icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

elennka
25. čer 2018

Mě už začíná pupík taky vylézat, sice mám nějaké to kilečko navíc, ale už bříško nezapřu.. i když mám volnější oblečení..

jessulka
25. čer 2018

@elisha2 Ahoj, ja uz to tu psala pár stránek zpětně. Také jsme měli letět na dovolenou, do Bulharska, coz není tak daleko, ale muj Dr. mi rekl, at si vyberu....bud dovolená, nebo miminko. V prvním trimestru je to pry velké riziko. My jsme dovču raději zrušili. Vím, že stát se to může i když budu sedět doma na zadku, ale pro ten ten klid na duši a dobrý pocit to za to stojí. Vždyť hezky je i u nas v Čechách. Známá má před porodem a jede autem s rodinou do Itálie. Bricho má jak paní hrochova, valí se jak medvěd. Docela ji obdivuju.

elinka555
25. čer 2018

Ahoj holky, možná jsem se už ptala, ale je tu některá z vás, která nemá vůbec bolesti prsou? Ano trošku citlivé a zvětšené?

arielka222
25. čer 2018

@elisha2 my jedeme na dovcu příští tyden autem a v září máme objednáno letecky. Takže asi tak. Ale letěla bych pouze pokud by to dr povolila. Mě řekla ze můžu letet úplně v pohodě. Ale s hematomem bych v prvním trimestru taky neletěla. Počkej až na to září co ti řekne 🙂

basice
25. čer 2018

@elinka555 já 😉

elinka555
25. čer 2018

@basice já jsem z toho úplně nervózní, i před ms jsem měla prsa plnejsi😑

jessulka
25. čer 2018

@elinka555 Mne uz prsa nebolí tolik jako předtím.
Spíš mi přijde, ze vecer, když sundám podprsenku, tak jim hodně ulevim. Prijde mi, jako by byly z kamene. Citlivé už také nejsou tak jako dřív, to mi vadil i proud vody ze sprchy. Teď uz v pohodě.

renulkka
25. čer 2018

@elinka555 Mě teda bolí šíleně, ale já právě ještě kojím dceru 🙂 A to teda je hrozný :D Ještě že se kojí jen 3x denně a to ne ani 5minut 🙂

michaelarei
26. čer 2018

@elinka555 jo jo prěsne bolí,na dotek taky ...
Včera sem jela autem víc hodin a holky žádná lízatka ale když se už cítím že žaludek je na vode napiju se hodně studený coly a ústali se, zatím vždy co sem skoušela ...colu moc nemusím ale ted jí mám porád sebou...

ange_de_la_morte
26. čer 2018

Tak prsa se mi už zvětšily ( což mně překvapilo protože u prvního to bylo snad až měsíc před porodem) a citlivé jsem je měla tak 2 týdny, teď už dobré

Jinak včera jsem problila den - co dovnitř to okamžitě ven, u oběda jsem dokonce utíkala od rozjezeného ( to se mi ještě nestalo), no ale blití je sranda proti tomu jak mně večer rozbolel zub - vygradovalo to do současného stavu že mně bolí celá půlka čelisti že nemůžu otevřít pořádně ani pusu a bolestí lezu po stěně, ať žije těhotenství , ten krásný čas

avital
26. čer 2018

Ahoj, vy co uz mate doma nejakyho raracha, planujete trochu zredukovat navstevy u dr? Minule jsem tam chodila co 14 dni. Vzdycky byl UTZ, tak jsem se tesila, ale ted musim brat malou s sebou a uz vidim jak tam zpusobne sedi😀

jessulka
26. čer 2018

@avital A to ti nevyhoví Dr. návštěvami, aby sis zajistila hlídání? Já třeba jezdím do Prahy až v pozdějších hodinách, kdy vím, že mi malou někdo vyzvedne ze školky a pohlídá. Vezmu jí pak na 3D ultrazvuk, ať vidí svého sourozence.

basice
26. čer 2018

@elinka555 větší je mám, ale nejsou nijak bolestivá. Tak snad je vše v pořádku.

basice
26. čer 2018

@avital já jsem chodila do poradny každé tři týdny, většinou dopoledne. V tu dobu byly dcera ve škole a teď s tím mladším bude doma buď manžel anebo ho pohlidaji rodiče. Asi by v ordinaci z něho moc nadšení nebyli 😒i když je klidný.

jessulka
26. čer 2018

Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti s tampony z lékárny, které jsou nějak speciálně napuštěné a používají je např. těhulky, když se chystají koupat na veřejných koupalištích. Jedeme v neděli na Vranovskou přehradu. Nevím, jestli není závadná voda, ale asi se koupat v přehradě raději nebudu. Jsou tam ale i nějaké bazény (menší aquapark), tak tam bych si troufla. Poradíte?

