Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@mattonimeloun a na to jsem dneska chtela vznest tady dotaz? jak poznam, ze odteka plodovka? rano jsem mela takovy hooodne vodnaty vetsi "vytok", jak bych poznala, ze je to plodovka ? bylo to jiny nez klasicky vytok prave
@jessulka Z pepca ne, zdají se mi podobné jako z Kiku, s těma jsme spokojená nebyla, zdály se mi po pár právních ošklivé a zhrublé, tak letěly, nejlíp posloužila od Vietnamců velká miminkovská, která byla opravdu jemná, jako froté prostěradlo dotykově, narazila jsem na ni náhodou, kupuji tam jen zateplené legíny na sebe a kabelky, jinak nic. Tentokrát žádné pořizovat neplánuju, máme kvalitní hebounké ručníky a osušky a ty budu používat rovnou.
@mattonimeloun Ti to teda načrtli hned v tmavých barvách, aspoň, že zítra budeš mít výsledky snad tam žádná infekce nebude.
Když už mluvíte o odtoku plodovky, tak mě by zase docela zajímalo, jak se pozná odchod hlenové zátky? Je to jiné než klasický hlenový výtok, který mám už od začátku těhotenství?
@misak48 já myslím ze většinou odchod zátky nepoznáš. Aspoň teda já nic před porodem nepostřehla takže asi někomu odchází tak ze to ani nepostrehne ;)
me ani plodovka neodtekla, pichali ji primo na sale, tak proto ani nevim, jak to vypada... Neni hlenova zatka s trochou primesi krve?
@skretik hele sama nevím jak to poznám , špinila jsem do 3 měsíce a stejně pořád mám nějaký výtoky , takže já bez intimky nechodím.
Říkal že když bude ten výtok vodnatější a bude ho více , že bych měla raději přijet. (Omlouvám se za tak podrobný popis)
@frndafrrr jo pravda , fakt se bojím , ležím s polštářem pod zadkem , ale stejně podle mě , když by to mělo přijít tak nic nepomůže.
@skretik Já jdu zítra k dr tak se jí zeptám na tu plodovku. Jelikož taky mám výtok,ale poslední dobou je to hooodně vodnatý. V pondělí jsem sice byla na velkým utz a ve zprávě mám napsáno,že vody je dostatek tak tolik neplaším, ale ten výtok mě štve :(
@dominika963852 jo to ja taky, proto hned neplasim a zatim to neni az tak moc. netusim kdy uz je to moc, ale stve me to neustale "mokro" 🙈
@frndafrrr Ahojky, teď zpětně čtu, že ti malá nespí ;) Mě starší (29m ji bude) nespí od roku a půl... To teda od rána od 7-8 jela do 21-22 hodin, teď vstává kolem 8 hodiny a usíná kolem 20 hodiny... Mladší (15m ji bude) vstává taky v 8 hodin a v poledne spinká max hodinu a večer usíná kolem 21 hodiny... 🙂 Taky mám nespavce a co zvládnou vše přes den... Předevčírem jsem měla z toho shonu kolem nich večer kontrakce po 8-10 minutách... Už jsem myslela, že to nepřejde a pojedu zas na pohotovst pro injekci nebo kapačku 😔 Naštěstí se intervaly nezkracovaly a po asi 2 hodinách se začly prodlužovat, tak jsem byla vážně ráda, že to přešlo... :/ S jídlem mám to stejné, jak si něco vytáhnu, tak obě u mě a mňam mňam a nedejbože, abych jim nedala... Takže jím když jsou opravdu něčím hodně zaujatý a hrají si nebo když jsou s chlapem 🙂
Holky já si myslím že pokud máte právě ten čípek v pořádku a uzavřený, že by to snad mělo být v pohodě, nebojte zbytečně se nestresujte.☺
@ajdamajda Já mám holky od sebe 14m a mladší s miminkem budou o 19m :D To co popisuješ znám moc dobře, holky jsou strašně hyperaktivní, jedna je na lince a druhá se houpe pomalu na lustru :D Opravdu jsou divoký, tchán je jednou chvilku hlídal sám a řekl, že nikdy víc, byl z toho zmordovanej ještě druhý den :D Je to fičak, ale neměnila bych, ony ty děti brzy po sobě mají něco do sebe 🙂 😍 Ale musí být podle mě na to povaha 🙂
@arielka222 Neboj, ten pidi rozdíl je super, zvládneš to 😍
@andelka Můžu se zeptat, jak jste u syna zjistili adhd? ;)
@skretik Přesně, mě právě taky. Na minulé kontrole jsem dostala mecmiror globule na výtok,ale vůbec to nepomohlo, a teď takový mokro no ...pořád něco.
