icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
8. srp 2018

Akorát bude v jiné barvě. Pokukuju po béžové nebo šedé.

andelka
8. srp 2018

@skretik asi se domluv s doktorem. Jemu to bude v podstatě jedno který den mezi 6-8 týdnem před TP zvolíš.

vilmic
8. srp 2018

Holky, mám takový dotaz. Jak mám pomoct prdům? Bolí mě z toho břicho, jde mi to až do zad a prostě ani prd.

ajdamajda
8. srp 2018

Ovocne laxativum - fructolax. Degastin na prdy kdyz zabere

skretik
8. srp 2018

@andelka no tam jde o to, ze kdyz pujdu 6tydnu pred terminem porodu dle MS, mam nastup nekdy 5.1, ale pokud to vezmou podle UTZ tak mam nastup nekdy 29.12 coz je 6tydnu pred porodem podle UTZ.

andelka
8. srp 2018

@skretik a ty potřebuješ které datum? Doktorovi je to jedno. Mně v minulé prukazce napsali prostě rozmezí kdy můžu nastoupit a tuším že to bylo podle pm.

skretik
8. srp 2018

ja chci prave podle terminu MS, abych nastoupila 5.1 a museli mi proplatit aspon dovolenou. Sef nam slibuje uz pul roku, ze nam prida a furt nema cas, takze ve chvili kdy oznamim tehotenstvi, mam smulu. Tak aspon nejakou kompenzaci bych rada

andelka
8. srp 2018

Teď jsem se koukala a měla bych na md nastoupit 21.12. juuuu už ať jsou Vánoce😀

vilmic
8. srp 2018

@ajdamajda Tisíceré díky, zítra koupím.

elisha2
8. srp 2018

@vilmic mě nezabralo skoro nic,už sem vyzkoušela espumisan tobolky,Hylák forte,a víc teho pro Tehu prej není.Taky trpím pokaždé,když se otočím tak to ve mě skruka,vrci a Bubla ale jak říkáš ani prd...

andelka
8. srp 2018

@skretik a musíš nutně toho 5.1.? Nemůžeš třeba 2.1.? To je normální pracovní den. Já bych se domluvila s doktorem. Vždyť jim je to jedno. Kolikrát to o pár dní posunou,když je potřeba kvůli nároku na md nebo tak. Stejně se houby ví kdy člověk nakonec porodí.

frndafrrr
8. srp 2018

Holky musím si trošičku postěžovat, jsem ráda, že o těhotenství ví jen ségra, - podpora a máti, protože jsem dnes dostala opět psychicky přes hubu, máti nakoupila xxl vlnu a pletla ségře pufy domů a zmínila jsem se, že deka z xxl vlny by se mi líbila do kočárku, odpověď? Prý jestli nejsem zase moc napřed... (nepotratila jsem nikdy o dítě přišla po porodu v 37+0 za 6 dní!) Opravdu podpora, pro někoho kdo za úsměvem skrývá strach... Fakt jsem nasr... Místo podpory ze strany vlastní matky, tak depka shrnutá do pár vět.... Radši jsem se rozloučila, jinak by bylo asi zle...

frndafrrr
8. srp 2018

@vilmic já mám klasiku espumisan a zatím dobrý.

skretik
8. srp 2018

@andelka no prave, zkusim se s nim domluvit, je mi jedno kdy to bude, jen aby to bylo v lednu :D . Ja uz si to totiz nepamatuju kdo a podle ceho to vyplnuje, jeslti ukazujes prukazku nebo jak to je. Zeptam se dr. az tam pujdu

andelka
8. srp 2018

@frndafrrr je to těžké. Já jsem taková odtažitá,my o těhotenství moc nemluvíme, neřešíme. Syn když se dozvěděl že jsme zase v očekávání zahlásil,že doufá že nám zase neumře. No prostě všichni radostné reakce. Máti řekla že myslela že jsme to pustili k vodě a že nemáme rozum. Možná se to změní po velkém utz,kam jsme se minule nedostali. Asi je to i pro ni těžké a bojí se těšit a řešit a radši je opatrná.

andelka
8. srp 2018

@skretik já jsem nikdy md neřešila,ale co vím,tak se vyplňuje formulář pro zaměstnavatele. A průkazka si myslím že se tam neřeší.

skretik
8. srp 2018

@frndafrrr to je neprijemna reakce :( . Snad ji to dojde a da si priste pozor. ja jsem potratila na zacatku a i ted nerada mluvim o tom, ze jsem tehotna :(, ani se mi nechce to nikde rikat, ale uz to zacina byt videt :(. Jediny syn mi dela radost jak to prijal a jak o tom mluvi. U ostatnich okamzite menim tema.
Pohlad si brisko, hod nohy nahoru a uz na to nemysli 🙂

vilmic
8. srp 2018

@frndafrrr ach joo, to potěší teda. Hlavně nejsi v 6. tt, aby měla takový hlodavý řeči. Mě by to taky naštvalo.

