icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

beruska125
26. zář 2018

@jenny888 zatím nevím určitě budu ještě dokupovat. Záleží jestli chceš prát denně/ obden, jestli mas susicku...

jessulka
26. zář 2018

@seveneye Ja to zkusila pár dní. Vybava mne stala cca 7000Kc. Mne to prostě přišlo nechutný, jak se to skladovalo, namacelo, smrdělo to jak bolavá noha. Bez sušičky si to v zimě nedovedu představit. Spotřeba je fakt obrovská a kdyz jsme spočítali kolik praček se vypralo a kolik prášku se spotřebovalo, kolik vody a elektřiny to sezralo. Takže furt peres, susis a skladas. To ten čas raději věnuju rodině.

smigli
autor
26. zář 2018

@seveneye Latkovat jsem nezkousela a ani nebudu. Zlaty jednorazovky!! 😉

seveneye
26. zář 2018

Holky díky za názory a různý pohled na vec. Opět jsem vytuhla na gauči a tak docitam az teď,nejak mě po praci vydrží energie max. do vecere,pak jsem grogy.ještě bych měla jednu sondážní otazku,třeba už i na zítra:mate s prckem nějaký společný rituál nebo tak něco,co praktikujete.četla jsem jak je vhodný už kolem x-tyho týdne zkoušet např.mluvit,hladit,pouštět hudbu atd.pritel se nejdřív hrdě hlasil,ale nějak se nam nedaří začít...říkám si že je to skoda,ale hroutit se z toho nebudu.

bombat
26. zář 2018

@vilmic Nějak jsem neviděla Tvoje další "srovnávací fotky" (hrozně se mi ty první dvě líbily) - určitě jsi se zase zakulatila, tak doufám, že zas vyrobíš pěkný obrázek.

vilmic
26. zář 2018

@bombat Jee, to je od tebe hezký. Jsem ráda, že se ti líbí. Fotim se po 4 týdnech (8,12,16....atd), takže další focení mě čeká za týden, až bude ve 24. tt. Ale teda jak tak na sebe koukám, už to nebude vůbec hezký pohled.

jessulka
27. zář 2018

@seveneye Ja si s mimcem povídám uz delší dobu. Ráno mu popreju dobré ráno, říkám mu co si dáme k snídani a co nás dnes čeká. Pokazde když jdu na wc, tak si s nim povidam. Jinak hladim hodne a často. Večer čteme pohádky Verunce na dobrou noc. Pritel si s miminkem povídá večer u tv. Říká mu, co uz pro něho máme připravené, co nás ještě čeká, atd.

frndafrrr
27. zář 2018

@renulkka Mě se taky líbí víc ta 1., to bude modelka vysoká, mladá má teď v říjnu 2 a vel. 86, lupillu 74/80 🙈

val333
27. zář 2018

@jessulka tak to ses dobra! 😀 Já to přešla bez jakékoliv reakce... Než se s ni dohadovat... Však já si taky rypnu, až bude příležitost 😀

val333
27. zář 2018

@seveneye buď vklidku, já tak nebudu latkovat... Jsem člověk, co si věci rád zjednoduší 😀😀... Já se tak blbě cítila nedávno, když se tu probíralo to beztoxikacni přání atd.. 😀... Jak jsem tak zjistila, tak žiju v jednom velkým jedu 😀

bombat
27. zář 2018

@vilmic Neblbni, nevěřím. Fakt zjevně umíš fotit i pracovat s grafikou. Já mám myslím to, čemu se říká "fotografické oko" a fotím celkem dobře, ale na to, abych se fotila na samospoušť, dokud bych nedosáhla tak pěkného výsledku, na to bych teda neměla trpělivost... A napřesrok na samém konci chci samozřejmě vidět srovnání 8 a 36 (nebo kam to až s dvojčaty dotáhneš) 🙂. A taky těch 36 (nebo kolik) a dvojčata v náručí... No, už aby to bylo...

smigli
autor
27. zář 2018

@bombat Ono to jde i ze selfíček a ve výsledku to vypadá pěkně. Snažím se fotit na konci každého kalendářního měsíce, ale týden sem, týden tam. Tohle je výsledek minulého těhotenství.

vilmic
27. zář 2018

@bombat Miminka v náručí jsou v plánu, ráda bych ještě 36 s břichem a pak 40 s miminkama. Jak řikáš, uvidíme kam to dotáhnem. A ještě jednou děkuju. Narovinu se u toho dost nervuju, pač pokaždý je ten úhel jinej, ikdyž fotim za stejnejch podmínek. Myslim 16 týden se mi vupbec nepovedl, ale už jsem na to neměla nervy, tak to holt vypadá jinak a blbě.

jessulka
27. zář 2018

Ahoj holky, tak vám musím napsat, jak v noci nespím. To je hrůza. Jdu spát třeba v 22:00 někdy vydržím s přítelem i do 23:00. Spím tak dvě hodiny, probudím se vyspalá a čumím do stropu. Hodinu, klidně i dvě. Dnes jsem se probudila v půl čtvrtý a do pěti jsem zase byla vzhůru. Ráno vstávám v 6:00, probudím se nevyspalá, unavená, zmordovaná. Ještě že je zítra volno, Verunka spí u našich, tak ráno budu moct vyspávat dýl.

jessulka
27. zář 2018

@val333 Víš, jestli je to rodina, o to hůř se tyhle připomínky na tělo snáší. Jestli bude ještě někdy vyrejpávat, měla bys jí uvést na pravou míru, jestli si jako myslí, že ti ty její poznámky na tvé břicho a těhotenství dělají dobře a jak by se v tvé kůži cítila ona, když bys jí něco takového řekla. Já vůbec nechápu, jak něco takového dokáže říct ženská ženské.

