icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

avital
26. čer 2018

@jessulka prave nemam hlidani a dr daleko, takze jedina moznost by byla brat dite s sebou a predat ho tatovi na miste, jinak to nestihame. A to je opruz pro oba...a treba na screening jsem si nemohla minule vybrat ani den natoz hodinu....

avital
26. čer 2018

@vilmic tak snad ta nase bude mit poradnou zasobu😀 jeste jsem nebyla, tak snad to prezijem

pitrisek87
26. čer 2018

@jessulka Ja jsem použila na dovci když jsem mela ms a chtěla do moře a v pohodě. Nechtěla jsem oddalovat ms a navíc mi přišla dřív nez jsem ji čekala.

hanule8619
26. čer 2018

Tak dnesni kontrola dopadla na vybornou....❤mame...ufffff

jessulka
26. čer 2018

@hanule8619 Gratulace 🙂

elinka555
26. čer 2018

@hanule8619 gratuluji

renulkka
26. čer 2018

@hanule8619 Moc gratuluji! 🙂 Já se nemůžu dočkat pondělí 🙂 naštěstí dnešek utekl jak voda, zítra snad taky uteče, dojede za náma kamarádka s dcerkou (dámská jízda, 5 bab v domě) a už bude čtvrtek 🙂 To mám v plánu fotit holky 😉😊 A snad jen se nadám a bude po víkendu 😂

dominika963852
26. čer 2018

Ahoj holky. Jmenuju se Dominika a jsem cca 7+neco takze 8tt. Dle internetu bych mela TP 8-9.2 . Mam doma skoro 3letyho prcka. Pred nim jeden ZP, tak mam porad strach. Ale moc se na dalsi mimco tesime. Uz od vcerejska procitam vase radosti i starosti.
Prvni kontrolu budu mit 9.7.
Tak snad vam tu budu taky neco platna. O🌻

jessulka
26. čer 2018

@dominika963852 Ahojky, vítej mezi námi. Tak to ti TP vychází jako mne. Jsem dnes 7+3. Držím palce, aby první kontrola proběhla v pořádku a mimi se ukázalo v samé kráse 🙂

jessulka
26. čer 2018

Tak jsem ty tampony objednala a uvidím. Snad pomohou.

jenny888
26. čer 2018

Děvčata mám takový dotaz, možná i prosbu o radu. Mám takový "menší" problém v práci. Od začátku co jsem nastoupila, si mě jeden kolega zprotivil...do dnes nechápu proč, nebyl mi to schopen vysvětlit. Rozčilovala jsem se, stresovala, došlo to i do takové míry, že jsem onemocněla a byla na nemocenské dobrých 14 dní. Od té chvíle jsem si řekla, že ho budu ignorovat. Když to nehodlají ani mí nadřízení řešit a odpovídají mi tím stylem, že to je prostě Kamil a že si na to musím zvyknout. Na chvilku byl klid a teď opět začíná...a mě to samozřejmě stresuje, snažím se ale co to dá být v klidu...a proto můj dotaz zní. Mám se o tom zmínit svému dr. ? Chci chodit dál do práce ale taky chci aby někdo věděl, co zažívám a jestli proti tomu jde něco dělat když firma v tomto selhala. Děkuji ženy

jessulka
26. čer 2018

@jenny888 Ahoj, nevím, do jaké míry by tě měl tvůj Dr. s tímto problémem pomoct. Spíš by ti v tom mělo pomoct tvoje vedení. Ví o tom, že jsi těhotná? Asi bych jim řekla, že jako těhotná máš být v klidu a ne se stresovat. Jak se k tobě chová ten tvůj kolega, že ti jeho chování vadí? Já bych ho asi také v prvé řadě ignorovala, pokud to lze. A pokud spolu nějak více spolupracujete, tak bych požádala vedení, jaké navrhují jiné řešení, aby jste spolu nepřišli do kontaktu.
Já mám třeba na pracovišti kolegu, který je rozpočtář a zpracovává nabídky. Tzn. že když s ním potřebuji něco probrat, musím za ním a někdy je to i na dýl. Tomu kolegovi snad hnijí celá ústa. V životě jsem nezažila takový zápach z úst. Je mi z něj na blití a ještě horší to je teď v době těhotenství, to se mi zvedá žaludek ze všech možných pachů těla (pot, smradlavé nohy). Takže když od něj něco potřebuju, telefonuju mu.
Držím palce, ať to zvládneš. Nestresuj se, ten člověk ti za to nestojí. Řekni si, že už jen pár měsíců a pak padla 🙂