@dominika963852 ja sem tam zavedu lactobacily , ale nemyslim si, ze to ma nejaky vyznam , ty vytoky jsou asi uplne normalni, ja kolikrat letim na zachod, kontrolovat jestli nekrvacim 🙈
@skretik @dominika963852 Holky, já jsem královna výtoků. Pořád nějakej. Jednou vodnatější, jednou hustější, jednou žlutej, jednou bílej. Hrozně jsem z toho plašila, i jsme byla jednou na pohotovosti. Dělali mi nějakej spolehlivější test než je Temešveryho činidlo (to totiž reaguje na jakoukoli vodu a je často falešně pozitivní) a samozřejmě to nikdy nic nebylo. Moje gyn. mi to vysvětlila jako čistící proces čípku a že to k těhotenství prostě patří. A musim říct, že od tý doby, co jsem to přestala řešit a hroutit se z toho, tak je to lepší. Ještě teda, když mám pocit, že je víc do žluta, tak si naordinuju na 5 dní boraxový globule a je to zase lepší.
@skretik Tak to úplně vím,jak se cítíš. Mám to vážně stejný.
Já teda na výtok trpím i mimo těhotenství, vše možné testy u dr v pořádku, žádný zánět,infekce . Prostě normální ,,zdravý,, výtok . Dr mi to vysvětlovala tak, že někdo prostě hodně slzí, tak je to to stejné. Na palici :D
@dominika963852 Já mám to samé, celý život. Vlastně nevím, co je to mít suché a čisté kalhotky. Asi trpím velkou vlhkostí 😀
@dominika963852 vidis a ja na to netrpela vubec a kdyz jsem zmenila dr. tak mi taky rikala, ze to neni dobry, ze jsem "sucha" a naordinovala mi prave ty lactobacily...muj predchozi dr. mi porad tvrdil, ze mam nejake "infekce" a porad mi neco predepisoval a tim mi tam total vsechno vymlatil a me furt neco palilo... po krabicce laktobacilu to preslo a ja otehotnela ..tak asi to fatk bude jako s tema ocima :D
@dominika963852 Je fakt, že já mám taky výtoky mimo těhotenství neustále. Mám to fakt od dospívání. Už několik let funguje jen s intimkama a nenosim tangáče. Když jsem je nosila, tak jsem měla často nějaký záněty.
Taky mám pořád výtok, ale nějak se tím nezabývám 😁... Spíš mě teď štve, že se mi malej nejspíš přetočil hlavičkou nahoru a neustále mi kope dolů na mocak a do téch spodních míst 😔... Někdy mám pocity že mu snad ta noha musí vylézt už ven... 😀... máte to někdo taky tak?
@vilmic Mě ani ty globule nepomáhají, ale jo patří to k tomu, jen je to pořád nějakej stres a to nejhezčí období ženy vážně nepociťuji 😀 Uff,tanga jsem všechny vyházela, to byla šílenost.
@jessulka Asi tak no 😀 pro chlapi fajn, pro nás opruz 😀 .
@skretik Ještě,když to takhle pohnojí doktor to potěš koště teda..!! Po porodu budou zase jiné problémy 😀

@skretik zítra mi bude volat výsledek , jestli nemám nějakou infekci. A když to bude dobré tak kontrola za 14 dní , ale pokud by mi začala odtékat plodovka , nebo by mi hodně tvrdlo břicho , mám jet hned do nemocnice..
Je fakt že mě to břicho tvrdlo snad od začátku po námaze , nebo i delší chuzi.