apacheee
21. led 2019
7016 

Rádi píšem na cizí zeď aneb Jedna fotka očima různých lidí

   Důležité upozornění:

"Cílem tohoto článku není někoho naštvat. Pokud na vás při čtení následujících řádků přichází vztek, zavřete okno svého prohlížeče a pokračujte v jiné činnosti. Pokud se v následujích řádcích poznáváte, jedná se zajisté jen o shodu náhod. Všechny postavy jsou smyšlené a jakákoliv podobnost se skutečnými postavami či událostmi je zcela náhodná."

     Pokud i vy patříte mezi lidi, kteří občas obšťastní v podstatě kteroukoliv ze sociálních sítí svým vlastním obrázkem, věřím že budete přesně vědět, o čem mluvím  (vlastně teda samozřejmě spíš píšu). Na svůj blog (zeď či jakkoliv jinak svůj vymezený prostor nazýváte) přidáte fotku. Líbí se vám. Máte z ní radost. Chcete se pochlubit. Chcete porozumění. Chcete radu. Chcete si uchovat vzpomínku. Nebo prostě jen tak. Ano, fakt JEN TAK. Po nějakém čase (dle vaší závislosti na internetovém světě) se k fotce vrátíte a jdete se podívat, jak si vede. Hmmm, docela dost lajků a několik komentářů. Zvědavě je rozkliknete a nestačíte se divit. Že to také znáte?

    V následujících řádcích si z tohoto tématu snažím dělat legraci a trochu přehánět, i když očekávám, že to někdo vezme jako píchnutí do vosího hnízda. Ne, nechci rýpat do nikoho konkrétního, spíš se jen snažím shrnout své poznatky z doby mé "modrokoníkovské slávy". Když jsem tu začínala, měla jsem pár sledujících a na mém blogu se neděly v podstatě žádné nepřístojnosti, ani nepříjemné sociální interakce. S přibývajícími sledujícími se tohle ale změnilo. A není se čemu divit, když vás sleduje takové množství lidí, je pochopitelné, že mezi nimi fakt nejsou jen samí takoví, kterým jste sympatická a "mají vás rádi". 

    Občas člověk přidá naprosto neškodnou fotku a strhne se pod ní smršť, kterou vážně nečeká. Ale časem se s tím naučíte pracovat, předvídat a podobným věcem tak většinou předejdete. Všechny níže uvedené komentáře vycházejí ze skutečných událostí - z důvodu špatné paměti či literární stylizace však mohlo dojít (a také došlo!!!) k jejich pozměnění či lehké nadsázce. Ale věřím, že pokud se na Modrém koníkovi už nějakou dobu pohybujete, budou vám některé komentáře více než povědomé. Berte to tedy, prosím , s rezervou, nadhledem a zkuste se nad tím zamyslet🙂

I jedna naprosto obyčejná fotka může být různými lidmi vnímána naprosto odlišně

Beruska_11:Teda, Veru, to je krásná fotka. Moc vám to všem sluší.

Dana_ruzova: Super. Kdo fotil?

Bu_bu_bu: Já bych se teda dost bála mít k dítěti takhle velkého psa. Přeci jen tohle plemeno není mezi bojovými plemeny náhodou! Mým známým zabil dítě.

        Miluju_sveho_psa:@bu_bu_bu Tohle rozhodně není bojové plemeno. Bojová  plemena v podstatě neexistují. Psi jsou takoví, jaké si je páníčci vychovají.

        Kynoložka_Agata:@bu_bu_bu Souhlas. Výmarský ohař k dětem nepatří!!!

        apacheee: @kynolozka_agata To je rhodézský ridgeback.

        Kynolozka_Agata:@apacheee To je úplně jedno. Je prostě úplně nezodpovědné  mít velkého psa k miminku. A neopravuj mě, to na tom nebylo to podstatné.

Cestovatelka: To je krásné místo, kde je to prosím foceno?

Teplomilka: Fotka je sice krásná, ale mě strašně zaráží, jak moc jste oblečení. U nás je dnes fakt hic. Některé matky prostě ty děti moc strojí a pak se diví, že jsou v zimě pořád nemocné.

        Meteoroložka: @teplomilka Vidíš, u nás dnes strašně fouká, já bych dala aspoň tomu malému dítěti radši slabou bundičku. Na těch stéblech trávy je vidět, že dost      fouká.

        modni_policie_v_akci:Hezká rodinka, ale proboha příště si lépe zkombinujte     oblečení na focení. Vůbec k sobě neladíte. Proužky a kostky k sobě přece fakt        nejdou. Škoda!

Agnes_se_nerada_foti: Já nechápu, proč lidi vyhazují peníze za tyhle naaranžované fotky. Vůbec to nevypadá hezky a největší chudáci jsou ty děti. Takhle je nutit do něčeho, co nechtějí.

        Stare_dobre_casy: Přesně tak. Za nás tohle vůbec nebylo a žijem. Úplně vyhozené  peníze.

Fashion_guru: Promiň, ale ty tvoje vlasy jsou hrozný. Měla bys změnit účes, dělá tě starší, tlustší a ta ofina je příšerná. Vyměň kadeřnici. Hned.

                            135 To se mi líbí (jo - ne každý má "koule" na to napsat sám za                     sebe ošklivý kometář, ale lajkovat cizí hnusy jde už mnohem líp)

        apacheee:@fashionguru Vidíš a mně se moje vlasy líbí. S ofinou si připadám        dobře, takže určitě nebudu účes v dohledné době měnit.

        Fashion_guru:To jsem teda nečekala, že jsi takhle namyšlená.

Ochrankyne_detskych_prav: Jako fotka je hezká, ale patří jen do rodinného alba. Fakt nedokážu pochopit, co lidi vede k tomu, aby vystavovali své děti na internetu. Vždyť na to může koukat třeba kdejaký pedofil. Fuj. Navíc, ty děti si o tom nerozhodly samy a jednou se jim budou za to spolužáci smát. 

Stouralka_za_kazdou_cenu: Mně přijde strašně nevhodný, že na fotce je zachyceno jen jedno dítě. Vždyť druhý syn bude zklamaný, že on není dost dobrý na to, aby byl vyfocen.

Ekoložka_na_entou: Proboha, proč tam musí být ty balonky. Zaprvé to je kýčovité a za druhé? Ten dopad na přírodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vsude_ciha_nebezpeci: Nebáli jste se, že vám dítě spadne do vody a utopí se? Ona stačí chvilka nepozornosti a neštěstí je na světě.

Politik_telem_i_dusi: Jojo, rodinná idylka. To ale brzy skončí. Nastěhují se nám sem uprchlíci a je po pohodě.

        Peace: @politik_telem_i_dusi To já říkám taky. Je hrozný, co se dnes děje. K       nám cestují tisíce uprchlíků a naši vojáci odchází do Afghánistánu. Jen proto, že        USA. Konec tohle. A moje známá mi zrovinka říkala, že její známá má známou a ta      má sestřenici, jejíž manžel se dostal do uprchlického tábora, a to co tam viděl, to        prý ještě nikdy jinde neviděl.