arielka222
26. čer 2018

@avital já chodila 1× za měsíc do poradny. Ale malého sebou brát nebudu. Manžel ho vždycky pohlídá když tam půjdu ;) nechce se mi tahat z kočárem, do busu a metra atd. 😀

misak48
26. čer 2018

@jessulka co jsem se dočetla jinde, tak tohle říkají o probiotickych tamponech Ellen. Já je znám, používala jsem je během MS kvůli neustálým problémům s mykózou. Měla jsem probioticke tampony i vložky. Ale co si vybavuju, tak v přívalovém letáků bylo napsáno, že je zakázáno je používat v době mimo MS. Tak nevím. Chci se zeptat doktora, co si o tom myslí on, ale jdu tam až za týden ...

frndafrrr
26. čer 2018

@avital Mladší má 20měs., sama jsem zvědavá jaké výmluvy si budu vymýšlet pro tchýni(jedinou hlídací babičku), protože těh. bych nerada proflákla do aspoň 20tt ( proporce nato mám 😂), sebou ji brát moc nehrozí, je tam děsný frmol a mám vysoce rizikové, takže prohlídky osekat nehrozí. Snad to bude sedět co nejvíce s manželovýma směnama. Zatím jdu zítra po 14 dnech a manžel má naštěstí odpolední.

frndafrrr
26. čer 2018

@jessulka Kdysi jsem se na ně také ptala a hodně holky radily obyč tampón napuštěný olivovým olejem, či bílým jogurtem, ale nezkoušela jsem, zkus zagooglit diskuzi. 🙂

1nelinka
26. čer 2018

@avital urcite nebudu brat sebou..budu se obednavat tak aby se o malou postaral manzel..mudr musi mit na vysetreni klid aby neco nezanedbal a to u nas s 16mesicni cacorkou fakt nepujde

vilmic
26. čer 2018

@avital Beru ho normálně s sebou. Kvůli problémům v předchozím těhu jsem a budu víc hlídaná, tak nevim kam bych ho pořád dávala. Moje gyn má školkový dítě, takže ordinuje max do 15:30, čili bych si s odpolednem moc nepomohla. Jí vůbec nevadí, že je tam se mnou a že by tedy vzorně seděl to opravdu ne. Většinou jí ukradne pár kondomů a dělá tam s tim krávoviny. Nicméně teď v pátek musim Apolináři pro žádanku na krev, pak na jiný místo na odběry, a pak na desátou do poradny - ještě k tomu na lačno. Tak to jsem řekla manželovi ať si vezme dovolenou a zůstane s ním doma.

kohutovalucie
26. čer 2018

To já dnes byla na kontrole. A další mám až poslední den v červenci. Jinak u nás to bude první mimčo. 🙂 Náš první termín je 14.2 😀

andelka
26. čer 2018

@elisha2 ahoj,jsem dneska 8+2 a začátkem července máme letět na dovolenou. Dr jsem se ptala a neměl námitek. Ale já nemám žádný problém,budu na přelomu 10/11 tt. S hematomem bych nejela asi taky. Přečetla jsem kde co a podala i dotaz v poradně a vychází mi z toho že problém může dělat změna tlaku,která by ale zdravé těhotenství neměla ohrozit a hlavně je v 1 trimestru obecně vyšší riziko komplikací,a ženám bývá špatně,což taky není vhodné pro cestování. A taky náročnost dlouhých letů,riziko embolie,a taky vhodnost destinace se řeší.

jessulka
26. čer 2018

@kohutovalucie Jůůů, malý Valentýn 🙂 To by bylo krásné datum narození.

jessulka
26. čer 2018

Tak jsem našla tyto tampony "DH tampony Senta protect" Co si o tom myslíte?

kohutovalucie
26. čer 2018

@jessulka No u nás v rodině by byl druhý v únoru, můj bratr je 12.2... Aspoň bych měla důvod 14.2 slavit 🙂 No teď ještě zdolat tu virozu a budu šťastná jak blecha.

frndafrrr
26. čer 2018

Holky, vy co za sebou máte císaře? Cítíte někdo tak strašně podbřišek? Mám za sebou 2 a po prvním si nejsem vědoma, že bych ho tak cítila a to jsem druhý měla necelých 11m. po prvním. Není to bolest, spíš permanentní tlak a svědění okolo jizvy. Je to nepříjemné a trvá to celý den. Napadají mě srůsty?

jessulka
26. čer 2018

@frndafrrr Zatím necítím žádné bolesti či svědění v okolí jizvy. Zkoušela jsi to něčím mazat?

jessulka
26. čer 2018

@kohutovalucie Přeji brzké uzdravení.

pitrisek87
26. čer 2018

Ahoj holky, rada bych se taky přidala k vám... Jsem Petra, mam jiz dve deti a čekám třetí... Zatim mam jen pozitivní tehu test a na kontrolu jdu až 12.7 jsem s rodinou v lázních... Poslední ms byla 7.5 a TP dle netu vychazi kolem půlky února, ted jsem asi 7/8tt.

Strana