icon

Nečekané těhotenství přes tělísko. Co teď dělat?

medvidekpu2025
9. kvě 2025

Ahoj, potřebuju se asi trochu vypovídat a možná i poradit, ikdyž vím, že rozhodnutí je na mě 🙈. Nečekaně jsem otěhotněla. Přes tělísko. Jsem v 8. týdnu. Mě je 30, partnerovi bude 50. Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná. U něj je hlavně problém, že nechce se mnou a mými dětmi bydlet. Mám už dvě holky, které nejsou jeho. Jediná varianta, pro něj snesitelná je, že budeme nadále bydlet odděleně, a jen se navštěvovat, jako doposud. Pro mě je to divné, pendlovat takhle s malinkým miminkem. Mě přijde nejschůdnější varianta rozejít se a zůstat s miminkem sama. Ale to nechci, to budeme trpět všichni. S partnerem se milujeme, jen prostě dítě do toho všeho nezapadá. A já mám vlastně strach, zůstat sama, co finance a to všechno okolo. Ale potrat, jen protože on nechce společné bydlení mi taky přijde moc. A vlastně ani nemám moc času na rozhodnutí, je to strašné 🙈

Strana
z5
martinka_33
10. kvě 2025
@lennus

@martinka_33 Pardon za komentář mimo, ale ohledně studia - já třeba dostávala jen minimum na kolej a jídlo. Jinak jsem chodila po brigádách a pokud nestuduje člověk medicínu, spousta lidí i pracuje už a jde to, takže zvládnout studovat lze, i pokud těch peněz moc není.

@lennus vsechno se dá. Ale chápu, ze nekdo má tu zodpovednist nastavenou tak, ze pokud mozno chce diteti dopřát lepsi start nez ze si musi samo na studia vydelat. Me to treba mrzi ze nejmladsi to tak bude nejspis mit, ale zase me to nemrzi tolik abych ji nemela nebo sla na potrat.

lennus
10. kvě 2025
@martinka_33

@lennus vsechno se dá. Ale chápu, ze nekdo má tu zodpovednist nastavenou tak, ze pokud mozno chce diteti dopřát lepsi start nez ze si musi samo na studia vydelat. Me to treba mrzi ze nejmladsi to tak bude nejspis mit, ale zase me to nemrzi tolik abych ji nemela nebo sla na potrat.

@martinka_33 Já na studia vzpomínám ráda a díky brigádě - učila jsem Aj, jsme i cestovali. Mně přijde užitečné děti vést k samostatnosti, brigády jsem měla od 15. Bydlení na koleji a jídlo v menze nebyly vysoké položky, na zábavu jsem si vydělala a i kdyby mi naši neplatili nic, zvládnu to. Ale moje studium nebylo extrémně náročné jako třeba medicína, tam je to jiné.

cherie24
10. kvě 2025
@j.a.n.i

@drep Hele, jen takovy dotaz, proc zena muze o potratu uvazovat a muz se nesmi vyjadrit, ze by pro nej byl?

@j.a.n.i vyjádřit je věc jedna, to samozřejmě může, ale tlačit jí do toho nebo přemlouvat, to už je mimo práva otce. Sama jsem v té situaci byla a i když by bylo jednoznačně rozumnější jít na potrat, tak to prostě nešlo. Ty hormony fungují už od začátku a ta žena to cítí úplně jinak než ten chlap, který hormony ovlivnění není. Pro chlapa je to jednoduché a rychlé vyřešení nepříjemné situace, pro ženu je to úplně jiný zážitek. Nejen psychický, ale i fyzický. Je to hormonální bouře, která velice snadno přeroste v deprese a celoživotní vyčítání. To chlapovi nehrozí, on nemá představu o tom, jaké je to pro tu ženu.

j.a.n.i
10. kvě 2025
@cherie24

@j.a.n.i vyjádřit je věc jedna, to samozřejmě může, ale tlačit jí do toho nebo přemlouvat, to už je mimo práva otce. Sama jsem v té situaci byla a i když by bylo jednoznačně rozumnější jít na potrat, tak to prostě nešlo. Ty hormony fungují už od začátku a ta žena to cítí úplně jinak než ten chlap, který hormony ovlivnění není. Pro chlapa je to jednoduché a rychlé vyřešení nepříjemné situace, pro ženu je to úplně jiný zážitek. Nejen psychický, ale i fyzický. Je to hormonální bouře, která velice snadno přeroste v deprese a celoživotní vyčítání. To chlapovi nehrozí, on nemá představu o tom, jaké je to pro tu ženu.

