icon

Tatarka z Bageterie v těhotenství.

20. únor 2020

Ahoj, jsem ve 12.tt, dnes jsem mela dost hekticke dopoledne a k obedu jsem si po dlouhe dobe dala neco "rychleho" venku, v Bageterii Boulevard mimojine ty jejich patatas.Vubec mi nedoslo, ze je tam ta tatarka, az ted☹ V prvnim tehotenstvi jsem jedla vsechno, ale ted mam za sebou uz jeden potrat a mam strach vetsi..Vubec mi to v tu chvili nedocvaklo, jestli v te tatarce nejsou syrova vejce..Nerada bych salmonelu nebo listeriozu nebo co..jsem debil, ale netusite nahodou, zda tam davaji, syrova vejce a jak moc hrozi, ze z toho neco pripadne chytnu?Dekujz

lv
•
20. únor 2020

Pochybuji, že by si delali sami majonezu ze žloutků a následně tatarku. Chytla jsi tam uz nekdy něco z jidla? Pravděpodobnost je malá

autor
•
20. únor 2020

@lv Jako taky se snazim uvazovat stejne jako ty, rikam si, ze je to asi blbost, aby se tam s tim vyrabeli..Snad to tak je..Nikdy jsem tam nic nechytla, jen ted proste furt plasim, vubec se nepoznavam.

katari85
•
20. únor 2020

Já jsem v tomhle těhotenství taky více úzkostná a vše víc řeším než u syna, ale konkrétně z tohoto bych strach určitě neměla. Neříkám, kdyby to bylo někde z hladového okna nebo od vjetnamce, ale tady by, podle mě, nic hrozit nemělo.

sways
•
20. únor 2020

Neboj, to bude dobry! To by si opravdu musela mit velikanskou smulu, je to fakt nepravdepodobny, to by sis v lete nemohla dat ani zmrzku (at uz jsi nebo nejsi tehotna) vůbec nad tim nepremyslej!

autor
•
20. únor 2020

@katari85 Dekuju Ti moc🙂 Nekdy si s tou svou uzkostlivosti uz prijdu jak blazen, kez bych uz mela aspon po tom screeningu, pak snad bude chvili lip😀

autor
•
20. únor 2020

@sways Dekuju mockrat..😊Presne tohle jsem potrebovala-normalni nazory rozumne smyslejicich lidi.Uz jsem klidnejsi👍

anniej
•
20. únor 2020

Já jsem taky opatrná, ale teda zrovna ty patatas z BB do sebe cpu horem dolem už celý těhotenství 🤣 Mam mučivou chuť na brambory každej den... A ty patatas miluju... Navíc, jestli tam jsou syrové žloutky, stopro tu tatarku solí a sůl přirozeně zabíjí i salmonelu. Žádnej stress ☺️ Musela bys sníst celej kýbl tý tatarky, možná by ses pěkně po, ale takový řetězce si nemůžou moc dovolit riskovat. Ale chápu tě, já ve 12tt taky byla úzkostlivá 😬

leniczka23
•
20. únor 2020

No super ted neusnu bez patatas z BB🤣🤣

autor
•
20. únor 2020

@anniej Diky, no je fakt, ze mi ty brambory jely taky hodne😂😂😂

lida9
•
20. únor 2020

stres miminku ublizuje vic😀

merope
•
20. únor 2020

Salmonela je nepříjemná, ale dítě neohrozí. Listeriózu chytneš mnohem spíše ze špatně umyté zeleniny než z vajec. Takže pokdu sis tam dala salát, tak to by byl větší důvod k obavám než tatarka.

michaelllas
•
21. únor 2020

Riziková by byla pouze ze syrových vajec, což si v takových zařízeních nikdo nelajzne. I v obchodě koupíš už snad jen pasterovanou ( Helmans atd.) a u těchto už je riziko opravdu minimální 😉

marti89
•
22. únor 2020

Kéž bych si to mohla dát. 🙂 Mam velmi silné návaly zvracení a produkci slin v řádu 2 litrů denně, nezabírá na to nic, prý musím vydržet do druhé poloviny těhotenství. Udržím v sobě jen suché rohlíky, vánočku, banány a jablka, k pití Colu.

Takže za mne si dej, na co máš chuť v normální míře a nestrachuj se zbytečně.