icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
13. zář 2018

@vilmic Nemyslela jsem na screeningu 🙂 jdu v pondělí u Apolináře hned po screeningu do poradny k MUDr. Krejčímu (u svého dr. jsem byla tenhle týden naposled, už budu chodit jen v Praze). Tak se kdyžtak zeptám tam 🙂

vilmic
13. zář 2018

@misak48 Jo tááák.. 🙂 Asi bych se zeptala, ať máš klid.

misak48
13. zář 2018

@vilmic Zeptám 🙂 ale myslím, že pokud se jim to nebude zdát, tak na to upozorní sami, mám to napsané v předávací zprávě 🙂

renulkka
13. zář 2018

@misak48 Tak to teda nevím, jak ti můžou napsat že má čípek 2cm, když ho neměřili 🤔 Pohmatem podle mě akorát může zhodnotit cs (skóre)... Tak držím palce, ať je vše ok a na kontrole se dozvíš třeba víc 🙂

misak48
13. zář 2018

@renulkka hele ono je fakt možné, že ho měřila... já vůbec nevím... Stoprocentně si vybavuju, že mi tenkrát dělala UTZ přes břicho i vnitřní, vyšetřovala mě vnitřně pohmatem a pak snad koukala koloposkopem (ale ten neměří ne?)... Ve zprávě je napsáno 2cm, uzavřený, tuhý... ale tak jako tak je to informace 5 týdnů stará, takže teď už může být vůbec všechno jinak... Ale jsem jak magor 😀 doteď mi nic nebylo a najednou mě "divně" pobolívá břicho 😀 asi to jdu radši zaspat, než mi hrábne definitivně a začnu vymýšlet blbosti 😀

renulkka
13. zář 2018

@misak48 Tak pokud by dělala vnitřní ultrazvuk, tak ho třeba měřila 😉😊 Kolposkop je mikroskop, tím by ho taky nezměřila 🙂 Hele určitě je to ok, pokud už to je tak stará zpráva 🙂 Dej kdyžtak pak vědět, kdyby ti o tom něco říkali nebo znovu měřili, celkem by mě zajímalo jak to budeš mít 🙂 A nebooj :D Určo nic špatně nebude a magor nejsi :D On člověk jak nad něčím začne přemýšlet, tak najednou má všechny příznaky, že je něco špatně :D

bombat
14. zář 2018

@misak48
@renulkka
Manžela jsem taky poznala když mi bylo 16 (jemu chvíli 17), chodili jsme spolu malinko přes dva roky, vzali jsme se, když nám bylo 19. Jeho příbuzní nás od toho dost zrazovali, manželova maminka říkala ať aspoň počkáme, až nám nebude -náct.... 😀 Teď před týdnem jsme oslavili 17 let manželství, čekáme páté dítě...
Potěšilo mě číst vaše podobné příběhy.

frndafrrr
14. zář 2018

@seveneye No já půjdu opět do Nanny od Jablotronu, buď vezmu novou, nebo pokud narázím na v záruce jako posledně a opět ho pošlu na reklamaci,(Joo bez zkoušení pssst) že zlobí🙈No a oni ji zkontrolují, zkalibrují. Když byla dcerka úplně malinká (měla přes 2kg)tak mě párkrát málem způsobil infarkt - nevím jestli byla delší pauza?! Ale měla jsem opravdu klidné spaní, v noci otevřela oči, viděla s každým nádechem monitor zeleně blikat a spala dál. Vezmu si dvě desky do postýlky v ložnici a na den do obýváku a budu přehazovat jen jednotku - ta se jednoduše přecvakne.
Pokud jde samozřejmě o SIDS noční můru asi každé matky, tak si myslím, že stejně nepomůže 😔, ale klidný spánek je fajn. Když miminku třeba zaskočí, zapomene se nadechnout a pod., tak je to super na signál.
Vibrační lehátka jsou super od FP já bych brala po zkušenostech už jen to s větší nosností, později jsme ho využili jako křesílko. Když jsem vařila dala jsem si děti na chvilku na linku, když nespaly a koukaly, teď s 2leťačkou to ocením asi ještě víc, ze začátku aby mimču třeba neublížila když budu v kuchyni. A rovnou jsem v něm dávala 1.příkrmy a velkou židli vytáhla až později, nemáme na ni moc místa.
@vilmic Nemám, bohužel neporadím, já jsem princip toho na plenu moc nepochopila (teda v postýlce jo), ale holky hodně psaly, že jej dávaj do kočárku i auta.. Přitom snímá pohyb, tak nevím?! U Nanny když s malou přešlapuješ u postýlky (a máme parkety - třepající podlahu) snímala a blikala, že prcek dýchá. Tak mi příjde, že když ten na plenu natřásáš v kočáru, autě, tak taky houby pozná? Netuším.

