icon
1 / 1
avatar

Znám a používám celkem často 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Také používám poměrně často, stejně jako žlutou a černou belugu 😉

Odpověz
16. led 2020
avatar

Známe a děláme. Ale narazila jsem na dvojí kvalitu/druh nevím 🤷 jednou jsem jí vařila i 20 minut aby změkla, přitom červené čočce stačí pár minutek.
Teď jsem koupila černou a ta prý také moc nenadyma, takže na ní jsme zvědavá.

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@sarrita černá je taky úžasná. A kdysi jsem sehnala ještě zelenou a ta byla úplně dokonalá. Od té doby jsem ji už ale nikdy nepotkala. Úplně jsem se teď tak navnadila, že ji budu muset objednat🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Používám jen červenou. Jsem líná hnědou předem macet

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@andycr černá nám taky moc chutná🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@perla28 ty jo vidíš, to už jsem úplně zapomněla, jak to bylo otravný to namáčení🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Červenou čočku znám a používám, nejčastěji z ní vařím polévku.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znam, ale popravde, klasicka mi chutna vic. Ale uz jsme nemeli snad rok. Kdyz manzelovi zjistili v krvi zvysenou kyselinu mocovou.

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee já totiž z 99% nakupuji denně. Takže dopo přemýšlím co vařit, kolem 10 vyrazím do obchodu tam nakoupím a uvařím.. Takže hnědá čočka prakticky bez šance 😂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Ano, znám a používám, kupuju půlenou, která se nemusí namáčet. Dávám do polévek, omáček...

Odpověz
16. led 2020
avatar

Jasně🙂 zrovna jsem ji dělala malýmu do příkrmu🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@knoflikarka pokud se nepletu, tak červenou čočku nemusíš namáčet, ani když je vcelku. Alespoň já ji dám vařit a maximálně do 15 minut je úplně naměkko🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@jaja01k já ji taky asi nejčastěji dávám do polévek

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@perla28 já miluju i fazole, tam je to vůbec hrůza 🙂 Dělám je den předem🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

My jedině červenou ... Hnědou nedělám vůbec 😉

Odpověz
16. led 2020
avatar

pouzivam. A kdyz uz jsme u toho, hnědou nenamacim. Varim ji rovnou 😀

Odpověz
16. led 2020
avatar

Taky jen červenou a super je polévka z červené čočky,je výborná a rychlá 😊

Odpověz
16. led 2020
avatar

Červenou znám. Máme rádi i zelenou a černou.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Přesně tohle jsem chtěla napsat 😁 já nenamacim ani hnědou

Odpověz
16. led 2020
avatar

Červenou znám, používám hlavně na polévku.

Odpověz
16. led 2020
avatar
Autor komentář smazal
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@herminka podělila by ses o recept?

Odpověz
16. led 2020
avatar

Taky pouzivam, nejčastěji do polévek👌

Odpověz
16. led 2020
avatar

Používám už minimálně 15 let, je z perfektní i pomazánka.
A divím se, že ji tvé kamarádky neznají, mám za to, že je to naprosto profláklá surovina, která je dneska k dostání už úplně všude.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Cervenou cocku znam, varim ji pravidelne 😉

Odpověz
16. led 2020
avatar

Používám červenou dost často.. perfektní na ni je, že je rychle uvařená a nenadýmá 👍a pak ještě francouzskou zelenou 😉

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@koncita
@jijulka ale to musí hrozně dlouho trvat,ne? Já už ji fakt nevařila minimálně 5 let a už to pořádně nepamatuju. Jen si matně vybavuju, že to vždycky dlouho trvalo a ještě mi několikrát přetekla, mrcha 😂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Vymenila jsem za klasiku kdyz se narodila Sasa. Nebavilo me cekat pri namaceni ;D

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee namocena se vari 20min,nenamocena asi 2x tak dlouho... Kdyz macim, tak stejně max hodinu 😂

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee vůbec ne....nevím cca půl hodiny? Úplně v pohodě....ale červenou dělám taky, jen mi tolik nechutná

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee taky nenamáčím, vařím tak 45 minut? Nevím, hodiny nesleduju 🙈

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@koncita tak u nás to je dobrý, nám chutná víc než "klasika"