Proste_pohodarka: Jste krásná rodina a je vidět, jak spokojení všichni jste. Držím pěsti.        

        Zhrzena_a_nestastna: S tímhle já vůbec nesouhlasím. Naopak si myslím, že        lidi, kteří jsou skutečně šťastní, nemají potřebu svůj vztah nijak prezentovat na        veřejnosti. Takže bůhví, jak to je ve skutečnosti. Třeba ji bije!

Pragmaticka_v_Kauflandu: A viděli jste už, kolik stojí máslo? Je strašný, jak ta cena roste. Letos asi ani nebudu péct cukroví z másla a nakoupím nějakou náhražku.

           Pecu_s_laskou:@pragmatik Já teda dbám víc na kvalitu a vůbec mi nevadí si  za ní připlatit. Radši méně, ale dobrého.

Spasitelka: Všechny do jedné, které tu píšete cokoliv špatného, závidíte. Tohle není nic jiného než závist.

            Potrefena_husa: Proboha, člověk napíše něco jiného než vlezdoprdelkovské    řeči a hned závidí. Jojo, jak máš jiný názor, jsi hned špatný. Prostě se někomu          nelíbí, jaký má vlasy. Jinýmu zase ta vyumělkovanost u fotek.

            Uprimnost_za_kazdou_cenu: Jasně, jak má člověk jiný názor, měl by            mlčet. Ale autorka přece musí počítat s tím, že když dá na internet fotku, může se            vyjádřit každý. Od toho ten internet přece je. Já si myslím, že má strašný vlasy,            tak jí to prostě napíšu. Je to můj názor a mám právo ho říct. Jsem upřímná a na            nic si nehraju.

            Spasitelka: Ale já si nevšimla, že by se autorka na tvůj názor ptala. Když uvidíš na ulici ženskou a bude mít blbý účes, tak za ní taky hned poběžíš a budeš jí hlásit, že má debilní vlasy? Protože s touhle logikou bys rozhodně měla. Ale za klávesnicí je každej silnej...

Maminka_trech_princezen: Krásní kluci. Teď by to chtělo ještě tu holčičku. Do třetice to určitě vyjde.

Lingvistka: Já si mislým ze jen tupec může dávat fotky své rodini na intened. Kord v dnešní dobje. O vaší intelygenci to vipovýdá hodně.

            Korektorka: @lingvistka Prosímtě, nauč se nejdřív češtinu a pak někoho             kritizuj. Tohle je děs. Mám z toho úplně bolavé oči.

            Proti_spravne_cestine:@korektorka Tobě asi nedošlo, že ne každý je             dokonalý viď? Někdo může být cizinec, někdo je dyslektik. Není důležité, jak se to             napíše, ale ten obsah. Asi ti uniklo, že tady nejsme ve škole.

Vychovala_jsem_tucet_deti: A to je přesně ta moderní kontaktní výchova. Začíná to nošením v šátku, spaním s dítětem v posteli, kojením do 2 let a takhle to končí. Ještě ani nechodí do školy a už mámě skáče po zádech. Potřeboval by pár na zadek a hned by věděl, co si může a nemůže k rodičům dovolit.

        Radobyfyzioterapeutka_Klara: A ještě to nošení ničí dětem záda. No jednou si  matka zapláče, jak moc dítěti zkomplikovala život.

Boty_s_zirafkou: Ajaj, koukám, že další husa, která věří všemu, co se dočte na internetu. Barefoot je prostě zlo, naše děti na tohle nejsou stvořeny. Každá dětská noha by měla být v pevné a vysoké botě. To je ta dnešní doba. Porodní plány, otcové u porodu, neočkování,... Děs, tyhlety matky. Lesanky.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A takto bychom mohli pokračovat donekonečna...

Jak s tím naložit?

    Nebudu říkat, že mě některé komentáře nezasáhly, protože by to prostě a jednoduše nebyla pravda. Některé se mě opravdu dotkly, obzvlášť byly - li napsány člověkem, kterého jsem považovala za internetového přítele. Člověk ale zocelí a po nějaké době se smíří s tím, že ne všichni jsou takoví, za jaké se ve virtuálním světě vydávají.

    Tímto zjištěním jsem se naučila nebrat si ty zlé věci tak osobně. Nad každým takovým komentářem se snažím zamyslet a třeba se z něj i poučit a popřemýšlet, jak působím na své okolí. Ale rozhodně kvůli tomu nebrečím do komentáře. Musím říct, že 6 let na Modrém koníku mě opravdu hodně zocelilo a beru to jako dobrou školu života. Nicméně jsem fakt ráda, že jsem na sociální sítě přišla až v době, kdy jsem byla (téměř) hotový člověk. Neumím si ani představit, jak náročné to musí být ve fázi, kdy si je člověk sám sebou nejistý a neví, co od života chce. Neví, jak poznat dobré lidi od těch špatných. 

    A to si odsud odnáším jako nejzásadnější úkol ve výchově svých dětí - nenechat je semlet virtuálním světem!

A co jsem tímhle článkem chtěla říct?

    To, co někdo píše pod vaše fotky, nevypovídá nic o vás. Zato o pisateli to vypovídá mnohé. Zlé, útočné a rýpavé komentáře prostě nepíší lidé, kteří jsou šťastní a spokojení se svým životem. A potvrdilo se mi to opravdu už mockrát.

    Na závěr bych jen ráda podotkla, že každý máme hranici sdílení na internetu nastavenou někde jinde. Věřte ale, že před tím, než zvěřejním kdekoliv na internetu fotku svých dětí, projde tahle fotka náročnou samocenzurou. V životě bych nenahrála fotku, kde je moje dítě zachyceno nahé, nemocné či v situaci, za kterou by se mohlo cítit zesměšněno.

Já sama se na internetu řídím heslem:

    Když nemůžeš nebo nechceš napsat něco hezkého a nikdo se tě neptá na tvůj názor, nekomentuj. A pokud se někdo na názor ptá, dá se vždycky napsat slušně a s taktem. Nikdy totiž nevíš, kdo se na druhé straně monitoru schovává za písmenky a jak moc mu tím, co napíšeš, ublížíš!

    Děkuji všem, které jsem zde poznala a denně mě přesvědčujete, že i v internetovém prostředí, kde jsou skoro samý baby, se dají poznat skvělé ženy, jež se ze zprvu virtuálních přítelkyň stanou těmi opravdovými!!!