frndafrrr
14. zář 2018

Už to začíná, mateřská demence. 😀 Tak si říkám, že tu odpovím než se zapečou a schladnou tousty a ve finále v myšlenkách u monitoru dechu naservíruju našemu 7letému kojeneckou flašku s mlíkem. 🙄😂😂😂😂

seveneye
14. zář 2018

@frndafrrr haha🙂 pobavilo a co na to mladej?

frndafrrr
14. zář 2018

@seveneye Zvedl obočí a že to je snad pro Adinu. 😂 No když je tak velkej..poslala jsem ho poprvé do školy samotného, se slzou na kraji a stažený zadkem, ( já, ne on 😀) ale došel!!! Je to hrozný, ale jednou to přijít muselo, je ve 2.třídě je to kousek a v lednu pokud - XX tak 6nedělí s prckem vylízat moc nebudeme. Navíc začalo pršet a to pak já vždy skončím na antb..

martinasip
14. zář 2018

@jenssy naparadu az na svatebni dort...pani zapomela, ze to mame 6.9. malem mna porazilo .. ale jinak parada hned bych si to zopakovala 🙂

jenssy
14. zář 2018

Holky, trochu mě děsí, že jsem 17 + 1 tt a ještě mi nikdy čípek neměřili, ani mě vůbec vnitřně nekontroluje od té doby, co dělá UTZ přes břicho ☹ možná blbý dotaz, ale kvůli čemu se měří? Měří se jen, když máte nějaké potíže nebo by se to mělo dělat automaticky?

andelka
14. zář 2018

@jenssy měří se myslím až později,pokud nejsou problémy. Jestli se nezkracuje.

1nelinka
14. zář 2018

@jenssy me v minulem tehu taky nemeriky az kdyz jsem zacala mit problemy ve 29tt ted mi ho meri protoze mi hrozi predcasny porod tak aby jsme vedeli jak na tom jsme

vilmic
14. zář 2018

@jenssy Já myslim, že se měří jen pokud je k tomu nějaký důvod (problémy s otevíráním v minulém těhotenství, vícečetná těhotenství atp.) Mě ho s prvním synem nikdo neměřil. A to ani ke konci. Rodila jsem 37+4.

andelka
14. zář 2018

@frndafrrr Taky jsem zvědavá jak to budeme dělat potom. Zrovna od TP máme prázdniny,tak to je fajn. Ale jinak kluky denně vozím do školy. 1 a 2 třída. Uvažuju že též natrenujeme že by od pololetí jezdili sami. Zastávka je kousek před domem,jedna stanice a od autobusu kousek rovně po chodníku, chodí tam spousta dětí. Jen budou muset dávat velký pozor na auta.

jessulka
14. zář 2018

Ahoj holky, tak dnes si letím do lékárny pro Femibion. Co jsem ho přestala brát, tak mi začaly padat vlasy a jsem taková bez barvy 🙂 Tak ho zase nasadím. Nemyslím si, že bych po něm měla mít velké dítě, jak si někteří myslí, že velké děti se rodí po vitamínech.

seveneye
14. zář 2018

Holky a co stěr z čípku? ten jsem měla minule a jako museli pode mnou i vytírat, měla jsem krev všude a špinila jsem ještě 4 dny... doufám, že tohle už teď vícekrát nebudu muset absolvovat

seveneye
14. zář 2018

@jessulka já beru vitamíny pořád a nehodlám končit, tělo kvůli těm střevům vstřebává jen omezený množství živin, takže hold musím doplňovat i uměle...

