

vilmic
6. srp 2018

@jednaholkaa No, my by strach neměli, kdyby minulé těhotenství neskončilo ve 21. tt následkem odloučení placenty, kdy všechno začalo hematomem, který se obejvil a nikdo neví proč. Věř, že to pak je s tím strachem jiný. My si samozřejmě vyhovět umíme, ale normální sex nám chybí.

renulkka
6. srp 2018

@jessulka Noo myslím, že toto těhotenství nebude o moc lepší, ale nezbývá než doufat 🙂 No člověk si to ani nedokáže užít, uvolnit se, pořád je ve střehu, aby něco nezačalo bolet atd... takže my jsme to zkusili, když byl poměrně klid (ani bolesti ani krvácení) a od té doby nic 🙂
@vilmic Taky krvácím bez jakékoliv příčiny (sex, námaha...)... U vás zlobí asi ten hematom u nás teď nejspíš ta placenta nízko... Takže jsme to jednou vyzkoušeli, když byl dole klid a od té doby ne 🙂 On se bere i v pozdějších týdnech kvůli čípku, když se začne zkracovat a otevírat se, ale to váš případ není, tak třeba už ho brát nemusíš 🙂 Ty výtoky jsou děsný, jsem ráda, že už nezavádím a to jsem měla jen večer :/
@jednaholkaa Mě třeba u minulého těhotenství vadil vyloženě orgasmus... Po něm se mi vždycky náramně rozjeli kontrakcecelkem pravidelné a tím se mi zkracoval čípek... Takže u nás nebyly možný ani jiný varianty :(

vilmic
6. srp 2018

@renulkka Věřím, že tě to už pro toto těhotenství pozlobilo dost a budeš už mít klid. Já si 14 dní píchám Clexane a snad to k něčemu je, resp. zhoršení zatím není, uvidíme ve čtvrtek. Minulé těhotenství jsem krvácela pořád, to se nedá srovnat. Taky teď hodně odpočívám a ještě musim říct, že to dvojčecí těhotenství je úplně něco jinýho. Všechno mi to přijde hrozně rychlý, dost mě bolí vazy od natahování dělohy, břicho mě už teď dost táhne. A to nejsem ani v půlce, asi se je na co těšit.

michaelarei
7. srp 2018

@jessulka jeeej miminko je krásneee...gratulujem k super kontrole . S talkem jsme na tom stějne ale já mám porád nizkej :D

frndafrrr
7. srp 2018

@basice U nás zase uklízí mladá, po bráchovi po chlapovi. 😂
@jessulka Já si nemůžu pomoct, ale takhle z přepisu mi ten tvůj doktor příjde spíš trochu uchylnej nez vtipnej, ale naživo a s patřičným výrazem to asi vyzní jinak.

dominika963852
7. srp 2018

@jessulka je to prostě zázrak. Včera jsem zrovna říkala manželovi, že už se těším až ho ucitim kopat aspon budu trochu vic v klidu. Vcera k veceru me zacalo dost bolet bricho, tak jsem se na wc pořád kontrolovala, ale asi to bylo spíš z jídla.

dominika963852
7. srp 2018

Tak jsem to asi zakrikla, trošku krve na papíře a jsem na dně 😢

1nelinka
7. srp 2018

@dominika963852 neboj nemusi to nic znamenat..ja jsem v minulem tehu zakrvacela tak že ze me nekecam vylitlo prez litr krve..byla jsem na wc a teklo to a teklo a teklo to..do nemocnice jsme prijely a mela jsem uplne durch kalhoty..a taky vse dobre dopadlo🙂) drzim palecky

dominika963852
7. srp 2018

@1nelinka snad to bude dobRe. Já už potrat za sebou mám tak mám strach, vůbec nevím jestli zajet na pohotovost. Za dva dny mám mít velký už.

frndafrrr
7. srp 2018

@dominika963852 určitě bude, pokud ti to pomůže ke klidu, tak si zajeď, hlavu ti nikdo neutrhne a budeš v pohodě, držím palce. 🍀

dominika963852
7. srp 2018

@frndafrrr dekuji. Dobře pro klid to bude urcite lepší, úplně se klepu

vilmic
7. srp 2018

@dominika963852 Držim palce, dej pak vědět. Hlavně se snaž být v klidu, určitě to bude dobré.

jp86
Autor odpověď smazal
jessulka
7. srp 2018

@basice Říkal, ať hodně piju a dám si alespoň jednou denně kafe, nebo colu. Je to prý od tlaku. Nebo ho ještě napadla krční páteř. Tak se v práci mám občas projít, vypodložit si nohy nějakou vyšší krabicí, aby mi pořád nevisely dolu a hlavně se nemám přetěžovat prací a spíš v těch horkých dnech odpočívat.
Většinou to mám až odpoledne a hlavně k večeru. Říkal, že mi nebude nic předepisovat, když mi všechny testy dopadly dobře. Tak uvidím.
@frndafrrr To asi jen z popisu, on je hrozně fajn, milej, hodnej. Umí tu svojí legraci podat, že se tomu člověk musí zasmát. Jsem za něj ráda. Chodila jsem k jedné paní primářce a ta zase byla jak vyschlá žába. Jen pozdravila, udělala prohlídku, zeptala se jestli nemám nějaké potíže a to se mi ani nepodívala do obličeje. Psala pořád něco do PC a pak mi podala ruku a řekla nashledanou. a šla jsem. U mého Dr. jsem na návštěvě 15 minut. Probereme např. dovolenou, jak se má, jak se mám já, co nového. Je to takové uvolněnější.
@dominika963852 Myslím na tebe. Zavolej k Dr. a ať tě vezme už dnes, ať jsi klidnější. Ultrogestan určitě pomůže. Držím palečky ať je miminko i ty v pořádku.

jessulka
7. srp 2018

Ahoj holky, asi jsem se zamilovala: https://www.skibi.cz/zimni-kombinezy?velikost-d...
Ale ta cena ☹

renulkka
7. srp 2018

@dominika963852 Neboj se a zajdi buď k dr nebo na pohotovost ;) Ja byla ve středu kvůli bolestem a krvácení a naštěstí to bylo dobré jen zlobí placenta, jak je nízko... Tak mi dali injekci na zastavení krvácení a injekci magneska na ty křeče 🙂 Držím palce, ať je vše ok, pak dej vědět 🍀
@jessulka Utrogestan není na krvácení, ale k udržení těhotenství... Mě třeba se produkuje míň progesteronu, tím by se těhotenství neudrželo, tak ho dodáváme progesteronem v Utrogestanu... Až začne fungovat placenta, tak už není potřeba... Na krvácení je třeba Ascorutin ;)

jessulka
7. srp 2018

@renulkka Aha, tak to jsem to popletla.

dominika963852
7. srp 2018

Holky díky moc za takovou podporu
Byla jsem u své dr. Vše v pořádku, Ale strach neskutečný . Mam odpocivat . Vcera jsem poprvé vysadila utrogestan, tak prý ho raději ještě necháme.
Mimi jednu ruku za hlavou na pohodu, i srdíčko mi dala poslechnout pro klid duše. 😰💞

jessulka
7. srp 2018

@dominika963852 Brouček malinkej. Takhle vystrašit maminku. Ten můj malej prcek včera taky na pohodu na zádech, nožičky pokrčené, ruku za hlavu a druhou mi mával. No já se smála, až mi vyhrkly slzy. To je dobře, že máš dál užívat Ultrogestan. Bude to dobré, uvidíš. A teď si dej s chutí něco dobrého na ty nervíky, co jsi musela prodělat.

Strana