#blogujeme #blogujeme_mk #forkids

@apacheee Nejdřív jsem si říkala, že to komentovat nebudu, ale musím. Samozřejmě má každý svůj názor o tom žádná, ale některé komentáře, které byly napsány na Vaši fotku jsou hnusné a závistivé :( Za 1. jste krásná, šťastná a spokojená rodina. Za 2. záleží na Vás jak máte děti oblečené i sebe apod. a za 3. Pes je krásný a já bych nechtěla vidět co by psali na moji fotku s našimi psi :D (irský vlkodav a 2 moskevský strážný psi ). Někteří jedinci by se měli zamyslet nad tím co píši a jak. Věřím že ty jsi sama se sebou spokojená 🙂 a nenechala bych si to pokazit těmi urážlivými komentáři.. Za mě Vám to celé rodince moc sluší ❤

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@romanavitkova děkuju. Ještě radši upřesním, že se nejedná o komentáře, které byly napsaný přímo konkrétně k těmto fotkám. To je Takový výřez, co mi utkvel v hlavě za ty roky. Už jsem toho tady viděla dost, samozřejmě nejen u mě :(

21. led 2019

@apacheee Veri vůbec není zač děkovat. To mi došlo že to je asi spíš nějaké shrnutí. Je toho opravdu dost a jak píšeš, každý má svůj názor ale ten kdo píše takové "hnusné" komenty - není sám se sebou spokojen a jinak to najevo dát neumí než takto.

21. led 2019

Geniální sbírka a ty nicky😀 A bohužel jen částečně nadsázka, je to jako ze života, už tam chybí jen plastová kabelka a korálky. Pobavila jsem se a utvrdila, že já bych to neustála.

21. led 2019

....jo a líbí, jak jsi se s tímto nepříjemným zážitkem vyrovnala po lupinovsku (ty pochopíš🙂)

21. led 2019

Super! A nicky komentujicich uzivatelek jdou fakt vymszlene do detailu 😁😁

21. led 2019

No, to víš, ne každý má život jak na růžovém obláčku viděným za každých okolností profi fotografem se zrcadlovkou. Nebo amatérským fotografem se zrcadlovkou. A ano, někdy by se měl člověk, který na různé sociální sítě chrlí jednu vychloubačnou fotku za druhou (já, já byla v Alpách na lyžích už v září a hele kuk jak moje rodina vypadá ve značkových oblečkách na profi fotkách). Osobně si nemyslím, že bych byla nešťastná, ale ve chvíli, kdy život není ten prezentovaný růžovoučký obláček takové fotky akorát vyvolají naštvání. Bohužel, mnoho "I am so so happy" posterek prezentují jakákoli životní negativa minimálně a snaží se stylizovat do role "já jsem paní dokonalá" A osobně si spíš myslím, že nešťastné jsou spíše ty, které postují jednu "dokonalou" fotku za druhou. Pak se člověk musí ptát sám sebe: proč má někdo pořád potřebu se dávat na odiv? Tento záměr je i pak krásně vidět na komentářích, které nejsou jenom obdivné. Pak se najednou autorce fotky boří svět, hádá se, obviňuje kritiky a je nešťastná. Přeci člověk, který je vyrovnaný sám se sebou tohle nemá zapotřebí, ne? Na instagramu sleduji některé inspirativní lidi, které často v životě dokázali mnoho, dokázali se vyrovnat s nepřízní osudu a přesto jejich Instagram nepřipomíná reklamu z časopisu. Nechápu, proč tady má potřebu tohle furt někdo řešit. Když si nejsem jistá sama sebou a nesnesu negativní komentáře, tak fotky na net nedávám. Pokud potřebuju denně obdivné komentáře, tak se musím vyrovnat i s pár negativníma. A neplivu jed na někoho jen proto, že má jiný názor.

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@madrilena prosimte, píšeš konkrétně ke mně nebo obecně?

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@paulline děkuju, jsem moc ráda, že nicky nezůstaly nepovsimnuty dala jsem si na nich záležet 🙂
A děkuju 🙂

21. led 2019

@madrilena tohle by šlo vykopírovat, změnit nick a přidat na seznam🙂 Sdílet stinné momenty svého života nebo být objektivní není nikoho povinnost. Do svého rodinného alba si smutné chvíle taky nevylepíš...

21. led 2019

@madrilena "Když si nejsem jistá sama sebou a nesnesu negativní komentáře, tak fotky na net nedávám." - to je co za pravidlo? Proc by mel clovek snaset negativni komentare cizich lidi? Nemusi, obzvlast na svem profilu - si muze delat, co chce, ne?
A mezi postovanim fotek a rodinnym stestim neni zadna korelace btw...

21. led 2019

Moc hezký, vtipný a zároveň smutný článek! A řídím se stejným pravidlem, když se mě nikdo neptá na názor a nemám co hezkého napsat, nekomentuju....

21. led 2019

Já musím říct že je to tak trefný a strašně jsem se teď pobavila 😀 jen škoda že těm co by to mělo něco říct to nic neřekne....

21. led 2019

Ja za sebe muzu rict, ze jsem neskutecne rada, ze jsem dospivala bez socialnich siti a strasne me mrzi, ze pro meho syna to bude vicemene normal. Kazdy den se divim, co je clovek schopen zverejnit a co je clovek schopen napsat za komentar.

21. led 2019

A mně se článek líbí. Docela jsem se zasmála, přestože jsem v jedné pasáži měla pocit dejavu u jedny moji KZ.
Já se pobavila. Díky. Ono je nejlepší se všem takovým podobným komentum zasmát.

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@antoinet děkuju moc. Člověk si zvykne na všechno, je to tak. Zpočátku jsem samozřejmě měla pár chvil, kdy mě to zamrzelo, zabolelo, nechápala jsem proč to někdo dělá. Ale přiznám se, že tenhle článek je tak trochu terapie sdílením🙂

21. led 2019

Povedené! ;)

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@polodelfin děkuju moc. Ať se to někomu líbí, nebo nelíbí, tak těmi komenty prezentuje především sám sebe. To ale neznamená, že to nemůže dotyčnému ublížit

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@salinka to máš bohužel pravdu. Ale těm normálním to něco řekne a pro ty já píšu především. Děkuju moc💖

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@voskovkyapastelky mám z toho upřímně strach, co to dokáže udělat s citlivým puberťákem. Internet je na jednu stranu strašně fajn, ale na tu druhou nám zákonitě něco bere :(

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@78marcela Marcelko, všimla jsem si, že u tebe je ta koncentrace rypalu občas zalostna. Na druhou stranu máš ohromné množství obdivovatelek, tak ti to doufám vynahradí.

Člověk s tím stejně nic nenadela

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@siebs moc děkuju 🙂

21. led 2019

To je opravdu povedené, úžasně napsané. Děkuji.
Pobavila jsem se a zároveň si uvědomila, že děti to do budoucna nebudou mít na sociálních sítích jednoduché.

21. led 2019

@apacheee musím říct, ze jsem se pobavila 😂 teda hlavně u nicků, ty jsou naprosto boží!!! 😍🥰 a pak u těch komentářů... já jsem tu spíše jako pozorovatel než velký komentátor, ale musím říct, ze občasné komentáře u některých kz jsou opravdu smutné a dost na hlavu... jinak Tebe sleduji a dost Tě obdivuji ❤️

21. led 2019

@apacheee to je pravda, občas se někdo objeví . Naštěstí je tam spousta holek strašně fajn.

