konik_testuje
15. říj 2019
840 

Kosmetika Dermedic: Jak uspěla v testu žen z Modrého koníka?

Když chcete pečovat o svou pleť, máte na výběr z mnoha značek kosmetiky. Každá pleť je jiná a ne každé pleti vyhovují ty samé kosmetické přípravky. Proto si každá z nás musí najít tu svou značku a řadu, která bude pleti prospívat. A když jde o pleť ekzematickou a atopickou, výběr té správné kosmetiky je o to složitější. Maminky z Modrého koníka vyzkoušely značku Dermedic. Shrnuli jsme pro vás jejich recenze.

zuzana.79

Značka Dermedic pochází z Polska a specializuje se na výrobu lékárenské kosmetiky. Její produkty jsou určeny nejen ke zkrášlení, ale zároveň k léčbě celé řady kožních onemocnění. Přestože značka Dermedic není na trhu příliš dlouho, stihla získat už několik ocenění (např. InStyle Best Beauty Buy). 

Hlavní složkou kosmetiky Dermedic je voda upravená technologií reverzní osmózy - což znamená, že je zbavena veškerých potenciálně dráždivých či alergenních látek. Kromě toho najdete v produktech kyselinu hyaluronovou, ureu, důležité vitamíny a další. Kosmetika Dermedic prochází přísnými kontrolami kvality a bezpečnosti. Je velmi účinná a šetrná. Z těchto důvodů ji svým pacientům doporučují přední polští dermatologové i pediatři.

Hydratační řada Hydrain3 pro suchou pleť

Pět z našich testerek testovalo po dobu 2 týdnů kosmetiu pro suchou pleť. Poslali jsme jim 4 produkty z řady Hydrain3 a výsledky jsou následující.

1. Hydratační denní krém proti vráskám

+ Největší výhodou krému je podle maminek to, že se dobře roztírá a vstřebává do pokožky.

+ Zanechává pleť vyživenou a hydratovanou a můžete ho použít i pod make-up.

+ Krém má praktickou pumpičkou, díky které si odměříte přiměřené množství krému.

Jedna z maminek dodává: "Tento krém aplikuji každé ráno po snídani. Konzistence je akorátní, krém se dobře roztírá a rychle vstřebává. Akorát ještě po půl hodině mám pocit těžké pleti. To znamená, že stále cítím lehký filtr na obličeji jako by mi ztěžkla. Myslím si, že to zapříčiňují právě složky vyhlazující pokožku. Je to nejspíš jediná nevýhoda celé této řady. Nicméně účinky tento denní krém proti vráskám má. Pleť se mi opravdu po dvou týdnech zdá vyhlazenější a pružnější."

2. Hydratační noční krém proti vráskám

+ Stejně jako denní krém z této řady se i noční krém dobře roztírá a vstřebává.

+ Dvě z maminek vyzdvihly, že je jejich pleť hydratovaná i ráno.

+ Krém pleť vyživuje, ale nemastí. 

+ I noční krém má praktickou pumpičku na dávkování.

Testerka cervenejablko píše: "Oba krémy, denní a noční, jsou vhodné pod makeup, to jsem zkoušela jen párkrát (ne tedy s makeupem, ale jen s pudrem) a řekla bych, že je to ok. Nevytvořilo mi to žádnou krustu nebo masku."

-  Noční a denní krém proti vráskám mají oba stejné obaly, které se liší jen popisem.

::::aniny

3. Hydratační pleťové sérum pro obličej, krk a dekolt

+ Pleťové sérum získalo body za účinek a tedy za to, že opravdu pleť hydratuje.

-  Jako nevýhodu vidí maminky balení séra. Skleněná lahvička s pipetou je nepraktická, špatně se s ní dávkuje sérum a lahvička tak zůstává upatlaná.

Katuuulka hodnotí: "Toto sérum aplikuji večer po vyčištění pleti. Sérum je krásně vstřebatelné, ale špatně se aplikuje. Má sice hezkou skleněnou pipetu ale po nanesení na obličej sérum stéká a špatně se s ním manipuluje. Každopádně je po něm pokožka krásně hebká a hydratovaná."

4. Intenzivně hydratační krémový gel

+ Krémový gel z řady Hydrain3 si maminky získal především kvůli svým účinkům. Pokožka je po něm hydratovaná.

+ Tento gel má příjemnou vůni.

Pro dvě maminky z pěti byl hydratační krémový gel naprostým vítězem testu. Aniny si chválí: "Měla jsem k dispozici ultra hydratační krémový gel, který je velmi lehký, nemastný a pleť by měl hydratovat až 48 hodin. Krém v sobě nemá SPF, takže je vhodný i na noc. Za mě můj nejoblíbenější produkt ze všech testovaných, jelikož jsem z těch pohodlnějších lidí a nejradši používám jednu věc ve dne i v noci. Vyhovuje mi konzistence i příjemná lehká vůně. Na pleti jsem měla opravdu pocit hydratace. Budu si nadále kupovat. Jelikož je opravdu za velmi příznivou cenu a dělá to co slibuje. 🙂 Neměla jsem žádné známky alergie, naopak pocit více vyživené pleti."

katuuulka

Řada Linum Emolient pro suchou až atopickou pleť

Dalším pěti maminkám s atopickou pletí dovezl kurýr balíček s kosmetikou Linum Emolient. Na vyzkoušení čtyř produktů měly také 2 týdny.