@cherie24 A ona tu snad pise neco o tom, že by ji do toho tlacil ci premlouval?

eviicka
10. kvě 2025
@cherie24

@cherie24 je i spousta mužů, kteří se nepřenosou přes rozhodnutí partnerky jít na potrat, každý jsme jiný. Žena to má náročnější, na druhou stranu, naštěstí alespoň u nás, je to ona, kdo činí rozhodnutí.

Ani já nikde nečtu, že ji nutí. Jen, že vyjádřil názor a i budoucí představu, kdy by se ona rozhodla si dítě nechat.

Takže volba je na autorce a já jí držím palce. Asi bych se rozhodovala hlavně s ohledem na děti, které už má.

sfet
10. kvě 2025

Chlap, který nemá rád tvoje děti, nemiluje ani tebe. Na potrat bych nešla, jeho poslala někam. Chce mít klid, bude ho mít.

lis6
10. kvě 2025

Bože to jsou zas komentáře!
Situace je naprd, ale naprosto chápu. V různých životních období člověku vyhovujou různé vztahy, kdyby bylo nepřišlo těhotenství, mohlo vám to takhle fungovat a vyhovovat třeba dlouho. Bohužel přišlo. (Ač rádkyně tady se chrání 3 druhama antikoncepce a ještě radši se drží od chlapa na 2m. Nevím v reálu to moc neznám, roky jsem s muži provozovala přerušovanou soulož a bez následků). Teď je třeba řešit co dál. Především, si ujasni co vyhovuje tobě. Pro mě by třeba potrat nepřicházel v úvahu. Ujasni si jak jsi na tom ty. Pokud potrat nechceš ujasni si s chlapem jestli je pro něj nějaká forma otcovství realizovatelná, případně ho odstřihni.

alianan
10. kvě 2025
@j.a.n.i

@drep Hele, jen takovy dotaz, proc zena muze o potratu uvazovat a muz se nesmi vyjadrit, ze by pro nej byl?

@j.a.n.i Tak chlap se vyjídřit může, ale to je vše, rozhodnutí je na ženě a nemůže ji k ničemu tlačit.
Ohledně těhotenství chlapi táhnou za kratší konec provazu, je to v rukou ženy a chlapi se jen vezou. Takže by si měli sakra rozmyslet, s kým provozují sex a pokud nechtějí děti, je tu vasektomie.

j.a.n.i
11. kvě 2025
@alianan

@j.a.n.i Tak chlap se vyjídřit může, ale to je vše, rozhodnutí je na ženě a nemůže ji k ničemu tlačit.
Ohledně těhotenství chlapi táhnou za kratší konec provazu, je to v rukou ženy a chlapi se jen vezou. Takže by si měli sakra rozmyslet, s kým provozují sex a pokud nechtějí děti, je tu vasektomie.

@alianan No, ani ta neni 100%, takže i tak mohpu tesot tento problem.

majca16
11. kvě 2025

Nečetla jsem všechny komentáře, jen pár na začátku a přijdou mi trochu přehnané. Já bych ho hned neodsuzovala. Však je mu 50, se nedivím, že nechce dítě. Myslel si, že přes tělísko se to nemůže stát a proto teď volí potrat. Já bych třetí dítě také nechtěla a to mi zdaleka není tolik jako jemu. Jsou to zkrátka komplikace. Však je už skoro ve věku dědečka a najednou má vozit kočárek. Zkrátka chce mít svůj klid. Takže pokud chcete řešit nové auto a být doma na rodičáku směle do toho, ale nemůžete mu vyčítat, že on to tak nechce

brunetka11
11. kvě 2025

@medvidekpu2025 Jako pustily se tu do tebe některé slušně ,-)
Tak něco ze života - neplánovaně jsem otěhotněla po velmi krátké době vztahu. Partner navrhl potrat, rozešli jsme se. A pak se zase dávali dohromady, rozcházeli se… sehnala jsem si podnájem, rozhodnutá se o dítě postarat sama, ale nebránit jemu a jeho rodině se s malou stýkat. Nakonec jsme se měsíc před porodem sestěhovali.
Aktuálně jsme spolu 18. rokem, sezdaní, ani druhé dítě nebylo plánované.
Prostě to byl pro oba šok, navíc jsem muže jediná partnerka, která s ním kdy žila.
Drž se 🙂 Přeji, ať vám to dobře dopadne.

