icon

5. měsíc těhotenství a ani kilo nahoře

monikacejkova
25. pro 2013

Ahoj holky, mel nekdo 5 mesic a nemela jste ani kilo nahore? Zacinam mit trochu obavu. Mam problemi se zacpou a tak toho moc nesmim. ☹

dana3262
25. pro 2013

Ja jsem za celé těhotenství nepribrala nic. Zhubla jsem celkem 1kg. A nebyla jsem před tim obézní. Na 175cmz 58kg na 57kg. Pak uz to teda bylo horsi no.. ted mam 48kg 😖 ale dítě uplne normální, zdravý, v terminu, takže se neboj. S muselo by to byt způsobeny něčím závažným, aby to plodu ublizilo. Nejakou nemoci nebo nefunkčnosti nějakého orgánu. Jsi jistě pod kontrolou, ne?

gwennie
26. pro 2013

Nemít v 5.měsíci ani kg navíc je ok, pokud jsi měla před těhotenství BMI cca 22 a vyšší (tedy druhá polovina normální váhy až nadváha). Slečna / paní výše určitě není ukázka normálu, takže bych se podle ní nijak neřídila.

anetka1701
26. pro 2013

Ahoj, já taky nepřibrala vůbec nic ani u jednoho těhotenství. Obě děti v pořádku a v termínu (druhý dokonce 14 dní před termínem skoro 4 kila). Doktor si z toho hlavu nedělel - celý těhu jsem se držela na váze 80kg... což je dost, takže mi jenom holky "sežraly špeky" :o)

lucifereeek
26. pro 2013

do páteho měsíce bych si hlavu nedělala, já taky na začátku ještě zhubla, začala jsem přibířat až po 22tt, nejvíc se mi podařilo nabrat od 32tt-41tt a to celých 5kg, celkem sem přibrala 8,5kg. A je to přesně jak píše @gwennie je to i dle BMI pokud nejsi vychrtlina, tak bych to neřešila 🙂 navíc dr. tě určitě hlídá, tak kdyby se mu něco nezdálo, určitě by ti řekl 😉

sayast
26. pro 2013

ja do 6. mesice nemela ani kilo a pak do konce zvladla 27 😝 . ale ja teda na konci silene drzela vodu

andelka
26. pro 2013

U prvního dítka první kilo nahoře ve 22tt (a to ještě bylo těsně po vánocích)..celkem pak přibylo do 40tt 7,5kg. U druhého jsem začala přibírat dřív, koncem 4měsíce.

alpakovo
26. pro 2013

ahoj, jsem v sedmém měsíci a mám nahoře 1,5kg a taky je to v normě, prostě holt nepřibereš 😉

aktata
26. pro 2013

Ahoj, já jsem ve 4.měsíci a mám - 3 kg

hudala
27. pro 2013

Já byla v 5-tém měsíci lehce v mínusu, ale pak jsem nabrala 13 kg (kromě 3 kil zůstalo všechno v porodnici 🙂)

klaire22
27. pro 2013

určitě se nestresuj. Jsou takové maminky, co prostě nepřiberou 🙂 buď najednu stranu i ráda 🙂

majvik
27. pro 2013

já do pátého měsíce taky byla pod svou původní váhou, v šestém jsem se dostala "na nulu" a teď v sedmém jsem +2kg, takže neboj, není všem dnům konec😉

kozinka3
28. pro 2013

já začínám 8. a jsem na své původní váze 🙂 takže v klidu!

kru_pa
28. pro 2013

Já měla na začátku 6. měsíce -5kg a gynekoložka mi vyhrožovala infúzema v nemocnici, dělala ze mě anorektičku, jedla jsem normálně, ale nepřecpávala jsem se (jinak před i po porodu patřím do kategorie obézních). Pak jsem trochu přibrala, tak se uklidnila, do konce těhotenství jsem přibrala 2-3kg oproti své normální váze. Dítko jsem přenášela 8 dní, narodil se normální, teď je mu 10,5 měsíce a je ho plný barák 🙂

majajaja
28. pro 2013

Podobně jako kru-pa, na začátku těhotenství 94 kg, na konci 93 kg, po porodu 80 kg, rok po té 93. Sakra, kdyby to tak vydrželo dole , vůbec nevím jak se mi to povedlo, jíst v těhotenství zdravě, přitom jsem se nenutila ani netrápila.....

partyzanka91
28. pro 2013

Já začátek pátého, dvě kila jsem zhubla a pak kilo přibrala zpátky to druhé ještě ne. Nynější váha 49 kilo na 162 cm nic moc. A to jsem doufala že se při těhu spravím a začnu vypadat jako ženská co má trochu boky a je mírně kyprá a ne jako vyhublá špejle který div nelezou žebra a všechno na ní visí. A to dělám pomocnou kuchařku (tedy teď jsem na rizikovém). Veškeré pracovní pláště na mě plandaly a to i ty nejmenší čísla. Prostě kostra v plandavém plášti mezi těma kyprejma ženskejma při těle co vypadaj na to že dělaj v kuchyni. Já jsem jak reklama na hlad, každej si ze mě utahuje a´t se prý nezapomenu navečeřet a že už za chvíli nebudu vidět apod... Prostě mě už štve být hubená a říkala jsem si po dětech se to jistě spraví. No a teď těhu a nahoru nejde nic ☹. Jestli se to moje tělo prostě rozhodlo být celej život hubený tak s tím asi nicn nenadělám. Chtěla bych alespoň víc jak 55 kilo abych mohla chodit dávat plazmu. Mám perfektní krevní obraz a dobře viditelné žíly, dá se tím darováním pěkně přivydělat a navíc člověk dělá dobrou věc. A houby požadavek váha min. 55 kilo a o tom si já můžu nechat zdát ☹

libara
28. pro 2013

Jsem 5 měsíců a mám nahoře kilo. U syna jsem za celé těhu přibrala 3kg. Kéž by to tak šlo i po porodu. 🙂 🙂 Nejsem žádný vyžle, tak mají asi z čeho brát 😵