Odpověz
16. led 2020
avatar

@koncita zkus nekdy uvarit tu cocku se sekanejma rajcatama a s cenekem, je to vynikajici treba jako priloha k rybe nebo tak

Odpověz
16. led 2020
avatar

Zrovna dnešní oběd.
Čočka na kyselo s varenym vajíčkem.Mého syna velmi oblíbené jídlo. Úplně mlaská blahem a to nepřehánim.
Zrovna předevčírem jsem manželovi říkala, že tolik čočky co jsem snědla na mateřské jsem nikdy nesnedla.
Vařím ji každý týden🙊
A právě od doby co mám syna používám výhradně červenou🍜

Odpověz
16. led 2020
avatar

Červenou čočku znám. Většinou dávám do polévky nebo i jako čočka na husto. Teď jsem narazila i na zelenou a ta mi taky chutnala. Hnědá čočka byla v obchodě vyprodaná,tak jsme zkusili změnu a dobrý. Na Nový rok musí být čočka... ať jakákoliv. 😁👍

Odpověz
16. led 2020
avatar

@jijulka jako čerstvý rajčata??

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám a vařím často polévku nebo na kyselo 👍

Odpověz
16. led 2020
avatar

@koncita ne, z plechovky

Odpověz
16. led 2020
avatar

Dělám polévku z červené čočky

Odpověz
16. led 2020
avatar

@jijulka tyjo to zkusím, to zní zajímavě....s česnekem si to představit umím, dělám často hrstkovou polívku, ale ty rajčata zní zajímavě

Odpověz
16. led 2020
avatar

Pouzivam uz par let, klasiku jsem nemela ani nepamatuji. Nejvic ji davam do polevek nebo trosku do bolonske omacky nebo z ni delam salat. Jen ji preplachnu a dam varit.

Odpověz
16. led 2020
avatar

@koncita hodom na panev ty rajcata, do toho nadekanej cesnek, obcas bylinky podle chuti, sul, pepr, trosilililinku vody, pak tam nasypu cocku, varim/dusim pod poklici 5-10min,nez je na skus

Odpověz
16. led 2020
avatar

@koncita radsi vody min, nez vic, dolejt se da dycky, kdyz je to tvrdy

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@jijulka to zní suprově, budu muset taky vyzkoušet🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znam a moc nam chutna. Klasickou cocku sem jedla naposled ve skole a od te doby ji nemuzu ani citit. Z cervene delam zatim jen polevku, ale mam planu vyzkouset i na jiny zpusob 😊

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee je to inspirace z Jime zdrave, podobne se tam zadelava polivka z cerveny čočky a po ty se muzem utlouct

Odpověz
16. led 2020
avatar

Známe a konečně jsme přišli na to ze ji rozmixovanou v polivce jedi i děti. Jinak cocka je cocka a co neni hnedy neni cocka a to jist nebudou. Ano objevili jsme tu červenou až když deti meli zazity stereotyp hnědé čočky.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Po objevení červené čočky už jinou nepoužívám. Mám ji ráda klasicky na kyselo, v polévce či jako pomazánku.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Z práce znám polévku, byla dobrá... 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám a v těhotenství se po ní můžu utlouct 😁

Odpověz
16. led 2020
avatar

Jojo,červenou znám a používám.je super a nenadýmá tolik.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Pouzivam,je vyborna

Odpověz
16. led 2020
avatar

Tak já vyzkoušela červenou a černou a nejvíc mi stejně chutná klasická hnědá ale dělám ji podle receptu z Lidlu už 9let. Čočku nenamacim uvařím, ale nerozvarim. Na pánvi osmahnu cibuli a 3 stroužky česneku, přidám z plechovky kukuřici, hrášek a nakládanou papriku osolim vmicham zcezenou čočku. V receptu ji podávali s lososem. Dá se jíst tepla i studená. My ji máme rádi s parkem nebo klobasou.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám, vaříme doma už jedině tu. A moc dobrá je také černá čočka 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

@jijulka vzpomínám, že bývalá kolegyně dělala šíleně dobrý salát rýžovo čočkový...ale zaboha nevím co všechno do toho dávala...

