icon

Jméno pro miminko stejné jako kolega

horvathova3
31. říj 2018

Ahoj, nějak se pořád rozhoduji.. s manželem jsem měli už 3 roky vybraná jména pro miminka.
Kluk: Sebastian, Damian, Maxmialin Holka je naštěstí v pohodě 🙂
Jenomže u manžela v práci 5 kolegů letos vytvořilo rodinu a všechny jmena už jsou použité.
Tím chci říct, ze teď nevím co .. nechci vypadat jako nějakej opičák, kterej si nedokáže vybrat jméno pro svoje dítě a musí mít stejny jako má támhle kolega Pepan. Ale zároveň zase nedat naše vybraná jména jenom kvůli tomu, že byl někdo bohužel pro nás rychlejší.. 😀😀 už nad tím přemýšlím od včera. Jak by jste k tomu přistupovaly?

Pepan

Strana
z3
dora13
2. lis 2018

Vubec by me nenapadlo to u kolegu resit, ale jako fakt vubec😅 kolega uz za tri mesice vubec nemusi byt kolega, ze jo. A navic na zadne jmeno nema nikdo monopol, tim spis, ze Sebastian a Max jsou ted jedny z nejvic trendy jmen vubec, obcas mam pocit, ze se jine deti nez Sebici a Tobici nerodi🤷‍♀️ Takze bych to faaaak neresila.

suzief
2. lis 2018

Já chtěla skoro vždycky Adama, než jsme se k synovi dopracovali, byl Adam skoro všude i v práci taky mezi kolegy, takže já jsem to přehodnotila a máme Erika a sem ráda, nakonec jsem taky volila méně obvyklé jméno a stejně to bylo u dcery, chtěla jsem Nikolku a máme Larinku.

vevero13
2. lis 2018

Na téhle době je hezké, že rodiče chtějí a jsou originální. Že se ničeho nebojí. Já jsem i pro Půlnoční bouři. Je hezké mít "své jméno". Jasně, že se mi jich spousta nelíbí, ale to je jedno. Hlavně, že už není každá Jana, Petra a Veronika. Byly jsme na ZŠ tři jednoho jména. Tak je to pro Vás příležitost zamyslet se nad dalším jménem. A možná zjistíte, že vážně nechcete měnit a je to. My jsme nechtěli být originální. Mě se Jáchym opravdu líbil ale myslela jsem si, že jich mnoho nebude. Takže má jednoho ve školce a s ním půjde i na tu ZŠ :D.

vevero13
2. lis 2018

Má tam i Sebíka, Damiána a Maxe (krátce), ale Honzu jen jednoho 🙂. Opakování se nevyhnete, leda byste šla do Deštivého rána nebo Suché zimy.

dora13
2. lis 2018

@vevero13 ted zas budou pro zmenu v kazde tride tri Maxici, Tobici a Sebici, z holcicich pak Sofinky a Natalky. To jsou proste modni vlny jmen, to je v kazde dobe🙂

vevero13
2. lis 2018

@dora13 Jo to jo, ale část se drží tradice a jména po otci a pod. a část jede na vlně. Fakt u syna ve třídě je 2x jen on. Pak jsme čekali obě holčičku (já i maminka toho druhého), tak jsme si říkali, co se nám líbí, abychom se zas nesešli. A je u toho Josefína a Evelýna. Fakt máme podobný vkus. My jsme ale vybrali jméno až po porodu. :D

horvathova3
autor
2. lis 2018

@vevero13 já měla ve škole zase samou Janu, Terezu, Honzu, Tomáše, Martina 🙂 beru to jako vlnu co se lidem aktuálně líbí. Nechceme být za každou cenu originální. Pak se stane, že babča to jméno ani nevysloví, učitelky to jméno budou komolit.. ale spíš počkáme se seznam až se narodí a asi to člověk uvidí jak se má jmenovat 🙂

horvathova3
autor
2. lis 2018

@vevero13 já měla ve škole zase samou Janu, Terezu, Honzu, Tomáše, Martina 🙂 beru to jako vlnu co se lidem aktuálně líbí. Nechceme být za každou cenu originální. Pak se stane, že babča to jméno ani nevysloví, učitelky to jméno budou komolit.. ale spíš počkáme se seznam až se narodí a asi to člověk uvidí jak se má jmenovat 🙂

kafr
2. lis 2018

To je problém, mít dlouho dopředu vybrané jméno, změní se móda a ve školce to je samý -iášek a -iánek. Totéž holčičky Emička a Elinka🙄, mi se líbila Amálie (byla by po sestře babičky) ale roztrhl se s nimi pytel, takže máme Šarlotku, která nikde v okolí není.

