icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
23. říj 2018

Ahoj holky, vas nekdy docist, to je peklo :D .

@frndafrrr tak at je Ti brzy lip, ty proste nechces pribrat a udelas pro to cokoliv co :D ? Snad dneska to uz bude dobry.

@jessulka tak drzim palce at to s Verunkou vsechno zvladnete, bude to urcite v poradku. my byli se synem taky jen na mandlich pod narkozou a taky to zvladl mnohem lip nez ja a to ma trauma z doktoru, mohla jsem byt s nim celou dobu, jen na sal ne. Asi si nastuduj zkusenosti na netu, Motol, Vinohrady s detma jsou dobry zkusenosti. Hlavne zkus byt v klidu (vim lehce se to rika) at je i Verunka v klidu!

skretik
23. říj 2018

Jinak vsem dekuju za rady a uklidneni, ze je to normalni, asi vazne je. Pro jistotu i tak skocim ve ctvrtek do Motola na kontrolu, bricho tvrdne a boli, tak at neco nezanedbam. Mam ted i hodne prace, takze vcera vecer jsem vecer myslela ze umru, ale rano uz to bylo zase lepsi, jen mi od rana teda dost tvrdne. Zada me boli taky festove, tak zkusim ten podpurny pas a uvidime. Jeste jednou dekuju a vitam vsechny nove prichozi 🙂

andelka
23. říj 2018

@jessulka jo,ještě jsem si vzpomněla,že Danovi dali takový sirup,a ten ho trochu oblbnul než ho vzali na sál. Při konzultaci s anesteziologem se mě ptali jestli zvládne aby ho uspali injekčně,to jsem řekla že těžko,takže mu dali normálně dychnout maskou a napíchli mu to až potom ( na masku byl zvyklý, dýchá kortikoidy přes masku). Po příjezdu spal,pak se brzo vzbudil,byl trochu mimo,a už neusnul. Takže jsem ho musela udržet další 2 h v posteli. Že má kanylu si nevšiml ani,měl na sobě pak pyžamo s dlouhým rukávem. Vyndali mu ji až po kontrolách.

jessulka
23. říj 2018

@andelka Ufff, Káťo, to jsou šoky od včerejška. No jestli nás objednají až za půl roku, tak to nevím, jak bych to udělala, když budu mít doma miminko. To bych tam s ní nemohla být já. Ale chci, vždyť jsem její máma a ona mne bude potřebovat. Nedovedu si představit, že by tam s ní byl její táta. Strašně by plakala, že tam s ní nejsem. Brala by to jako že jsem se na ní vykašlala. To snad objedeme několik nemocnic a budeme vybírat podle termínu. Nebo já nevím. Ale většinou jsou ty čekací doby dlouhé. Ach jo, moje nervy.
Chudinka Klárka v bříšku, pořád se mnou zažívá od začátku nějaké trápení. Ať už to jsou problémy ohledně E., nebo mne zlobí M., jeho ex píská a my podle ní musíme skákat, nebo je to M. práce, starosti okolo baráku a do toho teď ta moje Veru. Ale když to tak shrnu, zdraví je nejdůležitější a to ostatní jsou jen prkotiny a musím je hodit za hlavu.

jednaholkaa
23. říj 2018

@jessulka Kdyz si to takhle shrnula, tak to je porad neco, to je fakt. Drzim palce, a jo, musis si rikat, ze to jsou opravdu maly veci a hlave ze tehu je ok 🙂
@skretik Kamaradce taky porad tvrdlo bricho a sla si s tim lehnout nakonec i do nemocnice na par dni. Ja ji tam tenkrat vyzvedavala, vydala odpocata jak nikdy. Asi by sis potrebovala na par dni poradne odfrknout..?

skretik
23. říj 2018

@jessulka to se obavam, ze pokud to neni uplne akutni podari se Ti v Praze objednat brzy :( . Muj tata jde na kylu na soukromou kliniku nekam na Chodov a objednali ho za 3mesice :(, zkusim se zeptat, jestli tam berou i deti, ze bys to zkusila treba. Ale jesti ma jeste selest na srdicku, tak by to chtelo spis nemocnici. Jeste bych to asi v klidu probrala s dr. co by doporucovala, urcite ti nejak poradi

skretik
23. říj 2018

@jednaholkaa no to bych asi potrebovala, ale nejak mi neni prano :( . No jen doufam, ze to bude v poradku,ale hadam, ze jo, protoze jinak by uz nejaky prusvih nastal. V praci cely den sedim a jen sem tam beham k tiskarne nebo na zachod, neprijde mi to narocny, ale asi ani to neni ten pravy odpocinek. No uvidime, do nemocnice se mi rozhodne nechce, to by se syn asi zblaznil strachy

frndafrrr
23. říj 2018

@skretik 😀 To nevím, myslím, že jak se najím je to zpět o s úrokem. Zrovna jsem se chtěla zeptat jak to vypadá s těmi tvými bolestmi podbřišku a už vidím, že to nepolevuje. :-/ Co místo nemocnice zkusit si vzít pár dnů volna a opravdu poctivě ležet?