jessulka
27. zář 2018

Jo a ještě jedna perla dne. Přítel je od pondělí 1.10. nezaměstnaný 😖🙄🙈🙉🙊

val333
27. zář 2018

@jessulka no, to víš... Já jsem hold taková splachovací 😀... Ale neboj, na hlavu si kadit nenechám 😉... Tyjo, nezaměstnaný? Jakto?... To jsou bohužel ty životní zkoušky, které se na člověka občas nahrnou. 🤔...

seveneye
27. zář 2018

@jessulka Ahoj, mám opačný problém, po práci je ze mě troska co by spala pořád a všude☹
Teda jinak koukám, že ten život je někdy jak z rychlíku a člověk vůbec neví co bude zítra, údajně je ale celkem prostor na trhu práce, tak snad bude přítel opět brzy ve stavu zaměstnaných.

andelka
27. zář 2018

@jessulka a sakra. Vždyť nedávno nastoupil a vypadalo to dobře. Snad brzo něco najde.

bombat
27. zář 2018

@vilmic Já myslela, že dvojčata se obvykle rodí v 37. týdnu (do 38. neřkuli do 40. že by to byla rarita) - ale asi o tom dost nevím, neměla jsem důvod to studovat, ne že bych Ti to nepřála 🙂 .

jessulka
27. zář 2018

@val333
@andelka
@seveneye Vedení rozhodlo, že tu restauraci na zimu zavřou a otevřou ji až na jaře. A to už by ho zase potřebovali. Celé léto každý den strávil v práci od rána do večera, někdy i do noci, když byly veslařské závody. Když si chtěl vzít dovolenou mezi svátky v tom červenci, vedení mělo kecy, že si má dovolenou vybírat na podzim. Když nastupoval, slibovali mu, že v zimě tu restauraci rozjedou ve velkém (firemní akce, vánoční večírky, svatby, rauty a že strhnou celé okolí Roudnicka na speciality jako steaky apod.) Tak z toho byl přítel nadšený, plat královskej. A nakonec tohle. No dnes se jde podívat do papíren Mondi ve Štětí, kde budou shánět nového vedoucího stravování. Prý také dobře platí a pracovní doba od 6:00 do 14:00. Tak kéž by mu to vyšlo.

val333
27. zář 2018

Tak budu držet palce 😉... Ono se to vždycky zvládne ( i bez peněz )... Ale také nevím, co bychom dělali. 😓... Už teď celkem řeším, že přijdu o svůj plat... Ono je blbý, kdyz je člověk zvyklej na nějakej svůj standard, kterého se musí vzdát...

andelka
27. zář 2018

@jenny888
@misak48 já jsem látkovala oba kluky a tohle mimco chce zas. Ale dost jsem to střídala, používala jsem i jednorázové. Tady mám album.
https://www.modrykonik.cz/blog/andelka/album/da...

vilmic
27. zář 2018

@bombat Ono když nejsou komplikace, tak je sekce naplánovaná i na 38+ něco málo, tedy u bi-bi dvojčat. Viděla jsme to v předchozích termínovkách. Když pak mají jednu placentu, nebo třeba i jenom jeden obal jako maji mono-mono, tak jdou mnohem dřív. U mě zatim neřikali vůbec nic, takže nemám tucha.

andelka
27. zář 2018

@jessulka též budu držet palce. Ať to klapne. Práce je nutná, zvlášť teď,a pracovní doba ideál, měla jsem podobnou.

andelka
27. zář 2018

Já jsem měla plat poměrně nízký,no teď nemocenská za srpen pevné měsíc byla fakt vtipná. Za září to už bude lepší. Pak mě čeká podpora z ÚP a pak mateřská ( která by měla být nejlepší z toho všeho). Doufám že fakt zvednou ten rodičak.

jessulka
27. zář 2018

Holky, díky za povzbuzení, včera jsem měla zkaženou náladu, když mi to oznámil. Byl z toho taky na větvi. Vydržel tam 4 měsíce.
@val333 No u nás by se to jaksi bez práce nezvládlo. Přítel platí na Ellu výživné a celkem dost jí platí věci i okolo (vyjde ho měsíčně cca na 5000,-Kč), do toho hypotéku na barák, půlku na nájem, jídlo a věci okolo domácnosti.
@andelka O tom rodičáku jsem něco slyšela, snad by ho měli zvednout o 40tisíc?

dominika963852
27. zář 2018

@jessulka Ajaj, to je nemilé. Snad brzy něco sežene tedy. Jako ono je práce dost,ale někdy je to opravdu za směšný peníze, když má člověk rodinu.
My teď máme šílený výdaje za auto (opravy snad všeho) a úplně se mi chce z toho brečet. Sám automechanik tvrdí, že jsme si koupili to nejdražší auto na díly at to prodáme.
Moje nemocenská za první měsíc taky směšná,tu ani nepočítám do rozpočtu. Manžel naštěstí dělá v Rakousku, tak to jde, jinak bychom ani druhý dítko neplánovali .
Taky jsem četla,že by se měl rodíčák navýšit,t o by bylo fajn.

ajdamajda
27. zář 2018

@jenny888 To rozhodne. Ja mam navic jeste susicku takze to tocim rychle na 2 deti (ted teda neuzivam latkovky ale eko papirovky)

jessulka
27. zář 2018

@dominika963852 No když tak bude jezdit zase do Prahy, kde bude pinglovat a dělat dlouhej a krátkej tejden. Ale těch peněz moc nepřiveze, protože tak 5 tisíc projede v naftě. Prostě si práci musí najít ať se děje co se děje.

Strana