icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
9. říj 2018

@frndafrrr děkuju🙂no mě o te placente řekli minule a stav trvá,mam ji taky nízko a v brance...tak nevim,ptala jsem se na riziková opatření a nebylo mi nic moc k tomu řečeno.nastesti teď žádné problémy nemám,hrozí prý císař,ale do 30tt stejně nebude chtít nikdo rict tak nebo tak...
Co kočár?dnes jsem viděla naživo v terénu opět joolz a mrška oko nechtělo se skoro vrátit správným směrem.no musim se už nějak rozhodnout nebo se z toho cumeni po kočárech nadobro zblázním.navic pokud jsou některé kusy jen na objednani a jak jsem tu u někoho četla,aby nakonec nebyla nutnost zcela náhodného kupu...

jednaholkaa
9. říj 2018

Holky, tak hlasim, ze druhy screening nam dopadl dobre a uz vime kdo se skryva v brisku 🙂) Jedna holkaaa 😉))

jessulka
9. říj 2018

@seveneye Děkuju, udělala mi radost. Jednu menší už mám doma z neděle 😀 No já od něho takové za tu dobu co jsme spolu ještě nedostala nikdy. Dostávám kytky jak říkám "na hřbitov" kupované v Lidlu nebo v Penny u pokladny za 70 Kč.
Zrovna jsem chtěla napsat, že tedy večer zkusím vyjednávat. Vytiskla jsem mu, aby viděl až půjdu od ledna na mateřskou, jaké platby odcházejí z mého účtu. Jsou to platby za nájem, za elektřinu, za popelnice, poplatek TV, poplatek rozhlasu, Stavebko moje, Stavebko Verunky, důchodové pojištění, paušál Vodafone, internet, kabelová televize. Z mého účtu měsíčně odchází 12tis. korun. Tzn. že mi na tyto platby nebude stačit mateřská. A to ještě nepočítám kapesné pro sebe + jednou měsíčně na nehty, nafta, jídlo, drogerie, kosmetika, školka a jednou za dva měsíce kadeřnice.
Můžu se zeptat kolik si necháváte kapesné pro sebe a kolik peněz dáváte stranou na jídlo, drogerii, kosmetiku, nebo když se v domácnosti něco rozbije, tak na různé opravy?

jessulka
9. říj 2018

@jednaholkaa Jůůů moc moc gratuluju 😘

michaelarei
9. říj 2018

@pitrisek87 Zrovna dnes jsem mněla 3d sono ,orgány až tak kontrolovat nebudou spíš tvaričku prcka a pohlaví určíte, ja to mám u dr.tak že jedu celkem třikrát po 10-15 minut a pak udělá i video.
@dominika963852 jste kouzelný 😍taky jsem byla unesená..ty miminka je krásně vidět ...
Holky tak dnes mi dr.na tom 3d řekl ... s kluka je holka! Manžel to predychal a ted už se těší na princeznicku ☺Včera jsem mněla bolesti v podbřišku a tlaky tak mi dal magnezko doufám se to zlepší.

frndafrrr
9. říj 2018

@jessulka Ještě neví, že musí šetřit na tu výbavičky. 😀 Né vtípek, je krásná.

jessulka
9. říj 2018

@michaelarei 😂😂😂😂😂😂😂😂😂holčičkáááááá

silwiin
9. říj 2018

@jessulka tyjo jak to tak ctu... plati muz vubec neco??

frndafrrr
9. říj 2018

@jessulka Gratulace. 🌹
@michaelarei Tak to je krásná fotka!

michaelarei
9. říj 2018

@frndafrrr Děkuji. ...
@jessulka jo holkaa 😍to zas bude vybírat meno 😂

michaelarei
9. říj 2018

@jednaholkaa gratulace. ...Nám ty holky přibili ☺

frndafrrr
9. říj 2018

@seveneye Tak snad se ještě vytáhne. Hele nech toho strašení, že brzy. 😀 Já se neposunula nikam 😀

jessulka
9. říj 2018

@silwiin Přidává mi půlku na nájem a kupuje po dobu 14 dní jídlo. Ale s tím jídlem to chci udělat jinak. Protože když nakupuju já, tak nakoupím vše včetně ingrediencí na vaření. On kupuje jen stoudenou kuchyni a pečivo. Tak chci právě zavést, že budeme dávat do obálky peníze na jídlo společně a z té obálky se bude brát. Mne přijde, že on vůbec neví, kolik co stojí. Když jdu na nákup já, nechám v krámě přes 1000,-Kč. Když jde on, nestojí to ani 500,-Kč. Většinou nakupoval, když u nás byla jeho dcera. A já nakupovala zase ty zbylé dny. Ale není to fér. Ale nechtěla jsem se s ním dohadovat. Jednou jsem řekla, že budu shromažďovat lístky z nákupu a pak se podělíme půl na půl. Tak mi za to vynadal a řekl, že mu mám psát seznam, co má nakoupit. Jenže já kolikrát na spoustu věcí i zapomenu. Není nad to, když nakoupí pořádně ženská.

