icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
7. črc 2018

@skretik my budeme mít rozdíl od starších synů skoro 7 a 9 let. O vztah se nebojím,to je hrozně individuální,a sama mám sourozence starší o 8 a 15 let,tak vím že je to jiné,ale ne nutně horší.

1nelinka
8. črc 2018

Holky tak jak jste na tom s pupickama😍😍my meli vcera u nas doma velkou rodinou seslost a nastesti si nikdo niceho nevsiml tak mam radost..🙂 v pondeli jdu na krev a za 14dnu 1ultrazvukovy screening 😍😍 zacatkem srpna mame dalsi velkou rodinou seslost tak jsem zvedava jestli to bude jeste utajitelne 😅

michaelarei
8. črc 2018

@skretik jo u nás taky vedí a dcera se nemohla dočkat, maličké sme plánovali a otěhotnela sem hned po normálni mestruaci po ant. takže všichni byli nadšení.
@basice Naši mají taky hodně velikýrozdil dcera ma ochvíli 14 ,tá mi ze vším pomáha a strašne se teší na malé a syn bude má 11 takže u nás mám spíš pomoc od decek ,to bude náš malej miláček

michaelarei
8. črc 2018

@1nelinka ted až tak moc neroste ale to asi tým zvracením....ale v šatách ho je hodně videt ,v krámu si sousedka hned všimla :D

ange_de_la_morte
8. črc 2018

@1nelinka : já jsem se včera u taťky prozradila - chtěla jsem s tím ven až na jeho oslavě za 2 týdny, ale už to prostě neschovám, do toho Matýsek nějak mimoděk řekl že ,,maminka pořád blujká,, takže po tom co se na mně všichni pitomě uculovali tak mi bylo jasné že to ví, a když jsem si nedala ani sklenku vína k večeři ( přitom řídil manžel), bylo to jasné a taťka se rovnou zeptal do kdy že to nebudu pít 🙂 ... už mi fakt leze bříško i z docela volných triček

andelka
8. črc 2018

Na mě je to vidět když se hodně najím. Teď ještě mám trochu rozhozené trávení ba tím nafouklé břicho,jak nejsem doma a nemám obvyklý stravovací režim. Ale v šatech a sukních to ještě schovám v pohodě. Ještě tak 14 dní bych potřebovala než to řeknu.

1nelinka
8. črc 2018

@ange_de_la_morte me uz brisko taky docela leze kdyz to srovnam s prvnim tehu tak je to dost rozdilny..ale zatim ho dokazu hezky schovat..spis je u me problem ten ze jsme mela vzdycky vosi pas a nosila upnuta tilecka tak to si uz ted dovolit nemuzu to by hned poznaly ale zas neco extra volneho taky ne abych nebyla podezrela😂😂😂ale uz jsem v 11tt tak kdyz se to treba za mesic provaly tak uz to bude 4mesic to uz jde..ale nejradeji bych az po tom 2screeningu..to je dobre ze si to rekla kdyz to takhle poznaly to bych to taky rekla..ale ja od porodu tvrdim ze druhy nepripada v uvahu a opravdu dlouho jsem to tak i citila tak ani nejsem pod drobnohledem🙂)

veronika_2019
8. črc 2018

Holky tak u mě bylo vidět bříško jen když jsem byla hodně nadmuta a měla zacpu , po včerejší oslavě kdy jsem jenom jedla a vypila velké množství vody mě trápí průjem :( tak teď přemýšlím , ze si asi vezmu smectu.. myslíte , ze ji mužů ?

michaelarei
8. črc 2018

@veronika_2019 myslím že smectu múžeš ,dr mi ríkala aby sem si ji trěba dala i na dovolené preventívne ..tak si myslim že jo ..

monikaa91
8. črc 2018

Holky, chtěla bych se zeptat, kdy jste oznámili těhotenství rodině a jak? 😊

jednaholkaa
8. črc 2018

@basice Tak to jsme na tom stejne 🙂 Jedla jsem zeleninu i k snidani a ted se na ni v podstate nemuzu ani podivat. Me asi spis prozradi pred okolim to stravovani nez brisko 🙂 pred tchyni jsem se radsi s rohlikem schovavala..

ange_de_la_morte
8. črc 2018

@1nelinka : já se nikdy netajila tím že bychom chtěli víc dětí a tak asi všichni čekali kdy už konečně to oznámím, přece jen Matyášek měl už 5 roků, a proč jsi hlásala že další už ne ?

