Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Tak dneska mamčo viď 😉 ? Já jdu taky ve 13:00 tak se těším na prdolku .
@dominika963852 Až zítra ráno v 8:00 hodin Domi. Už se nemůžu dočkat. Tobě držím palečky a doufám, že se pochlubíš hezkou fotečkou.
@jessulka Jééé, tak to jsem se spletla,ale už zítra tak to uteče rychle,když to máš takhle ráno 🙂 . Fotku jsem sem ještě nedávala tak to dnes napravím . A děkuji !!
Zítra se budu těšit na tvojí princeznu 😍
@dominika963852 Snad to princezna stále bude 😀 já už bych tak chtěla s mamčou dokupovat výbavičku. O víkend jsme byli v Pepcu a měli tam krásné kombinézky a žádnou jsem nemohla koupit, protože měli buď modré a nebo růžové.
Holky, řeším hnízdečko do postýlky. Strašně se mi líbilo hnízdečko od MMMoje, ale ta cena je bohužel moc vysoká. Budu potřebovat 3. K oběma babičkám a jedno domu. Nemáte nějaké stránky na doporučení, kde se dají sehnat kvalitní a hezká a nebudou stát majlant?
@jessulka A nemáš třeba v rodině někoho, kdo by uměl aspoň trochu šít? Protože upřímně, na ušití hnízdečka skoro nic není, zvládne to i začátečník. A materiálově mě potom vyšlo cca na 650,-, ale to bylo proto, že mám polovinu z minky, která je pěkně drahá. Při kombinaci 2 pláten si myslím, že se dá vejít do 500,- úplně v pohodě...
@jessulka Zkusila bych si dát poptávku v nějaké inzertní skupině na fcb, látku si většinou vybereš a vybereš si podle tvaru, který se ti líbí,mě šila paní na dceru a vyšlo na 650kč, 1700 za hnízdo je fakt darda. Já si šiju 2, ale protože mě to jako moje práce výjde levně, opravdu je u babiček tolik využije do půl roku?
@jessulka I tady na MK holky šijí hnízdečko a za pěkné ceny, na látkách se určitě dá domluvit. 🙂
https://www.modrykonik.cz/market/?q=Hnízdečko&q...
Nebo si zkus vybrat výrobce na fleru.
@jessulka Věřím tomu, že bude pořád princezna 😉 . O to potom to nakupování bude horší :D když budeš přesně vědět co to je 😀 .
Já si přeju hnízdečko k vánocům, tak to mám ,,zdarma,, . Jen látku si budu vybírat sama,ale budu se držet více méně těch peříček.
Jinak na karlicka.eu taky šijí,dle domluvy .
Já jdu holky v pátek na velký ultrazvuk, už se nemůžu dočkat 😊 jinak já si hnízdečko kupovala přes bazarek za 250 kč. Já osobně bych za to víc nedala když to má na pár měsíců...
Holky děkuju vám za rady, jste hodné. U rodičů přítele bude hnízdečko potřeba. Je jim přes 70 let, ruce už jsou klepavé, tak si myslím, že budou raději, když se miminko vloží do hnízdečka a budou ho moct ňuchat na sedačce. U mých rodičů bych ho chtěla zrovna tak, mají psa, který občas skáče po sedačce, takže budu raději, když bude miminko ve svém a bude hezky kryté před tím neřádem 🙂
@jessulka Tak to bych se klidně jukla po těch bazárcích,třeba tady na MK nebo tak 🙂 .
@renulkka A co takhle reakce na nějakou kosmetiku při sprchování - tím to být nemůže? Nemusí to ani přímo přijít na obličej, tak jako to píšeš, na obličeji se to může pouze manifestovat. Zkusila bych to jako se to dělá při hledání alergenů v jídle - vyloučit to i ono a pozorovat, snížit teplotu při sprchování atd...
@dominika963852 @frndafrrr
@misak48 Já mám do ohrádky objednanou tuto hrací deku. Mám stejnou ohrádku a ta bude v obýváku místo postýlky, kolíbky. Tak nevím jaké by se k tomu hodilo hnízdečko, aby to nebylo moc přeplácané. https://www.scarlett.cz/detske-ohradky-scarlett... Napadá vás nějaká látka? Mamka má šicí stroj, ale nevím jestli by to zvládla ušít. Asi bych potřebovala nějaký střih a podle něho by to asi i zvládla.
Máte někdo? https://www.mall.cz/kose-pleny/kos-na-pleny-san...
Uvažuji o něm 🙂
Ahoj holky, zdravím po víkendu a všem co jdou dnes na kontrolu držím palečky🙂
@jessulka Super kos, ten bych asi taky brala! 🙂
@seveneye Ja az v patek a doufam, ze se konecne neco dozvim.
Jinak jsem lehla s silenym nachlazenim..a chystam se do lekarny pro naky homeopatika - ty se pry v tehu muzou. O vikendu jsme byli v Rakousku, bolelo me v krku, ale stejne jsem si nemohla odpustit poradny hike a ted to mam :/
@jednaholkaa Jen mi přijde dost mrňavej a cena za ty náplně je teda hrůza když je to jen igeliťák ☹
@jednaholkaa V lékárně si určitě kup Septilen a Müllerovy pastilky s islandským lišejníkem na cucání. Ať je ti brzy líp.
@jednaholkaa ty se nejak vyznas v homeopatikach?
Holky je tady někdo ještě nemá extra představu o ideálním kočárku...? trošku stres, když vidím ty kvanta druhů a vůbec nevím co z toho vyselektovat.
@jessulka Výběr pěkné látky to je vždycky martitium 🙂 Ale jak narýsovat střih a pak i přesný postup šití včetně fotek je pěkně popsané třeba tady: http://ladytattooch.blogspot.com/2017/07/navod-...
@seveneye řekni si, co od něj čekáš (velikost (do auta?), obojetnost (myšleno korba i pak sporťák), rukojeť, košík, houpání, sjízdnost terénu x města, snadná manipulovatelnost+váha. co je ti fuk.) - a pak hledej až najdeš kompromis, který bude mít aspoň něco 🙂
já se prostě nechala okouzlit, s tím, že má + - vše co od kočáru očekávám (projede všude, je dostatečně prostorný, houpe a líbí se mi🙂 )

Holky, neměl ste to někdo? 😐 Jdu se osprchovat, obličej si umývám jen vodou... Vylez ze sprchy a tak do 10 minut se mi objeví rudý fleky na tvářích, strašně horký ty místa jsou, úplně bych to přirovnala když v zimě vám třeba omrznou tváře... Venku jsem teď 3 dny nebyla, něco na mě leze, včera jsem měla zase kontrakce, tak se radši povaluju doma :/ Trochu mě přijde, že je to i opuchlý, nesvědí to, jen vyloženě strašně hoří... Namažu to krémem a do rána je to fuč... Myslíte, že je ta kůže jen suší a pomůže pravidelně mazat? Já se s tím nikdy ještě nesetkala až teď... Už se mi to stalo po třetí, poprvý říkám chlapovi, že mě děsně pálí tváře a jeho reakce byla, ty ses opařila? 😂 jak to mám úplně rudý a takový opuchlý :D Zkusila jsem vyfotit, ale teď pod světlem mi to mobil moc nebere... Akorát tady na tý fotce to jde malinko vidět, ve skutečnosti je to rudý jak něco 🤔