Preeklampsie, v 37tt mě chtějí pustit z nemocnice

gabuscha
29. srp 2016

Ahoj, potřebovala bych poradit, možná uklidnit. Už druhý týden ležím v Podolí s podezřením na preeklampsii. Už několikrát mi bylo slíbeno, že mě pustí domů s tím, že se to bude sledovat ambulantně a stejně si mě tu vždycky nechali. Minulý týden při velké vizitě mi řekli, že pokud se ta preeklampsie nerozjede do doby než ukončím 37. týden těhotenství, tak mi porod poté vyvolají, protože dítě je považováno za donošené. Dneska mi mladá paní doktorka oznámila, že mám vysokou hladinu kyseliny močové kdesi (nevim, jestli v krvi nebo v moči, nic jiného mi taky nezkoumají), ale že pokud se nezvýší, tak mě pustí domů. Trošku mě to vyděsilo. De facto mě tady drží necelé dva týdny s pořád stejnou diagnózou a když už jsem pár dní před dokončením 37. týdne, tak mě chtějí pustit. Chápu, že každý den v děloze je pro mimi dobrý, ale zase budu raději, když se narodí o pár týdnů (3) dřív a normálně než blíž k termínu, ale s preeklamptickým stavem a císařským řezem. Co mám dělat? Propuštění z nemocnice asi odmítnout nemohu.

adelka110
29. srp 2016

@gabuscha já jsem peeklampsii diagnostikovanou měla. Měla jsem vysoký tlak, silné otoky a pak i bílkovinu v moči. Od 35+3 jsem ležela v nemocnici s tím, že mi udělají jen vyšetřeni a půjdu domů. Nakonec se rozhodlo ihned druhý den, že se bude vyvolávat. Bohužel vyvolání porodu trvalo 3 dny...malý se nakonec narodil 36+0. A byl v naprostém pořádku, pouze přes noc na zahřátí v inkubátoru. Miry 3020g a 49 cm. Asi tě chtějí pustit kvůli tomu, že ty hodnoty nemáš ještě tak vysoké, aby se muselo rychle jednat, protože pokud by to bylo akutní, tak týdny by jste na to už měli.

prostejina
29. srp 2016

Nespolejsla bych na mladou paní doktorku a zeptala se a poradila bych se s někým starším a zkušenějším. To jsi totiž nemusela ležet dva týdny v nemocnici, když s tím stejně nic dělat nechtějí 🙂 no hlavně, aby bylo miminko v poradku.. Držím palce! 🙂

gabuscha
autor
29. srp 2016

Já si právě taky myslím, že je trochu nelogické, že mě tu drží skoro dva týdny bez jakékoli medikace (beru akorát něco na tlak, ale to už předtím, než jsem byla hospitalizovaná) a dokonce mi oznámí, kdy mi začnou porod vyvolávat a pak tři dny předtím z toho vycouvají a chtějí mě pustit domů i přesto, že o víkendu váhali s propustkou na odpoledne...

linee
29. srp 2016

@gabuscha vim moc dobre, o cem pises. Bohuzel te nepotesim, ja jsem takto lezela cely prosinec. Domu mne pustili jenom na vanocni svatky a Novy rok.
Vim, ze je strasne v nemocnici lezet a ja osobne mela krizi hlavne po dvou tydnech. To mne dokonce pustila osetrujici lekarka na vikend domu, protoze jsem to uz nedavala. Pokud ti muzu poradit - vyckej, co reknou doktori. Vim, ze je to hrozne, ale asi takto - ano, pokud se u tebe neprojevi hranicni preeklmapsie, snazi se natahnout aspon do 37tt, aby se miminko narodilo jako donosene (aby ses vyhla vsem tem poradnam a dalsim vysetrenim navic, ktere mozna ani nebudu potreba), ale rozhodne je pro miminko nejlepsi, aby zustalo v brisku co nejdele.
Pokud to bude dobry, poslou te domu s tim, ze te budou ale nadale sledovat v poradne. A nebo si te nechaji a budou pravidelne sledovat hodnoty v porodnici, kdyby se to zhorsilo, aby mohli zasahnout. Tlak mas v poradku?
Vim, ze je to hrozne tezke, ale opravdu vydrz. Ver, ze nejradeji budes, pokud jeste nejaky ten tyden vydrzis a mimi se narodi v poradku a pokud mozno, tak i prirozene. Vim opravdu o cem mluvim, ja jsem takto lezela od 35tt, byla jsem prave po dvou tydnech zoufala, bylo to jako na houpacce, clovek nevedel, kdy to nastane a co a jak. Ja to mela dokonce tak, ze jsem obden slysela, ze uz pujdu na vyvolavani, pak zase dobry, pak zase spatny a takto to bylo 6 tydnu!!! Nakonec jsem rodila prirozene v terminu a jsem za to rada a lekarum vdecim za to, ze jeste pockali a mela jsem i tuto moznost (ne vzdy to u preeklampsie jde).