priefi
2. lis 2018

@lalusheee je to zvlastni jmeno 😂 ne ze ne 😂 predstavim si ten film, nebo jmeno severskeho boststva, ale tak jestli se Vam libi, tak proc ne 😉 hlavne aby se ale libilo synovi, on a nim bude muset zit 😊
@horvathova3 Anakinu je pomerne dost 😅 hold hvezne valky jsou u nekoho top. My meli u holcicky vybrane jmeno Amálie, avsak u chlapecka se nemuzeme domluvit a ani nas zadne jmeno primo neoslovilo, abychom lobovali za to jmeno u toho druheho. Nakonec to vypada, ze budeme mit asi Mikuláše (a doma uz mame Matyáše). Kdysi se mi jmeno Mikulas vubec, ale vubec nelibilo, vzdy jsem si akorat predstavila takovou tu skaredou papirovou masku. Pak, kdyz jsme zacali chodit se synem na hristatko, byl tam jednou jeden Mikulasek (uz jsem asi myslim byla tehule) a mi najednou prislo, ze to jmeno neni tak hrozne a nakonec jsem to byla ja, kdo to jmeno navrhnul jako moznost pro nase druhatko. Mezi top u holcicky nam zustala Adelka a Eliska a Amalku mi manzel skrtnul, ze pry analaka... u chlapecka Kevin a Mikulas. Vsechna jmena sly ze stolu hned dalsi den 😅 Pak jsem porad rikala, ze Amalka je to jmeno, ze kdyz nad mimim premyslim, tak jako nad Amalkou a manzel svolil a zacalo se mu to jmeno libit, jedine jmeno, na kterem jsme se schodli. A kdyz jsem tvrdila, ze to je holcicka, tak to prece tak bude... a ejhke chlapecek 😂 Kevina jsme zavrhli hned, k Mikulasovi se porad vracime a zustavame u nej, protoze jine jmeno nas nejak neoslovilo, ale jeste jsme to neuzavreli. Ale pocitove asi citim, ze to je Miky. Nikdy se mi to jmeno nelibilo a najednou ano? Neco na tom bude.

horvathova3
autor
2. lis 2018

@priefi to jsem ani netušila kolik je Anakinů 😂 ale to je asi tím, že se mezi dětma nepohybujeme. Holčička je jasna Eliška přes to vlak nějak nejede 🤣. Naštěstí máme ještě dost času na přemýšlení. Pak ještě koukám, aby svátek nebyl u narozenin. Je to strašně divoké. Já třeba svého jména byla jediná ve školce, školach, práci. 😂 Jinak jsem si stáhla aplikaci pregnancy + a tam jsou seznamy jmen

priefi
2. lis 2018

@horvathova3 pozor na to, porodnice chteji mit vypsany formular, kde mas jmeno jak pro chlapecka, tak pro holcicku. Nekdy jsou ochotni pockat, nekdy zase ne. To jsme chteli taky, aby svatek byl mimo narozeniny, skutek utek 😅 to bychom asi jmeno nevybrali nikdy 😅 a kde vlastne najdes, zda jmeno se hodi ke znameni?

vevero13
2. lis 2018

@priefi taky jsem chtela Mikukase. Rikala bych mu Miksi. Mam to spojeno s pohadkou O statecnem kovari. Moje oblibena. Ale mame holcicku.

ninive211
2. lis 2018

@vevero13 Nj, ono každý si myslím, že v době, kdy jméno vybral, bude bůhvíjak originální...já měla od střední mezi favority pro holku jméno Elena, na 1.místě byla pak Nela. Obě tehdy se vůbec nedávaly. Než jsem otěhotněla, najednou bylo kolem spoustu Nelinek, navíc manželovi se nelíbilo, tak máme Elenku....a ejhle, ve školce jsou ve tří dě hned tři stejného jména a jedna Ella! Do té doby jsem jméno Elena snad nikde neslyšela, krom mé spolužačky, která byla snad jediná. Takže moje dcera s "originálním" jménem bude zažívat to stejné co já, Lenka, před 30 lety (mně osobně teda vůbec nevadilo, že kromě mě jsou ve třídě ještě jedna nebo dvě další Lenky)

horvathova3
autor
2. lis 2018

@priefi https://www.vestirna.com/jmena/jmena.php tak třeba 3D ultrazvuk pomůže 😂😂 a o jménu se rozhodneme

leymea
2. lis 2018

Tak kolegy v praci bych fakt neresila 😀 a hlavne myslim, ze se nad tim ani nepozastavi (neco jineho by to bylo u zenskych, ale i tak bych neresila). My vybrali jmeno, ktere se nam libi. Vubec jsem nic neresili, jen aby uz nebylo v rodine (deti sourozencu a sestrenic/bratranku). S manzelem jsme se shodli jen na jednom jmenu, takze bylo jasno 😀

maximaty
4. lis 2018

My jsme nakonec dali Maxim (od Maxmilian nebo Maximilian jsme ustoupili během porodu) alternativa Maxim není tak častá (před těmi 12ti lety už vůbec nebyla), není to stejné a přesto je to Maxík 🙂 teď čekáme druhého chlapečka, bude Lukas (Lukášek se mi vždycky líbilo i když je jich celkem dost) a je to také mezinárodní jméno, což bylo u nás podmínkou . Přeji co nejjednodušší rozhodování, které je nakonec stejně jen na vás ať si kdo chce co chce 🙂

mary.jane
4. lis 2018

@priefi neni pravda - vzdy jsme meli psane jmeno jen pro pohlavi, ktere se nam narodilo (u prvniho manzel vypisoval papiry, az kdyz jsem porodila - byl akutni cisar mesic predem - a u druheho jsme tovyplnili tak pul hodiny pred porodem - porad jsme se nemohli dohodnout). Jinak ze zakona muzes dite pojmenovat az mesic po porodu.