seveneye
9. říj 2018

@jednaholkaa gratulace,nekoukala jsem ted do tabulky,tak nemam prehled, jmeno mate devcata?😀

silwiin
9. říj 2018

U nas je to tak nepravidelny, ty platby... muz plati elektrinu a vodu, dan z nemovitosti se stridame jednou on jednou ja, ja platim popelnice, oboum telefony a internet. Pojisteni si plati sam, ja si platim sama soc+ zdrav a pronajem mista, kde podnikam...
Jidlo platime taky napreskacku, stejne tak naftu.
Co mi zbyde, za to si koupim co chci, pro me i pro nej, knizky, obleceni a vybavu pro mimino, kosmetiku atd... ono taky vydelavam podstatne vic, takze si muzu nakoupit co chci, taky to je jeden z duvodu, proc nakonec pujde na materskou muz:( a kdyz prave neco nezvlada zaplatit (rozbije se napr auto), tak mam rezervy nasetreny.
Zezacatku podnikani platil vetsinu on, ja byla rada ze zaplatim najem a socku. A po narozeni Klarky to bude zase to samy, obcas si odskocim do prace a par kacek vydelam, ale zas spousta veci bude na nem...

seveneye
9. říj 2018

@jessulka nájem jedeme na polovinu,na domacnost dáváme každý pevné stanovenou částku na provoz a každý si hradí své platby na sporeni,za telefon atd.vydaje nad rámec běžného provozu řešíme operativně dle situace.ale u vás je to trosku jiny... my čekáme první dítko a nemáme ani jeden dalsi výdaje bokem,tudíž na kapesné a tak mi vyzbyde královsky,změna prijde až budu na mateřské,ale chlap počítá,ze to není davka k žití a bude mi muset přispívat.konkretneji jsme se zatím nebavili.jen doufam,ze mi to nebude nejak kouskovat a nebudu si muset říkat o příspěvek každý týden.

jessulka
9. říj 2018

@seveneye Také bych se nerada dostala do situace, že si budu muset každý týden říkat o peníze. A kolik dáváte stanou pevně stanovenou částku na provoz?

silwiin V čem podnikáš?

Přítel platí ještě navíc celou hypotéku na barák, který je psaný jen na něj. Pokud se mi podaří dobře pronajmout můj byt, tak budou peníze ještě z něj a měla bych tím pádem peníze pro sebe.

frndafrrr
9. říj 2018

Holky nestačím koukat a obdivuji jak jste samostatné, u nás vládne tak nějak ten model, že ať už jsem na MD, RD, nebo v práci, tak máme jeden společný účet a dvě karty. Plus teda jeden kam chodí přeplatek všeho (vyhovuje mi mít nastavený platby všeho o dost výš a pak větší přeplatky) a je takový rezervní. Neřešíme nijak kolik má kdo kapesné, kolik striktně jde na jídlo, nebo oblečení, kroužek.. Prostě to jeden z nás zaplatí a hotovo. Pravidelné platby 1x měsíčně kompletně odešlu já. Drtivá většina příjmu je teď na chlapovi a ten ani nezná, (protože nechtěl) přihlašovací údaje k internetbankingu, takže přehled kde co teče mám já, on max. vidí zůstatek, když peníze vybírá...
Je teda pravda, že děti máme společné, dům je tedy jeho, ale bez hypotéky.

jessulka
9. říj 2018

@frndafrrr A meli jste to tak nastavené uz od začátku? Ja bych to rada nastavila uz ted, nez se malá narodí. Ten společný účet je dobrá volba, ale možná u nás bych zacala nejdřív tou obalkovou metodou. Aby mel M. přehled každý den. A zavedla bych třeba sesit, do kterého bych psala různé výdaje.
Myslíte si, ze kdyz navrhnu 6000Kc na jídlo plus 2000Kc na drogerii, ze to je moc, nebo málo pro pěti clennou rodinu?

jenssy
9. říj 2018

@jessulka Ahoj Jess, my jsme spočítali už od začátku společného žití všechny výdaje, které máme společné (nájem, jídlo za měsíc, Tv a rozhlas, elektřina, nafta, benzín, drogerie, dárky pro rodinu apod.) a zavedli jsem si 3. účet (společný), kam odvádíme každý polovinu této celkové částky - máme k němu oba kartu a všechny tyhle společné věci platíme z tohoto účtu. Ostatní naše poplatky (telefony, oblečení, kadeřnice, dárky pro nás a jiné věci) si platíme každý ze svého osobního účtu, ze své výplaty. Každý máme v rámci svého účtu i spořící, tudíž si každý odvádíme určitou částku i tam, abychom měli rezervu, kdyby se cokoliv rozbilo apod. Nyní navyšujeme částku na tom společném účtu každý o nějaký ten tisíc a platíme z něj i věci na miminko 🙂 připadalo nám to celkem rozumné a funguje nám to...snad jsem to popsala dost srozumitelně 🙂