1nelinka
8. črc 2018

@ange_de_la_morte ja jsem druhe nechtela kuli tezkemu tehotenstvi kdy jsem byla od 29tt v nemocnici a silenymu porodu kterej byl zakonceny sekci a malou jsem videla poprve po 36h mela jsem z toho pak pekny deprese kterejch jsem se nemohla dlouho zbavit tak jsme si s manzelem rikaly ze hlavne ze mame nasi holcicku a jsme obe zdrave a ze uz to radeji pokouset nebudeme..preci jen mam strach abych zase nebyla v nemocnici maly je 1,5roku teprve

ange_de_la_morte
8. črc 2018

@1nelinka : a teď to bylo tedy neplánované těhotenství ? každé těhotenství je jiné, mysli na to že teď bude všechno vpohodě 🙂

renulkka
8. črc 2018

@skretik Tak my jsme z opačného soudku 🙂 My jsme pro malý věkový rozdíl 🙂 První dvě jsou od sebe o 14měsíců a teď prostřední a miminko budou od sebe 19měsíců 🙂 Chápu, že každý to má jinak, ale my v okolí, kdo má velký věkový rozdíl, tak všichni říkají, že to není moc ono (tím nemyslím, že to říkají rodiče, ale ti sourozenci) 🙂 To že jeden teprve nastoupil do školy, druhý už chodí po zábavách, jiný zájmy a podobně... Sice se mají rádi, ale to dětství, že bylo o ničem... Starší jako hlídací pes, mladší zase nemá koho na tý dětský blbiny... Sice třeba pro nás jako rodiče je to náročné mít malý věkový rozdíl, ale ta odměna v podobě dětí, co si spolu vyhrají, co od rána do večera jsou tu jeden pro druhého nejen při hře 🙂 Mají stejné myšlení, stejný záměr, to je pro mě odměnou 🙂 Nemusím mezi nima dělat rozdíl ty už můžeš, ty ještě ne... Ty jsi starší, budeš hlídat mladší... Musíš vyrůst, pak budeš moct taky... Tohle řešit nemusíme, tý zodpovědnosti se učí společně, sice si od nich neodpočnu, ale no a co 🙂 Ony se mě pořád za sukni držet taky nebudou 🙂 😂 Tak takhle to máme třeba my 😍

renulkka
8. črc 2018

@monikaa91 My to oznámili v pátek a včera jen rodičům... Opravdu to neschovám a měla jsem jít do škole, tak jsme nechtěli lhát, že jdu a pak buch, nikam nejdu 🙂 Dali jsme fotku, kde holky mají na triku 2016, 2017 a mají tam malý body a tam je 2019 🙂

andelka
8. črc 2018

@renulkka ono každý to má jinak tu situaci. Někdo třeba chtěl děti po sobě a holt to nevyšlo. Tak prostě bude mít jinou situaci.
Též mám první děti poměrně brzo po sobě,jsou o 22 měsíců. A teď jsem zvědavá na ten větší odstup,bude to jiné,ale též to má něco do sebe. Holt nový partner,nové mimco. A rázem je situace jiná. Dřív by mě nenapadlo že se kolem 35 pustím do třetího mimca. Ale život takový je.

frndafrrr
8. črc 2018

Jak to tak čtu holky, tak jsem ráda za svou tukovou pneumatiku, já budu ticho dokud to jde... U nás to bude určitě kopa blbých keců. Pořád slýchám jak 2 děcka jsou v dnešní době moc, co je kolem nich starostí, kdo 3 pohlídá (Jako kdyby byly hlídací babičky...)... Mojí máti už to zvládla vykdákat ségra, takže z téhle strany to mám za sebou a na druhé školení si ráda počkám. Od tchýně mi stačilo, když malinký ležel na jipu v umělém spánku, nikdo ještě nevěděl co bude až ho začnou probouzet a z ní vylezlo, že ho musíme dát do ústavu a nezničit si život.👹 Já se docela začínám těšit, ikdyž to vůbec nebylo v plánu, tak si říkám, že vzhledem k razestupu staršího a malé (7.5,20m) si tentokrát krásně vyhrají.

