icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
19. srp 2018

@renulkka ach joo, drž se drž.

jessulka
19. srp 2018

@smigli Ahoj, muzu se zeptat, jak synkovi říkáte? Jakoze ty různé zdrobněliny jména?

smigli
autor
19. srp 2018

@jessulka Ja mu rikam normalne Franto nebo Frantisku, kdyz zlobi, tak Francimore. :D Babicka mu rika Fanousku, ale to se mi nelibi..

jessulka
19. srp 2018

@smigli Mne se práve Fanoušku libi jako na miminko a pro malého a az povyroste tak Fando, Frantíku. Francimore je dobrý 😂

smigli
autor
19. srp 2018

@jessulka Ono se toho pak tezko zbavuje, takze mu nechci rikat Fanousku. Mame jednoho znameho, kteremu je uz asi 50 a porad je to Fanousek a to je fakt divny..

jenny888
19. srp 2018

@jednaholkaa urcite Nori, Norinka...a myslim ze to staci 🙂 nepotrebuju vic zdrobnelin,zkracenin...na me volali porad jinak tim ze jsem Jana tak Jančo, Janko, Jano, ve skole k tomu pribyl anglicky vyraz takze Jane, Jenny...no a pak aby clovek pozorne poslouchal pac nikdy nevi kdo na nej bude jak volat :D :D ;D

raliska
Autor odpověď smazal
raliska
Autor odpověď smazal
frndafrrr
19. srp 2018

@renulkka Odpocivej kočko, ikdyž s holkám je to těžko, to chápu, sama nevím, jak dám tento týden když bude chlap v práci.. Pořád špiním celkem fest, ikdyž už hnědě , tak je to týden.. Leze mi to. Na mozek.

frndafrrr
19. srp 2018

@raliska To si vybrala pěkný datum 23.12. 😀 Já chtěla mladé nadělil pokojík k 2.narozkám, ale tak rok to ještě počká a pak jim ho udělám na míru pro 2., jí je to stejně fuk, postel dostane dnes, zítra jde chlap do práce a do postýlky ji zvedat už nemůžu.
Jinak já overlock nemám a hadříků odšito dost, chtěla jsme si ho teď nadělil k narozkám, ale šiju míň, než víc a asi to investují do výbavičky, dokud šiju pro nás nepotřebuji ho nijak akutně. 🙂 Ale s bodýčkama bych se nechcala ve vel. 50. 😀 Nato asi nemám nervy, spíš baggy, čepky, mikče

raliska
Autor odpověď smazal
frndafrrr
19. srp 2018

@raliska ježiš mě to přepsalo na nechcala🙈 mělo to být necrcala 😂.
On si člověk nevybere, my máme sice 5+2xkk a technické místnosti, ale úplně nahouby, udělali jsme si podkrovní 2+kk u manželové babičky, ta si za rok umřela a spravili spodek 3+kk, ale v podstatě jsou to dva samostatné byty, vrch průchozí kompletně, pak ve dvoře dílna, prádelna, nemůžeme vymyslet jak z toho udělat pořádně barák pro velkou rodinu a nebourat ty nejdražší místnosti, tzn koupelny, nebo kuchyně. 🙈

misak48
19. srp 2018

@raliska to se nedivím, že se ti bez overlocku nechce... Já svůj nemám taky, ale když vím, že budu víc šít, tak si ho půjčuju od tety, od které se učím. Když šiju něco menšího, tak taky jen na rovnostehu a vůbec se to nedá srovnávat 🙂 podle mě hnízdečko úplně v pohodě zvládneš 🙂 budu držet palce 🙂 já ji mam teď v plánu v nejbližší době, ale zarekla jsem se, že sit budu až za odměnu až preberu šatnu 😀 tak asi ještě dlouho šít nebudu to vypadá 😀

andelka
19. srp 2018

Holky,my máme 3+1 a je nás tu teď 4-5 plus bude miminko. Naštěstí pokojík kluků je dost velký,až mimco povyroste půjde k nim dětská postel. Jestli to bude kluk tak hraček tam už teď mají tunu. Časem uvažujeme jít do svého, většího. Naštěstí moji kluci jsou ve střídavé v podstatě,takže tu nebudou všechny děti každý den. Budeme mít i víkendy jen s miminkem.

