Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze
Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka
@ev.ka ještě pár týdnů máme, ale 4kg mít asi skutečně nebude 😉
Do 32. tt byl taky v normě, pak už jenom rostl. Bylo mi řečeno, že inzulin tomu růstu taky napomáhá. A já mu za tu váhu klidně přenechám všechny zasluhy😉
@dayella v jakém tydnu si rodila? U mě díky poloze KP plánují porod na 38+.
Ahoj jmenuji se Anička.velice jsem spechala na svet narodila jsem se vcera po 16hodinach velkych kontrakci akutnim cisarskym rezem.vykoukla jsem na svet po 14hodine a mam 2416g a 43 cm.lezim na novorozenecke jipce a jsem bojovnice.drzte nam palce
@anabella_lee jee to je malá prdolka. Hlavně, ať jste v pořádku. Copak se stalo? Praskla voda? Jaký si byla týden?
@fandysek_1 zacaly kontrakce zase a porod se sam rozbehl.byla jsem 34.tyden plus jeden den. Dekujeme bojujeme
@anabella_lee tak to má hezkou váhu i tak. Asi jde asi o dozrati plic ne? Oni ti ji na jipce pohlidaji a brzy půjdete domů 😉
@anabella_lee tak gratuluju 🙂 drzim palce at jdete brzy domu 🙂
@anabella_lee
Taky gratuluju, at se male dobre dari a jdete brzy domu.
@anabella_lee Gratuluju!!! Moc přeju Vám i Aničce hodně štěstí a brzké uzdravení (nabrání sil) a veselou cestu domů. Nevím, kde jste rodila, ale pokud jste v Podolí, tak je o Vás dobře postaráno. Všichni jsou v šíleném zápřahu a přitom si udržují úsměv a teplá slova, když je potřeba. Ráda na ně vzpomínám. I trochu polní podmínky na oddělení šestinedělí se dají přežít (a to jsem se hodně bála, jak to dám, když jsem četla příspěvky v diskuzích. :D )
@balrozka ja jsem z ostravy.jsme ve fakultni nemicnici.
@fandysek_1 Rodila jsem 38+6. Trochu jsem otálela s termínem, tak byl takový posunutý. Kdyby měli místo na sále, rodila bych už 38+2.
Znovu se pripominam (uz nevim, komu to bylo - vidim jen kus historie). Nekdo mel zajem o Lantus pro pritele. Nikdo se mi neozval, mam to v lednici, tak je porad k dispozici. Stejne tak Apidra. Tak se kdyztak ozvete, diky.
@anabella_lee Aha, tak to jo. 🙂 Přeju hodně sil a radosti s mimčem. Šestinedělí jsem sice probrečela a když mi někdo řekl, že se to za dva nebo tři měsíce zlepší, měla jsem chuť po něm něco hodit. 😀 Když teď vidím fotky své dcery, i s těmi slzami a nejistotami bych to vrátila zpátky. Je to teď pětiměsíční usměvavé miminko, ale už je jinde. Minimálně o hlavu větší, o kus šikovnější... Takže když člověk přijme to, že brečí i u reklamy na prací prášek nebo když si maže rohlík k snídani, tak se to dá vydržet. 😉
Ahoj holky, tak se s dovolením k vám přidávám. Dnes jsem se to dozvěděla a jsem si i pobrečela. Zítra jsem objednaná na diabetologii, tak jsem zvědavá
@vvercatkoo kolik Ti naměřili? Je to šok, ale pak uvidíš, že to není tak hrozné.😉
@anabella_lee jak se malé daří?
@fandysek_1 na lačno 4,6, po hodině 11 a po dvou 9
@vvercatkoo to dáš dolů dietou a bude to dobré 😉
@fandysek_1 takže je možné, že ji nebudu mít do konce? Nějakou tu dietu?
@vvercatkoo tak pokud budeš mít tehotenskou cukrovku dietu budeš mít do konce těhotenství a pokud se ti hodnoty nebude dařit držet dietou přijde na řadu inzulin. Je zbytečné předbíhat. Budeš si měřit a pak se uvidí.
@fandysek_1 vcera ji z jipky presunuly na jine oddeleni kde jsme konecce spolu😍ma nizsi teplotu jak byla v inkubatoru neumi si teplotu jeste udrzet tak ma vyhrivanou podlozku a dokud si neudrzi teplotu a nebude pribirat a pit pekne tak domu nepujdeme.tak nam porad drzte palce.ale mala je moc sikovna
holky ,které si pícháte inzulín na jaké hodnoty jste se po něm dostaly?

@fandysek_1 tak to bych se asi nebála, že ho inzulin vykrmí (tak jsem to z příspvěvku pochopila)