icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

frndafrrr
22. srp 2018

@misak48 je o moc pěkné, myslela jsem, že sloníci jsou velicí, ale vypadají moc dobře. 👍

renulkka
22. srp 2018

Ahojky holky, dlouho jsem tu nebyla ;) Tak napíšu něco od nás 🙂 Tak jak jsem tu psala, měla jsem tenkrát večer kontrakce, ta noc byla neuvěřitelná, několikrát mě i vzbudily, naštěstí druhý den ráno lepší, jen od té doby několikrát denně mám tvrdnutí břicha... Třeba do hodinky 4x a pak třeba hoďku klid... Magnesium 3x2 mi nezabíralo, tak mám zase Magnosolv a doufám, že pomůže 🙂 Minulé těhotenství nezabíralo ani to a pak jsem měla problémy s čípkem :( Tak doufám v lepší pokračování než minule 🙂 Jinak čípek je zatím ok a drží 🙂 Miminko se mrskalo, jen pro kontrolu byl rychlý ultrazvuk, jestli je ok 🙂 Další kontrolu mám až za 5 týdnů, nevím jak to přežiju, ale snad to uteče rychle 🙂 :D Jinak dnes přišlo to hnízdečko s dečkou a je super ❤️ Tak se mějte hezky a užívejte miminka, já už cítím pohyby, tak je to občas super, třeba jsme dneska jeli přes hrboly a malá v bříšku se mínila zjančit, když jsme zastavili, asi jsme ji nazlobili :D

jessulka
22. srp 2018

@renulkka Ahoj, to je moc dobře, že je vše v pořádku. Tak snad už se tě to nazlobilo a dá to konečně pokoj. Také už cítím pohyby, je to fajn o tom človíčku vědět. Na mne zase padá nějaká únava, přes den často zívám, potřebovala bych si jít aspoň na dvě hoďky po obědě lehnout.

jenny888
22. srp 2018

@renulkka jsem moc rada, ze to dopadlo dobre...myslela jsem na tebe :] ja mela cca pred hodinou, kdy jsem sedela v klidu v praci, takovy zvlastni pocit v brisku...takove jakoby bublinky...streva si myslim to nebyly...bylo to neco co jsem nikdy necitila...tak ted nevim co si o tom myslet :D ale myslim si, ze asi to pohyby nebyly...na 15tt je to asi jeste brzy... :] tak hlavne at je ti uz jen lepe a lepe...

jenny888
22. srp 2018

Devcata chci se zeptat...od kdy by nemel uz dr. vysetrovat vnitrne? Pokud to neni tedy nouzove dulezite...

plamenak11
22. srp 2018

@jenny888 me vnitrne nikdy v tehotenstvi nevysetroval, pokud nemyslis vaginalni utz ten mi delal na zacatku jinak na kozu nechodim ani tehdy v tehotenstvi jsem nebyla, prijde mi to zbytecne

jenny888
22. srp 2018

@plamenak11 no prave ze muj gyn. ma jen kozu, nema tam normalni lehatko, ma uplne pidi ordinaci...a pokazde lezu prave na kozu a ja uz bych prave nechtela...

plamenak11
22. srp 2018

@jessulka taky na me dolehla unava sla bych hned spat😕 nevolnosti zatim vypadaji ze pomalu mizi
@jenny888 aha tak to nezavidim muj ma lehatko s vlastnim utz i na screeningy takze vse vidi skrz utz zda se treba neotviram a nikdy me nevysetroval na koze

skretik
22. srp 2018

@renulkka ahoj 🙂, dobre, ze je vse v poradku 🙂.
Chci se zeptat na to tvrdnuti bricha, uz si to nejak nepamatuju. Od noci mam prave takoveho tvrde a nafouknute bricho, zadny bolesti krece nic takoveho, jen napnuty, svadim to na streva,ale moc nevim co s tim, mam to nonstop a je to strasne neprijemny, nekdo nejakou radu?
Unavena jsem desne a porad mam pocit na omdleni,ale to bude tim divnym nafouknutym brichem taky :(

skretik
22. srp 2018

@jenny888 me rikal dr.ze do me sahne ted na kazde kontrole, aby zkontroloval, ze je vse v poradku, prvni kontroly delal jen vnitrni UTZ a nesahal do me, ted uz dela normalni UTZ a sahl dovnitr

beruska125
22. srp 2018

@jenny888 moje MUDr. Zatím vnitřně nevysetrovala. Já jsem rada...

renulkka
22. srp 2018

@jessulka No zatím čípek drží, tak snad bude tak i dál... V minulém těhotenství se díky tomu tvrdnutí a kontrakcím začal ve 23tt zkracovat, měknout, udělala se nálevka :( Takže na prd... tak uvidíme 🙂 Jinak ty pohyby jsou fajn 🙂

renulkka
22. srp 2018

@jenny888 Já u první jsem cítila pohyby až po 20tt, u druhé kolem 16tt a teď jsem poprvé o miminku věděla ve 14tt, teď jsem 15tt a cítím ji několikrát denně 😍 Jinak doufám, aby to bylo ok 🙂 Nedokážu si představit muset ležet, ať už doma nebo v nemocnici :/ Tak snad 🙂

