Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 vzhledem k tomu že tripple testy se dneska už nedělají pro vysokou falešnou pozitivitu,tak bXh řekla že nebude. Bude záležet na výsledcích NT screeningu a dneska už se spíš dělá detailní krevní test,než že se maminky hned ženou na invazivní zákrok.
@renulkka
@andelka
Ja vubec netusim, proste mi vzali krev a pak mi volali, ze vysly spatne a musim podstoupit amnio.
Ano, ze vychazeji falesne pozitivni jsem se pak docetla. Bylo to moje prvni tehotenstvi tak jsem to vsechno brala trochu jinak, teda druhy. Prvni jsem mela ZP.
Nyni odmitnu i test na cukrovku, to byla sila.
@dominika963852 jj,to byly ony. Dneska už se nedělají. mně už je před 9 lety Dr ani nenabízel.
Já na cukrovce byla a půjdu zas. Mám v okolí víc holek které ji měly v těhotenství.
9.7 jdu na prvni kontrolu a sestra mi rekla at prijdu na lacno, ze mi asi budou brat rovnou i krev. Tak snad to nebude ono.
@andelka to ja prave nikoho a cetla jsem, ze to miminku nedela moc dobre.
Pred 9ti lety? U me pres 3mi roky a nikdo se me na nic neptal 😕 a to mam super doktorku, v kterou mam duveru.
Jinak dekuji 😉 , uvidim jak to bude ted.
@andelka tak me vysel pozitivni trippl pred rokem a pul....muj doktor ho dela ale vim ze po nepovedene AM uz na odber nejdu a mam vic kontrol na genetice
@dominika963852
@hanule8619 Holky a z jakého důvodu vám ho dělali? Určitě to můžete odmítnout, nejsou to povinné odběry a měly byste s tím podle mě souhlasit 🤔
@dominika963852 no hůř by mu dělala nekompenzovana cukrovka. Pokud je vše v pořádku tak to rozkolísání nic neudělá. Jako zas taková darda to není,někomu to i chutná. Já nesladim a sladké pití nepiju a též jsem to už 2x přežila. Moje mamka měla zvýšený cukr když byla těhotná se mnou ( nikdy předtím ani potom ne a už je jí 70) takže já to nezlehcuju radši.
@dominika963852 jo,staršímu teď bylo 8 takže jsem byla na ogtt poprvé teda před 8,5 lety a to už se od toho ustupovalo. Podruhé před 6 lety už o tom ani nemluvil. A když jsem byla těhotná loni tak už vůbec,ani se o tom nepíše, nedoporučuje,všichni chodí na NT a i potom se víc dělají ty krevní testy než invazivní metody.
@renulkka jak pisi, me se bohuzel nikdo na nic neptal. Proste vzali krev a pak volali. Urcite se ted zeptam nac mi berou krev.
Já byla na ogtt u dcery a nedokončila jsem ho hned po 1 odběru se mi udělalo šíleně špatně ..zvracela jsem a nakonec 2x omdlela ..takže nedokonceno a na gynde mi nabrali tzv. dlouhý cukr..Prý to stačí .U 2 dítěte zvazuji,ze odmitnu,ale domluvim se s mudr .
Tak to je sila. Ja sice neomdlela ale bylo to peklo.
Na sladkym jsem zavisla i kdyz to pri mych 50kg nejde videt 😂 , ale ogtt pro me bylo fakt muceni.
Já blbě snášela první ogtt,asi hodinu po vypití mi bylo tak 15 minut zle,musela jsem na vzduch,bylo mi na omdlení a na zvracení,ale pak to přešlo a další hodinu už to bylo dobré. Podruhé jsem šla nějak před Vánocemi,v čekárně nikdo nebyl,měla jsem polštářek,lehla jsem si,měla jsem doprovod a celé dvě hodiny mi bylo dobře. Jako nebývá to žádná hitparáda ale může se předejít vážným problémům.
@renulkka me rekli odber prvni casti genetiky priste druhy odber genetiky....nic vic nic min....si rikam ze vi co dela
@jessulka Ahoj, me pomohla kniha kterou mam v knihovnicce a cerpam z ni / z nich - homeopatie pro tehotenstvi a porod od Richarda Moskowitze (plus homeopat ke konci tehu kvuli podpore rozjeti porodu, pripravy porodnich cest a bachovy esence na psychiku), Pak Zdrave tehotenstvi a prirozeny porod od Ingrid Steldmanove, Odent - Znovuzrozeny porod, stranky Jemné zrozeni bud na google ci Fb. A porodni asistentka stranky FB - Kristina Neubertová Zemánková
Mně mají brát krev poprvé u Gyndr v 12 tt až,na příští kontrole. A na krev na NT by to chtělo jít předtím. Nesnáším to moc dobře a třeba brzo po sobě bych nechtěla to absolvovat.
Jinak na ve druhem tehu na OGTT nebyla. V prvnim se mi udelalo tak zle ze jsem s malym nesla a nastesti jsem se setkala s nazorem, ze nikde ve svete se povine nedela krom nuceni u nas a pokud nejsou predpoklady ci problemy, neni potreba. Ted nepujdu ani na prvni tripple. Byla jsem na dvou a v poradku vse. Spise se rika ze je to matouci a mnohdy vysledky mohou byt zkreslene. Chci jit az ve 20tt urcite. Zas pro klid v dusi. Ale vice se napojit na mimco. V 1.tehu jsem byla na syna dokonale napojena, ve snech jsme komunikovali a ja vedela uz od zacatku ze je to kluk. No a pri druhem uz clovek nestaci moc vnimat...nejaka komunikace tam byla ke konci. Zvlast kdyz jsem rekla 39+4 ze uz jsem pripravena, ze muze jit ven a on v noci fakt sel. Resp.kontrakce jsem zaspala do 6.rano, do 10.hodiny jsem uklizela a byla ve vane doma, do 14.hodiny stridave vana a kontrakce u postele a az pote jsem jela protoze to byly kontrakce co me dostavaly na zem a v 16.40 byl syn na svete. Zacatek byl prijemny, rychle postupoval, rikala jsem mu at uz jde ven, ze na nej cekam 🙂 . Treti tehotenstvi neschopnost se na mimco napojit i kdyz se snazim. Je fakt ze jsem ted mela dost prace v byte - malovani, vyklizeni skrini...navic s detmi porad nekde litame ale snazim se pri odpolednim spanku s nimi spat taky a naspat energii.
Hele co jinak chute?
1.tehu kluk - maso, spousta hoveziho ...smazeny,odpor k ovoci a zelenine
2.tehu kluk -zacatek spise sladke, odpor k ovoci a zelenine, odpor k masu, chut na mastne
3. nevim a chut na tatarku, klobasky, ovoce...ja jsem zvedava jestli to bude dalsi pinda nebo ne
Ja teda kafe taky nesnesu. Nevolnosti mam cely den ale nezvracim. Spis mam hlad s nechutenstvim co se strida 😀 .
Jinak my nesmime kravskou bilkovinu, lepek a soju. Takze ani pecivo me nelaka. Pecu doma chleba, delam mazance, buchty ale moc to nejim. Jsme spis na rostlinne strave plus teda ryby, maso jak kdy (sneseme kruti, kureci vubec ne).
Me je i prakticky jedno jestli bude holcicka ci kluk. Vyhoda kluka - mam zkusenosti s pindikem - osetrovani atd a mam spoustu krasnych veci vylozene klucicich. Holcicka..tak kdo by si nepral i tu princeznu.
Jinak by mela i vlastni pokoj. Mame obrovsky byt se spoustou mistnosti a jedna je prazda vicemene. Spis maji deti dve herny.
Ten holcici samostatny pokojik by se tu vyjimal.
Ale stejne spime vsichni ve velke loznici. Mame tu plochu 4x90 na 200cm, takove supr valendo a mimco bude taky tady.
Aspon spim klidne kdyz vim ze deti spi taky. Po prvnim porodu jsem jednou vyzkousela dat prcka do vlastni postylky do mistnosti vedle a nemohla jsem spat, takze to vydrzelo kratce, byla jsem nervni kde je ta moje prestrizena pupecni snura 😀 . Kluci maji sve postele, takze pohodli mam. Kdyz byli miminka, bylo fajn se jen otocit , dat prso a spat dal.
Jinak mel tu nekdo ambulantni porod? Ja druhy ano. Byla jsem moc rada ze jsem nemela stres v podobe vazeni, presneho krmeni, otravovani vizitami a buzenim. Sla jsem domu hned po porodu a byl to diametralni rozdil v komfortu. A bez stresu (mamka nam navarila).
Snad nikoho nepohorsim, jsem trochu rebel. Delam jak to citim.
@ajdamajda já jsem měla obě děti v posteli, poměrně dlouho. Teď určitě taky budu mít.
Ambulantní porod jsem poznala někdy po prvním,ten byl klasický,tehdy to tady nějak začínalo,věděla jsem že to jde,ale měla jsem doma batolatko a ten druhý porod moc neřešila. Zpětně vím že jsme byli ideální případ,všechno bylo na jedničku. Druhého jsem teda zvážila v porodnici jednou a stačilo. Kojila jsem hned druhý den. Nakonec jsem ale byla ráda za 3 dny mimo domov,starší měl zrovna ritaviry.
Jinak se mi ta možnost líbí. Ideální by bylo kdyby nebylo potřeba papírování a vyřizování dopředu apod. Na to mít energii..
Já spíš řeším jestli mám zas na screening a echo a porod jít tam kde vždycky,kousek od nás do FN nebo zkusit jinam. Ještě jsem ten letošní potrat úplně nezpracovala. Na druhou stranu se má otevřít nový pavilon porodní,a porodila jsem tam dvě zdravé děti.. znám jejich systém péče, přístup,vím co čekat..No uvidím jak to budu cítit.
@ajdamajda U nás v nemocnici holky dost často mívají ambulantní porod, i když to personál nerad vidí 😂 Já teda jsem na šestinedělí byla ráda 🙂 Mě malou nikdo nevážil, jen při odchodu 🙂 Kojila jsem kdy jsem chtěla, malou jsem měla ve dne v noci v posteli 🙂 Aspoň ty 3 dny jsem si užila jjen já a miminko 🙂 Bez muže a starší dcery 🙂 Ty za námi chodili každý den, ale prostě mohla jsem jen ležet, kojit a jíst :D To doma se starší by bohužel nešlo...
Mela jsem problem . Obe rizikova tehu. Prvni koliky 2x a druhe zanety ledvin. A zvysene jaterni testy. Ale jsem vozembouch a nejak to neprozivam. Prvni jo, ted uz nejak vubec ackoli druhe bylo rizikove jen proto, ze jsem otehotnela po 10 mes.po sekci. Taky mam Crohna. Ale uz par let diky alernat.medicine v klidove fazi. Naucila jsem se sebe vic poslouchat a vim kde mam hranice.
Ja jsem zase dost vnimavy clovek ohledne propojeni s detmi - myslim tim to jaky mame vztah a tak jsem citila ze musim ke starsimu jit domu.
Preci jen na hlidani nebyl a byl skoro plne kojeny a usinal u prsa (proste to tak nejak plynulo a neucila jsem nechavat ho u nasich). Nastesti mamka ho uspala v nositku takze se to dalo a pozde vecer jsem prijela s mimcem. Rano jsme se vzbudili vsichni v jedne posteli.
Je ale nejvice jsem byla rada za to ze muzu travit cas ve sprse a lecit si spodek, hlavne v cistem prostredi.
Podoli ma pekne hnusne a spinave (zasle) sestinedeli.
Po cisari jsem byla v prvnim tehu na nadstandardu, takze to bylo fajn ze jsem mela pokoj i koupelnu pro sebe a byla relativne v klidku.
Po druhem porodu jsem byla rada ze se muzu valet v posteli, koukat se starsim na pohadky, mamka nam navarila a pak meli nasi volno. Asi dva tydny po porodu jsme byli v ZOO a bylo to fajn.
Ja moc nemam ale nemocnice v lasce. Byla jsem v nich okolo 3 let "zavrena" kdyz jsem mela aktivni fazi crohna, stitnou zlazu, cerny kasel (i pres ockovani) a boreliozu.
Byla jsem od 14.roku "rozbita"
Az potom kdyz jsem zmenila vse od zakladu vc.stravy a mysleni, se to srovnalo. Hodne mi pomohla ta alternativa a zmirneni stresu. Mela jsem ho az az. No uzila jsem si. Neverim ani lekarum (malokteremu, v Motole se na me v detstvi vyradili, mam z bilych plastu strach)

@dominika963852 A můžu se zeptat, proč jsi na těch tripple testech byla? Právě že dost často vychází falešně pozitivní... V dnešní době jsou myslím i jiné testy, pokud to je nutné... A jinak by nestačil 1. kombinovaný screening?