raliska
Autor odpověď smazal
beruska125
19. srp 2018

@frndafrrr My taky bydlíme v podkroví které jsme postupně predelali. A teď momentálně je to vlastně 5+kk a konečně jsme hotovi a spokojeni🙂 každé dítě vlastně muže mít vlastní pokoj ale spis dáme 2 holky/ 2 kluky dohromady a necháme jednu pracovnu/pokoj pro hosty.

frndafrrr
19. srp 2018

@beruska125 My jsme právě nastěhování jed dole a využíváme jen 3+kk a takové ty účelové polomístnosti, prádelna, dílna, veranda..hodila by se další holka, aby mohla mít s malou pokojík co nejdéle, staršímu tam těžko už prdnu maloška bráchu, z verandy možná uděláme obývák, dole uzavřeme starý na 3 ložnice a až nejstarší povyroste může v podkroví hospodařit on, ale jsou to zatím jen domněnky a spokojení asi nebudeme nikdy. 😂

@raliska Přesně ty dispozice dělají strašně moc.

beruska125
19. srp 2018

@frndafrrr já bych taky radši byla za holku aby mohly být spolu. Ad dispozice my to podkroví vlastně od základu zbourali a skoro všechny zdi dělali znovu aby nám to rozložením vyhovovalo. Byla to hrozná práce ale stalo to za to🙂 a mimochodem v přízemí je prázdný byt po babičce, zatím bez využití...

1nelinka
19. srp 2018

Holky ktere mate uz deti ve velkych postylkach..ja chci nechat delat na zakazku postylku i se zabranou a nevim jak nechat zabranu vysokou..matraci budu mit 16cm tak kolik mam nechat udelat ty zabrany? Treba 26cm ? Ja si to nejak neumim predstavit aby prez to v noci neprelitla ale aby to zas nebylo zbytecne vysoky jak ve vezeni..

frndafrrr
19. srp 2018

@beruska125 tak to je potom krásné, ikdyž živit tak velký barák bych asi nechtěla, nám je právě líto s vrchem nějak moc hýbat, je udělaný úplně nový z půdy a bydlelo se tam rok, takže zbourat kuchyň koupelnu a udělat tam nové příčky a ložnice je až poslední možnost.

beruska125
19. srp 2018

@1nelinka naše 3,5 léta ještě spí ve spruslove postýlce 🙂 ale zítra jedeme pro novou postýlku. Zabránu dávat nebudeme. Starší šel tak ve 2 do velké postele bez zábrany. Ze začátku jsme na zem položili perinu aby kdyžtak upadl do měkkého. Ze začátku se parkrat skulil na zem no😉

1nelinka
19. srp 2018

@beruska125 nasi je 1,5roku prave a nechame ji delat domeckovou postylku tak tam se ty zabrany i hodi jen nevim jak vysoke no..:/

jessulka
19. srp 2018

@1nelinka My jsme zabranu nemeli, ale určitě staci ta, co maji v Ikee.

andelka
19. srp 2018

@1nelinka mladší spal v dětské posteli z IKEA,s berankama,tu nechávám pro mimco. Ta zábrana co tam je bude mít tak max.15 cm. Víc myslím není třeba.

andelka
19. srp 2018

Z Ikey to má 7,5 ale plus mezera pod ní.

1nelinka
19. srp 2018

@andelka moc dekuju🙂 tak tam necham presah cca tech 7cm..dekuju

frndafrrr
19. srp 2018

@andelka Tu teď budeme vytahovat dceři, čti manžel ji dnes vytahuje už celý den. 😂 Taky ji mám po starším, jen místo beránků je tam myslím kočka a pes, taky ji pak schovám i pro mimčo, jako přestupní na 2roky je fajn. 🙂

arielka222
19. srp 2018

@1nelinka my malého necháme v postýlce, jen odděláme bočnici a mimino bude do léta v postýlce kterou přivezeme z chaty. Malemu bude 16 měsíců když se narodí a to mi přijde ještě malý na velkou postel. A pak v jeho 2 letech ho dáme do pokojíčku do velké postele se zábranou asi
No docela to spani taky teď řeším jak to vyřešíme všichni.

smigli
autor
19. srp 2018

Syn bude mit v zari dva roky, chystame prestavit pokojicek na podzim. Mame 3+1, takze doufam, ze dalsi bude taky kluk, aby tam mohli pak byt spolu. Vybrala jsem rovnou takovouhle palandu, aby se na ni nestydeli spat i jako pubertaci. Zabranu mozna dame jen z knizek..

raliska
Autor odpověď smazal
Strana