icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
8. črc 2018

@frndafrrr Třeba ano, uvidíš, každopádně budu držet palce 🙂 U nás také není co řešit, i když jsem student, tak našetříno máme vcelku pěknou částku, zázemí také máme 🙂 Ale u těch prvních dvou dcer, to moje mamka vůbec nedávala 🙂 Taťka ano, ten tenkrát u první řekl, že když to bude vnuk, že bude týden v lihu (má dvě dcery) a ono jak na potvoru se i na nám ten kluk vyhybá 😂 Uvidíme co na nás vykoukne teď 🙂 Ale hlavně, že jsou zdraví, ti mrňousi naši 🙂 Já plánuju po porodu případně po kojení buď injekce nebo tělísko... Měla jsem teď 8 měsíců minipilulky a skoro v kuse jsem krvácela.... :/

skretik
8. črc 2018

Taky drzim vsem palce at to okoli prijme co nejlepe. U nas to vi moje mama, se kterou ted bydlime, protoze rekonstruujem a podle obcasneho zvraceni a odmitnuti nekolikrat vina ji to doslo. Jinak 3nejblizsi kamosky a ostatnim blizkym az po prvnim screeningu a ostatni okolo at si na to prijdou :D . Malymu to taky reknem az po screeningu, jeslti dobre dopadne.

frndafrrr
8. črc 2018

@renulkka @renulkka V tomhle ohledu jse ráda, že při 3.sekci není problem sterilizace, po 1.jsme si dávali jsen pozor 4 roky, s tím, že jdyby náhodou, tak se vlastně nic neděje a o.k., další těh.na 1.dobrou a až jsem to projistotu pojistila i antiko,tak bum a zase v tom lítám.🙈Jinak mi pille nijak nevadily, naopak mám alergii na kovy a tělíska i nekovová mají vlákna s kovem.

elinka555
8. črc 2018

Tak já to zatím řekla jen v práci, tam jsem musela, pracuji na Ldn, takže kvůli toho a taky mému věku. Jinak rodičům a dětem asi až po 1.screeningu. Dceři možná dříve. Podle okolností. Jak na mě zase vybalí jestli jsem snedla mamuta, tak budu muset😀 Jinak věkový rozdíl budu mít 20 a 10 let, takže trochu rarita😀

andelka
8. črc 2018

Též řeším antikoncepci,a nakonec se dost přikláním ke sterilizaci. Pokud bych náhodou z nějakého důvodu musela na císaře,řeknu jim to rovnou. Jinak teda až později. Sice nám vychází metoda stm a přeruška,ale jsem počtvrté těhotná na první pokus a s blížící se 40 to není úplně ideální předpoklad.

ange_de_la_morte
8. črc 2018

@skretik : já jsem původně chtěla že to všude řeknu až po 1.screeningu - ale ... první jsem to řekla synovi, docela brzo, protože měl o mně strach že pořád blinkám a taky aby mi neskákal po břiše 🙂 no a zbytek rodiny už to ví taky - mám teď v 11.týdnu bříško jaké jsem se synem měla tak ve 20tt 😀 a v práci jsem to řekla šéfové - abych se vyhla těžké fyzické práci, a dle očekávání je to už veřejné tajemství - no co už

@basice : já jsem taky měla obavy co na to řekne můj taťka - přece jen jsme teď ve fázi rekonstrukce a zatím to nebere konce - takže se finančně držíme trochu při zemi než dáme barák dohromady a můj taťka žije trošku v jiném světe než většina lidí - pokud nejdeš na velkou dovolenou alespoň 3x ročně tak strádáš, ale vzal to docela dobře, vypadal že se těší na další vnouče

@kristynkal : oslovení ,,mamčo,, a ,,těhule,, nenávidím - přijde mi to jako bych najednou neměla vlastní osobnost a byla jen ,,nosiš dítěte,, a to počkej až ti bude vypisovat jestli už jsi porodila 😀 já přenášela a ty SMS co mi furt chodily - snad 100x denně jestli už a že proč jsem ještě neporodila - no tak kdybych to asi věděla tak v té situaci nejsem že

1nelinka
9. črc 2018

Holky tak ja mam zasebou odbery krve a za 14dnu 1velky ultrazvuk 😍😍 uz mam nahore 1kg tak to to teda brzo zacina 😂😂 koho take ceka v nejblizsi dobe 1screening?😍😍

renulkka
9. črc 2018

@1nelinka Mě čeká za týden první poradna :D Dostanu průkazku 😍 1.screening budu mít až někdy začátkem srpna 😊 Tak si ještě počkám 😂

andelka
9. črc 2018

@1nelinka mně čeká za týden zásadní poradna,když bude vše ok dostanu průkazku. A druhý den na odběr a 30.7. NT screening.

skretik
9. črc 2018

Ja na screening jeste nejsem objednana. Na kontrolu jdu ted ve ctvrtek tak uvidime co nas tam ceka.

