Co s sebou do porodnice

4. lis 2022

Ahoj, zajímá mě co jste si brali s sebou do porodnice a opravdu to použili? Nebo naopak něco co jste neměli a chybělo vám to?

takyjedna
4. lis 2022

Dost záleží na tom, do jaké porodnice jdes. Nekde ledaccos maminky i miminka dostavaji, nekde neni ani toaleťák...

ekou
4. lis 2022

Někde si člověk musí brát i příbor (komplet), aby se najedl :D
Rozhodně bych doporučila gel z dubové kůry a vlhčený wc papír

carameels
4. lis 2022

Já jsem místo ručníku na spodek využila kuchyňské utěrky. Není to sice moc eko, ale zase jsem je hned vyhodila a neměla jsem ručníky od krve. Jedna XXL role mi vydržela na celé šestinedělí.

felixfelicis
4. lis 2022

Vlastni obleceni a latkove plenky na miminko, erarniho bylo malo.

mdch91
4. lis 2022

Brcko nebo rajec lahev na piti behem porodu, po porodu nevim, nezdrzela jsem se

klokanka31
4. lis 2022

@mdch91 Proč brčko?😮

bereni
4. lis 2022

Petku rajce s takovym tim cucatkem😃 po curani jsem vzdy oplachovala vodou takto.

merope
4. lis 2022

Co jsme dostali: poporodní vložky, podložky do postele (ty jsem používala pak i doma) - takové ty přebalovací, na přebalování jsem doma používala pratelné, pro sebe ty jednorázové, jídla byla hromada, pití taky v pohodě, příbory a podobně taky, kompletně vše pro dítě po dobu tam (neonatologie)

Co jsem fakt potřebovala: Vlastní tlakoměr (sestry mi měřily tlak blbě a až tím jsem to zjistila, že fakt to háže hausnumera a ozvala jsem se), hodí se zařízení pro připojení k internetu (plus umět hledat na webu SUKLu příbalové letáky a nežádoucí účinky léků 🙂 ), vlastní noční košili (mnohem příjemnější než ty nemocniční), poporodní kalhotky (i po císaři), hromady krémů na ošetřování rukou po dezinfekci (malý na neonatologii), pantofle, neměla jsem a dost by se hodil župan nebo třeba nějaký pléd na chození po budově / ven / pro kafe a tak, v zimě pak určitě teplé ponožky.

kosi_cek
4. lis 2022

Tak já jsem se shodou okolností v porodnici ocitla úplně bez ničeho a ze všeho nejvíc mi chyběly kalhotky, nic jiného nebyl takový problém, plenku pro dítě mi dali, vložky, osušku, košili, jednorázovou podložku, ale nic, co by mi tu vložku udrželo, takže se něco vytobilo z jednorázové podložky, ale pak už jsem neměla nic 🙈..Pak mi samozřejmě chyběl telefon, abych si mohla zavolat o to, co potřebuju 😃..A ten příbor tam taky nebyl, ale to jsem si poradila, i když to by člověk neřekl, jak by byl rád alespoň za lžičku 🙈

elfka21
4. lis 2022

U nás v porodnici (HavlBrod) toho dávají hodně. Vedro je tam obrovské, takže jsem si několikrát denně měnila mokré erar košile. I přes to mi chyběly ponožky. Využila jsem i nutridrinky z domu. Co jsem vůbec nepotřebovala byly vložky do podprsenky… ale to je individuální. 😎

elfka21
4. lis 2022

@kosi_cek to musela být hodně těžká situace! 😣

miriam1989
4. lis 2022

Herbalon (mycí gel s dubovou kurou), vlhčené ubrousky s Dubou kůrou, minimálně 2 ručniky, košile 2, hodně velkejch vložek (záleží na poranění), vložky do podprsenky, jednorázové kalhotky (klidně vem víc, využijes i doma), ponožky, voda, balzám na rty + malou tašku na věci který si poneses přímo na sál. My museli mít i vše na miminko (my jsme se tedy po dvou dnech ocitli na dětském jipu - tam naopak bylo zase zakázaný mít svoje cokoliv na miminko, takže se vše vezlo zase domů). A pak ty klasický záležitostí jako nabíječka, dokumenty, pantofle, hygiena...

kubesovaadelka
4. lis 2022

Vlastní akorát vložky, kalhoty jednorázové, ponožky, 3-4rucniky, plenky pro miminko, župan, dubová kůra, i po čůrání jsem chodila do sprchy takže žádná petka na umývání, oblečení na cestu zpět pro sebe a miminko. Jinak klasika, sprcháč, šampon, tělový mlíko, kartáček na zuby, nabíječka 😂 . Poskytli nám tam košile, místo jednorázovych podložek jsme měli gumovou podložku plus prostěradlo navíc, příbory, krém na zadek miminka, krém na tělíčko, teploměr, oblečení pro miminko, perlany, látkové pleny, kojící polštář, zavinovačku. To vše kolik jsme jen chtěli.

jana31990
4. lis 2022

Já jsem měla takovou tu klasiku 2 ručníky, poporodní kalhotky, vložky, svojí košili, kojící podprdu a vložky do ní, kosmetika ( sprcháč, šampon, hřeben, kartáček a pasta a pro mimčo krem na zadeček, krem na tělo), ponožky. To je podle mě takový základ. Jako vložky byli k dispozici ale to asi záleží na konkrétní nemocnici. A pak mimo to nějaké oblečení pro mimčo ale to v nemocnici většinou dávají automaticky. A nějaké sušenky a pití, mobil a nabíječka + sluchátka.