renulkka
8. črc 2018

@andelka Právě píšu, že každý to má jinak, chápu když zdraví nepřeje, finance nebo zázemí nejsou, partner není... 🙂 Ale mám ve svým okolí rodinu, kde chtěli děti od sebe dál, aby starší vyloženě hlídal mladší a ony mohli jezdit a bavit se... :( A to mi právě vůči těm dětem přijde sobecký 😕

1nelinka
8. črc 2018

@ange_de_la_morte bylo palnovane..prestehovaly jsme se z bytu na obrovskej barak a rozhodly jsme se ze to zkusime ze by pro malou byl sourozenec fajn ze by to detstvi mela o to krasnejsi a my pak i to stari s vnoucatama trochu veselejsi..kazde tehu je jine na to spoleham ale i tak jsem pro jistotu od zacatku na rizikovem a budu pry rodit urcite cisarem..ale s tim jsem smirena..my se o malou snazily cca 2roky a ted jsem vysadila antikoncepci a sla na kontrolu na gyndu jestli je jizva v poradku a zeptat se jestli by mi jeste dalsi deti doporucil a mudr mi to posvetim a rika mi a zrovna vidim nadherny folikul tesne pred prasknutim..tak jsme doma daly hlavy dohromady a rekly jsme si tak to zkusime a priroda si to zaridi jak bude potreba no a otehotnela jsem😍😍takze je to jasny dalsi miminko je nam prano a uz se moc tesime

skretik
8. črc 2018

@renulkka ja jsem taky vzdycky chtela 2deti hned po sobe, ale bohuzel osud mi to nedopral, sice druhe cekam se stejnym partnerem, ale prosli jsme si behem te doby spoustou partnerskych krizi. Hodne jsem vahala jestli uz radeji nezustat u jednoho zdraveho krasneho ditete, clovek uz prece jen zije jiny zivot, ale partner a synek do mne porad huceli,i mozna proto mam ted ty spatny pocity, kdyz je mi zle a uz ted jsem omezena. Nebojim se, ze by to starsi nejak odnasel, ze bude muset mladsiho sourozence hlidat, mam nastesti dost hlidacich moznosti (babicky, sousedky,kamaradky, partner...) a maly je zaryty sportovec, takze na to stejne nebude mit cas :D

silwin
8. črc 2018

Nasi rodice to vedeli hned co vylezly dve carky ma testu. Chodime na ivf a tohle byl posledni pokus hrazeny pojistovnou, z 35 odebranych vajicek nam zbylo jedine embryo...A i pres hrazeni pojistovnou nas to stalo 80 tisic, nemluve o predxhozich neuspesnych a podobne drahych pokuses. Takze nas financne podporovali, a psychicky taky, tak nam prislo fer jim to rict hned, at to dopadne jak to dopadne.

Po predchozi zkusenosti bych to musela nakonec rict az po uspesnym porodu🙂 :(

ange_de_la_morte
8. črc 2018

@1nelinka : tak to tak určitě mělo být 🙂 my jsme teď s druhým na ten ,,správný čas,, čekali skoro 3 roky - nedařilo se a když jsme se pustili do rekonstrukce baráku a mi v práci nabídli lepší ( ale i časově náročnějí) pozici tak jsem zjistila že se to konečně podařilo

basice
8. črc 2018

@frndafrrr taky z okolí slýcháme řeči typu, že dvě děti bohatě stačí a spíše nám to rozmlouvaji. Takže ani my s oznamovánim moc nespěcháme a jsem zvědavá na jejich reakce.

