icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

michaelarei
25. čer 2018

@elinka555 ach jo je to fakt děsný stav ty nevolnosti...snad ti to brzo projde...

ange_de_la_morte
25. čer 2018

@jessulka : já taky doufám že do porodu rekonstrukci stihneme dodělat, jsme teď kvůli tomu sestěhovaní to takového provizoria a je to na houby, s miminkem by se mi tu už nechtělo být 🙂 na druhou stranu mít někoho blízko , co já bych za to občas dala 🙂

@kristynkal : já včera v práci udělala rozhodnutí že ten stres nemám zapotřebí a od září chci taky na neschopenku

misak48
25. čer 2018

Holky taky to s vama tak cloumá? Já už normálně lezu na nervy sama sobě. Včera jsem úplně bezdůvodně prořvala snad půl dne. Nejdřív jsem brečela, protože nestíhám s diplomkou, pak jsem brečela, protože mám bordel v kuchyni a nezvládám ho uklidit. Když to udělal manžel, tak jsem zas brečela, že to musel udělat on a já jsem k ničemu. Odpoledne jsem se musela na oslavě na chvíli zdejchnout, protože mi zase šly slzy do očí, protože jsem si nemohla kvůli dietě dát nic z jídla, které tam bylo (přičemž se mi stejně nemám chuť absolutně na žádné jídlo, protože je mi pořád zle). No a večer jsem to završila tím, že jsem se rozbrečela, protože se mi chce zvracet... To přece není normální???

ange_de_la_morte
25. čer 2018

@misak48 : teď je to s těma nervama docela dobrý, mám jen občas ,, hysterické záchvaty,, že jsem na facku 😀 ale u prvního těhotenství ... to klobouk dolů před mým manželem - brečela jsem furt a kvůli každé blbosti, a tyto stavy se střídaly se stavy naprosté euforie a blaženosti, no mazec jak to s člověkem dokáže cloumat

1nelinka
25. čer 2018

@misak48 ja jsem takhle probrecela cely 3/4 rok po porodu bylo to naprosto sileny:// ale v tehotenstvi jsem zadne spesl nalady nemela a ani ted nemam diky bohu

ange_de_la_morte
25. čer 2018

@1nelinka : jo to máš právdu ty stavy když se malý narodil - naprosto šílené štěstí a pocit lásky když spal nebo jsme se mazlili a pocity nenávisti vlastního dítěte a naprosté beznaděje když pořád řval a já nevěděla proč , to taky stálo za to 😀

frndafrrr
25. čer 2018

@elinka555 Soucítím, můžu říct, že nějaké nevolnosti jsme měla v každém těhotenství, ale tentokrát je to extrém, za poslední týden nebylo ráno kdy bych aspoň 1x nezvracela..navíc nalačno žluč a to je hnus..Na oběd jsem brala děcka na zahrádku, protože jsem nedávala ani vaření, což se teď s ochlazením trochu podalo, ale ty rána jsou krušná.

arielka222
25. čer 2018

@elinka555 me je zle už tyden v kuse. Nonstop celý den a noc. Masakr, soucitim s tebou. Je to peklo a do toho mě malej nenechá odpočívat. Ať žije tehotenstvi 😀😀

jessulka
25. čer 2018

Ahoj holky, já musím zaťukat, ale co se ochladilo, tak mne je líp. Zvedá se mi hrozně žaludek při čištění zubů, a nebo jak mám větší množství slin, tak si občas zakašlu a to mi jdou kyselé šťávy nahoru a to bych taky zvracela. Ale naštěstí nic. Nějak to vždy ustojím. Jsem strašně unavená a ospalá. Přítel se mne už dnes ptal, kdy ta únova přejde, že se na mne z práce vždy těší a já u tv do pár minut vytuhnu. Nojono, co nadělám. Jinak jsem hrozně nervní. Už jsem si několikrát říkala, že jsem protivná i sama sobě. Třeba je 21:00 hodin večer a malá ještě nespí a poletuje po bytě. Pětkrát jí řeknu, ať maže do postele a spát, že se jde ráno do školky. A pak jdu a ona si hraje v pokojíčku. No občas na palici. Tak na ní houknu. Ráno pak nechce vstávat, oblíkat se sama, vymýšlí si všemožné jenom aby zdržovala. Jenže já pospíchám do práce, kam dojíždím 16km. Dneska jsem jí vedla do školky a div se nerozbrečela. Objala mne a dala mi pusu a že se už těší na odpoledne. No brečela bych taky. Odpoledne jí ty moje nálady musím vynahradit. Budeme si spolu hrát.