21. led 2019

@apacheee Mas kus pravdy - o tom neni pochyb. Na druhou stranu v ramci prevence kybersikany prednasim detem, ze co "povesi" na internet, zustane tam "naveky" a muze se stat, ze "si to bude zit svym vlastnim zivotem". Ano, nikdo nema pravo chovat se jako "hulvat" a to ani na socialnich sitich, na druhou stranu, kdyz "vyjdu s kuzi na trh", nemuzu ocekavat "pouze ovace". Bohuzel to tak je.

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@78marcela přesně tak to mám i já

21. led 2019

@apacheee píšu obecně

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@ilonne ano, v tom s tebou naprosto souhlasím. Já třeba ovace neočekávám - člověk je samozřejmě za hezká slova rád, kdo by nebyl. Ale většina těch špatných věcí je psaná naprosto zbytečné. A teď fakt nemyslím u sebe, ale co tu občas čtu u jiných, je mi z toho smutno. Zrovna minulý týden u jedné nemocné maminky

21. led 2019

No tak to je mazec 😂 promiň, ale jsem smíchy bez sebe 😁 já teda nevím, ale buď se mi fotka líbí, tak okomentuju, "lajknu" a když nelíbí, přejdu to dál a neřeším 😁 a řešit kdo má jaký účes, nebo balonky na fotce? A pejska? Kristepane měli jsme naše kluky dřív, než jsem otěhotněla, nejmenší taky zrovna nejsou... a to je mám jako dát do útulku? Hahaha... vtipný...všechno je o výchově 🙂 všichni kluci se milují a dělají spolu lumpárny, nemám a nikdy jsem o Ondru strach neměla 🙂
Vám to na fotce moc sluší, jste krásná rodina 😊 také se necháváme fotit, je to skvělá památka 😊 a teda nikdy mi nepřišlo, že bychom u toho Ondru trapili :D

21. led 2019

@antoinet ano, do svého rodinného alba si dám jen pěkné fotky, ale to je pro mou rodinu. A nikdo podle mě ani nemá povinnost sdílet negativní aspekty svého života. Pak se na druhou stranu musí i zamyslet jak jeho pouze pozitivní obraz na druhé působí. A asi je taky rozdíl, když někdo přidává fotky se skrytým významem, koukej, jak dobře se mám a když někdo přidává fotky, se kterými se chce podělit o své štěstí. Ono to je na těch fotkách docela i poznat. A pak si pořád myslím, že ten, kdo je se sebou vyrovnaný, tak ho nějaký negativní komentář nerozhodí a nechá ho být. Většina opravdu známých lidí, o kterých píše bulvár by se pak musela úplně zhroutit. Kolik negativ si musí o sobě přečíst! Právě proto si myslím, že většina lidí, kteří sdílí své fotky s cizími lidmi si něco kompenzují. O tom, je jedno známé pořekadlo, ale psát ho sem nebudu. Myslím, že docela sedí... Je samozřejmě každého věc....

21. led 2019

Super článek 🙂 Bohužel to je dnešní doba. Nikdo z těch lidí, co takové věci píšou, by to nikdy neřekl do obličeje. "Papír" snese všechno. A nejhorší jsou takoví ti trollové, kteří tu nenávist podněcují schválně. Pár jich znám osobně a přestala jsem se s nimi stýkat, protože se s tím prostě neslučuji. Jen doufám, že se mi ze syna povede vychovat slušného člověka, který tyhle věci dělat nebude.
Jinak trochu pozitivity - vy jste prostě super rodinka 🙂

21. led 2019

@alamo asi jsi mě moc nepochopila. Taky pokud někdo přidává jednu fotku za druhou asi se musí smířit i s tím, že se dočká i jiných než pochlebujících komentářů. Je fakt zajímavé, že existují uživatelé, kteří na sociálních sítích sdílí svůj život celkem intenzivně a prakticky vůbec negativní emoce v lidech nevyvolávají a pokud už se nějaký negativní komentář vyskytne, tak nad tím mávnou rukou a pak jsou uživatelé, kteří svůj život sdílí a když se jim vyskytne nějaká negativní reakce, tak okolo sebe začnou prskat, jak to, že si někdo dovolil něco namítnout a pak o tom píšou posměvačné zprávy nebo články (dost častý jev) jak je ten, který komentoval negativně nešťastný a zamindrákovaný. Zvláštní, že mají tu potřebu se v tom tak pitvat. Možná to bude tím, že i prostřednictvím svých super happy fotek vyzařují i něco, co není na první pohled z naaranžovaných fotek vidět? Moje osobní zkušenost u lidí, které znám je, že si kompenzují nějaký deficit v životě. Jinak by mne ještě zajímalo, jestli ty všichni, co tu nedokážou vydýchat jakýkoli negativní komentář, jestli se v reálném životě setkávají jen se vším pozitivním nebo jak to u nich funguje? Fakt existují lidi, kterým nikdo nikdy nic reálně nezkritizoval a nikdy je negativně nekomentoval? Já takového v reálném životě neznám. Maximálně znám přetvařující se nádhery, které sice do očí nic negativního neřeknou, ale za prvním rohem člověka bohatě pomluví.

21. led 2019

Veru, tak to se ti opravdu povedlo. Jak výstižné 👍 Takové komentáře tu čtu dnes a denně. Na jednu stranu se komentáři bavím, na druhou stranu mi přijdou k pláči 🙄

21. led 2019

Ty nicky 😂😂😂 až mi usne Tobis, tak si to musím pročíst pořádně a v klidu 😁😁

21. led 2019

Perfektní článek, směju se a smát se budu ještě dlouho 👍❤ musím si to znovu projet, to se fakt povedlo 😂

21. led 2019

Krásný článek a myslím, že dost trefný 😉

21. led 2019

Uzasny clanek, povedene nicky, pravdiva myslenka 🙂

21. led 2019

Já tě žeru! ♥️ To je dokonalý článek.
P.S.: Čtu a doplňuji reálné nicky 😂

21. led 2019

Njedřív jsem se musela dost smát, nad trefnými nicky a pak mi bylo docela smutno nad obsahem těch komentářů, čtu asi každý tvůj článek a už jsem si všimla, že před každým článkem pro jistotu vysvětluješ, že tak či onak to nemyslíš, ať to není pochopeno tak či tak ....
- člověk je asi dost poučený .....
- jinak jsem si taky už kolikrát říkala, že bych tě chtěla vidět s culíkem nebo nějakým copanem, vlasy máš totiž krásné i rodinu 🙂