Holky co vam je zle, berete nektera Torecan?

basice
9. črc 2018

Tak já jdu na první kontrolu 16.7.to budu 8+3 tak doufám, že bude vše v pořádku.

michaelarei
9. črc 2018

My máme príšti pondelí odbery prukazku a uvidime co poví dal.

@skretik ano mám torecan kdyz hodně zvracím pomáhaji ..ted nemusím je mi vcelku dobrě když se najím ...

frndafrrr
9. črc 2018

@1nelinka Já jsem na screening objednaná na 25., předtím mám ještě 18.poradnu, krev berou rovnou při screeningu. Teď přemýšlím kam a pod jakou záminkou upíchnu mladýho, protože by to všude vykecal.😂

jednaholkaa
9. črc 2018

Holky, chci se zeptat, jak vam je? Co nevolnosti? Ja zacala dneska osmy tyden a je mi cim dal hur..teda nezvracim, ale nevolnosti uz od rana. Doufam ze to behem par tydnu prejde, na konci cervence jedu na dovolenou. V noci nespim, porad litam na zachod a dneska me chytila i zimnice.

elinka555
9. črc 2018

@jednaholkaa sedmý týden a je mi od samého začátku stejně. Nevolno neustále. Motani hlavy, slabo, bolest hlavy. Už at je líp

skretik
9. črc 2018

@jednaholkaa zacinam 9tt, vecer uz jsem myslela, ze to proste nedam, 2x jsem i zvracela, coz aspon trochu ulevi, ten zaludek neustale na vode je sileny, ale dneska je mi trosicku lip. koupila jsem si suseny ovoce a orisky, tak to do sebe prubezne cpu, tak zkus

@michaelarei ja ho mam taky, ale beru ho jen v pripade nejvetsi nouze, pred delsi cestou, na cestu do letadla, nechci to do sebe moc cpat

misak48
9. črc 2018

@1nelinka myslím, že už jsme to spolu řešili, ale taky mám UTZ ode dneška přesně za 14 dní, na krvi jsem byla už minulý týden. U Apolináře ji chtějí mít během 10 tt nabranou. Váha se mi zatím drzi a vzhledem k tomu, že mám dost vysokou výchozí, tak doufám, že ještě dlouho bude.

@jednaholkaa mě bylo takhle cca od 5 do 10 týdne. Naštěstí jsem nezvracela, ale motání hlavy, žaludek na vodě, nechuť k jídlu. Postupně se to zhoršovalo, ale s úderem 10tt to tak nějak přešlo. Ale návaly zimnice mi teda zůstaly...

renulkka
9. črc 2018

@jednaholkaa Já jsem dnes 8+3 a pokud nejim je mi během chvíle zle... Pokud se cpu v kuse něčím, tak je mi dobře až na únavu... Ale jakmile přijde hlad a nic není po ruce, tak během pár minut zle od žaludku, omdlívám, hlava se motá, šílená únava svalů... Doufám, že ještě tak 2-3 týdny a bude snad ok 🙂 Pamatuju, že u předchozích těhu to trvalo cca do 12tt a na screeningu jsem byla jen dost unavená a návaly horka a zimnice 🙂

michaelarei
9. črc 2018

@skretik no ved jasný ja musela když sem vracela víc jak 3x denně ,ted už to nejak ustupuje sme v 9 týdnu tak uvidíme je mi blbe hlavne ráno jak vstanu musím jíst a pak o hodku a pul znovu a pak dobrý ...hodně mi pomáha i cola kterou nemusím ale ted je fakt dobrá...
@renulkka presne to samé včera sem nejedla 3 hodky a hnedka zle od žaludku..snad už nám to pomalu projde ....