jessulka
14. zář 2018

@seveneye Ježiš chudinko. Proč ti dělali stěr z čípku? Mne dovnitř doktor ani nekouká. Čípek kontroluje ultrazvukem. Mne zevnitř kontrolovali až v porodnici, když už si mne vzali od 36.tt do péče.

ls_21
14. zář 2018

@jenssy Já jsem 17+5 s dvojčatama a prvně mě bude měřit na kontrole 24.9. Pochopila jsem to tak, že hlavně kvůli dvojčatům a věku, než že by to dělali takhle brzo standardně.

seveneye
14. zář 2018

@jessulka no já přesně netuším, ale asi jsem neměla hotovou klasickou prevenci, tak se to teď svezlo dohromady s těhu poradnou

andelka
14. zář 2018

@seveneye stěr mi dělal jen když jsem měla problémy dole. Ale teď když jsem přecházela k jinému už těhotná,tak se Dr díval jestli jsem byla ještě u starého na prevenci. Kdyby ne,asi by stěr vzal taky,i na cytologii. Ale viděl že jsem byla nedávno,tak kontroloval čípek jen pohledem.

frndafrrr
14. zář 2018

@andelka Tak u nás to má jen 600m, za naší ulici musí přejít málo frenkvetovanou silnici kde není přechod, navíc je to za zatáčkou, ale zase je to silnice, která vede jen k rodinným domům a školce, takže tu jezdí i pomalu, pak jde po chodníku a jen jeden přechod hlavní silnice, ale tam je ráno houf dětí je to přechod mezi školou a gymplem, takže i řidiči jsou zvyklí. Tví kluci mají výhodu, že jsou dva, víc očí víc vidí, ikdyž zase se můžou zabrat do řeči.. Dneska jsem mu dala telefon, zavolal, že dorazil a mají i od letoška čip, pokud nepípne, tak mi příjde mail (ale co už pak, že..). Odpoledne pro něha zase jdu a ikdyž napoprvé dobrý, nevím jestli to budeme praktikovat denně, jsem strašně úzkostlivá, ikdyž je to velkej kluk.

frndafrrr
14. zář 2018

@seveneye Mi dělal stěr naposledy kvůli krvácení, ale já krvácela už přes týden a pak si stěžovala, že ta krev jde cítit jako očistky, na kontrole týden po propuštění z nemocnice rozkrvácela jsem se ještě víc, dost mu to tam zasvinila, až byl dost pesimistický, ale od té doby už jen špinění, ta krev při stěru asi odtekla. Tobě asi spíš podráždil překrvený čípek, nebo praskla po tom rýpání cévka?

andelka
14. zář 2018

@frndafrrr no já teď byla nesvá i z toho že rodiče nesmí do třídy,a teď už ani do šatny. Pro oba kluky je to nová škola. Stará byla speciální,tam mohli rodiče všude,naopak neexistovalo aby děti chodily do a ze školy samy. Pár mělo výjimku a museli být na telefonu.
U škol je velký provoz,v tu dobu i u nás před domem. Ale když nepoletí na bus na poslední chvíli,tak budou mít čas se pořádně dívat. Můžou přejít v místě kde je za zatáčkou zpomalovač. A pak jen přes dvůr a přechod. A tam už jede bus a je tam spousta dětí. Vedle jejich školy je ještě jedna,tak jich jezdí hodně.

ajdamajda
14. zář 2018

@seveneye ster z cipku se v tehu nema delat

frndafrrr
14. zář 2018

@andelka Taky u nás už v 1.třídě 2.den školy platil zákaz vstupu rodičů, kvůli bezpečnosti, kluci to zvládnou, je to paradox před dvěmi lety bych ti řekla, že ve 2.třídě už bude chodit sám a teď si to neumím představit. V poledne stejně zmoknem, cestou pro něj. 😀 Zase moje praktické já si říká, že lepší je to naučit teď, než v pololetí, kdy bude ještě ráno šero atd, no ani po té 1.dnešní cestě se necítím dost odhodlaná.

frndafrrr
14. zář 2018

A teď se přiznejte, kdo za mě slízl tu smetanu, protože já si teda nijak krásná nepříjdu a to své nasazení lenochoda a ohebnost přežrané pandy rozhodně nepovažuji za žádné tancování. 😂

Strana