Mezinárodní chlapecká jména vhodná pro cestovatele z ČR
Prosím, hrňte na mě tipy klučičích jmen, která se dají použít jak u nás v ČR, ke klasickému českému příjmení, ale aby to jméno znali též ve většině světa. Hrozí, že budeme hodně cestovat za prací, hlavně anglicky mluvící země. Takže mé oblíbené Jaromír a Přemysl musím přenechat jiným. Moc mě toho kromě Richarda, Martina a Adama nenapadá. Děkuji.
Petr, Jakub, Filip, Daniel, Marek, David, Viktor. Myslím, že použitelné je cokoli bez háčků a čárek.
Peter, Lukas, Michal, Benjamin, Thomas, Vincent, Eduard, Bernard, Albert, Alfred, Daniel,...
Roman, Daniel, Nikolas, Elias, Dominik, Sebastian, Max, Robert, Adrian, Tobias, Kristian, Erik
Jaromíra bych se nebala. Jaromír Jágr umí vyslovit skoro vsichni. Napadl me Oliver
My máme Samuela, taky se mi líbilo, že to není vyložené české a v zahraničí může být normálně Sam 😀
Já žiju ve Francii a mám Martina🙂 vybírala bych klidně i český, ale bez háčků a tak. Třeba tu byl zmiňovaný Marek, což se mi vždy líbilo, ale Francouzi zrovna tohle vůbec nevysloví.....
Holka je Nela, to ve Francii neexistuje, ale nikdo nemá problém s výslovnosti. 🙂 akorát píšou Nella.
Nikdo zatím nezmínil Dominika, nebála bych se ani Tomáše, dále Micha(e)l, Martin.
Řešili jsme totéž, když jsme žili ve Švýcarsku, a nakonec je to většina jmen. Manžel je Ondřej a všichni mu bez problémů říkali Ondrej a naprosto je fascinovalo, že je to totéž jako Andreas. Zato třeba David, který mi přišel easy, pro ně byl trochu jazykolam a vyslovovali to Dávid.
Žiju v zahraničí. Řešila jsem před rokem a půl, než se narodil syn. Chtěli jsme taky něco mezinárodního.
Ve výběru jsme měli Adam, Alexander, Alex, Erik, Theodor, Josef, Benedikt, Albert, Artur. Nakonec jsme vybrali Adama ❤️ Každý nám to jméno moc chválí a navíc to není časté jméno (oproti ČR, kde se s nimi roztrhl pytel 🙈🤣)
Zalezi jestli chces fakt cesky nebo takovy ty desne moderni typu Denis, Kevin, Sebastian, Benjamin a podobne...
Cesky si myslim, ze se chodi do sveta treba Jakub, Micha(e)l, David, Viktor, Daniel...
Alexander, Daniel, Oliver. My máme Alexe. Žiju ve Skotsku a vybrali jsme jméno ať může moje rodina v ČR umět vyslovit 😁

David