icon

Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze

kacule85
20. bře 2014

Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka

ev.ka
24. říj 2017

@fandysek_1 tak to bych se asi nebála, že ho inzulin vykrmí (tak jsem to z příspvěvku pochopila)

fandysek_1
24. říj 2017

@ev.ka ještě pár týdnů máme, ale 4kg mít asi skutečně nebude 😉

dayella
24. říj 2017

Do 32. tt byl taky v normě, pak už jenom rostl. Bylo mi řečeno, že inzulin tomu růstu taky napomáhá. A já mu za tu váhu klidně přenechám všechny zasluhy😉

fandysek_1
24. říj 2017

@dayella v jakém tydnu si rodila? U mě díky poloze KP plánují porod na 38+.

anabella_lee
27. říj 2017

Ahoj jmenuji se Anička.velice jsem spechala na svet narodila jsem se vcera po 16hodinach velkych kontrakci akutnim cisarskym rezem.vykoukla jsem na svet po 14hodine a mam 2416g a 43 cm.lezim na novorozenecke jipce a jsem bojovnice.drzte nam palce

fandysek_1
27. říj 2017

@anabella_lee jee to je malá prdolka. Hlavně, ať jste v pořádku. Copak se stalo? Praskla voda? Jaký si byla týden?

anabella_lee
27. říj 2017

@fandysek_1 zacaly kontrakce zase a porod se sam rozbehl.byla jsem 34.tyden plus jeden den. Dekujeme bojujeme

fandysek_1
27. říj 2017

@anabella_lee tak to má hezkou váhu i tak. Asi jde asi o dozrati plic ne? Oni ti ji na jipce pohlidaji a brzy půjdete domů 😉

anim1984
27. říj 2017

@anabella_lee tak gratuluju 🙂 drzim palce at jdete brzy domu 🙂

lentilkah
27. říj 2017

@anabella_lee
Taky gratuluju, at se male dobre dari a jdete brzy domu.

balrozka
27. říj 2017

@anabella_lee Gratuluju!!! Moc přeju Vám i Aničce hodně štěstí a brzké uzdravení (nabrání sil) a veselou cestu domů. Nevím, kde jste rodila, ale pokud jste v Podolí, tak je o Vás dobře postaráno. Všichni jsou v šíleném zápřahu a přitom si udržují úsměv a teplá slova, když je potřeba. Ráda na ně vzpomínám. I trochu polní podmínky na oddělení šestinedělí se dají přežít (a to jsem se hodně bála, jak to dám, když jsem četla příspěvky v diskuzích. :D )

anabella_lee
27. říj 2017

@balrozka ja jsem z ostravy.jsme ve fakultni nemicnici.

dayella
27. říj 2017

@fandysek_1 Rodila jsem 38+6. Trochu jsem otálela s termínem, tak byl takový posunutý. Kdyby měli místo na sále, rodila bych už 38+2.

balrozka
28. říj 2017

Znovu se pripominam (uz nevim, komu to bylo - vidim jen kus historie). Nekdo mel zajem o Lantus pro pritele. Nikdo se mi neozval, mam to v lednici, tak je porad k dispozici. Stejne tak Apidra. Tak se kdyztak ozvete, diky.

balrozka
30. říj 2017

@anabella_lee Aha, tak to jo. 🙂 Přeju hodně sil a radosti s mimčem. Šestinedělí jsem sice probrečela a když mi někdo řekl, že se to za dva nebo tři měsíce zlepší, měla jsem chuť po něm něco hodit. 😀 Když teď vidím fotky své dcery, i s těmi slzami a nejistotami bych to vrátila zpátky. Je to teď pětiměsíční usměvavé miminko, ale už je jinde. Minimálně o hlavu větší, o kus šikovnější... Takže když člověk přijme to, že brečí i u reklamy na prací prášek nebo když si maže rohlík k snídani, tak se to dá vydržet. 😉

jerra
31. říj 2017

Ahoj, uklizela jsem lekarnicku a nasla jsem jedno neotevrene baleni prouzku do glukometru, co mi zbyly z prvniho tehotenstvi 🙂
Myslite ze je to jeste pouztelne, kdyz to ma po expiraci?
Pripadne mel by o ne nekdo zajem (za postovne)? Mi jsou uz k nicemu a rada daruju.

vvercatkoo
31. říj 2017

Ahoj holky, tak se s dovolením k vám přidávám. Dnes jsem se to dozvěděla a jsem si i pobrečela. Zítra jsem objednaná na diabetologii, tak jsem zvědavá

fandysek_1
31. říj 2017

@vvercatkoo kolik Ti naměřili? Je to šok, ale pak uvidíš, že to není tak hrozné.😉

fandysek_1
31. říj 2017

@anabella_lee jak se malé daří?

vvercatkoo
31. říj 2017

@fandysek_1 na lačno 4,6, po hodině 11 a po dvou 9

fandysek_1
31. říj 2017

@vvercatkoo to dáš dolů dietou a bude to dobré 😉

vvercatkoo
31. říj 2017

@fandysek_1 takže je možné, že ji nebudu mít do konce? Nějakou tu dietu?

fandysek_1
31. říj 2017

@vvercatkoo tak pokud budeš mít tehotenskou cukrovku dietu budeš mít do konce těhotenství a pokud se ti hodnoty nebude dařit držet dietou přijde na řadu inzulin. Je zbytečné předbíhat. Budeš si měřit a pak se uvidí.

anabella_lee
1. lis 2017

@fandysek_1 vcera ji z jipky presunuly na jine oddeleni kde jsme konecce spolu😍ma nizsi teplotu jak byla v inkubatoru neumi si teplotu jeste udrzet tak ma vyhrivanou podlozku a dokud si neudrzi teplotu a nebude pribirat a pit pekne tak domu nepujdeme.tak nam porad drzte palce.ale mala je moc sikovna

kotito
2. lis 2017

holky ,které si pícháte inzulín na jaké hodnoty jste se po něm dostaly?

jullli
2. lis 2017

@kotito ja uz jsem se dostala i na treba 4,2-4,8 pred jidlem ostatni mam dobre

kotito
2. lis 2017

@jullli nemůžu se dostat pod 5,2 před jídlem :-/ a ted hodinu po obědě -
zeleninový salat s eidamem a celozrnym doma pečeným chlebem mám 7,7! v úterý jdu k doktorce, určitě mi to zase zvedne :-/ Je možné,aby nějaký druh inzulinu prostě nefungoval jak má?

jullli
2. lis 2017

@kotito ne neni, spis mas proste stale nizkou davku.
A meris podctive po hodine? Jinak pokud ti nedela dobre tmave pecivo kupuj jine dej si trebs jen zitny chleba

kotito
2. lis 2017

@jullli dělám si chleba sama, a nikdy po něm nebyl problem :-/ měřím poctivě, mám budíka 😀 po dalších 30 minutách je to o dost lepší

jullli
2. lis 2017

@kotito a vazis? Pak me jen napada ze mas porci vetsi nez inzulin zvladne snizit. Jinak ten levemir snizuje o cca 0,3-0,5
Takze vypada ze ti pridaji davku

Strana