icon

Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze

kacule85
20. bře 2014

Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka

linee
27. únor 2018

@skripmart opravdu to neprestreluj moc nizko,pro telo ani plod tp take neni dobre,150g je opravdu hodne spodni hranice.Kdyz,dej si jeste vecer ten knackebrot s lucinou,aby ses dostala nahoru.a nezapomen hodne pit,to dela take hodne

skripmart
27. únor 2018

@linee teď jim dva plátky večerního chleba s rostlinným máslem .... dva plátky sýru a kedlubnu ... druhá večeře 🙂

linee
4. bře 2018

Holky, jdu si pro radu tentokrat i ja. Cukrovka zatim v pohode, byla jsem na 20j.
Najednou posledni dva tydny jsem po jidle mela ok, ale ranni mi pod 5 neklesla. A bylo jedno, zda jsem byla na 20,22 nebo 24j. Takze jsem to nechala na 20. Udrzovala jsem to aspon na 5,1. Najednou dnes rano nalacno 6,3 a po snidani 11,3. Na jidelnicku jsem nic nezmenila. Nevite, cim by to mohlo byt? Nebo proc z niceho nic najednou takto vysoke hodnoty?

z_kopretinka
4. bře 2018

@linee pry se to s tt muze zvysovat

z_kopretinka
4. bře 2018

@linee nebo neleze na tebe neco??? Ja ted mela nejakeho bacila jeste k te ruce. Krk, ryma, kasel aa to mi to slo taky trochu nahoru. Pak mi nesedi snidane kdyz manzel koupil jiny chleba.

linee
4. bře 2018

@z_kopretinka no, mam 3 tydny tehu rymu. Ale ten skok mi prijde veliky. A malo spim, male rostou posledni zuby a moc toho nenaspim. Jen mne prekvapilo, ze bezne mam po jidle do 6 a ted temer dvojnasobek

z_kopretinka
4. bře 2018

Jak je to s porodem? Budou vyvolavat driv nebo nechaji do terminu atd? Jsem se nezeptala v poradne :( bylo to sup sup a ven a ja se jeste vyptavala na jiny problem kvuli atb co jsem potrebovala nasadit.

linee
4. bře 2018

@z_kopretinka ja u prvniho byla na diete a nechali mne do terminu.Ted nevim,jak to bude.Zavisi jak dite prospiva a na konkretni porodnici.Co jsem ale cetla,na inzulinu vesmes vyvolavaji kolem 38+0.Zitra mam poradnu,zeptam se lekarky a dam vedet🙂

linee
4. bře 2018

@skripmart jak bojujes?

skripmart
4. bře 2018

@linee ani mi nemluv ... včera už mi ruply nervy a normálně jsem se rozbrecela ... mužů se stavět na hlavu a lacnou jsem ještě do normálu nehodila .... jsem z toho vyrizena

z_kopretinka
4. bře 2018

@skripmart nenervuj se. Ja mam dve tablety a uz picham 20 a asi budu dal pridavat. Dietu drzim. Dr rikala ze nemam stresovat, ze to je zpusobene hormony a nemuzu za to.

z_kopretinka
4. bře 2018

@linee ja u prvni cukrovku nemela. Poradnu mam ve stredu u Apolinare tak se musim zeptat. Ted jsem 36+5. U prvni mi praskla voda. Ted se desim, ze by mi to meli vyvolavat.

linee
4. bře 2018

@z_kopretinka ja mela prvni vyvolanou v terminu a v pohode,neboj se toho;)

linee
4. bře 2018

@z_kopretinka 😂 tak jsem dnes vecer rozlustila zahadu sveho zvyseneho cukru.Jak jsem se pichala,tak jsem pres svuj bruch nevidela ohlou jehlu a vse vyteklo mimo.Manzel sice cely vecer rikal,ze neco strasne smrdi i ja to citila.Ale nejak jsem nad tim nepremyslela. Blba jsem,no😎

linee
4. bře 2018

@z_kopretinka na kolik se ted dostanes s 20j?

