icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

mattonimeloun
3. říj 2018

@skretik zítra mi bude volat výsledek , jestli nemám nějakou infekci. A když to bude dobré tak kontrola za 14 dní , ale pokud by mi začala odtékat plodovka , nebo by mi hodně tvrdlo břicho , mám jet hned do nemocnice..
Je fakt že mě to břicho tvrdlo snad od začátku po námaze , nebo i delší chuzi.

jessulka
3. říj 2018

@frndafrrr Včera jsem v Pepcu ulovila tu chlupatou deku s ouškama. Mám bílou se zajíčkem. Je heboučká. Nemáš odtamtud zkušenosti s těmi ručníky? Mají je za 179, v KIKu je mají tedy lacinější. Ale nemám zkušenost.

skretik
3. říj 2018

@mattonimeloun a na to jsem dneska chtela vznest tady dotaz? jak poznam, ze odteka plodovka? rano jsem mela takovy hooodne vodnaty vetsi "vytok", jak bych poznala, ze je to plodovka ? bylo to jiny nez klasicky vytok prave

frndafrrr
3. říj 2018

@jessulka Z pepca ne, zdají se mi podobné jako z Kiku, s těma jsme spokojená nebyla, zdály se mi po pár právních ošklivé a zhrublé, tak letěly, nejlíp posloužila od Vietnamců velká miminkovská, která byla opravdu jemná, jako froté prostěradlo dotykově, narazila jsem na ni náhodou, kupuji tam jen zateplené legíny na sebe a kabelky, jinak nic. Tentokrát žádné pořizovat neplánuju, máme kvalitní hebounké ručníky a osušky a ty budu používat rovnou.

frndafrrr
3. říj 2018

@skretik Nepoznáš, někde v nemocničničních lékárnách prý prodávají temešvarýho roztok, který s plodovkou změní barvu (jako mají v nemocnici), ale nepátrala jsem.

frndafrrr
3. říj 2018

@mattonimeloun Ti to teda načrtli hned v tmavých barvách, aspoň, že zítra budeš mít výsledky snad tam žádná infekce nebude.

skretik
3. říj 2018

@frndafrrr no asi by to musel byt nejaky vetsi odtok, aby to byl problem vid? no jdu pristi stredu na kontrolu tak uvidime... jak me porad boli ta vytrzena osmicka, tak jsem cela nejaka v prd... doma mega velka krize a tak vubec..nejak nevim co se sebou a s tim vsim 🙈 .

jessulka
3. říj 2018

@frndafrrr Já měla právě ty z Kiku a ty byly po pár vypráních fakt hrůza. Tak pátrám, kde bych objevila nějaké hebké a hlavně velké. Mám ráda, když to miminko hezky zachumlám a nic mu nečouhá. V. vždycky čouhaly nohy, jak byla dlouhá.

misak48
3. říj 2018

Když už mluvíte o odtoku plodovky, tak mě by zase docela zajímalo, jak se pozná odchod hlenové zátky? Je to jiné než klasický hlenový výtok, který mám už od začátku těhotenství?

arielka222
3. říj 2018

@misak48 já myslím ze většinou odchod zátky nepoznáš. Aspoň teda já nic před porodem nepostřehla takže asi někomu odchází tak ze to ani nepostrehne ;)

skretik
3. říj 2018

me ani plodovka neodtekla, pichali ji primo na sale, tak proto ani nevim, jak to vypada... Neni hlenova zatka s trochou primesi krve?

mattonimeloun
3. říj 2018

@skretik hele sama nevím jak to poznám , špinila jsem do 3 měsíce a stejně pořád mám nějaký výtoky , takže já bez intimky nechodím.
Říkal že když bude ten výtok vodnatější a bude ho více , že bych měla raději přijet. (Omlouvám se za tak podrobný popis)

mattonimeloun
3. říj 2018

@frndafrrr jo pravda , fakt se bojím , ležím s polštářem pod zadkem , ale stejně podle mě , když by to mělo přijít tak nic nepomůže.

dominika963852
3. říj 2018

@skretik Já jdu zítra k dr tak se jí zeptám na tu plodovku. Jelikož taky mám výtok,ale poslední dobou je to hooodně vodnatý. V pondělí jsem sice byla na velkým utz a ve zprávě mám napsáno,že vody je dostatek tak tolik neplaším, ale ten výtok mě štve :(

skretik
3. říj 2018

@dominika963852 jo to ja taky, proto hned neplasim a zatim to neni az tak moc. netusim kdy uz je to moc, ale stve me to neustale "mokro" 🙈

renulkka
3. říj 2018

@frndafrrr Ahojky, teď zpětně čtu, že ti malá nespí ;) Mě starší (29m ji bude) nespí od roku a půl... To teda od rána od 7-8 jela do 21-22 hodin, teď vstává kolem 8 hodiny a usíná kolem 20 hodiny... Mladší (15m ji bude) vstává taky v 8 hodin a v poledne spinká max hodinu a večer usíná kolem 21 hodiny... 🙂 Taky mám nespavce a co zvládnou vše přes den... Předevčírem jsem měla z toho shonu kolem nich večer kontrakce po 8-10 minutách... Už jsem myslela, že to nepřejde a pojedu zas na pohotovst pro injekci nebo kapačku 😔 Naštěstí se intervaly nezkracovaly a po asi 2 hodinách se začly prodlužovat, tak jsem byla vážně ráda, že to přešlo... :/ S jídlem mám to stejné, jak si něco vytáhnu, tak obě u mě a mňam mňam a nedejbože, abych jim nedala... Takže jím když jsou opravdu něčím hodně zaujatý a hrají si nebo když jsou s chlapem 🙂