21. led 2019

Jinak v soucasne internetove dobe me fakt pobavil tenhle obrazek na FB 😀

21. led 2019

Tak jsem přečetla a nemůžu jinak než s tebou souhlasit,článek trefně napsaný a bohužel to tak je,že si lidé závidí nebo já už nevím,jako když člověk dá fotku na sociální síť,samo,že nemusí ostatní "pochlebovat a chválit",ale tyhle ty zbytečné a někdy až urážející komentáře by prostě šlo si odpustit a nepsat,mně samotné pokud se něco nelíbí,tak to přejdu tu fotku,proč bych měla psát hned něco ošklivého,negativního a urážejícího???Tohle mi prostě hlava nebere,že ty lidi mají potřebu 😒 A jinak už poslední dobou si všímám,jak jsou lidé na sebe zlí,co jsem v různých FB skupinách,tak nestačím zírat,snažím se sociální sítě hodně omezit,někdy je mi totiž hodně ouzko,když to tak čtu ty komentáře.Uvedu třeba příklady:Ve skupině co jsem na místním bazárku našeho města,tak třeba paní daruje kočičku nebo dokonce pejska,snaží se najít domov,prostě kolikrát je ten důvod,že i když člověk nechce,je donucen dát zvířátko pryč.Nikdy bych neřešila proč jej dává,je to jeho rozhodnutí,ale prostě ta snaha najít nový domov,než to zvíře někde pohodit,uvázat je lepší.A teď když tam čtu ty komentáře od lidí,jak se naváží do dané osoby,ty nenávistné komentáře,že pořídí zvíře a dávají ho pryč,prostě nechápu,co ty lidi k tomu vede tohle psát,než aby se ozval vážný zájemce,tak je tam x komentářů,kdy se do paní naváží.Nebo dnes ráno v jedné skupině na FB dala paní dotaz,zda ji někdo do komentáře vloží fotky psí boudy pro pejska,že hledá inspiraci.No asi z 200komentářů jen 10 fotek boudy,zbytek lidi dávali fotky psů v posteli a psali tam paní pomalu negativní komentáře jak si může vůbec dovolit dát psa do boudy,že mu bude zima a má jej mít doma atd........no prostě zase zbytečné komentování a žádná pořádná odpověď na daný dotaz.Někdy by se opravdu lidé měli chytnout za nos,než se rozhodnou někde něco psát/komentovat 😖🙏

21. led 2019

Veru díky 👍 Na koníku jsem jedenáct let a tys je přesně shrnula do jednoho trefného článku!
Někdy je potřeba věci pojmenovat pravými jmény.. Při čtení tvých řádků mě některé "komentáře" rozesmály a některé zabolely s tebou.. A napadá mě jediné, jak se říká: "Žít a nechat žít". Až se všichni naučíme respektovat svobodu druhých a nést zodpovědnost za všechno co děláme, včetně urážek a poučování druhých ve visuálním světě, bude dobře na světě..
Ještě jednou díky a ať se daří celé tvé rodině!
PS: Jsem ráda, že už vím, která jsem kategorie 😉😃

21. led 2019

To je tak krásně a trefně napsané, že si to prostě komentář zaslouží 🙂

21. led 2019

@apacheee Veru mě jsi pobavila.. A ty nicky k tomu ještě 😁
To je problém té internetové "anonymity"..
Ono je rozdíl dát někomu dobře míněnou radu nebo se mu montovat do života. 🤷‍♀️ Však co ti budu povídat..

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@kac9 Ono se vždycky něco najde, jednou je to pes, jednou je to divný oblečení, příště blbý účes, atd. Prostě, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

Krásní pejsci i chlapeček. Ať se daří ❤

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@astracreek Moc děkujeme❤

Já třeba fakt nemám problém přijmout kritiku, ale oprávněnou, k věci a řekněme konstruktivní. Do toho mají bohužel často internetové komentáře velice daleko. Nejsem svatá, kolikrát si taky nemyslím o všech to nejlepší, ale rozhodně jim to nebudu psát a kazit radost🙂

Třeba ty jsi pro mě jedním z těch příběhů se šťastným koncem a strašně ti to přeju, přitom se vlastně neznáme ❤

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@jenie ano, přesně tak to je - na jednu stranu k popukání, na druhou fakt děs. Člověk s tím bohužel nic nenadělá. Ne každý je šutr, kterého nic nerozhází.

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@denny27 nicky jsou můj malý soukromý majstrštyk🙂 Děkuju

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@vanea
@ivakalinova holky, vím, že vy mě chápete na maximum ❤

Děkuju🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@babe_lka moc děkuju, rodil se v hlavě už delší dobu, ale muselo to už ven🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@roseinka Hani, děkuju ❤

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@zdenina22 Tak já se ti někdy vyfotím s culíkem jo? 🙂

Ano, snažím se problémům spíše předcházet, jsem člověk který nemá rád zbytečné konflikty. Ale pokud už k něčemu dojde, jsem lvice, která jde za svým🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@alamo 👏👍

21. led 2019

@apacheee To je pravda... rýpalky si vždy něco najdou 🙂
Děkujeme 😊 Vám taky, jste opravdu krásná rodina 🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@lm_lm ano, takto to bohužel je. Člověk se zeptá na A, ale dozví se, B, C, D,... a na A mu odpoví minimum lidí:(

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@zuzana.79 děkuju Zuzi, musím říct, že jsem snad ještě u žádného jiného článku tak pečlivě nevolila slova. A stejně je vidět, že to třeba někdo pochopí jinak, než jsem to myslela. Já nemám problém s tím, když se mnou někdo nesouhlasí, ale s tím, že někdo to prostě dělá vyloženě se zlým úmyslem.

děkujeme za přání a ať se daří i vám ❤

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@lyc děkuju moc🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@ivis04 jo, internetová anonymita je velká síla🙂

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@kac9

21. led 2019

@apacheee vnímala jsem to, že jsi u něj hodně přemýšlela 👍 A je to fakt skvělý! Dal by se interpretovat kdekoli na internetu! Vystihla si fenomén dnešní doby! Byť to není příjemné téma 👍

21. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@zuzana.79 ty jo, tak to opravdu moc děkuju. Vážím si toho. I když je mi jasné, že u spousty lidí jsem si tímhle rozhodně nešplhla🙂

21. led 2019

@apacheee a úplně nejlepší bylo před Vánocemi číst ty komentáře o nazdobených stromečkách,člověk vloží stromeček,třeba i 3týdny před Vánocemi a mně to nijak nevadí/nezajímá kdo kdy zdobí,já se zase ráda průběžně podívala,našla inspiraci,když se mi zalíbila ozdoba,slušně jsem se zeptala,kde se dá koupit a zase x zbytečných komentářů a poučování kdy kdo zdobí stromeček,někdy se člověk opravdu musí smát,co za blbosti lidé řeší,joooo kdyby se každý staral sám o sebe,jak by se nám všem krásně žilo,ale zase někteří jedinci by se asi nudili,kdyby se nemohli rýpnout 🙂 Vás Veru sleduji už dlouhou dobu,jsem spíše takový ten "tichý pozorovatel" a vždy se mi líbí vaše fotky,jde z nich taková pohoda,člověka i pohladí na duši.A hlavně mě baví pozorovat jak jsi úžasně kreativní člověk,máš skvělé nápady a věřím,že pro mnohé jsi inspirací,jen tak dál ❤😍

21. led 2019

@apacheee U mě jóó 😃😘
Ale znovu mě napadlo, že kdyby lidé upřednostnili toleranci a laskavost před svým egem, tak vlastně nemáš o čem psát..

