Zjistila jsem, že jsem těhotná 8 týdnů po porodu
Ahoj holky mate nejake zkusenosti s otehotnenim hned poporodu? Rozmislim se zda si dite nevhat ci ne. Manzel to rozhodnuti nechal name a me to uz 3 dny neda spat tak se jdu poradit svama. Prosim o radu a zkusenosti. Za kazdy nazor dekuji. Mame malou holcicku Terezku a mam strach ze bude chudacek zanedbavana. Ze nani nebude tolik casu. A jak je to pak s kocarkem? atd? dekuji za rady. Marketa Demelova
Dekuji moc za podporu.
Já přímo zkušenost nemám, ale maminka mojí kamarády to měla vlastně úplně stejně jako ty. Má dva syny a jsou od seme 10 měsíců a nějaké drobné 🙂 Prý první rok to bylo těžké (to ještě vyvařovala pleny a tak...), ale od chvíle, kdy i starší začal chodit, tak prej naprostá pohoda a nemohla si to vynachválit. Kluci se doteďka milujou (už jsou to dospělí pánové s vlastníma rodinama) a mají naprosto skvělej vztah 🙂 Já bych se přikláněla k tomu si miminko nechat...
Mám od sebe holky 2r4m a klidně si umím představit je mít ještě výrazně blíž... Co se týká kočárku, tak mně osobně se nejvíc osvědčilo mladší do šátku na tělo a starší do kočárku - a dá se to i střídat 🙂 je to pohodlné a praktické, když pak starší chodí, dá se vodit za ruku a mladšího mít pořád u sebe...
Ahoj,vlastní zkušenost nemám,ale kamarádka má takhle děti a první rok záhul a pak je to fajn,jako kdybys měla dvojčátka,kočárek se mám dojem dá sehnat i sourozeneckej...
Rozhodování nezávidím,já se toho obávala letos v dubnu,díky bohu se to nepotvrdilo,ale já byla v jiný situaci,jelikož by to bylo už 3dítě,manžel od rána do večera v práci a starší v září nastoupila do školy a do toho hlídám děti sestře,ale kdyby to bylo druhé dítě tak bych se asi přikláněla k tomu miminko si nechat.
my so sestrou sme narodene do roka... a urcite to mala mamka extra tazke na zaciatku s nami, neskor to bolo labuzo.. so segrou sme sa riadne vyhrali.. do dnes sa mame velmi rady.. ja som tiez tuzila mat takto dve deti po sebe ale my zostavame u jedneho.. (zdravotne dovody) skoda.. obcas mi je luto ze Misko nebude mat surodenca, ktory by mu ostal ked sa my poberie na druhy svet.. takze nebojte sa toho, teraz je trosku jednoduchsia doba, co sa tyka plienok, prikrmov a pod, a s kocikom sak existuju kocarke pre dvojcata.. kde jedno je v hlbokom a druhe uz v sportiaku..
Dekuji moc za rady. No do utery se musim rozhodnout jdu na ginekologii a tam uz musim rict zda si to nechame ci ne. Ja nekojim uz od zacatku. Mela jsem 3 deni tezky porod. Ale rika se ze druhe jde lepe. No mam jeste nadcim premyslet. Dekuji moc za podporu. 🙂
ahoj, ja cekam teprve první, ale jedna znama to mela jako ty. když mi rekla dva mesice po porodu, ze je tehotna, lsla jsem do mdlob. no bude to zahul, ale ja osobne bych si prcka nechala. kocarek muzes mit sourozenecky, vecicky prckove vlastne hned podedi. ale bude to zahul vlastne se dvěma miminama najednou. ale za dva tri roky uz to bude super, prckove si vyhraji.
Ja jsem takto od sebe s bratrem. Mama rikala ze to bylo horsi nez dvojčata, ale znam pani co ma takto téměř po sobe treti dite a všechny cisarem a v pohode. Zalezi také na diteti. Neresitelne to není. A z pohledu deti, jsem mela skvělého partaka v brachovi. Každý si i tak myslel, ze jsme dvojčata. No a u nas mame sice deti od sebe dost, ale narozenim druhého se starsi desne sklidnila. Jako by ji ten partak v zivote chybel. Zacatky jsou tezke tak i tak, ale dve deti mi prijde mensi starost nez jedno. Kocarek v pohode seženete sourozenecky. Tezke bude mozna obdobi odplinovani ale holcicky jsou tak sikovne, ze zvladaj vse samy. Ja bych se nebala a brala to jako osud. Takových jako vy je. Dulezite je zdravi.