renulkka
9. črc 2018

@michaelarei Doufám, že pomale se to už bude blížit ke konci ty nevolnosti... Je to strašný fungovat s dvěma raubířkama... Večer doslova odpadnu do postele :D Kolikrát bych potřebovala si přes den lehnout nebo zdřímnout... Ale ta možnost prostě není :( Pokud holky spí, tak na přeskáčku... A když jsem tuhle vytuhla omylem na zemi v pokojíku, tak mě čekalo krásné probuzení... Starší dcera celá bílá, od hlavy až k patě v Sudocremu... Dojdu do obýváku a celý obývák v Sudocremu.... 😤 Takže za pár minut spánku jsem to odnesla hodinovým úklidem... no prostě sranda 🙄😂

michaelarei
9. črc 2018

@renulkka Nooo tojo pri holkách se musíš obracet to ti věrím..teda to sou šibalky ...to musí být o hodně těžší než mám ja když je mi blbě lehnu sednu cokoliv mám klid ticho...manžel se o cokoliv postará nákupy...jídlo atd....tak snad už to bude dobrý čochvíle ..doufejme

jednaholkaa
9. črc 2018

@skretik Na suseny ovoce a orisky se prave bohuzel nemuzu ani podivat. Vlastne na zadny zdravy jidlo :(
Ok, takze vsem je zle, no pekny 🙂

veronika_2019
9. črc 2018

Já mám zítra kontrolní UTZ , pak zřejmě příští týden krev a 3.8 máme NT screening, tak snad to uteče jako voda , ať máme to kritické období za sebou 😀 mě úderem 10tt také skoro vše přešlo .. mám už jen citlivá prsa a únava, jinak OK 🙂 jo a místo zácpy přišel průjem, takže super 😀

skretik
9. črc 2018

@jednaholkaa presne at zije nejehzci obdobi zeny :D :D :D

frndafrrr
9. črc 2018

Holky, vím, že je brzo, ale nekoukaly jste už na kočárky? Já jsem hodila očko a nic se mi nelíbí.😂 Teda líbí joolz day 2,ale nevím jestli má smysl dát 27t za kočár, když je to poslední dítko.. Tak koukám po něčem 14-20t. 2kombinace. Mám tu concord wanderer, ale ten mě už omrzel, kdyby měl někdo typ na nějaký pěkný, který jde po i proti směru....🙂

renulkka
9. črc 2018

@frndafrrr My máme kočárek po holkách 🙂 :D Je v provozu každý den a je super 🙂 A to stál 7000 (asi polská značka), jmenuje Tako city travel, má velkou korbičku, sportovní verzi, jde po i proti směru 🙂 K tomu bylo vajíčko a takový ten nástavec pro vajíčko na kočárek 🙂 Na to že ho používáme víc jak dva roky, tak nevrže, nic se na něm nepokazilo, pneumatika nepraskla, péra pořád pevný 🙂 A to jezdíme po polňačkách, v lese 😂 3-4 měsíce jsme u toho měli přidělaný i buggypod a super 🙂 Je to dobrý pracant 🙂 Na to, že byl levný 🙂 To mě i překvapilo, že vydrží vážně tolik a pořád je super 🙂

basice
9. črc 2018

@frndafrrr my máme kočárek také po synovi. Mám trojkombinaci Maxi Cosi Mura 4 v černé barvě , ale budeme používat jen jako hluboký. Jako sporťák se mě moc neosvědčil. No a sportovní kočárek máme Oyster Zero. Teď ho ještě používá syn a jsem s ním maximálně spokojená. No a ještě máme v záloze Nuna Pepp, ale to jsou spíš jen takové golfky na rychlý přesun. Takže u nás se rozhodně nový kočárek nebude kupovat. Naposledy jsem kupovala ten Oyster a ten jsem si měla koupit už dříve, protože je fakt super, ale tak se alespoň využije ještě jednou.

https://www.malvik.cz/Kocarky/Trojkombinace/Max...
https://www.kasparek-baby.cz/oyster-kocarek-zer...
http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail/580623...

veronika_2019
9. črc 2018

@frndafrrr my už také koukali 😀 těším se na říjen na výstavu For babies do Prahy , tam Snad něco vybereme 😀 koukali jsme bugaboo, joolz, stokke, cybex apod. Ale včera mě docela zaujal Kangaroo Mee Go .. cena kolem 20 tis a ještě jsem ho tady ani u nikoho neviděla 🙂)) ale ještě nechci predbihat 🙂

basice
9. črc 2018

Jinak se také stále hlásím do klubu těhotných, kterým je špatně ☹. I když bych řekla, že je to už o něco lepší. Nejhorší je to vždy dopoledne a po obědě a k večeru už je to lepší. Syn je naštěstí docela klidné dítě, takže když potřebuji, tak si s ním můžu i lehnout nebo si lehnu a od si hraje. Ideální je, když je doma i starší dcera, která ho zabaví a pomůže mi s ním. Teď odjíždí na týden na Slovensko za babičkou, tak nám bude chybět 😢.

michaelarei
9. črc 2018

@frndafrrr Taky koukáme já ješte vúbec nevím ale líbí se Neonato,Jolz... a uvidíme docela mi záleži i co to bude....

Strana