Ano, znám a používám, kupuju půlenou, která se nemusí namáčet. Dávám do polévek, omáček...
@knoflikarka pokud se nepletu, tak červenou čočku nemusíš namáčet, ani když je vcelku. Alespoň já ji dám vařit a maximálně do 15 minut je úplně naměkko🙂
Červenou znám. Máme rádi i zelenou a černou.
Používám červenou dost často.. perfektní na ni je, že je rychle uvařená a nenadýmá 👍a pak ještě francouzskou zelenou 😉
Vymenila jsem za klasiku kdyz se narodila Sasa. Nebavilo me cekat pri namaceni ;D
Zrovna dnešní oběd.
Čočka na kyselo s varenym vajíčkem.Mého syna velmi oblíbené jídlo. Úplně mlaská blahem a to nepřehánim.
Zrovna předevčírem jsem manželovi říkala, že tolik čočky co jsem snědla na mateřské jsem nikdy nesnedla.
Vařím ji každý týden🙊
A právě od doby co mám syna používám výhradně červenou🍜
Pouzivam uz par let, klasiku jsem nemela ani nepamatuji. Nejvic ji davam do polevek nebo trosku do bolonske omacky nebo z ni delam salat. Jen ji preplachnu a dam varit.
Z práce znám polévku, byla dobrá... 🙂
Tak já vyzkoušela červenou a černou a nejvíc mi stejně chutná klasická hnědá ale dělám ji podle receptu z Lidlu už 9let. Čočku nenamacim uvařím, ale nerozvarim. Na pánvi osmahnu cibuli a 3 stroužky česneku, přidám z plechovky kukuřici, hrášek a nakládanou papriku osolim vmicham zcezenou čočku. V receptu ji podávali s lososem. Dá se jíst tepla i studená. My ji máme rádi s parkem nebo klobasou.
@apacheee Pomazánka:
Zesklovatím na oleji cibulku, hodím na to propranou čočku, zaliju dostatečným množstvím vody (min. centimetr nad čočku a během vaření kontrolovat, aby se voda nevyvařila a čočka nepřichytila). Osolím, opepřím, přidám bobkový list, případně lze kousek zeleninového bujónu (vůbec není nutný). Dusím pod pokličkou tak dlouho, až se čočka úplně rozpadne a vlastně už vznikne pomazánka. Nakonec dochutím česnekem a bylinkami. Není třeba mixovat, stačí jen nechat vychladnout a podávat.
cervena je fajn, obcas zapomenu namocit klasiku, tak se cervena hodi. Jen me ju doma moc nechteji jist, klasika je klasika a to jim proste nevymluvim
@martinatrnkova Moje děti taky mají raději klasickou.
@martinatrnkova
@herminka Eli třeba klasiku odmítá, dělají ji ve školce a strašně mu to nechutná. Bylo období, kdy nechtěl ani tuhle doma, ale pak jsem mu vysvětlila, že tahle je jiná, tak ochutnal a má to rozdělený. Ve školce čočku rád nemá, doma jo🙂
Znám, ale doma jsem ji vařila asi jen jednou.
Co se týče hnědé čočky, tak mě to namáčení, co zmiňujete v komentářích, nevadí😀
Mezitím si totiž krajim cibuli a mrkev, pak restuji, takže namočený to je chvíli a polévku pak dusím třeba přes půl hodiny a čočka měkká, vynikající.😊
Na polévku doma slyším jen chválu
Známe a používáme 🙂
@apacheee ja sem asi kouzelnice.Cervenou cocku samozrejme doma jime,ale bezne delam i hnedou cocku i fazole a nikdy dopredu nenamacim, protoze vetsinou jeste po obede nevim,co budu varit vecer🙈Cocku mam varenou behem 45min az hodinky,fazole mi trvaji hodinu az hodinku a pul.A papinak nevlastnim,protoze se ho bojim🤷🏻♀️
Červená čočka u nás v kuchyni rozhodně nechybí 🙂 Kdo ještě nevyzkoušel, tak také doporučuji 👍
Znám, ale používám jen do ragu k těstovinam, nebo semtam do Polívky. Jednou jsem si ji zkoušela udělat klasicky jako hnedou, prostě na kyselo, z vajcem a chlebem a nebylo to prostě ono. 🤔 Je hodně jiná, tím nechci říct, že je špatná, ale na takové jídlo, kde hraje hlavní roli se mi prostě moc nehodí, spíš někam primichat no. 🙂
Máme, pašuju ji kam se dá (nedávno se manžel divil, co dělá čočka v rizotu🤭, řekla jsem že je to salát a ne rizoto😉), i na zahuštění zeleninových polévek je dobrá. Dcera luštěniny nemá ráda, tak ji na ně takto zvykám. Já mám radši klasiku.
A díky za tip, zrovna jsem přemýšlela, co zítra vařit 👍
Kdo dneska nezná červenou čočku🙈😂🙏?
@lyo já dělám třeba tento, jen do něj ještě navíc dávám nadrobno nakrájená rajčata https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockov...
Dál z červené dělám třeba placky nebo "majonézu", když mi doma dojde klasická.
Ano znám, ale dcera ani manžel bohužel čočku nejí, tak ji nevařim, ale u rodičů když je, tak si ji dávám s velkou chutí.
Já čočku úplně miluju! Červenou jsem také začala používat až s příchodem dětí a k hnědé jsme se už nevrátili... Dcera má čočku také moc ráda, takže ji vařím celkem často.
Znám používám a mám ráda i černou čočku Beluga
@1lenuska1, @ah1234, @ajuse21, @allvinka, @andycr, @anetka9, @antiquecz, @apacheee, @bekinka, @bessinka, @bria12, @clementina, @coolpet, @cuuza, @denny27, @etmargareth, @frufru4, @hanci23, @herminka, @iriska146, @jaja01k, @jamborka, @janovkov, @jijulka, @jitulkax, @julistep, @kafr, @knoflikarka, @koncita, @konidana, @kordikovav, @lenkajan, @linusha, @llorak, @lstuchlova, @lyo, @macicek29, @malenka3, @martina250703, @martinatrnkova, @masopustovar, @mievsa, @mlynkova85, @mondeluz, @nebetka, @nikola38, @ninive211, @nokarkulka, @perla28, @petaov, @petoletka, @petuliiik01, @priefi, @ptacektweety, @pus, @romaz, @rychle, @sarrita, @slunecnice7, @stratford, @teniska1313, @tinaprofi, @triskova_v, @verca5505, @vercabetty, @verrys, @vetyver, @viky17, @vitezove, @weruse2, @xenie131, @zebruska, @zmrzlinkaa
Děkuji za odpovědi a posílám slíbená srdíčka🙂
Jinak mám kamarádek a známých dost a některé ji znají a dělají, některé jen ví, že existuje a některé ji ani neznaly - nevidím na tom nic tak neuvěřitelného. Já třeba teprve teď prvně v životě ochutnala rostlinná mléka a věřím, že nás moc nebude🙂



Znám a používám celkem často 🙂