vilmic
8. srp 2018

@elisha2 ach ich ouvej, to mi ani neřikej. My teď byli skoro týden u babičky a ta nám vyvařovala, tak se to na mě asi podepsalo. Ikdyž já jsem jak balónek od začátku.

frndafrrr
8. srp 2018

@andelka My jedno "pak" máme, ale o to právě víc mě mrzí ta reakce
@skretik
@vilmic Právě holky, dodala ať si vzpomenu.... Jak kdybych mohla zapomenout, jak jsem ho "úkolíbala" a vybírala doma mezi nachystanou a nastrojenou výbavou věci ke kremaci., místo mimina dostala misku popela. Jestli by jí přišlo líp hupnout pod rychlík?! Přes práh mi šedá věc nesmí a to že jsem tu a dobrá leč zaskočená neplanovaným a pozitivní.. No prostě jsem ráda,že s mým špekem to půjde dlouho tajit... Protože už moje vlastní matka se chová jako pinda.

vilmic
8. srp 2018

@frndafrrr To je tak smutný, tečou mi slzy. Tohle jsem si přesně řikala v lednu, když jsem porodila mrtvý miminko, že jsou na tom kidi hůř, že jsou maminky, co ta miminka donosily a přišly o ně. Teď už bude všechno dobrý a na mámu se vyprdni.

veronika_2019
8. srp 2018

Holky všem děkuji za reakce ! Mě to na dvě hodinky přešlo a je to tu zase , zvedla jsem se a úplná bolest 😒 uvidím jak mi bude zítra a kdyžtak skocim k tomu doktorovi, radši 30x navíc než jednou pozdě .. jinak co čtu ty vaše příběhy :( mám husinu .. a to byl pro mě konec světa v 9tt při SP.. doufám ze to všichni dotahneme do konce a pak si budeme posílat fotky miminek ♥️

frndafrrr
8. srp 2018

@vilmic Beruško, takový pocity máme všechny, já to třeba posouvám na SIDS a s věkem dětí dál, nebo hůř ale je to stejné. Každá baba co si to je čte napíše k diskuzi, já bych to nezvládla... Ale zvládla.. Tak to je. Je mi líto tvého prcka, ale věřím, že dvojky ti to vynahradí. 🙂

andelka
8. srp 2018

@vilmic
@frndafrrr to jsem si říkala taky. Že později by to bylo mnohem horší,nebo že jsem aspoň nemusela volit jako někdo komu zjistí vvv. Hodně cítím že tohle těhotenství je tím poznamenané. Někdo to neumí vyjádřit, vcítit se.. někde vazne komunikace.. kolem mě se našlapuje,a ani já to v okolí moc nerozebírám. Moje mamka ani neví kdy mám TP.

misak48
8. srp 2018

@skretik hele já teda nevím, ale jestli to dobře chápu, tak doba na mateřské dovolené se z hlediska nároku na dovolenou počítá stejně jako bys chodila do práce. To znamená, že pokud jsi v novém roce alespoň 60 dní na MD, tak máš nárok na celou dovolenou za rok 2019. I kdyz na ni nastoupila už v prosinci ...

andelka
8. srp 2018

@veronika_2019 já bych k Dr radši sjela. Pro jistotu.

frndafrrr
8. srp 2018

@veronika_2019 jé my tě nechtěně strašíme, promiň, ale pokud se necítíš pro klid duše zajeď, max příjdeš o poplatek na pohotovosti, ale za klid to určitě stojí 🍀

frndafrrr
8. srp 2018

@andelka U nás je to naopak dupot slonů, jakobych byla jediná kdo zapoměl, ale co nějak bylo, nějak bude, prostě musí člověk doufat... Nic jiného mu nezbývá, než kolikrát spolknout stres. A tvářit se v pohodě....

jessulka
8. srp 2018

@frndafrrr Ach jo, to je někdy trápení s těmi lidmi. Já jsem zakázala o mém těhotenství mluvit, rodinu jsem požádala, aby mne s nikým nerozebírali, ze az to budu chtít říct, tak to reknu sama. Těhotná jsem přece já. A má nejlepší kamarádka mi píše zprávu, že jsem ji strašně zklamala, ze se tu radostnou zprávu nedozvěděla první ode mně, ale od mojí maminky. Strašně mne tím mamka zklamala. Chtěla jsem to mamce říct, ale nebudu se zbytečně nervovat. Kelišová jedna. A když jsem prohlásila, že pohlaví dítěte zatim nechci vědět, tak se urazila a řekla, ze mi nerozumí, proc když uz je ta možnost, proc si to nechci nechat říct.
Vždyť je to moje/naše věc.

frndafrrr
8. srp 2018

@jessulka maminka je asi pyšná, holt maminka, A pohlaví je Čistě vaše věc kočko! Vůbec se tím něčil a nech to na svém, pocitu! Já tu dnes prudila dlouho, ať prý se vykurýruju z rýmyčky, zítra se zas budu krotit🙈😂

Strana