icon

Čekací doba v porodnici na poradnu. Zkušenosti?

anet_98
12. říj 2020

Ahoj holky,
Jak dlouho Vám běžně trvalo, než jste se dostali na řadu v porodnici na poradnu?
Já jsem registrovaná v Praze v Podolí a věděla jsem, že se čeká, ale to, že tam budu čekat 4hodiny na vyšetření, které trvalo 3 minuty, to mě tedy překvapilo 🙄
Zítra jdu poprvé na monitory a pak mám zase poradnu. Myslíte, že se mám připravit na to samé nebo ty další
vyšetření jsou už poté rychlejší?

Strana
z2
veru181
12. říj 2020

To je docela dost. Já čekala v Mělníce tak maximálně 30 minut. S monitory je pak ta prohlídka naopak delší, cca 20 minut podle toho, jak je prcek aktivní. V Mělníce to ale měli aspoň tak, že když byla jedna maminka na monitoru, šla mezitím jiná na vyšetření, tak to nebylo tak hrozné.

flabelina
12. říj 2020

@anet_98 no někde ty čekací doby jsou hodinové,doktor v poradně několikrát odešel k naléhavému případu atd tak se to protáhne,vem si raději pití a sváču a knihu sebou.

anet_98
autor
12. říj 2020

@flabelina jo, to já bez svačiny neodjedu z domu 😅 tady jsou celkem 4 odinace a každá těhulka chodí k jedné určité doktorce (já mám č. 2) a je pravda, že i na webu píšou jak jsou časy jen orientační, protože se může stát že lékař odběhne k naléhavému, ale moje doktorka tam pořád byla a občas tam byl někdo déle no 🤷‍♀️ holt se obrním trpělivostí, protože když déle sedím, tak mě začne bolet celý tělo a malej začne uvnitř pěkně řádit 🙈

anet_98
autor
12. říj 2020

@veru181 mimopražské porodnice to mají určitě kratší a na ty Monitory jsem zvědavá jak dlouho budu muset čekat, protože můj malej je docela akční, tak snad nebude problém 🤔 v Podolí jsou právě celkem 4 ordinace (monitorů nevím kolik), tak snad to bude rychlejší 😏

versatilka
12. říj 2020

@anet_98 ano, v Podolí jsem čekala od rána do oběda na vyšetření.. Každé vyšetření. A někdy i déle. Bylo to strašný a je smutný, že se nic nezměnilo.

flabelina
12. říj 2020

@anet_98 no vydrž to ještě a hlavně buď klidu,drž se!

elencze
12. říj 2020

S monitorem bych počítala spíš delší.

jaja01k
12. říj 2020

Já jsem v Motole vždy proseděla půl dne. Monitor jsem za dvě těhotenství stihla jeden, to byla rychlovka bez čekání, dlouho se čekalo potom na poradnu.

daasha1
12. říj 2020

Jj, v Podolí je to vzdycky na dlouho. Monitory ani ne, ale na poradnu se čeká vzdycky.

vineta
12. říj 2020

Teda to vůbec neslyším ráda, tohleto 🙈

lovemusicsun
12. říj 2020

Já chodila do Thomayerky, většinou to bylo celkem rychlé, kolem hodiny. Ale jednou se stalo, že se sešly nějaké komplikované porody a čekala jsem 6 hodin, to bylo hrozné.

vladienka
12. říj 2020

Ano, v Podoli vzdy tak 3 hodky, druhykrat som si vybrala Neratovice a tam som cakala chvilku..

antoinet
12. říj 2020

Já jsem v Jihlavě nečekala vůbec, ale základ bylo objednat se jako první pacientka na sedmou ráno.

anet_98
autor
12. říj 2020

@versatilka bohužel asi tedy nezměnilo a dost mě to mrzí, protože jinak slyším samou chválu 🤷‍♀️😏

anet_98
autor
12. říj 2020

@vineta také si registrovaná v Podolí?

