Jméno Richard pro chlapečka
Prosím,jak se vam libi jmeno Richard?Cekame chlapecka a meli jsme celou dobu vynranou klasiku..Tomas,Adam atd. ale ted prisel pritel s tim,ze se mu strasne libi Richard,ze je to tvrde,muzske jmeno pro chlapa. Maly by byl Ríša....tak jsem z toho trochu rozpacita,ale kdyz vidim,jak se mu to jmeno libi,tak bych mu chtela udelat radost,ale nevim,zda mi to tvrde pujde pres pusu....dekuji za nazory
@kassandra1 Jo myslí, dokonce se na toto téma dají sehnat mnohé publikace. Znám i takové lidi, kteří podle knihy vybírali jméno pro potomka i v korelaci s jeho datem narození...
Jsme se dohodli,ze to nechame chvili ulezet,preci mame jeste chvili casu a pak to probereme.....ale cele odpoledne chodi...jak se ma kral,nas vladce😅
Taky se mi to jméno líbí a mám ho ve výběru. Ale v našem případě asi nakonec zvolíme jinak, máme v příjmení R i CH...
Mam rovnou dve kamaradky co maji Richarda. Je to krasme jmeno..ja bych ho teda svemu potencionalnimu synovi, kdbyb byl nedala, ale to jen protoze se nehodi moc k cizineckemu prijmeni, coz my mame. Ale jinak je krasne. Zni mi nebojacne, odhodlane a chlapsky. Ten kluk nebude trasoritka 😉
Na mě je to jméno tvrdé až moc. Já bych ho nedala.
Navíc se teď hodně dává. Mám ve svém okolí hned čtyři.
Tomáš je super jméno. Má to hodně tvarů. Richard je taky pěkný, ale musí se přeci líbit hlavně tobě, ty jsi máma! Já dala příjmení po manželovi, ale jméno jsem si vybrala sama 🙂 hm?
Krasne jméno,opravdu pekne chlapske 😉Tvrdé jméno to je i není.Jaky si to uděláš,takový to bude.Mame syna Rudolfa,což je taky tvrdé jméno ale Rudolf je zatím jen v rodném listě.Nikdo mu neříká Rudolfe.Je tolik krásných zdrobnelin a skloneni těchto jmen,ze bych se toho vůbec nebala!👍
Krásné jméno. Vznešené.
Tak jsme se rozhodli definitivne,Richard to bude
Zajímavé, netradiční, můj první vážnější vztah 🙂 Tomášků je všude moc, Adam se mi líbí moc, ale taky docela časté.
@karlajasmine Proč musí počítat? Je to dost o tom, jak si to ten člověk nastaví, jak se sám představuje či se i vyjádří, jak chce, aby se mu říkalo.
Když jsme čekali druhé dítě, manžel si pro holčičku přál jméno, které se mi vůbec nelíbilo.Nakonec jsme se dohodli na jiném – ale narodil se kluk, který dostal moje vytoužené jméno, i když se manželovi úplně nelíbilo. Řekl, že když to tak moc chci, mám to mít. Takže jsem se rozhodla, že pro třetí dítě bude první volbou pro holku právě to jeho jméno. Jsou to tři roky a já si moc přeju, aby naše očekávané třeťátko byla holka, protože jsem se do toho jména naprosto zamilovala.
tak už máme 9měsíců Richarda a přes můj počáteční nesouhlas si nedokážu představit, že by se jmenoval jinak 🙂

Mně se líbí moc. Chtěla jsem Richarda - Ríšu, bohužel manžel byl zásadně proti, tak máme Michala - Míšu 😉