skretik
23. říj 2018

@frndafrrr porad to neni lepsi?
No ... ja vim jsem blba... ale ted je kolega nemocny, druha ma dovolenou a ja jsem tady s novou kolegyni sama a nemam srdce na to je tu v tom nechat :(. A ted jeste k tomu budou podzimni prazdniny :(, ale slibuju, ze pak si na par dnu dachnu

andelka
23. říj 2018

@jessulka zkus to zjistit co nejdřív. Nás v naší nemocnici nemohli dlouho vzít,měli stopstav. Tak jsem šla do jiné a vzali nás asi za 2 měsíce.

val333
23. říj 2018

@skretik já jsem se chtěla zuby nehty udržet v práci, ale o víkendu jsem si řekla, že mi to za to nestojí a od listopadu půjdu na nemocenskou... 😕... Tak mám pořád něco, navíc teď jak je malej už tyden šikmo v bříšku, blbě se mi řídí do práce... Takže to raději taky zvaž...

jessulka
23. říj 2018

@andelka A na to první vyšetření před tou operací (konzultace) jsi vás musela objednávat telefonicky, nebo jste šli normálně na dětskou chirurgii a tam sloužil nějaký doktor a ten vám objednal termín operace?

jessulka
23. říj 2018

@skretik Za zeptání předem moc děkuji 🙂

skretik
23. říj 2018

@val333 no rizeni je hruza :D , vubec v tom aute nemuzu sedet, ale mam pocit, ze to mimi je spis dole necim, protoze ho citim uplne dole a pak kolem pupiku. Ja jsem proste hrozne mekka :(, vcera tu za mnou byli kolegove, ze si nedovedou predstavit jak to beze me bude fungovat, ti dalsi dva moc nefunguji ... a jeste jede ta kolegyne ted na 4tydny pryc (nechapu jak ji mohli na tak dlouho pustit, ale asi proto, ze vi, ze je v tom nenecham. Ja vvim, porad si stezuju a nic pro to, aby to bylo lepsi nedelam :(

frndafrrr
23. říj 2018

@skretik Já e přidám k @val333, hlavně si to dobře promysli, protože kdybys měla pak ležet pak v nemocnici, tak tam za tebe žádný kolega kopýtka nahoře mít nebude. Ikdyž snad jen to jen opravdu nepříjemné, ale neublíží.

frndafrrr
23. říj 2018

@skretik Ikdyž, možná bych měla držet ústa, já jsme doma a kňourám furt. 😀 Neutečou před mima a chlap si evidentně myslí, že dělám prd, když nechodím do práce. 👹

jessulka
23. říj 2018

@skretik Kašli na kolegy. Co by dělali, když bys musela na rizikové a nebo když bys musela zůstat v nemocnici? To bych tu nemocnici raději vyměnila za pohodlí doma. Tak si vezmi dva dny volna a uvidíš, že se to zlepší. To sedavé zaměstnání kanceláři také není moc dobré. Hodně záleží jakou máš židli, od toho se odvíjí správné sezení. To, že občas vyběhneš ke kopírce, to se tělo moc neprotáhne. Já mám sedavé zaměstnání, pokud nejsem někde u zákazníků, ale snažím se o obědovou pauzu jít na hodinu mimo kancelář a dojít si pěšky na oběd a zpátky, projdu se asi 500m tam a 500m zpátky.

jessulka
23. říj 2018

@val333 Já se pokusím vydržet v práci co nejdéle (do Vánoc), ale taky mi začíná vadit řízení a hlavně večer než se uvelebím v posteli, to je nadlidský úkon. Na sedačce nemám vůbec pohodlí, to si chodím odpočívat raději do postele, kde se opřu o zeď a čtu si, nebo čučím do mobilu.

frndafrrr
23. říj 2018

@beruska125 Taky nato celkem spoléhám, ale přeci jen tu byly dřív 2 doktorky na naše město a teď jen tahle nová a ještě za ní jezdí někteří z bývalého působiště, takže bych chápala, že toho má všeho dost. Ale dojíždět hlavně v zimě s novošem co chvíli někam do poradny se mi moc nechce no.
@seveneye No tak taková dovolená to je k prdu. Taky jsme si ji letos užila-s rizikovým moře nic a když už blbej kemp, tak jsem skončila v nemocnici a nejelo se nikam. 🙈Aspoň, že tchýně 2.vzala syna na prodloužený víkend.

skretik
23. říj 2018

@jessulka jo ja bych taky rada vydrzela do minimalne 15.12 to je 8tt pred porodem, ale uvidime no. puvodni plan byl do 23.12. Ja pak chodim dost odpoledne ,a le moc to nejde