V Podoli vedi, co delaji a snaz se jim verit. Pokud bys ty hodnoty mela opravdu hodne spatne, urcite si te nechaji a nemluvi o tom, ze by te pustili domu.
Pokud te propusti, hod nohy na stul, na vse se vykasli a uz jen oddychuj. Vzdyt to uz mas za par! Hlavu vzhuru, pohodovy porod a hlavne zdrave miminko 😉

gabuscha
autor
29. srp 2016

Tlak se sráží egilokem a i tak je stále hraniční a pak kyselina močová v krvi. Bílkoviny v moči jsou v pohodě. Já se hlavně bojím toho, že mě fakt pustí a pak se to rozjede a něco se podělá.

gabuscha
autor
29. srp 2016

A 37. týden končím ve středu...

linee
29. srp 2016

@gabuscha nelogicke to neni. Mela jsem to take tak, ale proste to rozhodnuti se vyviji podle toho, jake nameri u tebe hodnoty a to rozhodnuti pro ne take neni lehke, zda vyvolat pred terminem, byt ve 37tt a nebo jeste nechat mimi "dopect". Ja jsem take brala jenom sve leky na tlak, jinak zadna medikace. Jakou by sis predstavovala? Pokud by existovala, urcite by to bylo skvele, ale v dnesni dobe krome leku na tlak a klidu na luzku ani neni:(Ja tak mela take, ze mi manzel ma privezt tasku a vyvolavame a v pondeli se vratila moje osetrujici dr. a rekla, ze nevidi duvod. Proste aktualne muzou jenom sledovat vyvoj, nic jineho. Je to naprosto stejny postup jaky jsem mela v jine nemocnici ja 🙂
Ver, ze pokud by si lekari nebyli jisti, ze te propustit muzou, tak te nepropusti a budou te v nemocnici sledovat az do mozneho porodu. To by opravdu neriskli.
Jak jsem psala, pokud te propusti, budes si muset merit pravidelne tlak a u urciteho hranicniho budes muset opet nastoupit do porodnice a hodnoty v krvi ti budou take sledovat napr. 1-2x tydne a navic budes mit klid na luzku.

linee
29. srp 2016

@gabuscha ale naprosto te chapu, uplne presne s tim stejnym jsem ja prochazela po dvou tydnech hospitalizace. Take jsem si rikala, ze je to nelogicke a nechapala jsem to, ale ver, ze s odstupem casu to budes brat jinak.

gabuscha
autor
29. srp 2016

@linee a kde jsi rodila ty?

linee
29. srp 2016

@gabuscha nakonec na Kladne, ale ze neni neco v poradku mi zjistili v Podoli, kam jsem chodila kvuli tehu cukrovce.

gabuscha
autor
29. srp 2016

ještě mít těhu cukrovku, tak se picnu...

linee
29. srp 2016

@gabuscha bud rada, to byla jen cast, ja tam do toho mela jeste par dalsich diagnoz, a to prvnich 8 mesicu probihalo naprosto v poradku, takze opravdu vydrz a co nevidet budes mit prcka u sebe🙂

gabuscha
autor
29. srp 2016

Asi řeším kraviny...jen jsem už vynervovaná z těch neustálých změn, každé dva dny něco jiného ☹

linee
29. srp 2016

@gabuscha je to normalni,uz bys to chtela mit za sebou,vid?;)opravdu vydrz,bud rada,maji te pod dohledem a vis,ze prcek je ok.Uzivej si to vylihovani a spani,po porodu na to budes vzpominat;))vem si,ze jsou maminy,co takto lezi treba i cele tehu a nebo polovinu.

zrofka
29. srp 2016

@gabuscha to mě když přijímali s podezřením na preeklampsii tak mi řekli,že mi udělají krevní testy a budou hlídat moč....a že když bude vše v pořádku a hlavně tlak neporoste srazí ho prášky, tak si u nich poležím max 4dny.. ale bohužel, u mě byla preeklampsie rozjetá až v help syndrom,tak jsem druhý den šla rodit...

gabuscha
autor
29. srp 2016

Já tu klidně zůstanu až do termínu (21.9.), jen mě děsí, že mě chtějí pustit domů poté, co za posledních 14 dní ty testy na propuštění nebyly...

linee
30. srp 2016

@gabuscha a uz ti rikali,ze te pusti?Nebo co rikal

gabuscha
autor
30. srp 2016

Já jim dneska řekla, že bych raději zůstala tady....

gabuscha
autor
12. zář 2016

Holky, tak jsem minulý týden ve středu porodila krásnou zdravou holčičku. Preeklampsie se nakonec nerozjela a porod byl docela v pohodě. Kontrakce se daly vydržet, posledních pár minut bylo hodně náročných, ale zvládly jsme to za necelé 4 hodiny.

linee
12. zář 2016

@gabuscha velka gratulace a radost!Krasne jste to zvladly!!!Zustala jsi tam do porodu a nebo te pustili domu?

gabuscha
autor
12. zář 2016

Zůstala jsem do porodu.

emisekkk
12. zář 2016

@gabuscha gratulace veliká

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru