Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka já jsem pořídila zatím 2 ks. Tomme Tippe s antikolikovou savičkou od 0 m. Zatím mi to stačí , já se v tom stejně houby význam, pa když tak dokouím 😊
Já vám ten příběh napíšu celej, on je to celkem zážitek. Už jsem to jednou psala v nějaký diskuzi, tak jste na to už třeba narazily. Když byl syn novorozenec, tak jsem s mužem viděli film Lída Baarová. Já se tam úplně zamilovala do její sestry Zory, tak krásná a čistá bytost (nakonec spáchá sebevraždu, ale to se jménem nemá nic společného). Ještě několik dní jsem ten film měla v hlavě a Zora mi nedala spát, až to prostě přišlo. To bude moje budoucí dcera. Jak jsem psala je to slovanský jméno, stejně jako má syn. Od malička jsem členem TJ Zora, tak mi to přišlo takový "osudový". Pár měsíců na to, přišli švagrovci, že jsou v očekávání. Ptala jsem se jestli mají vybraná jména (pohlaví samozřejmě ještě nevěděli) a švagrová mi řekla, že o tom ještě ani nepřemýšleli. Tak jsem jí o tomhle řekla (řekla jsem jí úplně celej příběh a jestli by to mohla neříkat mýmu muži, mělo to být pro něj překvapení až to bude aktuální). Ona mi všechno odkývala, že to je jasný, že to je hezký jméno, ale že ho určitě nedaj. No a za nějakou dobu byla oslava a ze švagra najednou vypadlo, že když to bude holka, tak to bude Zora. Já vyvalila oči na švagrovou, jestli se neposrala a šla jsem to rozdýchat (nechtěla jsem dělat zle na oslavě a můj muž to pořád ještě nevěděl). Ale nedalo mi to a ráno jsem to muži řekla a švagrovi jsem zavolala, jestli mi to dělá schválně. Prej o ničem nevěděl, že ho našel na Wikipedii a že švagrová prej zapomněla, že jsem jí něco řikala. Ale že ho teda nedaj. Hm, za měsíc se dozvěděli, že to bude holka. Já akorát slavila úspěšný složení státnic, tak jsem je pozvala na oslavu a oni tam na mě vytasili, jestli by mi vadilo, kdyby jí dali. Tak jsem jim řekla, že vadilo, že prostě jsem se do toho jména zamilovala a že už to je pro mě prostě něco "víc". Švagr mi na to řekl, že si myslel, že budu natolik slušná, že jim to nechám, když oni tu holku čekaj a my ještě ani nejsme těhotný. Zkazil mi celou oslavu, muž mu řekl, že tohle jméno prostě nedaj, pohádali se a oni odešli. Ráno jsem mu ještě napsala, že s jejich rozhodnutím nic neudělám, ale ať si to představí opačně jaký by to bylo jim a že mě překvpuje, že chtějí rovnou do našeho společnýho vztahu rovnou stavět takovýhle křivdy.. No zkrátim to, nakonec ho nedali. Se jménem dělali tajnosti do porodu. Ale musim říct, že to stejně ve mě pořád je, že jsem jim to stejně ještě neodpustila.
@skretik 😁😁
Holky ja se musim porad smat,kdyz vidim fotku mininka : ))), se na ni tvari jako nejvetsi nejklidnejsi andilek, jako “ja nic ja muzikant” a pritom tam delal takovy rosady,ze nesel vubec zmerit : ))), a 4D UTZ jedna velka rozmazana smouha : ))), tak max ruku jsme videl jak nam vehementne maval : ))) ... typickej chlap uz od narozeni no
@vilmic Já tady ty naschvály nikdy nepochopím. Tak hlavně,že ho nedali, ale už tak to v tobě zůstane no.
@jessulka Já jsem si až po porodu letěla do drogerky koupit lahvičku a tak nějak jsem neřešila značku :D Nakonec jsem měla MUM anti colic i dudlíky a v pohodě.
Syn v porodnici moc dudlík nechtěl tak jsem ho nenutila,ale doma byl pak závislák do 2let. Uvidím podle dítěte :D dudlík není tragedie 😉
@vilmic vidis takhle my to meli s Filipem, akorat mi svagrova rekla docela osklive, ze Filipa chtej oni, tak mame smulu .. ten ton me teda nastval, kort kdyz meli 1 holcicku a dalsi dite nevypadalo, ze by meli mit, ale ani by me nenapadlo to jmeno dat, je to rodina, ze jo... Nakonec maji stejne 2 holky a ja uz Filipa nechci 😃
@vilmic ja si myslím že to byla výmluva že zapomněla...ještě že ho nakonec nedali..
@skretik mě příjde že se tváří strašně důležitě 😊 ale je to úplně sladké 😁
@mattonimeloun mne teda trochu prijde, jak kdyz tam lezi jak v rakvi 🙈 , ale to je hodne morbidni, tak si ji davam nastojato at to vypada, ze stoji 😂
@vilmic Ježiš to je strašný příběh. Úplně jsem tu na ten monitor koukala s "nasraným" výrazem 😠 Jak něco takového lidi z rodiny dokážou, to fakt nepochopím. Ale u nás se to stalo. Moje mamka když čekala mne, chtěla chlapečka Tomáška, řekla to svojí těhotný švagrový, která porodila dřív a jelikož neměli pro chlapečka vybrané jméno, tak dali toho Tomáška. Mamka to pak hrozně dlouho rozdýchávala a se švagrovou nemluvila. Takže holčička bude Zorka?
@mattonimeloun To víš, že tomu nevěřim. Je to víc, jak třicetiletá ženská a neni schopná udržet v hlavě jméno?? Jako i kdyby ho opravdu našel na wiki a přišel s tím za ní, tak jí to přece hned muselo cvaknout, že jsem o tom mluvila. To mě na tom asi vadilo nejvíc, to jak mě měli v prdeli. Ona to pak věděla celá rodina a tchýně do něj taky hučela ať to nedávaj, že je to sprostý. Prej jí řekl, že si může pojmenovat dítě, jak chce, tak mu taky řekla, ať si to přestaví opačně. Jako fakt to bylo dost vyhrocený.
@jessulka tak mel tam brachu, tak musel trochu machrovat, ten tam hazel hlasky, ze jsem se porad musela smat, jeste ze doktor byl kamos, protoze by me z te ordinace asi vyhodil :D , tatinek byl taky s nama ;) . Nejlepsi bylo, kdyz nam ukazoval srdicko a syn " jeee hele mami to vypada jak Pac-man" :D , tatinek nevedel, ktera bije, ale doktor se smal a prej "No jo, to me nikdy nenapadlo" :D
@skretik 😁😁 bobek malý
Jak už jde krásně vidět nosík,pusina,bradička..taky už se těším na ultrazvuk jdu příští týden.
@vilmic no tak to musí být s prominutím dobrá pipina 😬
@dominika963852 Já jsem měla Avent a mne ty jejich dudlíky přišly, že vůbec netečou. Verunka s tím vždycky pak zápasila. Já jsem teda kojila do roku a čtvrt, tak to pak měla spíš jen na čajíčky, nebo když jsem musela odjet k holiči a měla by škytavku (trpěla na ni), tak aby jí mohli dát napít.
@mattonimeloun jo uz je to proste lidsky tvor, neuveritelny
@jessulka z toho jsem taky mela strach, asi v 6 letech jsem mu ukazovala jeho video z briska a kricel at to vypnu, ze se toho boji a ted teda prvni reakce byla, ze to vypada jak sedivy duch, ale myslim, ze jak to bylo takove "online", ze se toho nebal, tak si myslim, ze je jine, kdyz to vidi na monitoru v live prenosu, kdy ti necim jezdi po brise a nebo v tv. a Verunka tim miminkem zije, tak si myslim, ze by byla nadsena. Ja tedy byla domluvena s dr.ze kdyby se mu cokoliv nezdalo, ze kluky posle ven a rekne mi to pak... syn je extremne citlivy a na nocni mury trpi dost

@frndafrrr Sergej Omrd :D :D :D , to by byla bomba :D :D :D , jedu k dedeckovi Omrdovi :D :D :D