@frndafrrr nooo vidis, ja kdyz budu doma, tak si stejne nesednu, vzdyt to znas :(, navic pritel pracuje doma, myslim, ze spolu budem doma jeste hodne dlouho, tak tam nepospicham :D

val333
23. říj 2018

@skretik taky jsem taková byla, ale tohle už jsem se naučila...myslet na sebe.... Jednou jsem takhle ukončila nemocenskou s pásovým oparem, protože na mě vedoucí tlačila, ať už se vrátím... Přišla jsem o spoustu peněz a byla jsem se do hlavy, že kvůli někoho dělám takové věci... Už jsem poučena... Hele každý je nahraditelný a zdravý je jenom jedno... A o ten měsíc nebo dva už to nějak zvládnou bez tebe... Nic jiného jim ani nezbyde 😉
@jessulka s tím zvelebením mám taky problém... Lehnu si na bok a už cítím kopání úplně v boku...tím, že leží napříč mám furt pocit a strachy abych ji nějak nezalehla 😀

jessulka
23. říj 2018

@val333 Mám to stejně. Ležím na levém boku, tam má hlavičku. Takže když se blbě uvelebím, tlačím jí na hlavičku a strašně kope. To mi až lezou boule v pravé boku. Když ležím na zádech, tak mne kope do rozkroku a chce se mi z toho čůrat. Na pravý bok si ani nedovolím lehnout, zkoušela jsem to párkrát a vždycky mi spadl na ten bok takový děsný balvan, že jsem se zase přetočila na levý bok. Ten už mám celý otlačený, proleželý.

basice
23. říj 2018

@jednaholkaa to mě povídej. Taky stále něco nakupuji i když už třeba do zásoby, ale i tak. Malá už toho má až až, ale stejně mě to nedá tam nakouknout... Co kdyby něco tam bylo hezkého a za pár kaček, že?

jessulka
23. říj 2018

@skretik To ale není ono, jestli prosedíš v práci 8 hodin a z toho hodinu někde pobíháš, tak je to hrozně málo. To tě musí bolet nejenom záda, ale i zadek 😀 Vem si příklad z takových kuřáků. Kolik mají pohybu. Každou chvíli si odejdou na cigárko, přijde mi, že jsou jakoby víc v pohodě.

evelinkaw
23. říj 2018

@jessulka Jak psaly holky, máš právo, resp.tvoje dcera má právo na přítomnost zákonného zástupce po celou dobu, takže i při západu i, při samotné operaci, při probouzení. Jen je potřeba trochu informace zjistit a stát si za tím.

frndafrrr
23. říj 2018

@val333 Přesně tak, ono je krásné vyjít někomu vstříc, ale zaměstnavatel ani nikdo okolo už na tebe nekouká. Já se nechala ukecat po císařském řezu se vrátit ještě pár dní před koncem šestinedělí, vrchní mi naslibovala krásné směny, poklidné služby.. Dojdu- Den, den, noc, 2 kolegyně chyběly, 10 ležáků na krku ke zvedání, někteří se předělávali na vozík, večer jsem se kvůli jizvě do auta doplazila shrbená a normálně si probrečela, okamžitě nastoupila na PN, kde jsem byla až do MD s dcerkou.

jessulka
23. říj 2018

@evelinkaw Díky, nastuduji to. Jen nevím, jestli bych to vydržela po psychické stránce sedět u ní na sále a vidět jí na těch přístrojích. Ale zase jsem se dočetla na hodně diskuzích, že když ty dětičky probouzejí, tak když je u nich máma, tak je to rozhodně lepší, než když tam jsou sami s doktory a neví, co se s nimi děje. Z tohohle mám největší strach. Verunka se doktorů hrozně bojí.

jessulka
23. říj 2018

@ajdamajda Moc děkuji za odkaz na FB, mrknu na něj. Jsi zlatá, děkuji.

jenssy
23. říj 2018

@jessulka Ahoj Jess, to je mi moc líto ☹ budou jí to dělat laparoskopicky? Akorát mám doma manžela po operaci tříselné kýly a dost ho to po té operaci bolelo....ale neměla by v nemocnici ležet dlouho, pustí jí brzy, neboj...hlavně se snaž nestresovat ty, ona to pak taky bude snášet líp, když bude mamka v pohodě 🙂

jenssy
23. říj 2018

Ahoj holky, nějak Vás nestíhám dočítat 🙂 chtěla jsem se poradit, už pár dní mám bílý hustý výtok, který jsem doposud neměla a trochu mě to děsí. Nic mě nesvědí, výtok nezapáchá, myslíte, že je to v pořádku? Moje doktorka má dovolenou ☹ Taky mám pocit, že už tak 2 dny moc necítím prcka, rozhodně ne tolik jako jindy...jsem z toho všeho nějaká špatná a nevím, jestli se může něco dít nebo je vše v pořádku...

Strana