Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak já už se psychicky připravuju na odběry... Za půl hodky mě to taky čeká 😓
@beruska125 teď koukám ze už tu je, tak při jistotu podruhé 😂
@vilmic Jasně, že pouze pro jednočetná - dvojčata jsou mimo tabulky 🙂. Třeba tady:
Váha před graviditou - optimální přírůstek v těhotenství
Nízká (BMI pod 19,8) = 12,5-18 kg
Normální (BMI 19,9-26,0) = 11,5-16 kg
Vysoká (BMI 26,1-29,0) = 7,0 – 11,5 kg
Obezita (BMI nad 29,0) = 6,0 – 7 kg
Dvojčata = 16,-20,5 kg
Me se ted to mimco nejak blbe pretocilo a tlaci mi dole nad stydkou kosti a jak tam radi,tak mam ted podbrisek jak namozenej,to je taaaak neprijemny 🙈
@bombat nenem to s cukrovkou určitě nesouvisí 🙂 dr. se mě jen ptal, jak je to často a když jsem mu řekla, že jen párkrát do týdne (častěji se na procházku nedostanu), tak nad tím mávl rukou. Že při zvýšené námaze a hlavně večer je to normální. Řešil by to jen kdyby to bylo nějak výrazně často...
@bombat leongergra 😀 je to plemeno vyšlechtěné z novofundlanďana a bernardýna, má přes 60 kg 😀 ale já s ním sama nechodím, na vodítku ho má vždy brácha. Ale já prostě neumím chodit pomalu. I manžel mi to vždycky říká, že se vedle mě nedá jít... Nejhorší je, že kdyby mi docházel dech nebo mě bolely nohy nebo cokoliv, tak je takové přirozené zpomalit. Jenže já se z tohohle hlediska cítím výborně. Takže vyrazim jak jsem zvyklá a pak mi tvrdne to břicho no... Musím si to srovnat v hlavě nejdřív...
@beruska125 Presne, pokud citis pohyby, tak mas kontrolu sama.
Ja poslednich tak dva dny necitim uz ale vubec nic.. no byla bych radsi aby ty pohyby uz zacali.. prece si nebudu porizovat ve 23 tt angelsound :/ bricho me taky netvrdne.. proste nic.
@jednaholkaa a ani když si lehnes na záda a trošku bříško postouchas?
@jednaholkaa jeste bych zkusila posvitit do briska baterkou, to pry mimi taky rozpohybuje 🙂, v kolikatem tt jsi? A ty si citla pohyby a ted 2dny nic? se ti tam asi nejak blbe netocilo :(

@skretik Joo to je ta klasická 🙂) Teď má dr. Nějakou svoji, je tam prd, ale na 1 straně obrovským, červeným písmem, číslo na rychlou 155. 😀 To bych bez něj opravdu nedala. 😀