michaelarei
26. čer 2018

@hanule8619 super ❤

michaelarei
26. čer 2018

@renulkka jo prěsne už aby bylo pondelí ...

dominika963852
26. čer 2018

@jessulka Moc dekuji. A vsem preji hodne zdravicka 💛

jenny888
26. čer 2018

@jessulka Nejde mi o to, aby mi dr. pomáhal, to ani asi nemůže ale spíš mě napadlo, jestli by nebylo dobré aby o tom jen věděl, kdyby nastaly nedej bože nějaké problémy kvůli stresového vypětí. Jen jako informace víš... A to, že jsem těhotná neví. Začínám 8tt a myslím si, že je ještě brzy. Navíc kolega má averzi na těhotné a celkově co se dětí týče, takže se modlím aby to nebylo ještě horší až se to dozví. Pracujeme spolu na dispečinku takže oba spolu neustále komunikujeme. Já už to ale pojala volněji a komunikuji s ním jen když je to nutné. S vedením, jak jsem psala, jsem to už řešila. Problém s ním má většina kolegů, dokonce stáli i za mnou a podávali jsme hromadnou stížnost ale jak jsem psala výše...nepomohlo. Nemáme se kam jinam obrátit...

jednaholkaa
26. čer 2018

@ajdamajda Ja jsem na tom podobne.. bricho zatim vicemene zadny 🙂 Coz jsem fakt rada.. Chci to utajit jak nedyl to pujde. Mam taky zaklonenou delohu tak to doufam taky pomuze 🙂

veronika_2019
26. čer 2018

Ahoj holky, také bych se k Vám ráda přidala 🙂 Dle MS bych měla být 7+6 a dle UTZ nám to vychází na 7+2. Minulý týden na kontrole jsme už měli srdíčko ❤ Termín porodu vychází na 6.2.2019 .. Máte to někdo stejně?
V říjnu minulého roku jsem prodělala SP a přesně na den porodu jsem objevila na testu vytoužené //... Snad už teď bude vše dobré 😍😍😍 Zítra máme další kontrolu, nemůžu se dočkat 🙂

kohutovalucie
26. čer 2018

@jenny888 Tak já ti na to řeknu je to že tomu chlapovi ses očividně líbila a ještě líbíš a tím že tě nemůže mít, je zlý. Já to měla v práci až z toho byla šikana. No a za druhé tvůj nadřízený je povinen zajistit odpovídající zaměstnání vůči tvému stavu. Pokud si jim řekla že si v jiném stavu, měli by ti třeba vyměnit kolegu, když tě uvádí do takového stresu. Šikana na pracovišti je trestná. Takže se nedej. A nebo jinak varianta, může mu to vysvětlit tvůj chlap a když už ani tak to nepochopí, tak bych odešla na PN. Pokud nemáš špatného dr umožní ti to.

jenny888
26. čer 2018

@kohutovalucie no upřímně, o tom vážně pochybuju, že bych se mu líbilo :D to by tam aspoň ze začátku musel mít aspoň mikro signál...a to vážně nebyl...nehledě na to, že s ním mají problém opravdu skoro všichni tady. Můj zaměstnavatel o tom zatím neví...ještě je brzy si myslím...a můj muž je také už pěkně naštvaný ale to byste musela mého kolegu znát...nejde pro ránu daleko. A to opravdu nebudu riskovat. Na PN jít nechci...ani jsem nezjišťovala zatím kolik PN je peněz...

kohutovalucie
26. čer 2018

@jenny888 Tak oni by to na personálním měli řešit. Pokud ne vypovídá to něco o zaměstnavateli. Ještě se to dá udělat tak že by jste ho udala anonymně. Teď nevím napsal kterém úřadě. Oni to pak prověřují. Bože co to je za debila? Semnou by asi v práci nevydržel, nenecham sice tyto věci líbit. Ikdybych věděla že od něj jednu schytam. A to kdyby se stalo už by tam ani nepracoval. U mě v práci to neřešila ani vedoucí obchodu ani manažer, tak až potom perso a hlavně pak z toho měli problémy moji přímý nadřízení že to neřešili. Ale tohle bude asi nějaká rodinná firma ne?