1nelinka
22. srp 2018

@skretik jedine magnezko muzes az 10tablet denne..ja mela tvrde bricho cele minule tehu bylo to sileny..porad me bolelo a bylo tvrde jak kamen..taky jsem pak rodila driv :/

jessulka
22. srp 2018

@skretik Mne Dr. říkal, že to tvrdnutí břicha není až zas takové tvrdnutí břicha, jak si myslím. Tak jsem ho na to upozorňovala. Chodím k němu vždy navečer, takže to mám už bříško větší a napnutější. Kontroluje to pokaždé a řekl, že se jedná o napínání kůže a zvětšování bříška. Miminko si prý dělá prostor a já to přirovnávám k tvrdnutí. Prý mám hodně mazat a používat sprchové krémy s olejem, či krémové.

renulkka
22. srp 2018

@jenny888 Jinak právě doktoři hlavně vyšetřují až ke konci kvůli čípku, v průkazce je psano cs (skóre čípku), kde se hodnotí délka, otevřenost, konzistence atd. 🙂 Ale podle mě můžeš vnitřní ultrazvuk odmítnout 🙂 Vím, že kolikrát holky to odmítaly a to i u porodu 🙂 Mě to teda nevadí, protože vím, že jsem měla vždy problémy a kdybych díky tomu nevěděla, že je něco špatně, tak by se dcera mohla narodit doost brzy 🙂 Ale určitě pokud těhotenství probíhá bez problémů, tak nevidím taky důvod toho vyšetření 🙂

andelka
22. srp 2018

@jenny888 už si úplně nevzpomínám,ale myslím že vnitřně skoro vždycky,kvůli kontrole čípku. Utz deka přes břicho,ale vždycky do mě sáhne. I ten nový.

jessulka
22. srp 2018

@andelka Deka přes břicho?

andelka
22. srp 2018

@jessulka dělá. Holt ty automatické opravy 😀

renulkka
22. srp 2018

@skretik To tvrdnutí je opravdu jak kdybys v břiše z ničeho nic měla kámen... Úplně ztuhne děloha... Teď mi tvrdne od podbřišku pod pupík... Je to strašně nepříjemný :( Jestli jsi měla někdy křeč v noze a zkoušela jsi masírovat, tak asi tak to bricho mi ztuhne, jako ten sval na noze, úplně stažená děloha... Nevím jak to jinak popsat 🙂 Jinak pokud to máš v celém bříšku, tak bych to tipla spíš na to, že si miminko dělá místo a pupík se napíná 🙂

skretik
22. srp 2018

@renulkka no oni to budou asi streva, ale tim, ze uz to trva od noci a nezlepsuje se to, tak me to znervoznuje, vzala jsem si Hylak, co bezne ulevi,ale ted nic :/ . Jen me uklidnuje, ze nemam zadny krece, pichani, nic a mimco mi tam "vlni" 🙂

jessulka
22. srp 2018

Jak zahnat nudu v práci před koncem pracovní doby? Cpu se Nutellou 😂😂😂😂😂

misak48
22. srp 2018

@jessulka čistá závist 🙂 já mám dneska zas nějaký horší den a dala bych si něco sladkého, až bych brečela... Ale zatím se ovládám a jim jen co mi dia dieta dovolí 🙂
Jinak já se původně dusovala, že nebudu nijak blbnout s těhotenským oblečením a tak, ale dneska jsem si koupila bundu. Je to softshellka od Alpine a má vložku jednu tehotenskou a jednu nosící 🙂 za tu cenu jsem si ji prostě nemohla nechat ujít. Mám z ní strašnou radost, ve skutečnosti vypadá ještě mnohem líp než na fotkách 🙂 https://www.alpinepro.cz/damska-bunda-straita-l...

jessulka
22. srp 2018

@misak48 Ta vypadá krásně. Určitě ji unosis.

skretik
22. srp 2018

@misak48 malem jsem si ji taky koupila 🙂 , je bozi, jakou barvu sis vzala?

misak48
22. srp 2018

@skretik tu hnědou 🙂 v outletu se dá sehnat ještě i ta růžová, ale já růžovou barvu bytostně nenávidím a černá je o tisícovku dražší...

skretik
22. srp 2018

@misak48 ja chtela tu cernou na bezvasportu ji meli za 1100,- , ale uz nemaji moji velikost :(

misak48
22. srp 2018

@skretik já si pro ni byla přímo v Alpine, chtěla jsem ji vyzkoušet. Bála jsem se, že do L se nevejdu, ale sedí mi perfektně. Je úžasně dlouhá, až pod zadek. Jednu černou softku doma mám, už dosluhuje, takze jsem tentokrát stejne chtěla jít do něčeho barevnejsiho 🙂

skretik
22. srp 2018

@misak48 a jinak nosis taky vel.L ?

jessulka
22. srp 2018

@misak48 Tak se v ní vyfoť a hoď sem foto 😉

Strana