Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Možná zkusím zavolat dr a uvidím 🙂 Na pohotovosti akorát mi vždycky šupnou hořčík do zadku a kdyby něco ihned přijet zpátky... Doma beru Magnosolv 1x denně a když je nejhůř tak 2x denně... Čípek drží, takže ono víc se dělat nedá... Snažit se co nejvíc odpočívat, i když s dvěma mimčama doma to nejde 🙄 U starší jsem to vůbec neznala, akorát tvrdnutí... U druhé dcery jsem měla kontrakc od 16tt, kdy to doktor uzavřel tím, že jak miminko kope dost dole, tak dráždí dělohu a i čípek (ten se mi začal otvírat od 23tt)... A jinak jsou to vyloženě bolestivý konktrakce, který musím prodýchávat... Někdy to je třeba jen 1-2... Jindy třeba trvají půl hodiny nepravidelně třeba po 8-10 minutách... Tak jestli mám nějakou dráždivější dělohu 🤔 Moje gyndařka říká: noo někdo to tak hold má...
@renulkka Tak nato, že máš kontrakce ti toho magnosolvu moc nedali, já brala u malé 3xdenně a nakonec 4x denně magnosolv a to jsem měla jen tvrdnut, ikdyž asi hrála roli i jizva po sekci (jednou jsem zalhala, že bolí, aby na ni mrkli, protože mi ji nikdo nechtěl změřit, ikdyž mi to jiný dr. a i v e-pořádně doporučovali - rodila jsem necelých 11.měs. po císaři.)
@renulkka No presne doktorce zavolej pro svuj vnitřní klid tým nic neskaziš ☺
Tak jsme po kontrole měsíční moc sem nepribrala jednom necele kilo což se divíme. ..miminek je v pořádku a paní doktorka po úspěšném hledání s konstatovala ,že je to asi kluk na jistotu se dozvime na 3d coz je o měsíc .Tak manžel celej šťastněj on říka pořád že je to kluk. Noo tak aspoň mužů co to nakupovat 💜
@frndafrrr Ty jo mě dávají max 2 sáčky 🤔 I v nemocnici co jsem byla minulé těhotenství kvůli tomu 😮 A když ani to nezabere, tak hned mám dojet k dr nebo na pohotovost 🙄
@michaelarei Zatím mi to nikdo nebere, tak zkusím za chvilku, dneska mají do 5, tam snad se dovolám 🙂 Jinak gratuluju k poradně 🙂 😍 A snad klučíkovi 🙂
@michaelarei gratuluju ke klukovi 🙂
@michaelarei Velká gratulace k chlapečkovi 😉 Já se dozvím možná dnes. Jsem v Gennetu na genetické konzultaci a pak jedu ke svému Dr. na kontrolu. Tak jsem zvědavá jak miminko vyrostlo.
V tom Lidlu mají dobré věci. Půjdu se tam podívat příští týden. Nic nepotřebuju nutně,tak když něco nebude, nevadí. Ale chtěla bych těhotenské šaty a punčocháče.
Jinak už jsem klidnější. 19 tt a už cítím pohyby docela často,i přes tu placentu. Na kontrolu jdu příští úterý.
Holky vy uz vsechny vnimate mimco v brisku, pohyby? Ja jsem zacatek 18 tydne a krom toho ze mi je chvilemi alabo z nizkeho tlaku a roste mi brisko si pripadnu naprosto netehotne :/
Holky vykládáte si s pupkem?Četla jsem jak slyší... Možná je to tím špekem co na něm mám, zkusila jsem a připadla si jako blázen, odložila. 😃
@frndafrrr no ale já ho asi brzo zabiju. Teď s babičkou trénuje podepisování, protože na zítřek si mají donést všechny sešity a obaly. Jednak to bude mít jak prase že to nikdo nepřečte, jednak ostatní podepíšou čtyři a on jeden, mezitím bude dělat kraviny nebo nic. Mladší se na zítřek hrozně těší,už si půjdou dát papuče do šatny.
