Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik A proc na rizikovy? Kvuli tomu, ze je ti spatne? Ted jsem se o tom bavila s moji mamou a rikala prave ze se mnou byla na rizikovym a ze to byla docela 🙂) ze to v praci lip utika.. Jako myslim si, ze je to fajn, ze clovek prijde na jiny myslenky. Ja jsem ted byla doma 4 dni a uz se z toho zacinam skoro tesit do prace 🙂
@skretik mě by na rizikovým zabily ty vycházky. To radši vydrzim v práci..a navíc mi fakt nic neni🙂
@jednaholkaa
@beruska125 ja mam ten stejny nazor, ze to aspon v praci lip utika. No protoze jsem porad unavena a bylo mi spatne. a asi maji vsichni pocit,ze uz jsem stara a mela bych se setrit :D. Ja osobne nemam pocit, ze bych mela byt doma, myslim, ze tam bych se zblaznila a stejne si neodpocinula
Já jsem na nemocenské 5 týdnů. Mám vycházky 12-18, takže v pohodě. To se dá i o víkendu dost stihnout. Teď už znám rozvrh,tak si dám teď 7:30-8:30 a 13-18. Bude to jen na 3 týdny,pak mi končí smlouva,tak chci ukončit i pn. U nás v práci to fakt nejde být těhotná,ne v mém věku,s dalšími dvěma dětmi doma a po zt. Jsem ráda,že mi Dr vyšel vstříc. Peníze jsou blbé,ale je to něco za něco.
@skretik já jsem pracovala v expedici v prádelně,takže 8 h na nohou,na směny, dusno ( odešla jsem na konci července, nedávala jsem ty vedra,a horko je v podstatě pořád). Teď už by to bylo i nebezpečné pro bříško,už mám větší a tam jsou úzké prostory kudy se chodí, těžké vozíky,a už bych se ani nevešla za stůl.
@jednaholkaa to radši nechtěj 😉😀 nejsem na to vůbec zvyklá,přijde mi to brzo. O adventu to radši nechci vidět. Dneska jsem vlezla na váhu, zítra mám kontrolu a hlásím to no málem mě trefil šlak. To je snad co týden to půl kila.
@jessulka Tak dnes dorazili veci s Lidl velkosti sedí leginy sou mi větší, šaty taky super ,ale nevím zda se ti do prace budou pozdavat ale jinak sou příjemné...
@skretik hele ja bych koupila urcite mensi..nikdy nevis jestli se miminku nezacne chtit na svet driv a ono pak litat po porodu po kramech a narychlo neco schanet neni nic moc..zazila jsem si to s malou kdy se narodila ve 35tt 40cm a ja mela vse tak obri ze to neslo ani ohrnout a tyden po cisari jsem litala po vsech certech a shanela obleceni vel 45..:/ manzel byl doma s malou a ja se vracela kazde 2h na kojeni..ty zacatky diky tomu byli fakt sileny z rodiny samozdrejme nikdo nepohl..takze ted budu lip nachystana a beru veci od 50..
Holky je možné, že když jsem v nějakém hlučném prostředí, že mě pohyby malého až bolí?... Už potřetí se mi stalo, že jsem měla v práci rušno a najednou taková tupá bolest břicha, ale jelikož jsem zrovna stala, tak jsem necítila, zda to jsou pohyby... Jo jinak malej je otočenej celém dovnitr
@val333 mě to teda nebolí, ale první školní den tam řádil jak zběsilej - vlastně poprvé se ocitl v takovém hluku a i když děti v 10.30 vymajzly, jezdil a kopal až do večera. Do té doby byl sotva občas vzácně cítit. Takže vyvozuju, že hluk jim asi vadí, nebo prostě na něj reagují. Ale do bolesti mi to nikdy nejde.
Holky jak to máte na silvestra? Jeli byste?Kamarádi domlouvaji chatu a já si nejsem jistá. Termín máme 7.2.
Tak ja jsem snes po kontrole... poslala me do Ambulance pro rizikova tehotenstvi a ze se uvidime az po porodu. Dobre se me teda zbavily, doktorky:D
Doma jsem si mela merit tlak, mam takovej ten obyc tlakomer na ruku za 400.-, tak jsem se bala ze je to nespolehlivy srot. Minule jsem na kontrole mela 140/80, ale uplne jsem citila, jak tam jdu a jak mi tezknou nohy, zacal se mi bourit zaludek a jak kdyby mi nekdo ledovou rukou sevrel srdce. A tak jsem se vystresovala, ze to vylitlo. Doma 3x denne mereni a vzdycky vysledek kolem 120/70, coz je pry dobre. Dneska jsem tam prisla, zacaly se mi podlamovat nohy nervozitou a zas jsem se tak vystresovala, ze jsem mela skoro 150!:D
A uz jsem byla v nervech, ze skoncim jeste ke vsemu na praskach na tlak... nastesti je to fakt rozumna zenska a videla ty zapisky za posledni dva tydny a ze jsou ok. (Schvalne jsem si i vzala ten svuj srototlakomer na porovnani, a taky mi nameril 148/91, takze funguje dobre)...
