Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze
Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka
@medulinek Ja jsem zatim fakt nezazila, aby ty prášky mely takovy efekt. Vetsinou dokázaly stáhnout lačnou o 0,1 nebo 0,2 mmol/l, ale to je jejich maximum. Spis si říkám, jestli ten glukometr pred tím nemeril blbe..
Takového skoku ty prášky schopné nejsou. Ale byli by super, kdyby byly 🙂
@martyina záleží, co ma nasmlouvaneho s firmama. Protože fakticky jako těhotná na dietě na glukometr nárok nemáš. Pojišťovna hradí pouze 400 proužků. Ale ani to někteří diabetologove nevědí, protože se to měnilo poměrně nedávno. Ale mnoho diabetologu dostává od firem vzorky glukometrů a ty pak dávají těhotným.
@martyina Nekdy se nevrací. Záleží na tom lékaři, co ma nasmlouvaneho. Ale ta Tvoje doktorka ho jisté chtela vratit pro to, aby ho zas mohla poslat do oběhu, což mě upřímně děsí. Kdyby Ti na tyhle glykemie dala noční inzulín, fakticky by se moc nestalo. Ale kdyby Ti dala rychlý na jídlo, mohla Tě dostat do hypoglykémie...
Tak ja si dala ke snidani o pul krajice chleba vic a hned 8,8.
V pondeli rodila kamaradka,cukrovku mela stanovenou od 25tt,dostala glukometr a dietu,nemerila se vubec,nechtela mit rzpichany prsty a kazdy den dortik a kafe s dvema cukrama,hodnoty si psala od oka a v pondeli holcicka 3,5 kilo bez problemu. Rikam si,ze se na to nevyprdnu
akorát máme mít oslavu se spoustou malých zákusků tak nevím tedda co budu jíst☹ a yslím že taky úplně ten den neodolám.. může se něco stát?
@martyina Bohužel to vedet nemusí. Dokud mi jednou nezačal glukometr kolabovat, tak by me to taky nenapadlo. Ale když jsem pak mluvila s paní, která pracuje pro firmu, tak jsem leccos zjistila. Ten glukometr je citlivý vůči různým vlivům a pokud ta doktorka toho uživatele nepouci, muze se pak snadno rozjet.
dneska jdu poprvé na utz po zjištění cukrovky tak jsem zvědavá co mi řekne, vyšetřuje se něco navíc?

kolik jste měli něž jste dostali inzulin?