Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Posílala jsem si včera mamce, tak jsem ji musela navigovat kde co je 😀 já ho vidím krásně z profilu je tam 😉 .
Tak pak nám taky tu princezničku ukaž 🙂 .
1.foto 3D Domíka
2. foto Jaroušek, když byl mimčo 😀
Prostě kopie
@jessulka pochybuju že mu dají míň než 3 tis,možná o 500,a to by mi za to nestálo. Neměl by začít platit míň sám od sebe. Když už tak bych snížila podíl na těch věcech mimo. Já třeba po ex chci jen když je to fakt větší výdaj,takže léky, výlety,věci do školy co se kupují průběžně, boty atd platím já,z alimentů. Měli by se pořádně domluvit.
Já třeba nevím přesně kolik můj muž dává do dcery,vím to obecně ( alimenty,nějaká platba navíc za školu, kroužek, soustředění,a spoření). Ani on neví co přesně a za kolik kupuju svým dětem. Nepidime se po tom. Víme co je nutné zaplatit a pak máme určitou částku na své uvážení,pro sebe a děti. A samozřejmě kolikrát on koupi něco klukům a já jdu s dcerou na nákupy a platím to ze svého účtu.
@andelka Jeho ex je na mateřské, takže když je E. nemocná, je s ní doma ona. Jinak mají babičku již v důchodu, která bydlí s nimi, takže tam problém s hlídáním není. Já nemyslím na to, že by mu sebrali ty 3000,-. Ať mu dají třeba 3500,- ale ať neplatí už nic navíc za věci, které si k nám E. ani nesmí brát a pak jí je stejně musí koupit ještě k nám domu. To mi přijde nepochopitelné a na palici. A ještě mi řekne, že to jsou drahé věci. Nojo, tak když si maminka potrpí na Zaru, H&M, Mothercare, Next, tak to pak ty částky lítají, že? Ta holka má dražší boty jak já, když kolikrát vidím ty účtenky, co mu posílá ofocené do mobilu. Já taky musím vyjít s 3500,- a platím z toho veškeré oblečení a po ex nic nechci. A když už je toho placení na mne moc, požádám ho, jestli by to V. nemohl koupit třeba k Vánocům, nebo k narozeninám. Kolikrát má kecy, ale koupí jí to.
@dominika963852 No to je kopie. Krásní kloučci 😍😘
@arielka222 jenže kdy to bylo. Na mě otec platil podobně,ale skončilo to před 10 lety. Dneska opravdu jsou průměrné alimenty cca 2,5 tis. Jen kolem 1000-1500 je třeba školka,pak se koupi jedny boty a alimenty jsou fuc. Děti nejsou levná sranda. Já jen do školy kupovala věci za 4 tisíce,a další výdaje byly po nástupu. Ideální je,když se platí jak alimenty,tak podíl na větších výdajích.
Já jsem mu už několikrát říkala, jestli už to s tím placením na E. nepřehání. Že já mému ex taky neposílám účtenky, na nové boty, na podzimní bundu, na nové bačkůrky do školky. A on mi na to vždy řekne "jenže ty nejsi jako moje ex". Tak sakra co je to za odpověď? To se jí jako bojí? Tak mu vždycky řeknu "a ty si neumíš dupnout a vysvětlit ex, že od toho má to výživné a musí se tedy naučit hospodařit s penězi, které od tebe dostává". Ach jo holky, leží mi toho tolik v žaludku a ještě že vás tu mám. Ale věřím, že teď je ta nejlepší příležitost mu za ten jeho páteční průšvih naložit i co leží teda na srdci mne.
@jessulka je fakt že většinu běžných věcí by alimenty pokrýt měly. Já též nekupuji trička za 400 nebo boty za 4000. Ex to ví,i proto asi pak nemá problém dát něco navíc. Ví že když jsem sehnala boty na tělocvik a dvoje papuče ( a že klukům jen tak něco nesedí a to nakupování je s nima i o nervy) za 1 tis,tak mi půlku klidně dá.
Jinak mně sice též hlídala mamka,ale za a to není její povinnost a za b jsem jí nechávala peníze na nákupy. Ono když dítě není ve školce,tak projí víc. I proto ex platil stravné,ale přeplatky zůstávaly mně,protože v drtivé většině jsem hlídání řešila já.
@jessulka víš co,pokud nemají styk soudně,tak se může bát,že mu nebude E dávat,nebo kdoví co na něj může vytáhnout. Což kdyby měli alimenty i styk v rozsudku,tak by měli víc jasno. Sice vím co dokážou ženy udělat,aby mohly zmařit styk,ale snad by se to nestalo. A měl by své poměrně jisté.
My teď máme všechny děti ve společné péči s ex partnery. Manželovi dokonce zrušili alimenty. Sjezdové stejně je budeme platit dál.