21. led 2019

No jo no...kdybychom všichni byli korektní a laskaví a taktní od hlavy až k patě, tak tu bude ticho nebo to bude nuda. Chápu, že jsou lidi, co se cítí jistí v určitých tématech a nebo jsou v něčem dobří, případně dělají něco tak, že jsou přesvědčení, že to lépe nejde a toto téma vidí za vším. Někdo uvidí navlečene dítě(sám je pyšný na svou otuzilost), jiný špatné boty (sám jede v barefoot), další nemá rád psy, jiný je pyšný, že má doma furt uklizeno a další, že dítě dělá už to a tohle...atd. Někdo zkritizuje uměle vytvořenou atmosféru na fotce jen proto, že se o to včera sám pokoušel a dopadlo to děsně. Je to neřešitelný spor...neexistuje člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Stačí vidět nekončící boj mezi veganama a masožravcema, zastánci domácích porodů a nemocnice, nosičkama a těma s kočárky...a přitom to absolutně nemá ani smysl ani výsledek. Každý je přesvědčen o své pravdě a svém názoru a nevidí, neslyší... ale nutně potřebuje vyjádřit ten svůj názor. Mít názor na vše je dneska in. Ale málokdo umí debatovat a argumentovat, snést kritiku a třeba si z toho něco vzít nebo se naopak obhájit a ustát i nátlak, případně dotyčného konfrontovat. Bohužel. Řekla bych, že to je známka vyzrálé osobnosti, a proto mě tak děsí ta závislost náctiletých na sociálních sítích a obdivu a uznání. Myslím, že pokud by se strhla debata pod většinou tvých fotek, tak bych nad tím dumala, ale pro většinu lidí zde jsi inspirativní a zábavná (aspoň pro mě ano), tak bych se nad to povznesla. I když článek samozřejmě k zamyšlení je. A upřímně...já si taky myslím, že bez ofiny ti to sluší víc, ale ty ses několikrát vyjádřila, že se ti líbí a už ti to říkalo víc lidí, tak co bych se do toho montovala 😀😀

21. led 2019

Jo, tak tohle mi přesně připomíná debaty pod většinou fotek od @ivakalinova 👍
Přezdívky jsou fakt top.
P.S.: neměla bych dát koně do buřtů, když mám děti? 🤔 Tak velké nebezpečné zvíře. A smrdí 🤣

21. led 2019

@apacheee Veru, tohle se ti opravdu povedlo 👍 Vtipna, krasna, mila...priznam se, ze obcas jsem zavistiva, ale u tebe mi to nejak nejde. Proste me bavis 😍

21. led 2019

@apacheee Musím ti poděkovat, tak od srdce jsem se tady ještě snad nenasmála😂

21. led 2019

Jé, hele, tady se napsal ten článek ještě jednou a úplně sám 😂 akorát teď už jsem ho nedočetla, snad se autoři neurazí, už mě to podruhé neba a nemáte vtipné niky 😁

22. led 2019

:D :D :D Díky! 🙂 Super článek, pobavila jsem se :D

22. led 2019

Nečetla jsem komenty výše, možná později. Každopádně nadsázka se podařila, nejvíc mě bavily nicky :D K obsahu není moc co dodat, s většinou se nedá než souhlasit. A přihodím můj velmi oblíbený a věky potvrzený citát od Senecy: Způsob řeči je obrazem ducha. V dnešní době pohodlně aplikovatelné i na online komunikaci, možná to naopak sedí ještě lépe, protože takhle za počítačem se projeví lidé mnohem víc, než by to mu bylo u přímého setkání.

22. led 2019

Opravdu povedený článek. Pod to se podepisuju - fotka se mi líbí, tak lajknu, přidám komentář, nebo nelíbí (a je jedno jestli nelíbí, přijde mit to trapné nebo cokoli dalšího) a tak nekomentuju a jdu dál.
A přesně jak v té písničce " a další jed plodí další jed".
Veru, nicky se ti hodně povedly 😉

22. led 2019

@kafr přesně to jsem si pomyslela také! Potrefena_husa se prostě ozvat musí všude a za každých okolností 😂

22. led 2019

@apacheee jasně 🙂

22. led 2019

Naprosto souhlasím. Naštěstí moc nepřidávám, já celkově takové ty rejpavé komentáře moc nedávám, ale vidím to (nejen zde) dnes a denně. S dovolením sdílím, je to naprosto perfektně napsané. A ty nicky sedí skvěle 👏😁

22. led 2019

Neneee. Že sis vymyslela i ty názory 😂 Je to fakt mazec v dnešní době, jakoby ti lidi byli očkovaní proti sobě. "A rozhodně proboha nemůžeš mít přece jiný názor než já"🙈

22. led 2019

@gracinka7 a možná by se třeba stálo zamyslet, proč uživatelka ivakalinova tyto reakce vyvolává. Proč takové reakce nevyvolává někdo jiný, který sem přidává fotky stejně často a nouzí evidentně netrpí? Jak je možné, že někdo tyto reakce přitahuje a jiný ne? Já osobně třeba názor mám. Jenže kdybych ho sem napsala, tak budu zase závistivá potrefená husa, která je v životě naprosto nešťastná. Někdo totiž tady může urážet zcela beztrestně a ještě ho pochlebovači v prskání jedu podporují a někdo nemůže beztrestně napsat ani jiný názor, aby se někdo nesesypal.

23. led 2019

@paajus Potrefená husa.... Jasně, ta nešťastná, zamindrákovaná a závistivá. Určitě. Ten, kdo nepochlebuje "internetovým stars", tak ten je potrefená husa. Hlavně, že ty můžeš dělat úplně to samé. Pokud totiž někoho nazveš potrefenou husou, tak neděláš nic jiného než to samé, co tu napadáš. Jinak já třeba osobně si nepamatuju, že bych negativně komentovala něčí fotku, ač někdy si pomyslím cosi. Vyjadřuju se obvykle k provokativním KZ, kde autor očekává souhlasné projevy, kde obvykle se staví do role perfektního. Nebo jen vyjádřím názor, který se neshoduje s většinou. Nemyslím si, že bych dělala něco špatného. Ostatně i v reálném životě nemám problém někomu říci, že s ním nesouhlasím a proč. Nicméně je pravda, že v reálném životě mě protistrana nezačne napadat a nezačne mi říkat, že ten můj názor je úplně debilní a co se vůbec vyjadřuju. No, možná to bude i mou sociální bublinou.

23. led 2019

@madrilena prosím, přečti si znovu můj komentář, nikde není napsáno že myslím konkrétně tebe. Mrzí mě, že sis ho na sebe takhle stáhla a zasáhl tě.