hennrietta
11. kvě 2025
@brunetka11

@medvidekpu2025 Jako pustily se tu do tebe některé slušně ,-)
Tak něco ze života - neplánovaně jsem otěhotněla po velmi krátké době vztahu. Partner navrhl potrat, rozešli jsme se. A pak se zase dávali dohromady, rozcházeli se… sehnala jsem si podnájem, rozhodnutá se o dítě postarat sama, ale nebránit jemu a jeho rodině se s malou stýkat. Nakonec jsme se měsíc před porodem sestěhovali.
Aktuálně jsme spolu 18. rokem, sezdaní, ani druhé dítě nebylo plánované.
Prostě to byl pro oba šok, navíc jsem muže jediná partnerka, která s ním kdy žila.
Drž se 🙂 Přeji, ať vám to dobře dopadne.

@brunetka11 Jsem zvědavá a nemusis odpovídat, pokud nechceš.. Kolik bylo tobě a partnerovi, když jsi otěhotněla?

ai30
11. kvě 2025
@majca16

Nečetla jsem všechny komentáře, jen pár na začátku a přijdou mi trochu přehnané. Já bych ho hned neodsuzovala. Však je mu 50, se nedivím, že nechce dítě. Myslel si, že přes tělísko se to nemůže stát a proto teď volí potrat. Já bych třetí dítě také nechtěla a to mi zdaleka není tolik jako jemu. Jsou to zkrátka komplikace. Však je už skoro ve věku dědečka a najednou má vozit kočárek. Zkrátka chce mít svůj klid. Takže pokud chcete řešit nové auto a být doma na rodičáku směle do toho, ale nemůžete mu vyčítat, že on to tak nechce

@majca16 'Vsak je mi 50 a nechci dite' ale neni antikoncepcni metoda. Nikdo se mu nedivi, ze v 50 nechce dite. Ale kdyz je mu 50, nechce dite, ale chce byt velice za stramaka, ktery spi s 30letou zenou, tak by se mel postarat o to, aby tu zenu neoplodnil. A ne to vzit tak, ze ona se o to postara a kdyz se stane nehoda, tak (prekvapeni!) ona se o to postara.

mateson
11. kvě 2025

Asi pujdu proti proudu. Dvě deti máš, za mne to úplne stačí. Já bych rozhodne volila interupci. Doba je ťažká a bude ještě težší.

kamini
11. kvě 2025
@me_druhe_ja

Tady je průser v tom věkovým rozdílu no. Já narozdíl od ostatních nemám problém věřit, že tě miluje, že nejsi jen jedna z pěti milenek atp. Ale je mu 50. Už má děti odrostlé. A moc dobře ví, jaké je to mít malé dítě. Ten šílený kolotoč, nervózní ženská, únava, ztráta času pro sebe....a to prostě nechce. Už jen to, že mu vyhovuje nebydlet společně (proč ne, je to úplně v cajk 🙂)
Holt je to na tobě: buď potrat nebo budeš se třema dětma sama

@me_druhe_ja jen bych doplnila, že asi všechny už zkušené souhlasíme, ale tedy si pán v 50 neměl hledat a citově poutat k sobě mladou 30 letou ženu se dvěma ještě poměrně malými ! dětmi. Užívačka, klídeček, to jo, povinnosti a běžný život nula. Možná kdyby nependloval, měl by té energie víc - to je samo ironie. Za mne sobecké chování muže, který by měl být rozumný a opora. Autorce nezávidím, lituji její situace a přeji co nejlepší rozhodnutí, v podstatě má ty dvě možnosti, co jste napsala.

enoli
11. kvě 2025
@ai30

@majca16 'Vsak je mi 50 a nechci dite' ale neni antikoncepcni metoda. Nikdo se mu nedivi, ze v 50 nechce dite. Ale kdyz je mu 50, nechce dite, ale chce byt velice za stramaka, ktery spi s 30letou zenou, tak by se mel postarat o to, aby tu zenu neoplodnil. A ne to vzit tak, ze ona se o to postara a kdyz se stane nehoda, tak (prekvapeni!) ona se o to postara.