linee
4. bře 2018

@skripmart kliid,budouci matko😉 nekdy dieta proste nestaci.Muze za to placenta a hormony. Porad to jde vyresit😉

jericek
4. bře 2018

Ahoj..mám taky tehu cukrovku ale jsem pouze na dietě 250g sacharidů... vůbec jsem neřešila jídelníček.. tmavé pečivo mi nedělalo dobře... Měřila jsem si cukr jen třikrát týdně 4 krát za den..u mě šlo o pravidelnou stravu i noci když jsem měla hlad dala jsem si jogurt...a hlavně žádný stres..jinak váhový odhad máme zatím 3200g a to mě čeká porod v nejbližších dnech.takze žádné velke mimco...prý podle nových lék.postupu se může přenášet.. každopádně pro mě je tehu cukrovka tím jak hranici na 5.1 na lačno pouze důvod jak vytriskat z pojišťoven prachy a vystresován nastávající maminku..

linee
5. bře 2018

@skripmart kliid,budouci matko😉 nekdy dieta proste nestaci.Muze za to placenta a hormony. Porad to jde vyresit😉

linee
5. bře 2018

@jericek drzim palce k porodu🙂 jinak ta velikost miminka je problematicka,pokud se cukrovka nekompenzuje (dietou nebo necim jin Ja byla na diete u prvnihi a mala mela necele 3 kila

z_kopretinka
5. bře 2018

@linee ja menim jehlu ob den. Ted s 20 mam 5,2 5,4

z_kopretinka
5. bře 2018

@jericek muze se zdat, ale neni to tak. Verumka nebo werumka ted nevim k tomu ma zajimavy clanek ze studie tehu cukrovky. Jsou tam grafy kde je videt prave rostouci dopad na miminko prave jen s tou zvysenou lacnou hodnotou. Navic ja sama mela hranici 5,1 myslela si to same. Ale pak jsem zacala poradne hledat informace. A jeste ze to tak je. S dalsimy tt se to horsi casto a ja jsem dukaz. Zacala jsem s lacnou 5,1 a ted mam tablety a inzulin a ani tak se nedostanu pod limit.

linee
5. bře 2018

@z_kopretinka tak jsem se dr.ptala a rekla mi,ze zavisi na konkretni porodnici.Pokud se nepridruzi dalsi problemy,obvykle se vyvolava kolem 38+0

z_kopretinka
5. bře 2018

@linee jsem zvedava co mi reknou ve stredu. To uz bych pristi tyden pripadne sla vyvolat. Uf. Hlavne ted musim dobrat atb. Ty mam jeste na tyden. Do toho mam rymu a mala taky a kasel.

hubertka
5. bře 2018

Ahoj holky, tak doktorka byla docela spokojená, dlouhý cukr mi trošku klesl, ranní lačná zas trochu vyšší (nějak jsem večer před odběrem nepřemýšlela 🙄 ). Už se nemusím měřit 6x denně, ale jen 2x týdně. Jsem za to ráda, ale přijde mi, že jsem povolila a už to stravování moc nehlídám..tak zas musím začít. Ale třeba chleba se sýrem už nemohu ani vidět..je mi doporučován tvaroh, ale přijde mi, že mě po něm pálí žáha..ale mléko zvládám v pohodě..

linee
5. bře 2018

@hubertka zkus radeji zakysane mlecne - kefir,jogurty a pod.Mne take stoupnul ranni,ale dlouhodoby mam v pohode (34).Tak super,budes uz i ty sama klidnejsi,vid?

linee
5. bře 2018

@hubertka a na chleba treba lucina,tvarohove pomazanky a pod.🙂

z_kopretinka
5. bře 2018

@hubertka na chleba maslo a nahoru okurku, redkvicky, posolit... asi jeste koupim pazitku. Zerve, lucina, cottage, sunka. Chce to stridat. Platkove syry mi ted nejak nechutnaji. Jo a dobra je tvarohova pomazanka Svacinka.

bbn
5. bře 2018

@z_kopretinka závisí fakt na porodnici a konkrétní tehuli. Když je cukrovka dobře kompenzována a odhad váhy v normě, tak vyvolávají i po termínu. Já jsem teď 38+2, ve čtvrtek jdu na kontrolu, kde budou dělat zase váhový odhad a podle toho říkal dr, ze bychom se domluvili kdyžtak na termínu vyvolání.

z_kopretinka
5. bře 2018

@bbn me nejde od zacatku srazit ta lacna :( jinak po jidle ok a dlouhy cukr 27. Takze nevim co s tim :( ve stredu zase poradna.

z_kopretinka
5. bře 2018

@bbn kde budes rodit?

Strana