icon

Řekly jste rodičům o porodu?

lenatko91
15. čer 2019

Dnes jsme se s manželem bavili na téma porod a on řekl, že i kdybychom jeli do porodnice o půlnoci, tak to rodičům zavolá. Prý aby se necítili vynechání nebo co. Moje představa je spíš taková, že se ozveme pár hodin po porodu. Tak mě jen ze zvědavosti zajímá, jak jste to u prvního porodu měli vy? Druhý je nejspíš jasný, když někdo musí hlídat sourozence 🙂

Strana
z9
zanolkamanolka
17. čer 2019

Ne ne, az se prcek narodil 🙂

majvik
17. čer 2019

první dvě dcery se narodily v noci, takže to jsme nikoho neplašili - akorát u té druhé jsme vzbudili tetu aby hlídala starší, ale jinak jsme mým rodičům volali až po porodu a manželovým to manžel dokonce zajel říct osobně až když jel z porodnice. A když se narodila třetí, byla jsem asi pět minut po porodu a ještě jsem nestihla ani nikomu dát vědět, tak mi zvonil telefon, volala mi moje mamka, a chtěla si pokecat jen tak "o počasí" tak jsme si chvilku povídaly a do toho malá začala brečet, tak se ptala jestli mám puštěnou televizi nebo co to je za rámus😀 a já říkám "néé, to je tvoje nová vnučka"😀

bervidova
17. čer 2019

U prvního jsem měla mamku u sebe na sále, protože jsem to tam cítila, takže manžel nás tam vezl a čekal venku a svým rodičům dával vědět až když se syn narodil - po porodu se vystřídali s mojí mamkou, takže byl u toho, když syna přinesla a byl tam s námi- pak odešel a volal (syn se narodil před desátou večer, tři dny po termínu a nestalo se tedy, že by nějak psali nebo volali, jestli "už"). U dcery to byla už ta klasika, že jsme jeli k mamce předat syna, to už jsem měla kontrakce po 2 minutách, takže jim ani nevolal, protože jsme dojeli do nemocnice, prohlédli mě a šlo se rovnou na sál tlačit, takže ani neměl čas volat. myslím, že ani chuť, prostě jsme si to prožili spolu a pak jsme volali k mojí mamce, abychom oznámili synovi, že má sestřičku (čekal, jestli bude mít brášku nebo ségru, takže u nás šlo spíš o to překvapení, co se narodí, než aby někdo prožíval kdy se narodí).

soleilll
17. čer 2019

@zuzineckah Ty přece taky usuzuješ podle sebe, že se tak chovají všichni , to je přirozený. Přeju ti, že máš v rodině tak super vztahy. Upřímně - můžu mít s mamkou ten nejlepší vztah na světě, ale i tak mi přijde, že když se tu objevuje názor, že největší oporou je rodičce její matka a ne partner, je to divné. (Pokud teda žena nebude svobodnou matkou a partnera nemá.)

kirinka2013
17. čer 2019

Já měla celý 9. měsíc noční můry o tom, že rodím a tchyně mne u toho sleduje ze židle a popíjí kávu 😨😂 Nechtěli jsme radši nic riskovat, tak jsme volali až po porodu a všechny krásně ve tři ráno vzbudili 😎😎

ttm
Autor odpověď smazal
pulenka
17. čer 2019

U prvního syna dal chlap nastávajícím prarodičům vědět. U druhého syna to věděli jen tchánovci a jen pro to, že jim to švagrová řekla, vezla mě do porodnice . Musím říct, že je lepší když to neví, nejsou jak na jehlách a nehypnotyzují mobil. Taky bych asi ocenila aby mi pak jednou syn zavolal s tím že mají už uzlíček na světě.

lenatko91
autor
17. čer 2019

@ttm bylo tu něco v tom smyslu, že komu jinému zavolat v nejtěžší hodině, když ne mámě.. což pro mě tak vyznívá, že ta máma je větší opora.. ale osobně pro mě třeba ta nej opora je manžel a kdyby ne, tak je u nás doma něco špatně. Ale někdo to může mít asi jinak 🙂

crazyduck85
17. čer 2019

Když jsem nastupovala do porodnice s tím, že mi druhý den budou porod vyvolávat (přenášela jsem) tak jsem to řekla mamce a zdůraznila, že si nepřeji aby to někde psala atak.. bum bác večer na FB, že jsem už v porodnici. Druhý den mi naštěstí praskli jen vodu bez vyvolávání, ale i tak mi máma volala a vzhledem k tomu, že jsem jí to nebrala, tak volala rovnou do porodnice, stejně tak i tchýně. Až budu znova těhotná, tak snad ani nikomu neřeknu, kdy mám termín ... natož že jsem v porodici. Určitě bych to nikomu nedávala vědět z vlastní zkušenosti,