@ai30 ale no tak, mne přijde, ze jen tady se všichni tváři, ze se ma o antikoncepci starat chlap a kdyz se stane “nehoda” je to pouze jeho zodpovědnost. Jako pardon, ale v reálu je celá řada páru, rodin, doplň si co chceš, kde žena má pilulky/telisko/ opět si doplň, co chceš a spoléhají se na tuto metodu. Těch uvědomělých mužů, o kterých tady všechny “sníte, je podstatně méně, troufám si říci.

kamini
11. kvě 2025
@enoli

@ai30 ale no tak, mne přijde, ze jen tady se všichni tváři, ze se ma o antikoncepci starat chlap a kdyz se stane “nehoda” je to pouze jeho zodpovědnost. Jako pardon, ale v reálu je celá řada páru, rodin, doplň si co chceš, kde žena má pilulky/telisko/ opět si doplň, co chceš a spoléhají se na tuto metodu. Těch uvědomělých mužů, o kterých tady všechny “sníte, je podstatně méně, troufám si říci.

@enoli tak samozřejmě rodinné poměry a vztahy jsou různé a i tohle je tvrdá realita života. To ale neznamená, že budeme společensky schvalovat tenhle sobecký postoj, jenom proto, že takových pohodlných, vyčůraných mužů je spousta, ba co víc, jsou mnohem horší grázlové...Znám stovky rodin a různé příběhy ( jsou to mí zákazníci ) a uměj se hecnout a fungovat i po 50tce s malými dětmi, obzvlášť, mají-li výrazně mladší partnerky. Takže jde to, problém je, když se nechce. A s takovým chlapem nehne ani párem volů... bohužel.

corry21
11. kvě 2025

Já teda nevím, nechapu asi všechny ty komentáře... Však vy všechny tím že už nechcete dítě prestavate mit sex? Není prostě volba obou partnerů jak se postaví k případnému těhotenství když selže ochrana? Já třeba znám víc párů ve svém okolí, kteří už mají nějaké ty zivotni vztahy a děti za sebou, a teď už prostě ani spolu bydlet nechtějí, vyhovuje jim svuj prostor, děti mají trošku odrostlejší, to přece není špatně nebo ano? Jen se holt toto prihodilo, muž má nějaký postoj (za mě teda v jeho věku naprosto akceptovatelný), žena je mladsi, třeba ani děti už neplanovala, ale se kterou z nás by ty hormony nezamavaly a nepřemýšlela co a jak dal? Hned soudy jak je debil, má x milenek, kretén co chce potrat... To je smutné.

ai30
11. kvě 2025
@enoli

@enoli Samozrejme, ze to neni pouze jeho zodpovednost. Je to i jeji a ona se k tomu tak stavi. Dite a priori nechce, chrani se, ale pokud otehotni, prijala by za to zodpovednost. On dite nechce v zadnem pripade, nechrani se a kdyz zena otehotni, posila ji na potrat. Tak z nej prosim pojdme nedelat hrdinu, protoze 'on prece predem rekl, ze decko nechce a v jeho veku je to pochopitelne'.

pampelina18
11. kvě 2025
@medvidekpu2025

@lujhu vůbec to není chlap, který chce ženský a jen si užívat. Je to starší chlap, který chce mít svůj klid a svůj prostor. O jiné ženské se nezajímá a tím jsem si jistá 🙂

@medvidekpu2025 však už je starej

mateson
11. kvě 2025
@corry21

Já teda nevím, nechapu asi všechny ty komentáře... Však vy všechny tím že už nechcete dítě prestavate mit sex? Není prostě volba obou partnerů jak se postaví k případnému těhotenství když selže ochrana? Já třeba znám víc párů ve svém okolí, kteří už mají nějaké ty zivotni vztahy a děti za sebou, a teď už prostě ani spolu bydlet nechtějí, vyhovuje jim svuj prostor, děti mají trošku odrostlejší, to přece není špatně nebo ano? Jen se holt toto prihodilo, muž má nějaký postoj (za mě teda v jeho věku naprosto akceptovatelný), žena je mladsi, třeba ani děti už neplanovala, ale se kterou z nás by ty hormony nezamavaly a nepřemýšlela co a jak dal? Hned soudy jak je debil, má x milenek, kretén co chce potrat... To je smutné.