Jinak já ho hladím a povídám si spíš v duchu. Tatínek se mazlí s bříškem,to ex nikdy nedělal. Je to krásný.
@frndafrrr jo Já na něho jsem tam mluvím třeba jestli mu chutna nebo když natiram briško. A náš tatínek pořád ho hladi mluvi jak se má ,nunisek ho volá 😊
@andelka No s těma kravinama je to podobně, než se k něčemu dokope... A pak napíše slovo a čumí a čumí... A tak ho napomenu, tak další slovo a čumí doblba zas, nebo mi akutně potřebuje něco vykládat.. V 1.třídě se s nima nikdo nemazlil jako za nás a donesl i pár 4 z diktátu, protože opět čumí... A pak chybí čárky háčky, protože si nestíhá přečíst, jak to zní "Pepik", "čap",.. Naštěstí nebyl sám, jeden chlapeček měl dokonce na vízo 2 a to jsem s těh. hormonama ořvala s ním. 😃 Přes prázdniny jsme natom pracovali, tak jsem zvědavá jaké tempo nahodí. Tak aspoň ať mladšímu to nadšení chvilku vydrží.
@frndafrrr no, můj přechází ze speciální školy do normální. Z češtiny měl taky dvojku. O prázdninách jsme toho moc nestihli,dost mezi námi lítali. Nějak moc rychle u uteklo. On je fakt na facku někdy,nervujeme se s ním všichni. Jednou měl něco udělat a dělal scény půl dne,to už měl namále i můj muž,a to je dost trpělivý. On má adhd,takže o nervy pro všechny. Je strašne umanuty, milion keců kolem všeho.
@michaelarei
@andelka To je moc pěkné, můj na tohle moc není, spíš až jsem byla fakt na prasknutí 7-8-9m, zato co je viděl, tak je tak poprděnej a rozmazluje, že mu div nešlapou po hlavě, to mě zase štve. 😀
Chtěla bych,po porodu,aby dali miminko jemu,třeba až budu rodit placentu a bude mě kontrolovat Dr,tak ne aby bylo mimi někde mimo,ale u něj,ne v zavinovačce ale na holé tělo. Uvidíme jak to půjde.
@michaelarei Tak genetika v pořádku, uffffff. Ještě čekám na podrobný ultrazvuk. Tak snad mi človíček zase zamává 😍
@frndafrrr Nevykladam 🙂 Pry slysi. Takze muze poslouchat vsechny moje konverzace s ostatnimi, to by melo stacit ne? :D
@andelka Taky jsem loni přemýšlela nad poradnou, kvůli scénám, ale ještě to odložila, neříkám, že u každého, ale zdá se mi že hodně ty diagnózy jako ADHD rozdávají pomalu ode dveří, na hodně dlouhou dobu pomohlo když jsem ho v jednom záchvatu dovlekla do koupelny a viděl, že pouštím studenou, čtvrt roku byl jako beránek jen jsem to připoměla a to na sprchu ani nedošlo. 🙈(Pyšná nato teda úplně nejsem, ale efekt to mělo.) Tak pevné nervy! 🍀
Já měla u dcery sekci, tak měl manžel bonding s malou, dokud mě nedovezli na pokoj, asi půl h., pak jsem mu ji přebrala.U 1.syna měl těhotenství spíš na háku, ale zato jsem ho viděla tehdy poprvé brečet a byla to jeho láska na 1.pohled, dodnes ho rozmazluje, že bych je přetrhla oba a když byl s tchýní na necelý týden pryč nesl to hůř než já 2x denně na telefonu. 😂 No a malá byla moje pijavice, ale už taky zjišťuje na kterou strunu se brnká snadněji.
@jessulka Super! 🌹
@jednaholkaa No ba. 😀

@skretik No shrnula bych to stejně, taky byl jen na hoďku a taky se i těšil, sranda začne až s úkolama, jak ho znám. 🙂
@renulkka Pravidelnost pohybů bych neřešila zatím, ale pokud se budeš cítit líp, tak si určitě sjeď, hlavu ti neuthnou. 🙂