@jessulka jako s podobnými značkami by mě ex taky poslal někam. Kupovala jsem hodně v sekacích ( dneska už minimálně,už tam ty větší velikosti nejdou,ale třeba tepláky,bundu tam ulovim), nekdy něco dostanu od švagrové nebo koupí babička, když obchod tak kdyžtak seženu v CA,Pepcu,Kiku,občas Lidl, papuče CCC, sportovní věci v Decathlonu..a občas musím něco nechat ušít na míru,což už položka je.
Ježiš ty opravy😀 sjezdové..to je blbost. To mi tam vlezlo ani nevím jak.
@andelka Tak ale za to že by mu jí nedala, tak by jí přece mohl dát s soudu za to, že brání styku s otcem. Ale máš pravdu, někdy mám také takový pocit, že radši skáče jak ona píská, aby mu jí dala v ty dny, které mají domluvené. Ale odnesu to vždy akorát já, protože on doma nadává, řeší to se mnou, kolikrát o ní hnusně mluví i před V., tak se kolikrát modlím, aby něco V. neřekla před E. Např. "Hele, tvoje máma je k*áva?" A vlastně by za to ani nemohla. Nebo jak na ex řval do telefonu kvůli těm Vánocům a byla u toho V.
Tak jeho bývalka v takovýchto obchodech nenakupuje. To se vždy E. chlubí, když je u nás, že maminka jela do Prahy a že jí koupí nové oblečky. To zase bude nějaké to licenční, protože jiné na sebe nevezme.
Ahoj holky, doufám ze neva ze vam sem vpadnu do rozjete diskuze. Ja vas čtu akorát něrispivam ale ted bych potřebovala radu. Viděla jsem, ze resite 3D utz. Ja byla vcera u dr na velkem utz a nebyla jsem moc spokojena. Dnes jsem 22+1 a porad nevíme pohlaví. Navíc bylo mimco celou dobu zády a zkoukl teda vše ale byla to taková rychlovka. U srdce řekl ze krásně a pravidelne tluče ale ze viditelnost pres břicho je horší a nic jiného nevidí. No trvalo to asi 10 minut. U obou předchozích tehu jsem byla na genetice a kvalita byla nekde jinde, navíc to trvalo min. pul hodky ten utz a byl hodně podrobný.
Byla jsem dost zklamana, tak jsem se objednala na ten 3D utz na genetiku. Myslíte, ze zkouknou i mimco, jako orgány, popřípadě pohlaví mimca. Nejde mi ani tak o hezké fotky jako o poradnou kontrolu mimca.... Nebo jsou vyhozené peníze? Nechci byt zklamaná a o 1000 Kc lehčí...
@frndafrrr no prave, ze na to moc povahu nemam, takze je u nas casto taky veselo :D , ale uz jsem tak nejak smirena a ziju si svuj zivot, nikdy jsem totiz nenasla silu oddelit tatu od syna, kdyz vim, ze nas ma rad a vlastne si rozumime, jak to bude ted s dalsim ditetem uvidime. On si zije dal svuj zivot a ja jsem jaksi "omezena", ale jak uz mi neni blbe a mimi radi, tak uz se tesim a snasim to lip. Jinak teda gratuluju k uspesnemu a skvelemu vyletu :D , vstavat v 5 rano, tak snad toho dr.jeste zdrzuju :D , ja jdu zitra na 8, ale mam to 2minuty od baraku, jen tam pak nejakou dobu cekam :( .
@dominika963852 ten profil je fakt uplne stejnej :D , taky gratuluju k uspesne kontrole ;)
@jessulka no jsem rada, ze tohle resit nemusim :(, je to tezky a zas je to o te komunikaci no
@jessulka no právě,to mohl. Kdyby měl určené dny,a potvrdil že jich využije,a ona by to podezřele často sabotovala,tak se to už řešit dá.
Tyhle věci by měly jít mimo děti. Oni jsou expartneri a rodiče. Mají si to vyřešit mezi sebou. Holt asi byla taková i předtím ne? Na prachy,na značky,tak se toho nechce vzdát.
@jessulka a jinak se teda divim, ze Verunka jeste nic takoveho nepronesla jestli to slychava. Ex nema nove partnera? I kdyz mam kolem sebe par takovych.. oba partneri uz svoje zivoty a presto se porad soudi a dohaduji... des, jediny vysledek, ktery vidim ja, je ten, ze to dite je rozmazleny, rozfrcany a nevazi si ani jednoho z rodicu uz v 6letech...
@pitrisek87 já ti nevím,ale na velkém utz se ty orgány sledují pomocí toho klasického znázornění. Na tom 3D kdyžtak se sledují jiné věci. Ale pohlaví by říct měli. Mně ho 2x řekli na echu,když byl čas a už po vyšetření srdce.