michaelarei
9. říj 2018

@frndafrrr
@jessulka
my máme taky všechno společni ...hypoteku spolu. ...mame účet ten používáme spolu větší výdaje si vždycky prekonzultujem či už chce něco manžel nebo ja a vždy se dohodnem

andelka
9. říj 2018

@jessulka my to máme tak,že všechno ohledně bydlení platí manžel. Takže celkem asi 12 tis. Jídlo platím většinou já. Ale nakupovat chodíme spolu,větší nákup autem o víkendu,v týdnu dokoupim prcibot apod. Vařím skoro denně, protože obědy většinou v práci nemá. O svých příjmech a výdajích máme přehled. Když jsme spolu někde, platí většinou on ( večeře,kino, výlety..) Já zas oblečení dětem a sobě. On sobě a dceři. Nějaké kapesné neřešíme. Vždycky musí zůstat rezerva která se dává bokem na spořicí účet.

andelka
9. říj 2018

@jessulka ono což o to,z mateřské to ještě dáš,ale z rp už ne. A to bude teprve koukat.

silwiin
9. říj 2018

@jessulka hlavni mam tetovani, piercing, jako doplnek mam kosmetiku (tak dvakrat do roka nalepim nejake kamaradce umely rasy:D), vyroba textilu, maluju obrazy, vyroba z kovu a dreva (to delame vetsinou nejaky ptakovinky na historicky serm)

ajdamajda
9. říj 2018

@jessulka A co objednavat nakup z rohliku ci kosiku? Ja mam nejlepsi prehled co kupuju a delam to v klidu. Jinak nemam sanci koupit vse protoze zapominam v obchode co jsem chtela

frndafrrr
9. říj 2018

@jessulka V podstatě od chvíle, kdy jsme začali pořizovat výbavu pro 1.mimčo, tak jestli myslíš dohromady 8000 drogerie a jídlo, tak za mě je to hodně málo, ale pokud se Verunka stravuje ve škole, chlap v práci, ty zatím taky v práci, tak to zas tak málo nebude, já vařím denně ikdyž má chlap jídlo v práci, tak dětem a on se taky dojí. Nadruhou stranu za drogerii asi 2000 nedám, nebo teda výjimečně a pak třeba 2 měs. zase pár stovek. Pokud jste zvyklí každý zvlášť, tak začít obálka a asi bude dobré, ikdyž já bych s ní a hospodařit asi neuměla, jednou uvalím víc, jindy zase míň...
Ale jak jsme psala u nás je to o to jednoduší, že jsme ani jeden neměli žádné závazky jako děti, hypotéku.. A taky nejsme ani jeden moc nároční si myslím, takže si nemáme co vyčítat. Shrnutě, já nemám velikost na gucciho a chlap zas nevydělá tolik, aby řešil krizi středního věku kabriem. 😂

basice
9. říj 2018

S prvním manželem jsme měli jeden společný účet, kde chodily obě výplaty, později pak jen RP a vše se hradilo ze společných peněz a neřešilo se, kdo vydělá víc, kdo víc utratí atd. Prostě to byly naše společné peníze a mě to tak nejvíc vyhovovalo. U druhého partnera jsme měli ze začátku každý své příjmy a výdaje a když jsme se pak vzali a měli společného syna, tak jsme to tak nějak víceméně sjednotili a také to jsou naše společné peníze i když mám dceru z prvního manželství. Máme sice 2 účty, ale z mého odchází jen nájem a zbytek platí manžel ze svého účtu.

dominika963852
9. říj 2018

@jessulka Tak my to máme úplně stejně jako @frndafrrr a @basice . Ani si neumím představit,že by to bylo jinak.

@michaelarei Děkujeme. 🙂 . Vy také,je to neuvěřitelné . S kluka-holka, to jsem ještě neslyšela 😀 opačně jo :D . A moc gratuluji !!

@jednaholkaa Další princezna do bandy,super. Gratuluji 😉

jessulka
9. říj 2018

@ajdamajda Tak to ani nevim, jestli k nám závaží. Asi těžko, jsme vidlakov 😂

misak48
9. říj 2018

Holky taky jste některá pořád tak strašně unavená? Už jsem z toho docela vyřízená.... Přijdu si nemožná, nevýkonná... Jsem doma na PN, takže se snažím spát jak si tělo řekne. Jenže ono to znamená, že si jdu v 10 lehnout a vstávám ráno ta kolem 9. Když pak vstávám ráno na budík a jedu třeba k doktorovi, tak už jsem večer úplně nepoužitelná. A teď jsem od pátku vstávala na budík každý den, "už" tak po 7-8 hodinách spánku a dopadlo to tak, že na dnešek jsem spala těch svých 11 hodin, dopoledne jsem se snažila dělat do práce jako každý všední den, ale byla jsem úplně nemožná. No a nakonec jsem po obědě vytuhla na gauči na další 3 hodiny...

Strana