@marketademelova Mohli jste popremyslet driv,ze treba pouzit ochranu a nemuset tet resit,ci tu chudinku malou nechate prezit alebo ne...to tet my mame vynest ortel nad miminem?sexovat to ano,ale znaset dusledky to ne ☹ ☹
Pokud to zvladnete financne tak nevidim duvod proc si prcka nenechat 🙂
Já jsem otěhotněla 5 měsíců po porodu, což je pořád docela brzo, ještě jsem se ani pořádně nevzpamatovala z toho prvního, a už jsem byla znovu těhotná. Ze začátku jsem z toho nijak nadšená nebyla. O potratu jsem neuvažovala ani vteřinu, ale je pravda, že jsem si kolikrát říkala, proč jsme si jen nedávali pozor. Pořád jsem přemýšlela, jak to zvládnu a nedokázala jsem si to představit. Měla jsem z toho opravdu strach. Teď jsem v 5. měsíci, miminko už kope, už víme pohlaví a já se na něj strašně těším a jsem šťastná, že ho budeme mít. Vím, že to bude hlavně ze začátku hodně náročné, ale vím, že to zvládnu, protože mi nic jiného nebude zbývat 🙂 Ještě teda musím dodat, že mám podporu rodiny, na kterou se můžu spolehnout a která mi pomůže, když bude třeba. To si myslím je taky důležité.
Nikdo ti tu neřekne, co máš dělat, to je stejně jen na tobě. Ale ať už se rozhodneš jakkoli, přeju ti, ať je to rozhodnutí, kterého nebudeš litovat 🙂
Aco to první dítko.bude muset být tak nějak odstrčené a nebo na něj tolik času jak by si zasloužilozaplatí zato že jste si nedali pozor..dala bych pryč..a pořídila si druhé až dýl..jen můj názor..
Já bych si to takhle asi neplánovala, ale kdyby se stalo, tak bych se k tomu alespoň postavila pozitivně, alespoň bych měla děti hned za sebou a brzy se mohl najet na "ne-miminkovský" režim s prací, cestovanim, výlety a podobně.
já mám dvojčata, věř že se to zvládne a starší bude mít super parťáka do života, jaké pak zanedbávání. Budeš to mít pak mnohem jednoduší, do jedné školky obě, do jedné školy obě, na kroužky obě. Uvidíš že se to ještě stokrát vrátí!
To miminko bych si nechala. Kdybych se dostala do stejné situace, nechala bych si ho, kdybych ho dala pryč už bych nemusela otěhotnět. Měla jsem velké problémy s otěhotněním. Vždycky se to dá nějak zvládnout, i když to bude hodně náročné, přece nebudete na to sama. 😉
Pokud není žádná vážná překážka, tak bych si miminko nechala.
Nejsi ani první, ani poslední, která otěhotněla během šestinedělí...
A myslím, že kdybys šla na potrat, tak by sis to potom vyčítala...
Osobní zkušenost nemám ale známý maji děti 14 mesicu od sebe a pokud vim zvládají. Dokonce to tak chtěli 🙂. Maji sourozenecky kočár tedy měli starší jsou už 4. Ale vim i o případů kdy si to vzít nechali,ale bylo to 4 dítě. Druhé bych si nechala. Konečně rozhodnuti je na vas a myslím ze je to Vase věc a nikdo soudit nemůže at uděláte cokoli bude to to nejlépe pro všechny 🙂
@marketademelova
miminko bych si rozhodne nechala. ja planovane otehotnela po pul roce dcerky, chtela jsem je mit za sebou, moji bratri od sebe byli rok a pet mesicu a naporad velci kamaradi. takze holky vysly rok a ctyri mesice po sobe, bylo to po prvnich mesickach po porodu.
bylo to silene, zahul jako hrom, ale do toho otec nebyl idealni partner pro me a tim to asi bylo ztizene (hadky kvuli neporadku, ktery delala ta starsi, ale JA jsem mela bordel. vareni na cas atd......)
ted mam skoro tri mesice po porodu a delame s novym muzem dalsi..... prvni nase spolecna dcerka prisla planovane neplanovane a je to poklad. nas vztah se prohloubil a chceme ji dat taky kamarada (moje holky jsou bezvadne). no a to ma pritel v peci dva kluky, cerstvych osmnact a ctrnact... takze kdyby Pan Buh nadelil, vychovavame spolu sest deti...
vitej toho maleho uzlicka, ktery k Vam chtel prijit. a prej si, at je zdrav... deti budou kamaradi na zivot i na smrt, i kdyz ten prvni rok je sileny (plus i to tehotenstvi). zvladnes vsechno! dite je dar...
mejte se s muzem radi a Ty pocitej s ustupem svych aktivit, casu, i prani. deti Te budou plne zamestnavat, budes vytizena, pretizena, ale mlc, nepokaz vztah Tebe a Tveho muze. vydrzis! drzim palce...
s tím potratem by tě to jednou mohlo dost mrzet, za mě bych si miminko určitě nechala. Znám hodně žen co nemůžou otěhotnět a jak rády by s tebou měnily, děti budou mít k sobě aspoň hodně blízko a doma budete mít veselo. -)
No kdybych byla v této situaci, asi by mě ani nenapadlo dát mimi "pryč". Pokud máte kde bydlet, co jíst a jediný dilema je, že mezi dětmi bude malý věkový rozdíl. Tak je škoda, že se z toho spíš neradujete... Každý nemá to štěští, mít děti, vy ano. A že to bude možná trochu větší záhul, to je možný, ale určitě to zvládnete 😉 Nikdo jiný to nerozhodne, než jen vy, ale když už se ptáte, tak určitě nechat! Jistě by Vás to později mrzelo. A moje kamarádka se sestrou jsou taky rok od sebe a mají to bezva, že si dobře rozumí, nikdy si nestěžovala, spíš naopak.