mattonimeloun
3. říj 2018

Holky já si myslím že pokud máte právě ten čípek v pořádku a uzavřený, že by to snad mělo být v pohodě, nebojte zbytečně se nestresujte.☺

renulkka
3. říj 2018

@ajdamajda Já mám holky od sebe 14m a mladší s miminkem budou o 19m :D To co popisuješ znám moc dobře, holky jsou strašně hyperaktivní, jedna je na lince a druhá se houpe pomalu na lustru :D Opravdu jsou divoký, tchán je jednou chvilku hlídal sám a řekl, že nikdy víc, byl z toho zmordovanej ještě druhý den :D Je to fičak, ale neměnila bych, ony ty děti brzy po sobě mají něco do sebe 🙂 😍 Ale musí být podle mě na to povaha 🙂
@arielka222 Neboj, ten pidi rozdíl je super, zvládneš to 😍
@andelka Můžu se zeptat, jak jste u syna zjistili adhd? ;)

dominika963852
3. říj 2018

@skretik Přesně, mě právě taky. Na minulé kontrole jsem dostala mecmiror globule na výtok,ale vůbec to nepomohlo, a teď takový mokro no ...pořád něco.

skretik
3. říj 2018

@dominika963852 ja sem tam zavedu lactobacily , ale nemyslim si, ze to ma nejaky vyznam , ty vytoky jsou asi uplne normalni, ja kolikrat letim na zachod, kontrolovat jestli nekrvacim 🙈

skretik
3. říj 2018

@frndafrrr bych Te rada uklidnila, ale ja mam nespavce doted :/, teda posledni dobou se to trochu zlepsuje, ale i tak se tak jednou za noc vzbudi...

vilmic
3. říj 2018

@skretik @dominika963852 Holky, já jsem královna výtoků. Pořád nějakej. Jednou vodnatější, jednou hustější, jednou žlutej, jednou bílej. Hrozně jsem z toho plašila, i jsme byla jednou na pohotovosti. Dělali mi nějakej spolehlivější test než je Temešveryho činidlo (to totiž reaguje na jakoukoli vodu a je často falešně pozitivní) a samozřejmě to nikdy nic nebylo. Moje gyn. mi to vysvětlila jako čistící proces čípku a že to k těhotenství prostě patří. A musim říct, že od tý doby, co jsem to přestala řešit a hroutit se z toho, tak je to lepší. Ještě teda, když mám pocit, že je víc do žluta, tak si naordinuju na 5 dní boraxový globule a je to zase lepší.

dominika963852
3. říj 2018

@skretik Tak to úplně vím,jak se cítíš. Mám to vážně stejný.
Já teda na výtok trpím i mimo těhotenství, vše možné testy u dr v pořádku, žádný zánět,infekce . Prostě normální ,,zdravý,, výtok . Dr mi to vysvětlovala tak, že někdo prostě hodně slzí, tak je to to stejné. Na palici :D

jessulka
3. říj 2018

@dominika963852 Já mám to samé, celý život. Vlastně nevím, co je to mít suché a čisté kalhotky. Asi trpím velkou vlhkostí 😀

skretik
3. říj 2018

@dominika963852 vidis a ja na to netrpela vubec a kdyz jsem zmenila dr. tak mi taky rikala, ze to neni dobry, ze jsem "sucha" a naordinovala mi prave ty lactobacily...muj predchozi dr. mi porad tvrdil, ze mam nejake "infekce" a porad mi neco predepisoval a tim mi tam total vsechno vymlatil a me furt neco palilo... po krabicce laktobacilu to preslo a ja otehotnela ..tak asi to fatk bude jako s tema ocima :D

jessulka
3. říj 2018

@vilmic Ten do žluta mívám občas. Čím že to je? Já na to tedy nic neberu a ani jsem se o tom Dr. nezmiňovala. Beru to jako proces těhotenství.

vilmic
3. říj 2018

@dominika963852 Je fakt, že já mám taky výtoky mimo těhotenství neustále. Mám to fakt od dospívání. Už několik let funguje jen s intimkama a nenosim tangáče. Když jsem je nosila, tak jsem měla často nějaký záněty.

val333
3. říj 2018

Taky mám pořád výtok, ale nějak se tím nezabývám 😁... Spíš mě teď štve, že se mi malej nejspíš přetočil hlavičkou nahoru a neustále mi kope dolů na mocak a do téch spodních míst 😔... Někdy mám pocity že mu snad ta noha musí vylézt už ven... 😀... máte to někdo taky tak?

vilmic
3. říj 2018

@jessulka Jestli jsem to úplně správně pochopila, tak hlenová zátka se taky částečně obměňuje, tudíž to co odejde společně s tou běznou sekrecí je jemně zbarvený do žluta, takže takový samočistící proces.

dominika963852
3. říj 2018

@vilmic Mě ani ty globule nepomáhají, ale jo patří to k tomu, jen je to pořád nějakej stres a to nejhezčí období ženy vážně nepociťuji 😀 Uff,tanga jsem všechny vyházela, to byla šílenost.

@jessulka Asi tak no 😀 pro chlapi fajn, pro nás opruz 😀 .

@skretik Ještě,když to takhle pohnojí doktor to potěš koště teda..!! Po porodu budou zase jiné problémy 😀

Strana