Odpověz
16. led 2020
avatar

Používám snad víc než klasiku. Teď jsem dělala výborný čočkový krém. A ještě víc než červenou mám ráda belugu (černou čočku 👍).

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee Pomazánka:
Zesklovatím na oleji cibulku, hodím na to propranou čočku, zaliju dostatečným množstvím vody (min. centimetr nad čočku a během vaření kontrolovat, aby se voda nevyvařila a čočka nepřichytila). Osolím, opepřím, přidám bobkový list, případně lze kousek zeleninového bujónu (vůbec není nutný). Dusím pod pokličkou tak dlouho, až se čočka úplně rozpadne a vlastně už vznikne pomazánka. Nakonec dochutím česnekem a bylinkami. Není třeba mixovat, stačí jen nechat vychladnout a podávat.

Odpověz
16. led 2020
avatar

cervena je fajn, obcas zapomenu namocit klasiku, tak se cervena hodi. Jen me ju doma moc nechteji jist, klasika je klasika a to jim proste nevymluvim

Odpověz
16. led 2020
avatar

@martinatrnkova Moje děti taky mají raději klasickou.

Odpověz
16. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@martinatrnkova
@herminka Eli třeba klasiku odmítá, dělají ji ve školce a strašně mu to nechutná. Bylo období, kdy nechtěl ani tuhle doma, ale pak jsem mu vysvětlila, že tahle je jiná, tak ochutnal a má to rozdělený. Ve školce čočku rád nemá, doma jo🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám, ale doma jsem ji vařila asi jen jednou.
Co se týče hnědé čočky, tak mě to namáčení, co zmiňujete v komentářích, nevadí😀
Mezitím si totiž krajim cibuli a mrkev, pak restuji, takže namočený to je chvíli a polévku pak dusím třeba přes půl hodiny a čočka měkká, vynikající.😊
Na polévku doma slyším jen chválu

Odpověz
16. led 2020
avatar

Malá od narození trpěla na nadýmání, tak jsem logicky hledala při přechodu na příkrmy a pak klasické jídlo lusteninu, která bude dobře stravitelná. Dodnes máme červenou čočku jednou týdně a malá ji má ráda. I nám chutná a připravuje se snadno a rychle.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Známe a používáme 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Miluju polévku z červené čočky, ale přiznám se, že mi trvalo dlouho, než jsem ji vzala na milost

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee syn ji jenom tu skolni, ma rad cocku na kyselo, klidne 5x tydne ale jen klasiku, cervenou proste nesni. Chlap je v tomto "stara skola" ...a me je to treba jedno, rada oboje

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám a používám. Taky jsem zjistila že není červená čočky jako červená čočka. Ta co kupuji pravidelně je po 10 min rozvařená. Koupila jsem jinou a ta ani po půl hodině nebyla úplně měkká.

sticker
Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám a používám. Taky jsem zjistila že není červená čočky jako červená čočka. Ta co kupuji pravidelně je po 10 min rozvařená. Koupila jsem jinou a ta ani po půl hodině nebyla úplně měkká.

sticker
Odpověz
16. led 2020
avatar

Je úžasná, nejčastěji do dýňove polevky, teplého čočkového salátu s rajčaty a nebo jako součást různých placiček.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Za mě červená čočka jede 🙂 zrovna včera masové koule v omáčce z rajčat, červené čočky a cizrna (na indický způsob). Do salátů pak jedině beluga čočku. Jinak červenou dělám i klasicky s cibulkou jako normální čočku.

Odpověz
16. led 2020
avatar

@apacheee ja sem asi kouzelnice.Cervenou cocku samozrejme doma jime,ale bezne delam i hnedou cocku i fazole a nikdy dopredu nenamacim, protoze vetsinou jeste po obede nevim,co budu varit vecer🙈Cocku mam varenou behem 45min az hodinky,fazole mi trvaji hodinu az hodinku a pul.A papinak nevlastnim,protoze se ho bojim🤷🏻‍♀️

Odpověz
16. led 2020
avatar

Neznam nikoho, kdo nezna cervenou cocku! 😄
Pouzivame, mame ji radi. Do polevky jsem ji jeste nezkousela, ale do salatu nebo klasika s vajickem nebo uzenym 😉