23. led 2019

@paajus no vztáhla jsem tvůj komentář na sebe, protože si nějak nepamatuju, že by negativně komentoval někdo jiný. Tudíž, pokud napíšeš, že potrefená husa se ozvala, tak se dá celkem logicky vyvodit, koho tím myslíš. Ale možná jsem to jen nepochopila.

23. led 2019

Usmívám se!! Je až zarážející kolik lidí si všímá detailů, ale skutečnosti si všimne málokdo. Já se na fotky dívám ráda, na vaše i jiné. Jsou hezké už z toho důvodu, že vypadáte spokojeně a šťastně a taky trochu závidím. U nás se nikdo fotit nechce, takže s manželem mám společnou fotku jen asi svatební, s dětmi jsme se o to pokusili loni v létě a dopadlo to příšerně. Takže za mě super a doporučuji pokračovat. A další velká pravda je, že člověk se různými komentáři skutečně zocelí a udělá si jistý obrázek o pisateli. Hodně štěstí přeji všem, které jsou nad věcí a neřeší prkotiny.😘😉😝

24. led 2019

Super článek, fakt jsi to vystihla 👍 😀

26. led 2019

@madrilena s autorkou článku souhlasím, někdy je těžké ustát tolik negativní energie, kterou někteří lidi (včetně tebe) kolem sebe šíří. A taky mi nepřijde nic špatného na tom, chlubit se svojí rodinou/postavou/čímkoliv jiným, čeho člověk dosáhl. Vždyť to určitě stojí hodně úsilí a námahy. Vím, že jsme generace, která byla vychovávaná spíše opačným směrem, t.j. k přehnané sebekritice a hledání negativ, takže někteří jedinci hůře "tráví", když se někomu daří a nedejbože se to opováží zveřejnit. Pak situaci samozřejmě zachraňují domněnky typu "stejně není šťastná", protože je to snazší varianta, než jí to prostě přát. Šup s ní do škatulky a už mi je líp!
Pro mě jsou to hezké fotky krásné mladé rodiny, nic víc, nic míň. A když se mi tady někdo nelíbí, nemám potřebu to komentovat a domýšlet si, "co se asi za tou načančanou fotkou skrývá". Vždyť je normální, že není každý každýmu sympatický a že všichni máme svůj způsob, jak se vyjádřit. Pokud to není urážlivou, vulgární, nebo jinak nevhodnou formou, nevidím důvod se nad tím pozastavovat.

26. led 2019

Veru, objevila jsem tenhle článek až dnes a směju se do polštáře, abych nevzbudila syna 😃. Moc děkuji za zlepšení nálady a přeji ti, ať tě už nikdy nikdo nerozhází hloupými komentáři a hlavně, ať se ti daří 🙂. Ráda tě sleduji, i když už jsem tady méně 🙂

29. led 2019

A co teprve ty perly co člověk četl na beremku ke svým svatebním fotkám...

29. led 2019

@apacheee Myslím že si na to kápla 😀 , píšeš mi z duše. Přiznávám, že já jsem na to neměla nervy, tak jsem už před lety zrušila fb a tady vše prokázala a zůstala anonymní.

30. led 2019

*promazala

30. led 2019

taky moc věcí nekomentuju, ale tohle musím - jste super rodina, milujete se a vidět vaše fotky je pro mě nabíjející, na těch fotkách je totiž vidět všechno....mám taky super muže a syna, ale neumíme se takto fotit, a to málo ukazujeme jen rodině a přátelům.
Ale vy jste super 🙂 baví mě se dívat jak vypadáte, jak jste šťastní a co všechno zvládáte a hlavně mě baví se nad těmi fotkami zastavit a jen se tam pousmát...není tolik nabíjecích lidí jako Ty Veru 🙂

30. led 2019

Nemohu uverit, ze se tohle opravdu stalo 😃 jinak hezke fotky

30. led 2019

🤣 kynolozka 🤣 já umru, Prej ohař a Prej bojový plemeno.
Dlouho jsem se takhle od srdce nezasmala - moc ti dekuju!

30. led 2019

Veru, tleskám a díky za něj! Ono bohužel, jak to již několikrát zaznělo, je to trend dnešní doby - chceš se malinko pochlubit, z čeho máš radost a dostaneš přes prsty a máš akorát zkaženou náladu...a je to chtě.nechtě i typicky česká vlastnost - závist, urážky, nepřejícnost, hloupost...

30. led 2019

@apacheee běžne nic nekomentuji, ale dneska musím. Ty komenty jsou až šíleně opakující se poslední dobou 🤨 zrovna dneska na mě vykoukla na síťi hodně podobná a z většiny komentujicich mi bylo blivno 🤮 taky si kolikrát myslím o lidech svoje, ale jen myslím....
A mimochodem vypadáte až děsně spokojene, můžu závidět? 😁

30. led 2019

tak tohle se mi líbí. výstižné, vtipné. určitě by se dalo pokračovat... "brouk pytlík" ? (´= téma se mě sice netýká, nemám s tím zkušenost, vůbec nevím, o co jde, ale za každou cenu se musím nějak vyjádřit..a jedna paní povídala..) jinak tím že o sobě něco zveřejníte, se "ptáte" na názor ostatních, jinak by fotky lidi nezveřejňovali. ale pochopitelně chtějí být pochváleni, ne kritizováni, proč by se tou fotkou jinak chlubili..
a přemýšlím kde bych se asi našla. jsem asi něco mezi korektorkou, ochránkyní dětských práv, a něčím třetím, ale většinou si to jen myslím.

30. led 2019

Musím říct, že tak dlouho jsem se ještě nepobavilo. Skvěle napsané :D

30. led 2019

Veru, to je skvělý článek!! 😀
Jsem na MK míň a míň, ale díky, že to ještě má smysl 🙂)

30. led 2019

Úžasný článek a jednu konkrétní komentující osobu jsem i poznala a smíchy jsem poprskala monitor, jak jsi to vystihla 😀

30. led 2019

Skvele jsem se pobavila,diky! 😂😂

30. led 2019

Chtěla jsem napsat: boží článek, vsadím se, že neukecanější a nejhnusnější komentáře tu bude mít Madrilena - a koukám, jdu s křížkem po funuse, ona už je tady má 😀

30. led 2019

Tak tohle me fakt pobavilo! 😃👍 Skvele jste to sepsala a je to naprosta pravda! (Ted jsem se zaradila do kategorie pochlebovacu a vlezdoprdelek) 🙈 Je pravda ze si kolikrat ctu i realne diskuze jen proto,abych se zasmala,protoze presne tohle tam najdu. Mimochodem ten “interned” me malem shodil ze zidle 😂

31. led 2019

Děkuju za článek. A taky jsem ráda, že jde někdo s kůží na trh a já se můžu inspirovat. Sama bych takové fotky na veřejné stránky nevyvěsila, protože bych ty koment moc řešila, znám se

31. led 2019

Popravdě jsem si myslela, ze ty komentáře jsou vymyšlené. Tohle je teda drsný 😳

31. led 2019

@lenka253 nahoře psala, že jsou upravené

31. led 2019

@medulef aha, zrovna to jsem přeskočila 🤦‍♀️

31. led 2019

@lenka253 já skákala také 😀 k tomu jsem doskočila náhodou 🌹

31. led 2019

Super, jsem se nasmála :D. Každopádně - neplatí to jen o komentářích online, platí to i v běžném životě, že co druhý řekne, zpravidla nevypovídá nic o nás, ale vypovídá to o tom samotném člověku 🙂.