gracinka7
4. lis 2018

@mary.jane my jsme jméno vyplněné neměli, dopisovali jsme ho do papírů až po narození a museli jsme napsat do papíru i variantu pro holčičku, i když se narodil kluk. Prý to tak musí být 😮

zelenaesmolda
4. lis 2018

@priefi formular sice vypises ale na matrice se to da zmenit,ja jsem druhe jmeno pro dceru pridala az pri vyzvednuti RL protoze jsem si furt nebyla jista jestli ho chci dat nebo ne 🙂

kafr
4. lis 2018

Věděli jsme, že bude holčička, vyplňovali jsme jen holčičku (kluka jsme ani vybraného neměli) a to týden před porodem v poradně, aby byly papíry připravené a nemuseli jsme to řešit při porodu.

mary.jane
4. lis 2018

@gracinka7 to je taky blbost - to vam musela tvrdit nejaka “chytra pipi” 😜

priefi
4. lis 2018

@mary.jane vsak ja psala, ze nekdy jsou ochotni pockat 😉 treba ja se ptala moji gyndarky, zda bychom mohli nechat prazdnou kolonku a dat jmeno az po narozeni (nejsme si jmenem jisti a bude uspech, kdyz ho tam napiseme pred porodem, i kdyz uz asi mame favorita)a na to mi odpovedela, ze bez sance, ze budou tlacit a ze umi byt pekne neprijemni ohledne toho. Je mi jasne, ze hlavu by rodicce neutrhli, ale pokud to nebude akutni porod, jsou schopni tlacit na rodice. Ale je to pripad od pripadu, porodnice od porodnice a personal od personalu. Zakon je nejak netlaci 😅 Osobne bychom nejraci dali jmeno az se mrnatko narodi 😊

sayast
4. lis 2018

@horvathova3 kolegy bych se vubec nezabyvala. Kde je psano ze spolecne v te praci budou vecne.. Jinak sebastianu ma dcera ve skolce a ted skole ve tride tolik,i vsude v okoli, ze uz to jmeno nemuzu ani slyset 😶. To same jako vsechny -as. Jakoby jina jmena neexistovali. Ale proc pisu, bacha na stejne konecne pismeno jmena a zacatecni pismeno prijmeni. Bracha to tak mel,s jinym teda. A hrozne mu to vadilo,hlavne kdyz potreboval rychle rict cele jmeno, az se v 19ti nechal krestni jmeno na matrice zmenit. Na velmi podobne,ale aby na to pismeno prave nekoncilo

ninive211
4. lis 2018

@priefi
@gracinka7
@mary.jane Já rodila dvakrát plánovaně CS a nikdo po mně jméno na druhé pohlaví nechtěl...nikdy jsem ani nevyplňovala žádný papírový formulář, při příjmu se setra na ambulanci zeptala, zda máme jméno, řekla jsem to námi vybrané a ani se neptala na to, zda OPRAVDU víme, že to bude holka/kluk. Zapsala si to jen do PC, pak možná to vytiskla a já podepsala, už si nepamatuju, protože jsem ten den podepisovala spoustu papírů, tak tohle možná bylo mezi tím, ale ručně jsem fakt nic nevyplňovala.

priefi
4. lis 2018

@ninive211 ten formular neni podminkou, vse lze sepsat na miste se sestrou, ktera sepisuje info do pc a pak se to jen podepise. Avsak nektere porodky maji k dispozici na svych webovkach formular, ktery si muzes a nemusis predvyplnit, pokud to udelas, urychli to prijem

normalnimatka
7. lis 2018

neřešila bych.

nikol85bl
7. lis 2018

Mě se narodil v březnu Tomášek a v červnu se v manželově rodině narodil další Tomášek. Určitě mi to nevadilo. Dala bych jméno, které se mi líbí, neřešila bych kolegy v práci.

maryoneta
7. lis 2018

taky bych to neřešila. Nám se přihodilo to stejné. Od začátku máme vybrané jméno pro holku. Termín mám v březnu a právě se přítelově kolegovi v práci narodila holka se stejným jménem. Jako jo, přiznám se, že mě to na chvíli zamrzelo, ale to se hold stává. Není to určitě naposledy, kdy se setkáme s tím, že se něčí díte přece jmenuje stejně 🙂

jitkaem
7. lis 2018

Neresila bych ostatni. Tu moznost dat svemu diteti jmeno vyuzili. Ted je rada na vas... kdyz pujdete na obed, tak taky neresite, ze si objednate stejne jidlo -jakoo je to neco jineho, ale v zakladu dost podobne 🙂

Strana
z3