1. Zklidňující a hydratační krém pro suchou až atopickou pleť

+ Krém se dobře roztírá a hydratuje pokožku.

-  Naopak úspěch nesklidil krém za svou vůni, která třem maminkám z pěti nebyla příjemná.

Některé maminky uvedly, že se krém dobře vstřebává, jiné naopak uváděly, že to tak není a zanechává pleť lepkavou. Každé pleti sedne něco jiného a tento krém je toho důkazem. 

Maminka zuzana.79 vyzkoušela krém na netradiční místa na těle a takto to shrnula: "Můj obličej je, co se hydratace týče docela ok, tak jsem krém pro tuhle partii těla použila jen párkrát. Je hodně tekutý, méně parfemovaný, což myslím v oblasti tváře není na škodu. Nevstřebává se tak rychle, jako jeho bratři a zanechává na obličeji jakoby tenoučký film. Kůže je po něm vláčná. Nicméně... Já mám ty problémy s nepříjemným vysušením a svěděním kůže po holení i na jiných místech těla. A tak jsem tenhle zklidňující krém používala i na jinou ženskou 'tvář'. A světe div se, i tam fungoval. Ne tedy tak, že by odstranil vysušená ložiska kůže zcela, ale díky velké hydrataci, se opravdu svědění dostavilo v daleko nižší míře a nemusela jsem se uchylovat k masti s antihistaminickým účinkem."

2. Tělové mléko pro suchou až atopickou pokožku

+ Velkým favoritem bylo tělové mléko především kvůli schopnosti hydratovat pokožku.

+ Dobře a rychle se tělové mléko vstřebává do kůže.

+ Má příjemnou vůni. 

Maminka adusku vyzkoušela krém nejen na sobě: "Tělové mléko je lehounké, krásně se roztírá, vstřebává, nenechává mastný pocit a jako bonus, příjemně voní. Musím říct, že hned po namazání je pryč pocit pnutí kůže, svědění a zarudnutí. Po celou dobu testování jsem mléko zkoušela jen na sobě, mně vyhovovala, boláky nesvědily, nesvítily na dálku, pocit namazání vydržel dlouho. Na konci testování se dcerce vysypal ekzém na ramínkách a kolem krku, dost se škrábala, nevypadalo to dobře, měla jsem chuť zakročit kortikoidy. Ale protože emulze ležela na nočním stolku, mázla jsem po koupání i Tamu. Kůže se zklidila, přestala svědit... Zatím jsou ložiska vidět, ale co bych chtěla za zázrak po týdnu, co?"

vonrataj

3. Mýdlo na ruce pro ochranu lipidové bariéry

+ Mýdlo na ruce z řady Linum Emolient sklidilo největší úspěch za to, že pokožku rukou opravdu hydratuje a zanechává ji hebkou.

+ Osvědčilo se také při odstraňování nečistot z rukou.

+ Maminkám se líbila také vůně.

+ Mýdlo vytváří při mytí jemnou pěnu.

"Mými favority se v testu staly mýdlo spolu s krémem. Pro mě skvělá dvojka, která společně, ruku v ruce, tvoří ideální duo. Jemné mýdlo opravdu myje, nedráždí, voní a NEVYSUŠUJE. Když jsem se po umytí mazala krémem, byl výsledek 100 %," chválí vonrataj mýdlo i krém na ruce.

4. Regenerační krém na ruce

+ Nejvíce zmiňovaným plusem tohoto krému na ruce bylo to, jak se skvěle vstřebává do pokožky.

+ Pokožku rukou hydratuje a regeneruje.

+ Zároveň ale není krém mastný.

+ A jako bonus má příjemnou vůni.

Žádné nevýhody maminky nenašly. Spolu s mýdlem na ruce byl regenerační krém Linum Emolient nejoblíbenější a nejúspěšnějším produktem testování.

"Pro mě vyšlo z testování překvapivě nejlépe mýdlo a regenerační krém na ruce. Kombinace těchto dvou produktů je skvělá, moje ruce jsou po použití jako nové," píše radkamorrisova ve své recenzi.

pokožka před a po použití krému na ruce Linum Emolient (vonrataj)

Kosmetiku Dermedic najdete na Notino nebo na e-shopech Dr.Max a Benu lékáren.

Všechny recenze najdete pohromadě ve fóru Vaše zkušenosti s kosmetikou Dermedic nebo pod #test_dermedic

Začni psát komentář...

Odešli