1nelinka
26. čer 2018

@veronika_2019 moc drzim palecky aby bylo vse v poradku🙂 ja jdu zitra take na kontrolu po 14dnech tak jsem zvedava..termin porodu jeste nevim ale mel by to byt zacatek unora stejne jako mame prvni dcerku🙂

1nelinka
26. čer 2018

@frndafrrr jsem po cisari 16mesicu a o jizve ani nevim teda:/

jenny888
26. čer 2018

@kohutovalucie Asi Vás zklamu ale ani personální to neřeší...tam jsme byli taky. A rodinná firma to rozhodně není. Je to světově známá firma, automobilka, nechci jmenovat, snad chápete..

kohutovalucie
26. čer 2018

@jenny888 Zahravate si se svým zdravým :( Kamarád na tom byl podobně jako vy a vydržel to několik měsíců a nakonec skončil na antidepresivech a odešel ze svého zaměstnání.

renulkka
26. čer 2018

Holky, dneska celý den mě berou křeče do podbřišku... :( Vyloženě teď bych to přirovnala ke "tvrdnutí" dělohy, nevím jestli je to v tomhle týdnu vůbec možný, ale prostě křeč, chvilku drží (jak kámen v podbřišku) a zas poleví :( Myslíte, že si můžu vzít magnosolv? Mám ještě nějaký sáček doma z minulého tehotenství... U mladší dcery jsem měla od 16.týdne kontrakce, že jsem dostávala i injekce hořčíku... Už si připadám, jak blázen :( U každého dalšího tehotenství, se mi přidává a stupňuje víc a víc problémů 😔 Je pravda, že jsem si od rána nesedla a jedu na 200% 😏 Asi by to chtělo chvilku veget....

michaelarei
26. čer 2018

@renulkka no rozhodně by si určite mnela odpočívat...taky když víc nez je normálny na tehotnou dělám hned se pak cítim nesvoja ...bolí mne podbríšek...ani stát na nohou celej den nezvládnu bez následných potíži... myslím že s holkami máš beztak dost tak trochu pomalej...však neporádek neuteče ...:D

jenny888
26. čer 2018

@kohutovalucie Co mě více tíží je to, že jde nejen o moje zdraví ale i o moje těhotenství. Příští týden jdu ke svému Dr. poradím se s ním a pak se rozhodnu. Každopádně děkuji, že jste napsala 🙂

renulkka
26. čer 2018

@michaelarei Noo ono to s holkama moc nejde 🙂 I když neuklízím nějak zhurta, tak furt je kolem nich lítačka velká 🙂 Ale můžu říct, že jsem problémy měla i u první, když jsem ve škole seděla a doma ležela... 😕 Ale teď je to pěkně na prd, krvácení, špinění, teď ty křeče nebo tvrdnutí (nevím, jak to nazvat)... Uvidíme, co nás čeká dál :(

elennka
26. čer 2018

Já jsem od zjištění na PN, mám práci docela hodně náročnou psychicky, a i fyzicky, vzhledem ke kumulované funkci. Trochu kolegyním pomáhám z domu - tabulky, přehledy, statistiky. Zdraví a vše kolem mám jen jedno.. a vzhledem k mé předchozí anamnéze jsem se rozhodla takto. Vycházkami se necítím být omezená - vlastně někdy i vycházkový čas proležím, protože mě není úplně optimálně. Dovolenou jsem zrušila. i když byla tady v Čechách, možná pojedeme na podzim.. Neřeším..

Strana