renulkka
8. črc 2018

@frndafrrr
@basice Holky, já se také bála to teď říct... Hlavně mým rodičům, manželovi rodiče berou život tak jak je a děti berou jako dar a radost, prostě že to tak má být 🙂 O prvním těhu naši naštěstí nevěděli (bylo to zt), potom u první dcery mi moje mamka řekla, proč nejdu na potrat, že si zkazím život (jsem mladá maminka, první jsem rodila v čerstvých 20, druhou v čerstvých 21, teď budu rodit ve 22)... U druhé dcery to samé a ještě k tomu, že zkazím život starší dceři, že ona lásku a péči taky potřebuje (jak kdybychom se ji měli přestat věnovat... 😡 )... A teď v pátek překvapili, řekli že jsme blázni, ale takovýto řeči naštěstí ještě nepřišli... Což mi spadnul velký kámen ze srdce... Přece jen takový zlý slova mrzí a člověk nad tím furt přemýšlí... :( Tak snad bude vše v pořádku a miminko se bude držet a bude zdravý 🙂 Včera jsme to řekli tchánům na grilovačce, tak tchýně padala smíchy do kolem, že se tchán ožere a prostě ty to berou super 🙂 Ale u našich jsem měla teda bobky...

kristynkal
8. črc 2018

Moje rodina to věděla hned, protože jsme byli na umělým a já ty obavy a strach v sobě neuměla dusit... a rodiče od přítele se do dozvěděli jakmile jsem měla potvrzené embrio v děloze- bydlí s námi a já jsem se přestala angažovat v pracech na zahradě, tak by neměli řeči že nic nedělám :D A sestry od mojeho se to dozvěděli až jsem měla potvrzené srdíčko, ale s tím, že to stále není veřejná záležitost, takže neroztrubovat. Jako na jednu stranu dobře že to ví, ale na druhou stranu mi jedna píše pořád Ahoj těhule, ahoj mamčo, a už ti je špatně? Vyspi se ted pak už se nevyspíš.... atd. To mě spíš trochu rozčiluje, protože sice děti nemám, ale takové řeči nemám ráda.... I když jak tady čtu vaše trápení, tak myslím, že to moje je úplně malicherné.... Držím vám pěsti ať to oznamování i u těch méně nadšených zvládnete! Já myslím, že stejně je nejdůležitější naše vnitřní rozpoložení a ne věk a počet dětí.... moje mamka nás měla šest a zvládla to 🙂 začala v 19 a skončila v 35 🙂

basice
8. črc 2018

@kristynkal u prvního dítka bych se oznamování nebála, tam je většinou nadšení všude 😉. Jinak já jsem ze tří sourozenců, manžel také a oba moji bratři mají každý 4 děti. Takže tím i trochu argumentuji 😉. Rodiče se spíš boji, abychom to zvládli finančně, abychom nemuseli otáčet každou korunu tak jako oni. I když dodnes nelituji, že mě měli jako třetí dítě. Chceme příští rok rekonstruovat barák, tak proto ty obavy. Příští týden to chceme oznámit, tak jsem na to zvědavá.
@renulkka

veronika_2019
8. črc 2018

Holky já přemýšlím , ze to rodině řeknu příští týden po UTZ , to bych měla byt v půlce 10 týdne .. chtěla jsem počkat až po tom větším vyšetření , ale tchyně už to chce všude roztrubovat a ja bych byla radši , aby to všichni věděli od nás .. na to velké vyšetření mám jít až 3.8 , kdy budu končit 13. týden a 100% vím , ze ona to v sobě do te doby neudrží ... :-/

jednaholkaa
8. črc 2018

My jsme ted stravili tyden s tchyni na chate a myslim ze nic nepoznala. Jezdila jsem normalne na kole, varila akorat jsem se obcas vytratila na slofika. V jednu chvili se zminila ze by nam mrnata slusela, tak jsem ji rekla ze uvidime jestli se podari 🙂

frndafrrr
8. črc 2018

@renulkka Tak doufám, že se taky dočkám mírnější reakce. Říkala jsem si, že možná řekne, že se nato přišlo ve 4 měs. a nebylo co řešit, pro mě ani není- zázemí máme, otěhotněla jsem při antiko a sex byl snad 2x, takže ikdybych šla na potrat může se to opakovat, teď je vzhledem k malé a i věku manžela ideální chvíle, rovnou plánuji po 3. sekci sterilizaci, kvuli těm zdravotním věcem. Máš pravdu, hlavně ať jsou zdravé a jde to jako po drátkách, ten zbytek se podá.

Strana