Jediny co, tak se ptala na nejake zmeny a potize, no o vikendu me tak neprijemne bolelo na leve straane bricha (tam nekde mam i usadlene mimino, podle Angelsounds), zkontrolovala to vsechno rucne a pohmatem, no reknu vam ze to kur..y bolelo:( doted lezim v posteli a nemuzu se ani poradne otocit, jak to boli. Pritom mi rekla ze to jsou jen vazy a citlivy cipek, ale dost o tom pochybuju, protoze to boli opravdu jen na te leve strane a cipek citlivy nemam, to bych citila bolest i pri sexu, ne? (I kdyz ten byl naposledy tak 3 tydny zpatky, chut by sice byla, ale sucho je jak na sahare a ani librikacni gely nepomahaji, chodim pak par dni potom odrena a bolava, hlavne teda zvenku)
Nejak se mi to proste nezda, v minulem tehotenstvi me nikde takhle moc nebolelo. Rikam si jestli jit nekam na pohotovost, nebo pockat tech 14 dni do te ambulance pro rizikac, kdyz rikala ze je vse v poradku a jsou to "jen" vazy?
Akorát jsem se vrátila z Lindexu, kde jsem byla vyzvednout objednávku ze slev. Holky, mně to udělalo teď doma takovou radost. Ono je to taaaak krásný, nemůžu se dočkat až si tu holčičku budu čančat.
Tohle těhotenství je jiný, každý den se bojim a děsim, aby se zase něco neposralo. Všechno sice vypadá dobře a já už se pomalu zklidňuju, ale pořád je ve mně malička (spíš větší) dušička strachu, která mi brání k těm prckům přilnout. Dalo by se říct, že jsem pořád v takovým doufání, že to všechno dopadne dobře.
Ale když jsem teď prohlížela ty růžový hadříky, tak jsem poprvý cítila opravdu neskutečný těšení se na ty prďoly..
těžko se to popisuje, první syn byl touhle dobou už samozřejmost, u druhýho jsem se dostala jen do 20+6, tudíž o 6 dní víc, než jsem teď.
Tak snad to dopadne všechno a snad tam ta holčička opravdu je..
@beruska125 @jessulka @skretik @andelka @frndafrrr
Holky díky moc 🙂 je to taková neuvěřitelná úleva. Už jsem ten poslední rok jela takovou setrvačností jen, že jsem se bála, abych se vůbec dokopala dokončit. Ještě že je to jen na 5 let, na delší studium už bych asi neměla energii.
@vilmic tak moc držím palce, ať se ti to potom podaří dodělat 🙂 obdivuju každého, kdo má odhodlání studovat s dětmi. Já to říkám pořád, že nebýt na škole, tak už mám teď děti 2. Ale už od prváku s mi pořád dokola zdálo o tom, že jsem otěhotněla a školu nedodělala. Takže jsme si dávali zatraceně pozor a až teď, když jsem věděla, že kdyby se zadařilo, tak by porod byl až po státnicích tak jsme nechali volný průběh...
@misak48 Já jsem bakalářskej ročník dodělávala denně se synem. Narodil se začátkem září a v měsíci přesně, když začal semestr, byl poprvé na celý den na hlidání. Byl to mazec, fakt mazec, v únoru jsem se ješte začala starat o ségru, která byla v první třídě (máma měla existenční problémy, byla u nás až do září), k tomu jsem se synem chodila 2x týdně na rehabilitace a 4x denně musel cvičit Vojtovku, protože měl poporodní zranění ručičky.. můžu ti říct, že jsem těžší rok v životě nezažila. Manžel, tchýně s tchánem a moje teta fungovaly na 10000000 % a já teda taky. Když pak syn začátkem května (v osmi měsících, tři týdny před státnicema) měl náběh na zánět středního ucha a já se ještě srala s poslední zkouškou, tak jsem už myslela že se zhroutim. Nakonec se to ale zvládlo. Inženýra už jedu dálkově, nebýt dvojčat dodělám to teď, ale v týhle situaci je velká pravděpodobnost, že v lednu budu už v nemocnici, asi budou i děti na světě, takže bych ani nedodělala zkoušky.
Tady fotka z promocí.. na manžela nekoukat, vzal si to nejnusnější oblečení, protože měl prý problém oblíknout syna. 😂😂😂
@vilmic tyjo fakt kloubouk dolů 🙂 a co studuješ? Je fakt, že kamarádka na peďáku říkala, že u nich bylo běžné, že spolužačky dostudovávaly už s dětma. U nás jsem se s tím teda nesetkala za celých 5 let ani jednou. Je fakt, že holek tam moc nebylo teda, ale ani u kluků třeba jsem se nesetkala s tím, že už by třeba zakládali rodinu...
@misak48 neni to špatný. Blbý ale je, že už mě to strašně nebaví.. přesně jak řikáš, už bych teď jela ze setrvačnosti. Na jednu stranu mě to štve, že si to protáhnu, ale na druhou jsem ráda, že teď nic nemusim. Čtvrtý semestr na bakaláři jsem byla těhotná a bylo to strašně náročný. Vůbec mi to nelezlo do hlavy.

@jessulka to je hezky 🙂)), to bude pekne opecovavane miminko 🙂