osobní zkušenost nemám, ale pokud bych měla podporu manžela, tak bych si druhé miminko nechala, budou k sobě blíž, určitě to bude záhul, to bez pochyb, ale s podporou rodiny (a tu ty máš - myslím manžela) to zvládneš! Kočárek se dá řešit sourozenecký🙂 není to taková tragédie 🙂
@marketademelova Já bych si dítě nenechala,přesně jak píšeš i kdyby ses rozkrájela nedáš malé takovou pozornost jakou by si zasloužila a hlavně je to na zbláznění..Tady ti žádná nenapíše ať si dítě necháš vzít,ale poslouchej svoje tělo a v tomhle i hlavu..musíš vědět co chce víc..
Mám děti 22 měsíců po sobě a naprosto chápu tvoje pocity. Když jsem zjistila těhotenství, tak jsem se rozbrečela... nicméně to jde zvládnout a tady ve vsi je holčina, co má děti do roka po sobě... Já osobně bych na přerušení nešla, děti mají krásný vztah i když to bude ze začátku náročné (já bydlím na vsi, kde nemáme obchod, zastávku 1km daleko, vlastně nic... auto jsem tehdy neměla, tak jsme pořídili sourozenecký kočár. O pomoci někoho z rodiny nemohla být řeč a manžel jezdil domů kolem desáté večer a když už náhodou doma byl, předělával dům....Byl to mazec, ale dá se to zvládnout. Navíc do budoucna budete moci dělat s dětmi vše společně - budou si blízko věkově a budou mít společné nebo podobné zájmy. Přeji hodně štěstí 🙂
Mám zkušenost, protože mám sestru o 10,5 měsíců mladší, takže maminka to zvládla ještě rychleji🙂 Navíc v době starých latkových plínek. Prý to bylo fajn, hodně brzo jsme si spolu hrály a dodnes jsme jak nejlepší kamarádky. Začátek musel být náročný, ale pak jsme dělaly všechno stejně, takže to zjednoduší přípravu jídel,hry, výlety apod. Dnes je jiný trend, miminko si pořádně vymazlit jako jedináčka, sama to tak teď mám, ale sourozenec podobného věku je větší dar než výhradní pozornost rodičů.
asi bych se zamyslela, jak bys to řešila, pokud by v prvním těhu byla dvojčata, tohle bude dost podobné.
Já bych si to klidně s tebou vyměnila, je to super, naopka v tom vidím jen pozitiva, zkus se podívt tady do skupin, kde jsou maminky s více dětmi nebo s malým věkovým rozdílem, zvládají to a ještě si to vychvalují, já bych si sama přála taky hned otěhotnět, jsem 2,5 měsíce po porodu a doslova vyhlížím MS. Pokud ekonomicky nestrádáte, jdi do toho, určitě🙂 zvladneš to.
@marketademelova za me nechat si miminko....rok bude narocnejsi, ale zase ne tolik....da se to...pořídíte sourozenecky kočár klidně sportak, mimi bude v tašce, tak jsme to měli my....máme 14mes od sebe....omezite návštěvy děti aby nebyly vaše nemocný a uteče to a pak cca rok a pul si vyhranou, pohoda....
My chtěli mimi i dřív, ale kojila jsem a neotěhotněla....a ten rok uteče jako nic....přijde mi to lepší než o rok a pul či dva...obě děti male, obě ještě dost spí...nebo min po obědě....a to vis ze někdy budeš hotova....ale fakt to uteče....a pak když vidis jak se maji rady....jaký maji krásný vztah....stoji to za to.... 😉
Navíc je důležitá otázka, dokázala by ses vyrovnat s interrupcí? .když uvidis jak roste starší, budeš to mít cely život před sebou, ze jste mohli mít ještě jedno skoro stejně staré.....
@viktorkaa koukám, že čekáš druhé miminko. Cítíš se už teď jako jeho maminka nebo to přijde, až se narodí? Že radíš tohle dát pryč a počkat si na jiné ve vhodnější čas. Co kdyby tobě se tohle momentálně nehodilo? Pro mě to není jako nechat ujet autobus a jet jiným, ale chránit milovat, co jsem sama svým počínáním stvořila.
@antoinet taky si myslím a je to krásné, sestru ti moc přejí....my máme s moji sestrou 4a pul roku od sebe a není to ono...ted zvazujeme třetí, ale od starší by melo 4roky,ale je tam mezičlánek mladší, ta by mela necelé tři..uvidíme....asi nakonec pujdeme ještě do jednoho...snad i tak budou mít k sobě blízko....

Těžké rozhodování, nezávidím. Každé rozhodnutí má své pro i proti. Nemohu radit, sama teprve první miminko čekám, ale určitě se rozhodnete správně ;) a pokud vás partner podpoří v jakémkoliv rozhodnutí, tím lépe. Držím pěsti 🙂. Každopádně byste tu situaci mohla brát téměř stejně jak s dvojčaty 🙂...a tam určitě není žádné miminko zanedbávané 😉