31. led 2019

Haha, take me to pobavilo, moc🙂 Fotky nesdilim, ale to stejne, co pises, plati i o reakcich na zpravy. Dvakrat jsem dala na stenu neco osobnejsiho, clovek ceka soucit, dostane sodu😀 Nemam vubec nic proti nazoru, ani se me nijak nedotykaji, ale nekdy ta forma?! Jednou vetou ti uplne neznamy clovek vysvetli, jaka jsi vlastne zivota nehodna osoba😀 Trvalo mi chvili, nez jsem se naucila se do toho nezaplest a jsem za to vdecna. Treba se me to bude nekdy hodit. Trochu me to sice hodilo do deprese, protoze v realite se do tebe vcelku neznama strizliva osoba nepusti a zacala jsem premyslet o tom, co si nahodne zname z detskeho hriste asi opravdu mysli😀 Nastesti to brzo preslo.😀 Jinak jsi dobra, ja bych sdilet fotky na netu neustala, jako
@cherris ...

31. led 2019

Já jsem u toho teda několikrát vyprskla smíchy. Ta realita je sice trošku smutná, jenže ty některé ty komenty jsou jak vystřižené a při spojení s trefným nickem se nelze nezasmát. Některé komenty mi dokonce připadali dost mimo, jakože se člověk potřebuje s něčím vyjádřit tak to napíše pod fotku, která ani vůbec nesouvisí s tím co potřebuje vykřičet (viz. cena másla v Kauflandu). Příspěvek s pravopisnými chybami byl možná až moc hrubkovatý, už jsem jic viděla hodně ale většinou alespoň nějaké i či y trefí správně, tady byly snad všechny převrácené, ale to asi bylo účelem vystupňování té satiry. MOc si tohoto článku vážím podobná zamyšlení se jsou rozhodně potřeba. Doufám že už se s některým komentem neopakuju, je jich moc a nečetla jsem tudíž všechny

31. led 2019

myslela jsem tedy komenty k článku. Ty co jsou obsahem článku jsem přečetla všechny

31. led 2019
apacheee
autorAMBASADORKA

@romanavitkova, @apacheee, @antoinet, @paulline, @madrilena, @alamo, @polodelfin, @salinka, @voskovkyapastelky, @78marcela, @siebs, @nikkki, @liynks, @ilonne, @kac9, @astracreek, @jenie, @denny27, @vanea, @babe_lka, @roseinka, @ivakalinova, @zdenina22, @lm_lm, @zuzana.79, @lyc, @ivis04, @my_da, @gracinka7, @rexinka, @michaelllas, @kafr, @jennyska, @vernalis, @ann_87, @paajus, @anezka22, @markets85, @stasto, @galatea_a, @blackhole, @ajronka, @sunnurse, @anina32, @pavla_d, @janinkaport, @magicaetezzz, @popelucha, @makak21, @jbzirafa, @bayt, @vikyt, @no_title, @anetaplzen, @rebe, @patmouse, @cherris, @lenka253, @medulef, @verdos, @kaja2016, @partyzanka91

Teda, to je neskutečné množství komentářů. Všem vám děkuji a přeji, ať máte i ve světě sociálních sítí štěstí na samé fajn lidi. A posílám vám něco pro radost ❤

1. únor 2019

Co ho dát #natitulku @apacheee pokud ještě nebyl?☺️☺️☺️

13. říj 2019

Já tedy funguji jen tady a na FB, kde si naštěstí mohu nastavit, kdo konkrétní fotky uvidí a kdo ne. Tady to asi takto ještě nefunguje, tak sem naše fotky nezveřejňuji, abych předešla podobně nepříjemným komentářům. Ale co se týká Tebe, je to Tvoje věc, co vše tu ze svého soukomí zveřejníš a tím pádem musíš počítat s tím, že se ne všem zavděčíš. Chce to brát s humorem a hlavně si uvědomit, že nenávistné komentáře většinou pocházejí od lidí, kterým se svým způsobem tolik nedaří, ale ne/daří je celkem sporná věc. Někdo se chlubí penězi, hmotnými statky a někdo je tím, jak je i ve své skromnosti šťastný. Ne vždy znamená bohatý=šťastný a chudý=nešťastný 🙂

13. říj 2019

@madrilena Teď budu psát za sebe... Mám teď jednu čerstvější zkušenost z MK. Nešlo o kritiku fotek, ale aktivit, které "prý nemám zapotřebí".
Zažít "naživo" tu nutkavou potřebu někoho, kdo tě osobně nezná, vypustit a plivnout něco zbytečného a kritického, bylo překvapující. Ale opět nová zkušenost...

14. říj 2019

@brunetka11 už je to dlouhá doba, co se to tu řešilo. Tak nějak jsem si to musela připomenout. Na internetu je asi potřeba očekávat, že jakýkoliv příspěvek může vzbudit reakci - ať už pozitivní nebo negativní. Spousta matek má doma těžkou situaci a některé příspěvky je mohou ranit, ať už je v příspěvku cokoliv. Za mě osobně můžu říct, že když si chci po těžkém dni odpočinout, často zamířím na MK, kde jsou často vychloubačné zprávy a pak mě to naštve. Jsou tu maminek, které mě milou zprávou potěší a jsou tu uživatelky, u kterých je to vychloubání moc dobře cítit. On totiž někdo napíše A, ale už nedodá B. Jé dostala jsem tohle a tohle, ale celé dny jsem na všechno sama. Naprosto chápu uživatelky třeba samoživitelky, na které se jejich nezodpovědný chlap vykašlal a ony vše musí obstarat samy. A pak tu najdou KZ od někoho, kdo si žije v luxusu, dost často ani ne svým přičiněním a napíšou třeba něco ošklivého. si je tedy třeba, pokud člověk přidává příspěvek přemýšlet nad tím, jak to může ovlivnit ostatní nebo se rovnou smířit s případnou kritikou. Je to těžký, no.

14. říj 2019

@madrilena Spíše mi přijde, že pokud se jedná o citlivé téma / období daného čtenáře/ky, pak "anonymní" prostředí internetu jaksi otevře některým lidem prostor pro kompenzování své frustrace.
Bohužel si však spousta lidí neuvědomuje, že ona anonymita je ve skutečnosti velmi imaginární...

14. říj 2019

Začni psát komentář...

Odešli