Aneta nebo Stela. Co myslíte?
Ahojda maminky ,
jsem zasekla u dvou jmen Stelinka (asi s jedním L), Anetka . Stelinku chce hodně moc syn pořad o ni tak mluví a to se ještě nevedelo ani pohlavi .
Manzel mi řekl , ze už si umi představit obě dvě .
Nebo nějaké treti ?
Máme české příjmení, používá se i jako jmeno křestní (napr. Petr- Petrova , Pavel- , Marek )
Taky na kluka budeme muset něco napsat , dvakrát to chlapecké jmeno, jsme už použili, ... ale co dat aby to neznelo jako dve jména? Libil se mi Petr 😂, napadl me Radim . Manzel říkal Vladimír ale jestli to na dnešek není už moc ?
Anetka,mame doma 🙂 Jinak doporucuju kouknout i na vyznam jmena... 😉
@liss_qr My mame 3letou Stelinku, dlouho jsme nemohli vybrat a nakonec jsem moc rada. Je to krasne jednoduche jmeno. Ted prave pro dalsi uvazujeme o Anete. Obe skvele pasuji k ceskemu prijmeni. S klukem neporadim, sami mame dilema☺
Mi se strašně líbí Stella, ale doma bohužel neprosla :(
Stela (s jednim l) 🙂
@kara11 taky kvuli pivu? 😅
@liss_qr a z klucicich, co pises, tak urcite Radim, krasne jmeno, meli jsme v nejuzsim vyberu
@jako_mala_holka přesně tak 😂prý je pěkně hnusné 😄
@kara11 presne 😀 co to ti chlapi maji? 😅
@simulka987 tak to máme taky stejný cit na jména, my máme jirika a stepnka - a teď už taky vím tento sedí . Jste hrozne hodný , ze to se mnou probirate .
Mužu se zeptat jak Stelince říkáte ? Co má rada ?
@marcicek84 koukala jsem jediny ze Stela zůstává sama ke staří psali v horoskopu . Ale syn o té nasi ze skolky tak krasne mluví a ona je drobná blondynecka. Stela je hvězdička , světlo , anetka - milostiva , laskyplna. Obě krasny význam .
Jen as mi obe zdají stejne tvrdá , asi na to nemám cit .
@ninolleta promiň, ale kdybych se řídila tím, jak se jmenuje kde jaký pes tak své dítě snad nepojmenuju...
Ségra má psa, jmenuje se Barunka, stejně tak jako vím o mnoha psech se jménem Bela nebo Mia (opravdu mě to nepřinutí uvažovat, že se má dcera, nebo neteř jmenují jako psí slečny)
Můj syn měl pro druhou ségru vybrané jméno Kája (Karolína), taky byl do jedné ve školce zamilovaný. Zlobil se, když jsme dali Alenku (o Káji jsme nikdy neuvažovali), ale zvykl si rychle. Ještě můžete brát v úvahu, kdy by měla dcerka svátek. Líbí se mi i váš výběr klučičích. Mám slabost hlavně pro jméno Radim 🙂
Mně se více líbí Aneta (měla jsem ji v širším výběru), ale asi bych dala Stela, když se synovi líbí a má ke jménu vztah. Obě mají svátek půl roku před narozeninami, takže taky super. Příbuzné dvě holčičky (asi 6 a 8 let) čekaly mezi sebe další sestřičku a už od začátku pořád říkaly jedno jméno, měly k ní potom i úžasný vztah (bohužel byla nemocná, ale to je jiný příběh). Ono obecně mám pocit, že když si k nějakým jménům uděláme vztah tak kolem věku 4-7 let, tak už se to potom táhne dál 🙂
@liss_qr na mou dceru Anetku ten význam opravdu sedí, je nekonfliktní, milá, nemá rada, když se někomu ubližuje a vypadá to, že je se svým jménem taky spokojná. Mně třeba jménu Stela zní tvrději než Aneta. Na druhou stranu nebudou to do smrti děti, tedy zase to tak úplně na škodu není.
Pokud se vám líbí obě jména, tak udělejte radost velkému bráškovi 🙂 Bude hrdý brácha.
Zvykám ho na obě 😀. Nebo říkám jestli nevybereme jiné a to pak vybírá pro ovečky . Adelka a Eliška . 😂 psi jména mě nevadí . Klidně bych tu adelku vzala i když soused má u babičky psa adelu (svatek 2.9.)
Stela je nádherní jméno, taky se mi líbí a i když se teď dává častěji, než dřív, tak jich není zas nějak moc. Anetek je fakt hodně. Pokud se vám líbí oboje a synovi se líbí Stelinka, dala bych Stelinku.
Záleží, které jméno se líbí Vám. My máme doma Stelinku a jméno jsem vybírali dlouho. Nakonec se musím přiznat, že jsme lépe vybrat nemohli. Je to krásné jméno a je to přece naše hvězdička. Je ale fakt, že Stela je teď hodně časté jméno. Nedala bych na to, co si myslí ostatní. Musí se líbit vám všem doma a asi bych dala na syna. My nedávno vybírali jméno pro syna a starší dcerka zrovna bojovala s písmenem R, tak chtěla aby toto písmeno bylo ve jménu, tak jsme vybírali podle toho. Máme Bertíka (Norbert) a spousta lidí to nemohla překousnout, ale nám se líbilo a synovi sedí 🙂 a teď už si všichni zvykli. Vybírejte podle sebe. Jinak co se týká těch zvířat, vždy mě takové komentáře pobaví 🙂 🙂. My máme doma morčata - Lucinku, Leničku, Honzíka a Karlíka 🙂.
Aneta nebo Anita 🙂
Anetka
@liss_qr Říkáme jí Steli, Stelinko, Steluško…..když zlobí, tak Stelušo 😉
Nebo jiné treti jmeno 😀. Pujcila jsem si tu knizku jak se bude jmenovat. Ale nevím zatim vítězky máme . 🙂 teď jsem si dala pauzu ať je trosku odstup .
Stela, Anet je nějak moc
Ještě valentyna nás napadla. Ale nevím jak by se ji představovalo třeba ve škole při prezentaci - je takové pro mě spis neobvykle , teď se ale dává .
U druhého syna jsme měli psanou Stelu, krásné jméno a narozdíl od Anetek žádnou v okolí nemáme (ani u nejstarší ve škole,předtím školce, ani syna ve školce) ☺️
Mam doma Stelinku(s jednim l). Ale kdyz jsem dcerku poprve uvidela,zvolila bych asi jeste jine.dnes bych mela nekolik variant a vybirala az miminko uvidim. Klucici mate vybrana hezky🙂

Lepší je Anetka, Stela se dává psovi.