ttm
Autor odpověď smazal
zuzineckah
17. čer 2019

@soleilll ... nepodsouvam nikomu nic. Jen jsem se zamyslela nad tím, ze spusta těch neinformujících u druhého dítěte informuje rádo, protože od těch, které u prvního nechtělo informovat potřebují pomoc, toť vše😉

zuzineckah
17. čer 2019

@lenatko91 pokud to je tak, tak opravdu lituji tvého manžela...

zuzineckah
17. čer 2019

@lenatko91 aby bylo jasno, pro mě byl největší oporou manžel, který byl se mnou před po porodem, u porodu, po porodu, spal s námi v porodnici první noc. Tady nechápu, ze to někdo má jinak, ale ok... Navzdory tomu, jak moje tak i jeho rodiče věděli o odjezdu do porodnice, průběžně o tom, co se děje a stejně tak o výsledku 😉Nikdo neprudil, neotravoval.

bemo
17. čer 2019

Rodičům jsme nevolali. Zavolali jsme až bylo miminko na světě. Ani nás nenapadlo jim volat jako že už jdeme na to. Jak je znám, nejspíš by měli nervy na pochodu. Všechny děti jsem dlouho přenášela, tak mi každý den i třeba 3x denně volali jako jestli "už" jedeme. Navíc se děti narodily večer nebo nad ránem, tak bych je akorát vzbudila.

lovemusicsun
17. čer 2019

Tak já jsem tedy volala hned jak jsem zjistila, že rodím. Naši dokonce přijeli kolem deváté večer a byli u nás dokud jsem se nerozhodla, že pojedeme do porodnice, což bylo ve dvě ráno. Bylo to strašně fajn, byla sranda, koukali jsme na film, já u toho prodýchávala kontrakce. Pak s námi jeli i do porodnice a když si mě tam nechali, tak jeli domů. V pět ráno jsem je ještě budila telefonem, že se narodila holčička. Já bych je z toho nechtěla vynechat, ve všem mě podporují, na miminko se těšili, proč jim neříct, že už se to chystá. Nikdo neprudil, ani neotravoval, ani to neházel na facebook. Záleží na rodinné situaci. Osobně si myslím, že by je mrzelo (a mě koneckonců taky), kdybych jim zavolala až s výsledkem.

beyun
17. čer 2019

První porod- když jsem čekala na příjem, psala jsem mamce, že jsem v porodnici a mám pravidelné kontrakce..Jen aby věděli. A pak jsem jí (a ostatním) volala, až se dcera narodila,až jsme ze sálu přešli na pokoj. Druhý porod byl tak extra rychlý, naši měli zrovna dceru u sebe, bylo to v noci, takže jsme pak volali až popřát dceři dobré ráno a říct, že už má na světě brášku 🙂 Potřetí asi budou vědět všichni, protože budeme řešit hlídání těch dvou :D
Záleží jaký máte vztah s rodiči, my si třeba během dne s mamkou píšeme často, takže bylo takové přirozené napsat jí, že už to asi bude, zvlášť když se nemohli první vnučky dočkat 🙂

clementina
17. čer 2019

My se zásadně hlásíme až s výsledkem🙂))))))))). Oba máme rádi "své" soukromí, takže předem zásadně nic nehlásíme, ale kdybychom to měli s manželem každý jinak, v případě porodu by respektoval to, co bych chtěla já, protože se mě porod přeci jen týká ze všech nejvíc, že🙂

lora1987
18. čer 2019

Já nevolala ani manželovi, natož rodičům 😂 Měla jsem mít plánovaného císaře v osm ráno a když mě ve čtyři vezli na sál pro začínající porod, tak mi sestřička říká, ať si ještě zavolám komu potřebuju. Odpověděla jsem jí, že je nechám ještě vyspat a zavolám jim až ráno, resp. poté, co se probudím z narkozy 🙂 Manžel by byl akorád zbytečně na nervy a u porodu stejně být nemohl...