@corry21 chápu to stejně. Měli spolu vztah za určitých pravidel, dítě v plánu nebylo. O antikoncepci předpokládám řeč byla, přistoupili k tomu tak, že ona má tělísko. Stalo se, co se stalo a upřímně já toho chlapa chápu.

me_druhe_ja
11. kvě 2025
@kamini

@me_druhe_ja jen bych doplnila, že asi všechny už zkušené souhlasíme, ale tedy si pán v 50 neměl hledat a citově poutat k sobě mladou 30 letou ženu se dvěma ještě poměrně malými ! dětmi. Užívačka, klídeček, to jo, povinnosti a běžný život nula. Možná kdyby nependloval, měl by té energie víc - to je samo ironie. Za mne sobecké chování muže, který by měl být rozumný a opora. Autorce nezávidím, lituji její situace a přeji co nejlepší rozhodnutí, v podstatě má ty dvě možnosti, co jste napsala.

@kamini ale tak ona věděla kolik mu je a jak to má. Sama píše že ji to nastavení vyhovovalo. Sama asi nehledala nekoho, se kterým by chtěla mít ještě dítě. Ale stalo se no. Teď s ní prostě mlátí hormony, známé to všechny. Je to těžká situace. Ale já jako absolutně nezúčastnena strana nevidím nic špatného na tom, že ten chlap už dítě nechce a navrhl potrat. Samozřejmě nevíme, jak to řekl, jestli ji do toho tlačí atp. I ona sama mi nepřijde rozhodnutá mít třetí dítě

kamini
11. kvě 2025
@ai30

@enoli Samozrejme, ze to neni pouze jeho zodpovednost. Je to i jeji a ona se k tomu tak stavi. Dite a priori nechce, chrani se, ale pokud otehotni, prijala by za to zodpovednost. On dite nechce v zadnem pripade, nechrani se a kdyz zena otehotni, posila ji na potrat. Tak z nej prosim pojdme nedelat hrdinu, protoze 'on prece predem rekl, ze decko nechce a v jeho veku je to pochopitelne'.

@ai30 Přesně tak. Jako vidím hodně problém i v tom, že nechce společné bydlení s partnerkou a jejími dětmi. Ne že je to cajk, není, to je životní postoj - já a můj klid. A právě pak v těchto neočekávaných, krziových situacích, se přesně takhle bude chovat - hlavně já a mů klid. Nevěřila hych mu, necítila oporu, bála se budoucnosti s ním. Jestlipak pán uvažuje, když tedy autorku miluje a chce s ní být v páru, jak to bude za třeba 20 let, aby pak neočekával starost o svou osobu v případě nemocí atd. V tom případě by měl pak slyšet : promiň, brouku, zaplať si ošetřovatelku, já chci mít svůj klid..

alianan
11. kvě 2025
@enoli

@enoli Já ani o takovém chlapovi nesním, ale všichni víme, že ze sexu jsou děti a žádná antikoncepce není 100%, pokud chlap souloží musí s dětmi počítat a je jedno jestli je to nehoda nebo žena dítě chtěla a pilulky bez jeho vědomí vysadila. V tomto směru má chlap smolíka a rozhodnutí je vždy na ženě.
Chlap se ohledně dětí jen veze a má jen poradní hlas, je jeho blbost jestli souložil s potvorou, která antikoncepci nebere nebo jestli spoléhal jen na ženinu antikoncepci. V tomto to mají chlapi blbé, ale zase co si budeme povídat, ani mateřství není jednoduché.