fiedlermonika
25. čer 2018

@smigli jj jdu ve stredu tak to reknu, pri jinem tehu jsem nic takoveho nemela, a jelikz to dopadlo SP, tak mam nekdy prehnane strachy🙂

misak48
25. čer 2018

@ange_de_la_morte
@1nelinka
Sakra a já doufala, že až dopisu diplomku a budu mít na všechno trochu víc času i možnost víc odpočívat, když citim, že to potřebuju, tak se to zlepší 😀 ale jak to tak čtu, tak chudák manžel teda...

arielka222
25. čer 2018

@renulkka jak se to dalo zvladat prcci od sebe 14m? Nám pokud to dobře dopadne tak budou od sebe 16m a děsím se toho. Každý straší ze to bude masakr byť je malej extrémně hodny. Tak mám fakt strach.

renulkka
25. čer 2018

@arielka222 Hele je to úplně super 🙂 Začátek byl trochu hektický, protože muž s námi nemohl být doma 🙂 A my přišli domů v neděli a muž v pondělí šel do práce, tak jsem byla od začátku na ně sama 🙂 A myslím si, že to bylo to nejlepší, protože jsem se nespoléhala na nikoho druhého, ale jen sama na sebe 🙂 A dá se říct, že do pár dnů, jsem se naučila fungovat úplně normálně 🙂 Starší malou hnedka hladila, pusinkovala, houpala, byla s náma u kojení, u přebalování, no prostě u všeho 🙂 Aby se necítila nijak odstrčeně 🙂 Sice jsou dny, kdy mají náladu na uškrcení 😂 Ale to snad má někdy každý 🙂 To jsem pak ráda, že večer usnou a já na chvilku vypnu třeba u tv 🙂 Ale od mala jsou na sebe strašně zvyklý, jedna bez druhý ani ránu 🙂 Jsou to neskutečný parťačky, jak jedno tělo 🙂 Vše spolu 🙂 Fotka ze včera a z dnešního rána 😍

jednaholkaa
25. čer 2018

@misak48 Tak to zni narocne. Musi se to holt nejak vydrzet a mit na pameti ze jsou to jenom hormony. Ja nemam to breceni ale taky se citim dost nesva. Jako lehky uzkosti a strachy, jako kdybych nemela svoji obvyklou sebejistotu a nezavislost ale spis takova jako chudinka bojazliva ktera neco resi. A pritel tvrdi ze vyvolavam hadky a jsem neprijemna. Jako neni to nic moc 🙂 Clovek by se mel radovat a zatim je z nej uzlicek nervu, teda v mem pripade 🙂 Pamatuju si ze karadka v prvnim trimestru se skoro rozvedla s mazelem, strasne ji lezl na nervy, porad rikala ze ma najednou strasny pochybnosti atd..samozrejme ted je vsechno ok. Clovek to holt musi brat s rezervou. Musime to preckat a vydrzet.. Rikam si alespon me neni fyzicky spatne. I kdyz mozna by to bylo lepsi nez ta zmena osobnosti 🙂)

arielka222
25. čer 2018

@renulkka jeee to je krása. Roztomilé holcicky ❤ tak děkuji za uklidnění. My to tak brzo neplanovali, ale stalo se no 😀 a mam teď výčitky ze se nemůžu a pak nebudu venovat malému jak bych chtěla. Tak aby se necítil odstrceny kvůli miminku. Ale když vidím ze to jde, tak se toho tak nebojím už 🙂

renulkka
25. čer 2018

@arielka222 My plánovali všechny :D Jde to a určitě se neboj, že by byl malý odstrčený 🙂 Podle mě, ty mateřský pudy to nedopustí 🙂 Automaticky ho budeš zapojovat do společných her (i když miminko jen bude ležet třeba vedle na gauči), ale už jste tam všichni 3 🙂 Nebo prostě všichni na zemi, společně vařit, aby ti pomohl koupst, přebalovat, odnést plínku, dát dudu 🙂 Uvidíš, zajedete si určitý systém, své rituály a budete šťastní všichni 😍 Aspoň u nás to tak je 🙂 A doufám, že bude i u třetího 🙂

jessulka
25. čer 2018

@renulkka To jsou nádherné a roztomilé holčičky. To musí být doma radosti 🙂

misak48
25. čer 2018

@jednaholkaa u nás je tohle naštěstí v pohodě. Naopak vidím, jak je manžel zoufalý, že nejsem OK a neví jak mi pomoct... Hodně nás sblížilo v prosinci zamlklé, takže teď jedeme na takové vlně úžasného souznění. On se hlavně teda strašně těší na miminko 🙂 pořád mi hladí bříško 🙂

