Jak dlouho jste musely tlačit?
Je moc je to náročný?
@natassa32 tlaceni bylo to nejnarocnejsi z celyho porodu - po dvou dnech bolesti a 2 probdelych noci jsem uz proste nemela energii. mela jsem predstavu ze 2x zatlacim jak ve filmech a za 10min je konec - tlacila jsem skoro 2 hodiny a nakonec museli prijit s vakuovou pumpou a doktorka mi tlacila na bricho. Zkousela jsem ruzny polohy, na zadech, na kolenou, na boku... Ono je i docela narocny prijit na to jak spravne tlacit a do toho dychani... Taky jsem mela epidural takze jsem tezko poznavala, kdy je kontrakce (tlaci se jen pri kontrakci)... No proste sileny, naprosta hruza🙂
Ale co tak znam ostatni lidi, tak to nemeli tak tezky, vetsina do pul hodiny od zacatku tlaceni porodi, takze uvidis🙂
Jinak co treba me rekli pri porodu jak se ma tlacit - kdyby ses chtel psychicky pripravit - hluboky nadech a tlacis co nejvic muzes dokud ti staci dech, pak vydechnes a jeste tlacis co nejvic... nekricet u toho (to nepomaha)... kolikrat mas pocit, ze se u toho pokadis (a nekdy se i pokadis - to je prej uplne normalni). Takze tak, preju hodne stesti! (promin za preklepy, pisu s malou na kline)
Po 13 h kontrakci bylo tlaceni za odmenu. Je pravda ze pri poslednich asi 5-10 kontrakcich se mi uz tlacit chtelo, ale na radu PA jeste ne....maly se tim padem posunul az uplne ke vchodu a pak jsem na jedinou kontrakci dvakrat zatlacila a bylo to. Asi do minuty hotovo! 🙂
Pro mne bylo vždy ( rodila jsem dvakrát) "povel" teď můžete tlačit, úlevou. První dcera byla venku na čtyři zatlačení a druhou bych vytlačila na první dobrou 🙂 Ale přiskočila ke mně PA, že mám teda páru a že musíme pomalu, abychom neprotrhli hráz. 🙂 Holt jsem to chtěla už mít za sebou. Pro někoho je to náročnější pro někoho míň. Pro mně bylo důležité nadechnout se, zavřít oči a všechnu sílu dát do tlačení dle pokynů lékaře. Přeji, ať vše dobře dopadne a jste s miminkem v pořádku!!!
Vubec netusim jak dlouho jsem tlacila. Nespala jsem 24 hod, byla jsem hodne vycerpana, prislo mi to jako cela vecnost. Myslim ze mala prisla na svet po 4 nebo 5 zatlacenich.
Tlačila jsem asi minutu 😀 cvičila jsem s epino, takže jsem věděla jak na to, plus se malej fakt dral. Na dvě zatlaceni byl venku, tělíčko vyklouzlo snad samo (4kg, 52cm) 🙂
Tlačení je úleva, oproti první době porodní. První dcera byla venku asi na 5 zatlačení druhá na 3.
Mně porod vyvolávali a bylo to celé poměrně rychlé. Od 14.hod kontrakce a venku byla v 17:30h. Pro mě byl povel k tlačení úleva, asi na 4 zatlačení byla malá venku.
První porod malej nesestupoval, tak jsem mohla tlačit, jak jsem chtěla, nakonec přišlo hopsání na břicho a asi po hodině tlačení byl venku. Druhý a třetí porod už to bylo super, na jednu kontrakci a jedno zatlačení obě holky venku 🙂
prvni dcera mela rucicku u hlavicky (sla na Supermana) a nez na to dr. prisel, tak jsem hodinu a pul tlacila, bya hodne nastrizena, nic moc, ale zvladly jsme to obe dve. Apgar 8-9-10, porod se rozbihal krasne, jen ten konec byl hodne narocny.
Ja tlacila 3 hodiny,uz jsem byla uplne vycerpama,mimo,omdlevala jsem a zvracela 😀 pak mi doktorka hupsla na bricho a maly byl venku. Mi proste kontrakce nestacila na vytlaceni a ja citila,jak uz je maly uplne na krajicku a po skonceni kontrakce zase zajel. Nekonecne...ale krasne 🙂
Jakmile řeknou ze se má tlačit tak nastupuje úleva hlavně že víte že se blíží te ke konci Já se ve 14 hod. Otevřela na 10 a mohla začít tlačit a malej se narodil za pul hodiny
U mě to bylo hned, 3* jsem zatlačila a byl venku a to šel koncem pánevním.Cvicila jsem s anibalem
První porod-tak 5 zatlačení(cca 10 minut)...
Druhý porod- už jsem vedela, jak na to a malá byla snad na tri zatlačení venku, bylo to tak do 5minut
Já to měla taky dobré a to jsem z porodu byla vyděšená celé těhotenství (no spíše od puberty😃) a přitom mi to trvalo od začátku kontrakcí až po vykouknuti prcka na svět hodinu, samotné tlačení tak 10-15minut a cca 5x? Nijak jsem netrénovala a šlo to dobře, ale měla jsem malinký preventivní nástřih. Jinak se nestihlo vůbec nic, ani klystýr, ani epidiral a bylo vše v pohodě, takže patřím mezi ty šťastné😃 a držím palce všem co je to teprve čeká, není čeho se bát, tělo ví jak na to stačí mu naslouchat.
15-20min
U prvního dítěte to byly 3 nebo 4 zatlačení,u druhého 3 zatlačení.Úplná pohoda.Ale já měla celkově rychlé porody,takže nemám nic,co bych mohla vytknout..
V 7. ráno tabletka na vyvolání, ve 12. praskli vodu - to mi bolesti zesílily a potom jsem tlačila asi 45 minut. Porod asi 8 hodin. Ale pokud se připravujete na to, že to prostě bolí... neměla jsem nějakou potřebu tam "křičet" apod. Dá se to vydržet. A jakmile je miminko venku přestane všechno bolet. Šití necítite. Není se až tak čeho bát.
Asi hodinu, což přičítám nevyhovující poloze 😡 Ale nebolelo to. Nejhorší bylo šití, to bolelo víc než celý porod.
Pro mě bylo finální tlačení nejlepší část porodu. Po sedmi hodinách jsem místo bolesti cítila jen tlak, byla to úleva. Na 3 zlatlačení byla dcera venku, přišlo mi to jako pár vteřin, v reálném čase to bylo několik minut.
Vždycky jsem si myslela, že nejhorší je dítě vytlačit, ale u mě to tak nebylo.
Cvičila jsem s Aniballem a věřím, že i díky tomu jsem měla malého na dvě zatlačení venku. Po 15 hodinach, co zacaly kontrakce. Takze to uz byla pohoda.
to je strašně idividuální :D...někdo zatlačí a je to, někdo se morduje a trvá to déle....
Ačkoli spousta žen říká, že to tlačení už je taková úleva oproti kontrakcím, tak pro mě to tlačení bylo nejhorší. Prvního už nevím, ale druhého kluka jsem tlačila 10 minut ( měla jsem hodiny přímo naproti na zdi- takže skoro mezi nohama:o)...ale měla jsem jednak slabé stahy a jednak šel malý temenem, což je nejširší průměr hlavy a obecně takto rozené děti trvají déle...ale jinak porod byl dobrý, celkem rychlý a ráda na něj vzpomínám...
Tlačila jsem asi třičtvrtě hodiny, a to jsem předtím cvičila s Epino. Ale jsem bez poranění. A malá měla větší hlavu - 36 cm.
Já přistupovala k porodu, že nejhorší bude dítě vytlačit, ale ani u jednoho porodu se to nepotvrdilo. Kupodivu samotné vytlačení prcka byla u prvního rychlejší. Volala jsem na PA, že už mě to nutí tlačit. Já si hledala polohu, ve které mi to bude vyhovovat a ona si chystala "nádobíčko".Byly asi 3 kontr.při kterých jsem si už zatlačila..ale jen trochu a při jejím konci. PA mě nechala dělat vše, jak to cítím. Končí veškeré bolesti a přichází opojení, že už je to tady. Našla jsem si polohu a pak už přišla ta opravdová vlna..zatlačit..druhá vlna..znovu..tu konr. jsem nevydržela tlačit celou..takže nádech a ještě jednou..a šup..lehám si, abych mohla mít ten uzlíček v náručí. takže do 5 minut. U druhého byl začátek vlastně stejný, ale tady mi trvalo, než se mi podařilo protlačit hlavičku...asi 5 kontr., změna polohy + 3 kontr. a prcek byl v náručí. Vlastně jedna z nejkrásnějších čtvrthodinek v životě 😉 Oba bez jakéhokoliv zranění a šití..jen poslouchat tělo. Držím palečky ať máš tak krásné vzpomínky jako já!!!
cca 45minut
Tlačení byla brnkačka - skrčila jsem se, čapla nohy pod kolenama a tlačila ostošest 🙂 Doktorka mi řekla, že ještě tak 2x a je malý venku. A měla pravdu 🙂 Do 10 min bylo po všem, doporučuju zadržete dech a co nejvíc tlačit, já jsem bolest necítila, horší pro mě bylo otevírání porodních cest teda...a úplně nejhorší kanyla v ruce 😀
Malý měl obvod hlavy 36 cm + ruka - šel ven se salutující ručičkou, nástřih mám asi 2 cm, ale šikovně zašité, takže no problem hned druhý den 🙂

je to jako všechno u porodu individuální, zatlačila jsem jen lehce dvakrát a malá byla venku, protože se mi při jedné přitlačovací kontrakci sama posunula až ke vchodu. Jinak mi pomohl aniball, byla to díky němu hračka 😉 Není čeho se dopředu bát.