anet_98
autor
12. říj 2020

@antoinet já právě byla vždy ráno (když počítám i screening) a čekala jsem i přes poledni pauzu kdy si doktoři odcházeli na obědy 🙈

anet_98
autor
12. říj 2020

@vladienka na Neratovice jsem bohužel od kamarádek neslyšela dobrou recenzi, jinak bych tam šla taky 🙈

vladienka
12. říj 2020

@anet_98 za mna lepsie Neratovice nez Podoli ale kazda to citime inak no.. ja som mala pocit ze v Podoli na nas proste nemal nikto cas, skoncilo to sekci.. v Neratoviciach ovela lepsi pristup a podarilo sa prirodzene..

katkatomaskova
12. říj 2020

Já chodila do poradny v Hradci, a tam byla minimální doba čekání 30min., standardně se tam ty čekací doby počítaly na dvě až tři hodiny. Zase péče byla velmi dobrá, spíš byl problém v tom, že třeba musel doktor z poradny odběhnout na porodnici, nebo na školení. Obvykle byla úplně nacpaná čekárna maminkami no.

nita1984
12. říj 2020

Byla jsem registrována v Podolí a nakonec se rozhodla pro Neratovice a jsem neskutečně ráda. Poradna vždy do 10ti minut v ordinaci

teeerez
12. říj 2020

Taky jsem v Podoli cekala vzdycky na poradnu 2 hodiny.... Ale na monitory se prakticky neceka, tam volaji hned 🙂

vineta
12. říj 2020

@anet_98 Ano, jsem... Termín mám teď až v prosinci. Já už tam chodila dřív na jiné odd. a to bylo taky vždy na dlouhé lokte, ale 4 hodiny, to je vážně extrém. Čekala bych, že se budou obzvlášť v dnešní situaci snažit, aby se jim v čekárnách pacientky takhle nekupily 🤷🏻‍♀️

anet_98
autor
12. říj 2020

@vineta no na screeningu v červnu nás bylo cca 8 v čekárně ale když jsem přišla na poradnu, tak tam bylo cca 20 maminek a to některé čekali na recepci a zbytek na ordinace a je pravda, že je to opravdu nepříjemné. Čekáš, nikdo ti nic neřekne a ani nevíš jak dlouho tam bude maminka před tebou natož ty 🤦‍♀️ já dojíždím z Tábora na kontroly a ještě to parkování 1h za 50kč to je potom taky masakr, když si to spočítáš 😔

anet_98
autor
12. říj 2020

@nita1984 a musela si se nějak přehlašovat nebo si do Neratovic přišla a chodila tam?

skarol
12. říj 2020

Kdybys jela do nějaké mimopražské porodnice, tak bys byla pravděpodobně doma rychleji i s cestou tam a zpět 🙊.

anet_98
autor
12. říj 2020

@skarol to jo, když ono se mi během těhotenství dost všechno změnilo a já se pak z Prahy odstěhovala s tím, že jsem počítala, že v Praze odrodím, když jsem se zde registrovala 😏

nita1984
12. říj 2020

@anet_98 prý to nutné není, ale já jim poslala mail, že se mi změnila situace a ze u nich rodit nebudu. Poslala jsem ve 36tt, když jsem věděla, že je to v Neratovicích ok. Pak s papíry od doktora jsem šla rovnou do Neratek

anet_98
autor
12. říj 2020

@nita1984 já už právě veškeré podklady předala v Podolí 🙈 ale asi není problém aby si to porodnice mezi sebou přeposlali ne?

fandysek_1
12. říj 2020

@anet_98 já tam chodila na scrrening a lepší utz u druhého a bylo to vždy na hodiny, už nikdy více. Škoda, že si nezvolila třeba Mělník nebo i ty Neratovice. V každé porodnici je prostě něco, ale v těch menších je tohle asi lepší.

fandysek_1
12. říj 2020

@anet_98 už to čtu, že si se odstěhovala z Prahy. Zkusila bych se přeregistrovat.

Strana
z2