jessulka
25. čer 2018

@arielka222 Asi pořídím jen to malé. Abych ho mohla když tak prát, aby se mi vešlo v pohodě na sedačku a nebo když bychom někam jeli, tak abych netahala takový "skoro pelech pro psa" 😀
Já bych pak chtěla, aby miminko mělo v postýlce místo. Mám po dceři spoustu mantinelů s obrázky, takové ty závěsné hračky Lamaze. Vzpomínám, jak si s tím malá vždy vyhrála ráno po probuzení a brebentila. K tomu hnízdečku bych určitě pořídila stejnou zavinovačku a deku. A ty velrybky se mi také hrozně moc líbí 🙂

arielka222
25. čer 2018

@renulkka supr, děkuji za tipy. Určitě to tak udělám 🙂 no stejně se to nějak musí zvládnout, protože nic jiného nezbývá 🙂 jen doufám ze druhé mimi bude taky tak hodne jako syn 🙂

arielka222
25. čer 2018

@jessulka taky myslím ze menší bude lepší, a uvidíš jestli v něm bude vůbec chtít být. Malý třeba neusne v ničem jiném, a zavinovat nemel rad 🙂 to větší je fakt obrovské, mam ho v postýlce a jinak tam má zavesene taky Lamaze a plyšáky a rano máme pul hodky ještě klid většinou když se probudi 🙂

jessulka
25. čer 2018

@arielka222 A můžeš mi prosím poslat fotku? Tak teď jsem koukala na rozměry a rozdíl mezi č.1 a č2 je opravdu nepatrný. U č. 1 píší 75x27cm a u č.2 píší 80x30cm. To není takový rozdíl. Jestli nebude lepší pořídit rovnou č. 2. Co myslíš? Dýl vydrží 😀

1nelinka
25. čer 2018

@jessulka ja bych byt tebou koupila mensi a pak uvidis jestli v nem prtous bude chtit byt..ja ho pouzivala opravdu hodne ale jak se mala zacala pretacek tak vznikl problem ze se prekulila na bricho ale nedokazala se kuli rantlum hnizdecka prekulit zpatky na zada a ja mela nocni sichtu a porad ji chodila obracet..jak jsem ho pak dala pryc tak zase bylo klidne spani..proste ji pak ve veku kdy se chtela pohodlne pretacet zacalo vadit..a urcite bych zvazila aby se veslo do pracky ja ho prala dost casto teda

renulkka
25. čer 2018

Holky, před chvílí jsem stoupla rychle z gauče za dcerou a strašný bolesti v podbřišku, úplně bodavý, že jsem skoro po 4 musela dolést zase zpět :( Jak se to uklidnilo, tak jsem hned valila na wc, jestli nekrvacím a naštěstí ok... Ale dost mě to teda vyděsilo, snad je všechno ok :((

jessulka
25. čer 2018

@renulkka To se mi také stalo, asi tak 3x. Zrovna tak jsem prudce vstala k dceři. A ted uz si na to dávám pozor.

renulkka
25. čer 2018

@jessulka Dost mě to vyděsilo... Takový bolesti jsem měla při zt, ale ty trvaly pořád, tady to po chvilce přešlo 😞 Tak věřím, že miminko je snad ok 😞

basice
25. čer 2018

@renulkka taky se mě to občas stane při prudkém pohybu a vyděsí. Ale naštěstí je to jen chvilkove.

elisha2
25. čer 2018

Ahojky holky, dnes jsem byla na potvrzení těhu u jiné gynekoložky, páč muj dr.je sice super,ale jako čekačka jak prase, sestra mě vždy objedná třeba na čas ( někdy po 16h) a v čekárně sedím i 2 hodiny.A protože tam jezdím vlakem, tak se dom dostanu třeba i někdy o půl 9.
No ale dnes paní dr. potvrdila těhu, jsem 7+0 a i srdíčko bylo. Jen mám maly hematom pod plodem,a když jsem jí řekla, že chceme jet na dovču letadlem, tak mě uplně vyděsila, a tak jsme tu dovču zrušili...a tak se chcu zeptat, co kdybychom jeli až v září?

ajdamajda
25. čer 2018

Ahoj, teda nevim, kde ty pupiky tak brzy berete. Jsem potreti tehotna a mam dva syny 3.5 a 2 roky. Ted 8tt. Bricho mi vyskocilo vzdy az na zacatku 7.mesice (mozna je to tim ze mam zaklonenou delohu). Ja jdu na KO az ve ct a jsem zvedava. Pred tydnem jsem mela jen gest.vacek a zloutkovy. Bez embrya. Zato mam velikou cystu na vajecniku, tak bojuju s bolesti podbrisku.

hanule8619
25. čer 2018

Zitra kontrola po tydnu k potvrzeni ❤ nervicky pracujou. Ale rikam si ze smuly sem mela uz dost

Strana