jana31990
4. lis 2022

@jana31990 ještě jsem zapomněla dodat že košile byli k dispozici, oblečení pro mimčo také, vzorky kosmetiky pro mimčo, vložky jsme dostali také a jednorázové podložky. Jo a ještě jsem s sebou měla plínky a vlhčené ubrousky

ancess
4. lis 2022

Jídlo! Tělo po porodu řvalo hlady a prosilo o energii. To nemocniční strava nedokázala pokrýt. Vše ostatní tu už padlo.

lenerka1
5. lis 2022

Jídlo na noční svačinky, to mi chybělo nejvíc, takže půl tašky zabíraly různé tyčinky, čokoláda, sušené ovoce. Jinak balila jsem jen nejnutnější minimum podle seznamu z porodnice, cokoliv mi chybělo, dovezl manžel, takže jsem nebalila ani žádné dubové kůry (problémy řeším, jen když nastanou 🙂 ), jen dvoje vložky do podprsenky atd. zbytek čekal doma, zda ho bude třeba.

veru181
5. lis 2022

Řídila jsem se seznamem porodnice (pro miminko měli skoro vše, musela jsem mít spíš věci pro sebe) a kromě plínek, které byly nakonec součástí dárkového balíčku, využila vše (měla jsem větší poranění, takže i všechny vychytávky jako chladicí polštářek, nafukovací kruh na sezení… za kuchyňské utěrky místo ručníků jsem taky byla ráda 🙂)

mdch91
5. lis 2022

@klokanka31 protoze si nemusis drzet sklenicku a muzes pit i v castych kontrakcich, ve vsech polohach

jjasmina
5. lis 2022

Prvně je dobrý si říct jestli kojit chci nebo nechci, já chtěla, takže jsem neřešila nějaký lahve a um sebou. Poporodní vložky, síťované kalhotky, curat jsem chodila do sprchy teda. Obleceni pro mě noční kosile a zupan byl erar, oblikli i miminko. Pro miminko jsem měla asi 20 ks plenek, přebalovací podložku, perlan, bepanthen

klokanka31
5. lis 2022

@mdch91 Aha, mě pití podávala porodní asistentka nebo manžel, takže pohoda 😊

siima12
5. lis 2022

Já si musela brát příbory a lžíci. Svoje košile, a hlavně vložky. Když rodila sestra tak měli na pokoji kvanta v Jablonci nad Nisou, ale co jsem tam rodila já tak měli hodně vložek jen na předposledním pokoji a pak na šestinedělí ani jednu. Jinak manžel mi přivezl i sluchátka abych netušila sousedku.😁 Já využila všechno.😁

mdch91
5. lis 2022

@klokanka31 jasne, mne ho taky podavali, ale kdyz klecis, dost blbe se u toho pije. Radila mi to kamaradka a prislo mi to tehdy jako nejlepsi rada u celkem komplikovanyho porodu. U druhyho jsem byla v pohode, to bych se asi klidne napila z pullitru.

loylii
5. lis 2022

Pampers podložky pod sebe, svoje nekafe, caj, hrnek, 2x košile na spaní, v nemocnici dokoupila svoji odsavacku. Hygienu pro sebe. Jinak tam vše bylo. Nadstandart Podoli.

nebetka
5. lis 2022

Hlavně svačinu! Ovoce, sušenky, něco slaného, čokoládu, džus. Já tam měla šílený hlad. Jidlo k jidlu se jíst nedalo, návštěvy byly zakázané, tak jsem byla ráda za svoje zásoby.

lenulacek
6. lis 2022

@bereni ja si teda vlezla do sprchy 🤔

tinazawacka
6. lis 2022

Super bylo mit papirove uterky na osuseni spodku po sprse a chladici sprej na siti! Obleceni pro prcka jsem vubec nebrala, vse tam meli a na pozadani prinesli. Flaska na piti taky super, z tech sklenicek mi bylo proti srsti pit. A bomba byla masticka na hemeroidy, ta jejich vubec nepomahala..

bereni
6. lis 2022

@lenulacek Ja mela nadstandard a pri kazde sprse po me sestry chtely, abych jim mimco dovezla aby nebylo samo, tudiz tohle bylo rychlejsi. A hodne piju takze co 30 min bych fakt nedavala sprchu (jsem ekzematik tak to ani nejde).

codal
6. lis 2022

Za mě určitě ty kuchyňské utěrky a já jsem podruhé byla ráda, že mám svoje pyžamo, páč poprvé mi na těch jejích košilkách chyběly furt knoflíky.

bonavoxa
6. lis 2022

Zaujalo mne v jiné diskuzi, že někdo si s sebou bral led světýlka. To bych si teda příště vzala s sebou. Nebo dobrý mobil s echt baterkou. Protože jsem ze začátku přikládala tak často, že jsem pokaždé nešla k přebalováku a rozsvítit. S tím jsem teda dost maturovala, několikrát jsem omylem zmáčkla vypínač na ty velké světla...všechny oslnila...a to nechceš. I to světlo u postele svítilo na můj vkus moc, bylo to nepříjemné, nedalo se u toho spát.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru