Řekly jste rodičům o porodu?
Dnes jsme se s manželem bavili na téma porod a on řekl, že i kdybychom jeli do porodnice o půlnoci, tak to rodičům zavolá. Prý aby se necítili vynechání nebo co. Moje představa je spíš taková, že se ozveme pár hodin po porodu. Tak mě jen ze zvědavosti zajímá, jak jste to u prvního porodu měli vy? Druhý je nejspíš jasný, když někdo musí hlídat sourozence 🙂
Lepší je říct to až se dítě narodí,rodiče potom bombardují personál každou chvíli a může porod trvat dýl a všichni jsou zbytečně nervozní.
Měla jsem plánovaného císaře a řekli jsme to dopředu - věděli, že jdu na císaře a ptali se na termín. Pak se stalo, že jsem měla jít na sál v deset, ale něco se zdrželo, dostala jsem se tam v půl dvanácté a právě když manžel spěchal na sál (málem na něj zapomněli), tak musel řešit, že mu volá tchýně, jak to dopadlo. Samozřejmě nás nenapadlo při tom stresu z čekání dát vědět, že se vše o chvilku odkládá.
Dnes poučená bych už řekla jenom datum s tím, že dáme vědět, že se přesný čas dozvíme těsně před tím.
V případě přirozeného porodu bych dala vědět až po porodu, abyste měli klid pro sebe.
Až po porodu, během porodu jsem měla jiné starosti než vyvolávat. Ale vyčetli mi to, ale mě to prostě ani nenapadlo, že by o tom chtěli vědět a navíc budit je v noci...
@leniczka23 ne každý má úžasný vztah s maminkou 😉a hlavně to dítě je moje ne její 😁
My jsme u obou dětí dali vědět dopředu.ja volala nasim a manžel jeho rodičům.ale s tím, že tedy jedeme, jakmile bude něco nového, ozve se oboum manžel a oni ať to potom troubí do světa.takze zadny otravování, byli jsme v pohodě a potom jsme poslali 2 SMS a od našich to šlo dál rodinou po vlastní ose 👍
Prosím vás, vy co píšete, ze je lepší své nejbližší informovat až po... to jako opravdu někdo z vašeho příbuzenstva bombardoval personál jestli “už”?? 😜 Protože to by bylo fakt stupidní a nechce se mi věřit, ze by se někdo opravdu takhle choval 😏 A ještě jeden postřeh z této diskuze - jsem se musela pousmát nad tím, jak někdo při prvním razil “neříkat, intimní chvilka, až po, ať je klid” atd, ale když bylo potřeba u druhého porodu hlídat starší, tak bylo fajn mít rodiče na značkách se všemi podrobnostmi 😉Nechci se nikoho dotknout, je to samozřejmě každého věc, ale vyznívá to hrozne sobecky...
Mamce jsem volala. Vlastne kdyz me chytly skutecne bolesti, potrebovala jsem se ujistit jestli to je ono. Mamka rodila 3 krat, takze mi radila a utesovala. S mamkou mam skvely vztah. A k porodu nesla, ani jsem ji tam nechtela.
@zuzineckah tak hlídání staršího dítěte je logický důvod pro podrobnosti, u prvního takový důvod není, ne vždy hlídají prarodiče...
Rozeslaly jsme sms, že jedem do porodnice, aby nemely strach, pak chlap volal asi hodinu po porodu, že je vše ok. Jinak ja porodila v pul 1 odpo a i po 14 hod jsem byla úplně fresh, únava přišla až večer 😂
@klea81 reagovala jsem na to, co padlo tady v diskuzi. A tady těch hlídajících rodičů je většina, co jsem četla 👍
S maminkou mam super vztah a prave proto jsem ji u prvniho porodu nevolala, vim ze by z toho byla nekutecne vystresovana a bylo by ji az na zvraceni jak by u ni pracovali nervy. Navic sem do porodnice jela v 8 rano a syn se narodila az o pul pate. Pak sem ji ale hned volala a prvni slova byla ahoj babicko... 3 vteriny ticha a pak obr radost...
u druheho jsme ji volala okolo pate rano, ze ji privezeme Jiricka ona mi to odkyvala a kdyz jsme prijeli(asi 20 minut cesta) tak na me nevericne koukala a rika... a to jako fakt rodis 😀 nastesti Eliska to tak neprotahovala a o pul 9 bylo po vsem.
U prvniho nas to ani nenapadlo, bylo to takove hekticke, nakonec jsem byla ve 35+6 prijata v porodnici, manzela poslali dom se vyspat, jel k tchanovcum, nebot to mel bliz do porodnice, takze ti to vedeli. Nasim jsme dali vedet hned jak se narodil. Kdyz jsme jeli podruhe, tak syn byl u tchanovcu cely tyden, tak to dobre vyslo a vsichni vedeli o druhe, az kdyz prisla na svet. No a treti byl tak dramaticky, ze vedeli vsichni. Vezla me RZ s masivnim krvacenim z prochazky z lesa, kde jsem nechala deti a psa v peci kamaradky, takze jsem hystericky obvolavala manzela, mamku i tchanovce, at ihned nabehnou prevzit deti, ze je pruser. Takze ted to vedeli vsichni a nechci si ani predstavit, co musela prozivat moje mamka, kdyz jeji jedine dite krvaci v terminu porodu... Za normalnich okolnosti byvh jim dala vedet, az se to narodi, kvuli tem nervum, ale normalni okolnosti byly jen jednou.
@lenatko91 my jsme to oznámili vcelku vtipně. Rodila jsem o měsíc dřív a volali jsme tři hodiny po porodu s oslovením : “ahoj babičko/prababicko....” no prekvapko velké. Ze jedeme do porodnice věděly jen blízké kamarádky, je-li jsme v noci a nechtěla jsem rodinu stresovat.
Sice máme výborný vztah, ale vědět jsme nedávali. Sami jsme s manželem zažili, když brácha volal, že jedou do porodnice (předčasný porod). Byli jsme nervózní jak prase, dokud jsme se nedozvěděli o miminku. Tak jsme se rozhodli, že to takhle nechceme, že to ostatním neuděláme, takhle je nervovat. A u druhého jsme řešili hlídání (sestřenice, kamarádi...) a vyšlo nám to krásně a rodiče/prarodiče tak měli vždy překvapení.
Byla jsem hospitalizovana a o porodu se rozhodlo den po hospitalizaci. O hospitalizaci vedeli, ze se dcerka narodila jsme dali vedet az po porodu. Nechteli jsme to zakriknout a nechteli jsme byt v prubehu porodu ruseni.
Ted to utajit nepujde, protoze musime dcerku dat mym rodicum na pohlidani.
@klea81 to chapu, proto sem.psala kazdeho vec..je to tvoje dite ale jeji vnouce..prijdes mi nejak zapskla hele..
@zuzineckah tak personál by měl mlčet a nikomu info nepodávat 😉 nebo aspoň to mají psáno na stránkách. A k druhému postřehu.. jeli jsme večer a byl to dost fofr, takže na nějaké sošky nebo volání nebylo ani pomyšlení. Pokud to tentokrat bude taky v noci, tchyne nebude doma, tak bude hlídat manžel (já pojedu sama), v noci nikoho alarmovat nebudeme 🙂
@zuzineckah Tak každý má jiné rodinné vztahy. A taky třeba rodiče, co každou hodinu mohou vyvolávat jestli "už." Navíc mi taky přijde trochu nevhodné vyvolávat nebo i vypisovat v noci. U druhého je to asi jiné, už právě kvůli hlídání...
@zuzineckah naprosto souhlasim, taky se tu nad tim pozastavuju a hlava mi to nebere... Nase by teda v zivote nenapadlo otravovat personal a jeste ze by se kvuli tomu oddalil porod😂podle me staci rict, ze dame vedet az to bude a hotovo ale nektery ty pripady tady🤷♀️nevim no😂😂
Neřekla jsem jim to, chtěla jsem mít klid. Rodila jsem víc jak 12 hodin po odjezdu do porodnice a to poslední, po čem jsem toužila bylo neustálé vyvolávání a zjišťování jestli už a podobně...

Měla jsem porod vyvolany, řekla jsem to jen svy mamce, kdy to bude, jinak to nikdo nevěděl. Volali jsme az kdyz se Kubik narodil. Nas by teda asi ani nebombardovali sms nebo hovorama, ale chteli jsme to zavolat jako překvapení 😊