majavcelicka
18. čer 2019

Ano, dávali jsme vědět. Ale bylo to během dne. Ale u nás jsme vedeli, že nás nikdo nebude bombardovat, že jen popreji k porodu ať to všechno proběhne v pořádku a pak vyčkají až se ozveme sami. Pak jsme dávali vědět z porodního boxu po bondingu, když si malého odvezli na nějaký monitoring a já musela být ještě v klidu na porodním křesle pár hodin, tak byl čas všem poslat zprávy. (Rodila jsem obě děti v noci)

krisatko
18. čer 2019

Dali jsme vědět až po. Taky nevidím důvod aby pak seděli u telefonu a čekali nebo dokonce volali jestli už.....

lenatko91
autor
18. čer 2019

@zuzineckah proč ho lituješ? Protože mi jeho úhel pohledu nestačí? Na tom nevidím nic zlého, na tom vztah nestojí..

renmi
18. čer 2019

Asi zalezi na tom, jaké babičky jsou, pritelovo rodina to veselá protože jim tam ráno hodil pesana a naším jsem poslala SMS, že jedem do porodnice že mam asi kontrakce :D ale byli rozumní, trvalo to přes 12 hod. Přítel jim párkrát poslal SMS, že ok.

priefi
18. čer 2019

@lenatko91 podle me, pokud vis, ze Te nebudou bombardovat kazdou hodinu telefonaty nebo sms, tak bych jim to v klidu rekla. Pokud vis, ze rodice nebo tchani by byli jak utrzeni z retezu, je lepsi nerikat nic a jet. Chapu Tveho manzela, ze to tak bere, ale zalezi hlavne na Vasi domluve.

terkalik
18. čer 2019

Měla jsem plánované vyvolání, ale jinak jsme s manželem byli spíš pro to, aby to vědělo co nejmíň lidí 😃

denny27
18. čer 2019

Tak tím, že mě vezl do porodnice babičky přítel,tak asi všichni tušili, že budu rodit..v den porodu mi psali, tak jsem ještě stihla odepsat, že to bolí jako krava a pak se odmlčela 😆😆 a napsala, až když se prcek narodil

vanea
18. čer 2019

Ano, rodinu obvolal (naše maminky) manžel když jsem byla na příjmu, zbytek dostal smsku. Porodila jsem od té doby do hodiny a mobil ani nevím, kde jsem měla, nicméně mi nikdo nevolal, asi tušili, že bych to nezvedla 😃 😃 A jsem ráda, že to s námi sdíleli alespoň takto na dálku...Když si to přehodím na sebe, taky bych byla šťastná, že mi Adámek volá, nebo píše, že bude brzy tatínkem a něco se děje🙂 Beru to tak, že se malé miminko rodí samozřejmě rodičům, ale i do rodiny. A je hezké, když na sebe lidé vzájemně myslí...Ale máme hezké vztahy, takže to beru podle toho🙂 Záleží asi na situaci a na lidech...nám dopřáli soukromí, dokud jsme je nepozvali, nikdo nás nebombardoval telefonáty ani zprávama. Kamarádi to věděli ten večer (Ada se narodil ráno), šli ho zapíjet🙂

iw1984
18. čer 2019

my jsme rodičům volali z porodnice, že už se malá chystá ven, ale už bych to asi neudělala. 😀 Mamka říkala, že to byly její nejdelší 4 hodiny v životě!! 🙂 A to jsem rodila celkem 12 hodin od první kontrakce..pak volal dojatej manžel až byla malá s náma..

sailen
18. čer 2019

Myslela jsem, že jim dáme vědět až následně. Nakonec se to dost protáhlo (20h), takže když mi mamka náhodou volala, netajila jsem, že sedím v porodnici :D

trpaslicek19
18. čer 2019

Při porodu prvního syna jsem psala hromadnou sms rodině. Teď bych jim to nejraději řekla až pár hodin po porodu, ale asi to nebude úplně možné protože budeme potřebovat pohlídat syna tím to budeme muset říct tchýni která bydlí kousek od nás nepracuje takže bude hlídat ona. Tím pádem z toho nemůžu vynechat svou maminku, a protože informační síť je velmi rychlá budu to muset napsat i sestře ta by mi to neodpustila kdybych jí vynechala a i tátovi. Kdyby mohl syn se mnou na porodní sál neřeknu to nikomu.

baruniceslepice
18. čer 2019

U prvorozenky jsem volala hned, což mě obtěžovalo, pac si to všichni navzájem řekli a pořád mi někdo volal. Rozvernej. Na což jsem neměla náladu, protože mi odnesli dítě... A u druhý jsem napsala, že je na světě, je to holčička a že všem zavolám, až se na to budu citit. Naši byli naštvaní, ale zkoušku to.

Strana
z9