@pitrisek87 ahoj 🙂, ja na ten 3D jit nechci, protoze jsou to, aspon u nas, vyhozene penize. Na velkem UTZ to dr. zkousel, ale nemam moc klidne mimi, takze jsme beztak nic nevideli, rikal, ze ten UTZ to nestaci spocitat a zobrazit, kdyz se porad vrti. U prvniho syna to bylo to same. Takze za mne vyhozene penize, ale treba budete mit stesti a mimi bude v klidu a uvidite vse krasne 🙂 , takze je rozhodnuti asi na vas 🙂
@jessulka
@skretik Děkuji , tak holt budu mít doma dvojčátka 3,5roku od sebe 😀 😍
@pitrisek87 Tak to já bych si spíš zaplatila velký utz na té genetice bez 3D. Přes 3D určitě orgány sledovat nebudou , pohlaví by říct mohli. Ale jak píše @skretik - když se bude hodně vrtět tak nic vidět nepůjde.
@andelka Ano, ani ona na sebe nevezme nic "obyč" např. z Takka. Jezdila i když byla s M. neustále do Prahy. A on to platil. Teď tak vychovává E.
@skretik Ona už je vdaná. Jen co odešla od M. tak hned otěhotněla, takže má E. bratříčka a teď v létě se vdala. Vzala si zazobanýho chlapa, co dělá u Čepra, má velikánský barák, apod. Ale peníze na El ji zřejmě nestačí. Tak co by nechtěla peníze po nás, že, když E. má s mým přítelem a ne se současným zazobaným manželem.
@dominika963852 Já na 3D nepůjdu. Jak mám placentu vpředu, tak miminko pořád cpe obličej do ní. Takže by stejně nebylo pořádně nic vidět. U V. jsem na 3D byla a bylo to stejné. Schovávala si obličejík do placenty. Tak za ty peníze raději koupím něco miminku na sebe.
@jessulka no jo,co si našel to má. Platil předtím,tak požaduje totéž i teď. To je ale právě problém hlavně toho chlapa že jo. Já jsem loni koupila v Takku rifle, dětské,600 nebo 700 a přišlo mi to drahý. Jenže Danovi máloco sedí,tak kolikrát musím pustit chlup víc než bych chtěla.
No jo, ona chce peníze po M,i když má movitého manžela. Stejně tak ty máš zajistit V se svým ex a ne s M. Jenže lidé jsou různí,a mají jiné zvyky a obyčeje,i v hospodaření a financích a pak jsou z toho problémy.
My jak jsem četla vyjádření ospodu,tak naše rodiny jsou na tom poměrně podobně. Takže se prostě musíme nějak domluvit.
@jessulka u nás jsou alimenty pevně dané s tím, že pak už na nic jiného nepřispívá, jako např školní jídelna, atd. Na to mám ty alimenty. Jediné co platí, tak je badminton, což je nejdražší kroužek cca 3000 Kč na pololetí. Pak by se měl podílet na vyšších vydajich, ale k tomu ještě nedošlo. Co nemáme soudně dané, tak jsou návštěvy, to máme tak různě a teď toho trochu lituji, že to tak nemáme. Někdy ta domluva je složitější 😒. Ale snažíme se dodržovat víkendy jednou za 14 dní, o o prázdninách to je tak půl na půl a někdy si ji bere i v týdnu. Dcera už je věští, takže se s ním hodně domluva sama a ja buď souhlasím nebo ne.
Myslím, že alimenty 3000 Kč jsou dostačující na to, že je to dítě předškolního věku a měly by bývalé manželce stačit.
A přes to všechno se mi ty výdaje rozležely nějak v hlavě a vytiskla jsem M. všechny faktury za věcičky, které jsem už Klárce koupila a budu chtít od něho půlku proplatit. On se zatím na nákupech výbavičky nepodílel, tak tímto asi začne 😉 Dost mne mrzí, že když jsem mu vždy doma ukazovala, co jsem koupila, že se mne třeba nezeptal, co to stálo a jestli mi může něco přispět. Vždyť to všechno platím ze svého.
@pitrisek87 určitě organy atd kontrolovat nebudou. Změnila bych dr. Já byla teď na 2.screeningu a byla jsem tam 50 min a nemám to hotové. Malej se nechtěl otočit. My s pritelem 3D chceme takže příští týden jdu na 3D a do toho mi dr.dovysetri ten screening. Ale jen z důvodu že není hotovej. .

@michaelarei To máš naprostou pravdu. My se pořád přizpůsobujeme jeho ex. Nedokáže dodržet ani termín předání. Kolikrát na ní čeká M. i hodinu před barákem v autě a ona si jezdí s mladou po nákupech. Takže už chci mít opravdu klid a chci vědět výši alimentů černé na bílém a rozpis, kdy jí má M. mít. Pokud máme mít společné peníze, které tedy zatím nemáme, ale až budu na mateřské, tak to asi nějak budeme muset začít řešit, tak chci vědět, co ho E. stojí.