kamini
11. kvě 2025
@me_druhe_ja

@kamini ale tak ona věděla kolik mu je a jak to má. Sama píše že ji to nastavení vyhovovalo. Sama asi nehledala nekoho, se kterým by chtěla mít ještě dítě. Ale stalo se no. Teď s ní prostě mlátí hormony, známé to všechny. Je to těžká situace. Ale já jako absolutně nezúčastnena strana nevidím nic špatného na tom, že ten chlap už dítě nechce a navrhl potrat. Samozřejmě nevíme, jak to řekl, jestli ji do toho tlačí atp. I ona sama mi nepřijde rozhodnutá mít třetí dítě

@me_druhe_ja Vím, jak to myslíte, to je všechno v pořádku, ale narážím na to, že když už se to stalo, ten pán dle autorčina popisu situace neprojevil žádnou účast ve smyslu, tak nějaký kompromis, podpořím tvé rozhodnutí, obětuji něco ze svého pohodlíčka, neb i já jsem v tom z 50%. Budu jezdit jenom já, ( pro mne nepochopitelné, ale budiž, však jsme každý jiný originál ), budu pomáhat, zaopatřím... Z toho úvodu zní - leda potrat nebo pendlovat, jak je to teď. Kde je nějaká oběť pro toho druhého, navíc když jsem spoluautorem "problému".?. A dítě není žádný problém, problém má akorát pán

klokanka31
11. kvě 2025
@enoli

@enoli No a čí je to blbost? Nás ženských, že zodpovědnost za neotěhotnění bereme na sebe. Cpeme do sebe hormonální sra*ky, aby pánové tvorstva mohli vesele bezstarostně pí*at. A když se stane nehoda, místo aby převzali zodpovědnost, tak cpou ženu na potrat.

j.a.n.i
11. kvě 2025
@alianan

@enoli Já ani o takovém chlapovi nesním, ale všichni víme, že ze sexu jsou děti a žádná antikoncepce není 100%, pokud chlap souloží musí s dětmi počítat a je jedno jestli je to nehoda nebo žena dítě chtěla a pilulky bez jeho vědomí vysadila. V tomto směru má chlap smolíka a rozhodnutí je vždy na ženě.
Chlap se ohledně dětí jen veze a má jen poradní hlas, je jeho blbost jestli souložil s potvorou, která antikoncepci nebere nebo jestli spoléhal jen na ženinu antikoncepci. V tomto to mají chlapi blbé, ale zase co si budeme povídat, ani mateřství není jednoduché.

@alianan To sice maji, ale na druhou stranu, pokud ae rozhodnou se pak angazovat pouze finančně, tak s tim zas nic nenadělá ta zena.

j.a.n.i
11. kvě 2025
@klokanka31

@enoli No a čí je to blbost? Nás ženských, že zodpovědnost za neotěhotnění bereme na sebe. Cpeme do sebe hormonální sra*ky, aby pánové tvorstva mohli vesele bezstarostně pí*at. A když se stane nehoda, místo aby převzali zodpovědnost, tak cpou ženu na potrat.

@klokanka31 Tak ono logocky ta nehoda vic uasahne tmzenu, tak je logické l, ze se ta zena vic chrání, na druhou stranu, nic ji nwbrani hledat jen mize po vasektomii, akorát bude mit tedy zuzeny výběr, no.

klokanka31
11. kvě 2025
@j.a.n.i

@klokanka31 Tak ono logocky ta nehoda vic uasahne tmzenu, tak je logické l, ze se ta zena vic chrání, na druhou stranu, nic ji nwbrani hledat jen mize po vasektomii, akorát bude mit tedy zuzeny výběr, no.

@j.a.n.i Jenže kolik chlapů na vasektomii jde že...

keerka
11. kvě 2025

Poctive jsem.procetla,u nekterych komentaru se nestacim divit... Autorce situaci nezavidim,ale stalo se a nejak se rozhodnout musi. Nepostrehla jsme,jestli uz partner nejake deti ma? A pripadne, jaky je otec? Bylo by to pro me pri rozhodovani podstatne. Pokud deti nema, je za me vetsi pravdepodobnost,ze na to pripadne fakt budes sama,protoze v 50 stareho psa novym kouskum spis nenaucis. Pokud vi,o co jde a dohodnete se na ,,dojizdeni,, tak by treba aspon nejak fungovat mohl.

Strana
z5