Odpověz
16. led 2020
avatar

Muj sef v restauraci je Ind, varime cocky (vsechny) na 50 zpusobu 🙂)))

Odpověz
16. led 2020
avatar

Červená čočka u nás v kuchyni rozhodně nechybí 🙂 Kdo ještě nevyzkoušel, tak také doporučuji 👍

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám, ale používám jen do ragu k těstovinam, nebo semtam do Polívky. Jednou jsem si ji zkoušela udělat klasicky jako hnedou, prostě na kyselo, z vajcem a chlebem a nebylo to prostě ono. 🤔 Je hodně jiná, tím nechci říct, že je špatná, ale na takové jídlo, kde hraje hlavní roli se mi prostě moc nehodí, spíš někam primichat no. 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

@tinaprofi hod nejaky rychly dobry recept, prosim...
Nebo i dva 🙂

Ja mam cervenou cocku rada do salatu, do polevky nebo jako pyre...
Jen nevim, jak ten salat vzdy tak dobre v restauraci udelaji - doma se mi to nikdy tak hezky nepovede...

Odpověz
16. led 2020
avatar

znam a celkem casto delam...

Odpověz
16. led 2020
avatar

Co červená.... ale černá! Zkus se mrknout, maji ji třeba na rohlíku. Naši se do ni teď zamilovali a dělají z ní salát a tak.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám a dělám. Také žlutou, černou a zelenou. Nejlepší je klasika, z červené je dobrá polívka a černá je dobrá na salát😉

Odpověz
16. led 2020
avatar
Autor komentář smazal
avatar

@vitezove A mela bys recept na ten salat?

Odpověz
16. led 2020
avatar

poznala jsem ji díky koníkovi, nejradši mám v polívce. Kdybych nekojila, dala bych si ale radši klasickou. Mně u té červené vadí, jaká to je kejda, chybí mi ty krásný zrníčka vcelku.
Černou neznám, musím zkusit.

Odpověz
16. led 2020
avatar

@lyo zeptám se zítra mamky a dám vědět 🙂

Odpověz
16. led 2020
avatar

Máme, pašuju ji kam se dá (nedávno se manžel divil, co dělá čočka v rizotu🤭, řekla jsem že je to salát a ne rizoto😉), i na zahuštění zeleninových polévek je dobrá. Dcera luštěniny nemá ráda, tak ji na ně takto zvykám. Já mám radši klasiku.

A díky za tip, zrovna jsem přemýšlela, co zítra vařit 👍

Odpověz
16. led 2020
avatar

Znám. Teď používám občas. Poprve jsem se z ní skoro pozvracela 😬 teď už jsme ji schopna sníst jen solenou

Odpověz
16. led 2020
avatar

@vitezove diky ;)

Odpověz
16. led 2020
avatar

No jasně! Nejvíc jsem vařila do příkrmů.

Odpověz
16. led 2020
avatar

Kdo dneska nezná červenou čočku🙈😂🙏?

Odpověz
17. led 2020
avatar

@lyo já dělám třeba tento, jen do něj ještě navíc dávám nadrobno nakrájená rajčata https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockov...
Dál z červené dělám třeba placky nebo "majonézu", když mi doma dojde klasická.

Odpověz
17. led 2020
avatar

A znáš černou? Ta je ještě lepší!

Odpověz
17. led 2020
avatar

znám .. mám koupenou.. ale vařím málo. Asi se mi ještě nepovedlo ji udělat mňamkozní.. moc mě nezaujala.

Odpověz
17. led 2020
avatar

Znám, používám a mám ráda recept od zzuzzzik na kureci maso s rajčaty a červenou čočkou, k tomu rýže.

Odpověz
17. led 2020
avatar

Jo a polévku, mrkvovo čočková 🙂

Odpověz
17. led 2020
avatar

znám,jinou nejíme

Odpověz
17. led 2020
avatar

Ano, znám. Používala jsem ji pro děti, když byly malé. Teď ji taky občas máme.

Odpověz
17. led 2020
avatar

Ano znám, ale dcera ani manžel bohužel čočku nejí, tak ji nevařim, ale u rodičů když je, tak si ji dávám s velkou chutí.

Odpověz
17. led 2020
avatar

Červenou jsem taky objevila až s dětmi, ale děti ji moc nejí. Mi chutná moc. Děláme často i hnědou a mám ji teda uvařenou rychleji než červenou. Dělám ji totiž v tlakáči a nikdy nenamáčím. To namáčení je jen kvůli tomu, aby nebyla tolik nadymavá, to řeším kmínem.

Odpověz
17. led 2020
avatar

@apacheee jo no...

Odpověz
17. led 2020
avatar

Znám a vaříme hodně, zelenou také

Odpověz
17. led 2020
avatar

Znám a vařím ji hodně často ať už jako polívku, přílohu, salát. Máme ji moc rádi.🙂

Odpověz
17. led 2020
avatar

Já čočku úplně miluju! Červenou jsem také začala používat až s příchodem dětí a k hnědé jsme se už nevrátili... Dcera má čočku také moc ráda, takže ji vařím celkem často.

Odpověz
17. led 2020
avatar

Kedze sa nemusi namacat dopredu a je uvarena za chvilu, varime ju casto 🙂 omylom som jej kupila 4 kila minule, takze teraz z inej ani nevarim.. nase oblubene jedno z cervenej cocky su momentalne "bolonske spagety" (=rozumej spagety s omackou z cocky)

Odpověz
17. led 2020
avatar

Znám ale ještě jsem ji nezkoušela

Odpověz
17. led 2020
avatar

Tady to vypadá, jak všichni ujíždí na červené čočce 😂

Tak moje švagrová luštěninám nefandí, červenou čočku neznala. Loni jsem ji pytlík dala, jak dopadl netuším...

Odpověz
17. led 2020
avatar

znám a vařím, jak červenou půlenou tak i celou

Odpověz
17. led 2020
avatar

Dneska jsem zkusila červenou čočku rozemlít (elektrický kafe mlýnek) a použít na zahuštění zeleninové polívky. Je to super a zatím asi nejrychlejší zahušťovadlo (hotové jíšky teda nepoužívám).

Odpověz
17. led 2020
avatar

Vim o ni, ale jeste jsem nejedla

Odpověz
17. led 2020
avatar

Znám používám a mám ráda i černou čočku Beluga

Odpověz
17. led 2020
avatar

@bekinka jak delás majinézu?

Odpověz
19. led 2020
avatar
apacheee
autorAMBASADORKA

@1lenuska1, @ah1234, @ajuse21, @allvinka, @andycr, @anetka9, @antiquecz, @apacheee, @bekinka, @bessinka, @bria12, @clementina, @coolpet, @cuuza, @denny27, @etmargareth, @frufru4, @hanci23, @herminka, @iriska146, @jaja01k, @jamborka, @janovkov, @jijulka, @jitulkax, @julistep, @kafr, @knoflikarka, @koncita, @konidana, @kordikovav, @lenkajan, @linusha, @llorak, @lstuchlova, @lyo, @macicek29, @malenka3, @martina250703, @martinatrnkova, @masopustovar, @mievsa, @mlynkova85, @mondeluz, @nebetka, @nikola38, @ninive211, @nokarkulka, @perla28, @petaov, @petoletka, @petuliiik01, @priefi, @ptacektweety, @pus, @romaz, @rychle, @sarrita, @slunecnice7, @stratford, @teniska1313, @tinaprofi, @triskova_v, @verca5505, @vercabetty, @verrys, @vetyver, @viky17, @vitezove, @weruse2, @xenie131, @zebruska, @zmrzlinkaa

Děkuji za odpovědi a posílám slíbená srdíčka🙂

Jinak mám kamarádek a známých dost a některé ji znají a dělají, některé jen ví, že existuje a některé ji ani neznaly - nevidím na tom nic tak neuvěřitelného. Já třeba teprve teď prvně v životě ochutnala rostlinná mléka a věřím, že nás moc nebude🙂

Odpověz
20. led 2020
avatar

@apacheee dekuji za ❤️ a mam rada mandlove a ryzove mleko 🙂

Odpověz
21. led 2020
avatar

Teď jsem zkoušela těstoviny Fusilli z červené čočky /ještě mají i z cizrny a zeleného hrachu/ a jsou také moc dobré. Složení: mouka z červené čočky
@apacheee

Odpověz
3. únor 2020