Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@vilmic To znám 😀 . Já teda rodila normálně a syna jsem měla hned na sobě, ale hned jsem si zapamatovala ty tupky na nosánku a škrábanec na hlavě, abych věděla, že mi po všech vyšetřeních vrátí to moje dítě 😀
Holky je tu někdo koho to těhu vyloženě nebaví a otravuje? Pro mě je to fakt děs, hlavně kvůli tomu že se nemůžu pořádně věnovat malému, porad za mnou chodi a chce si hrát a nosit a mazlit a já už jsem odpoledne vždycky KO a ležím jak lazar ptz me příšerně boli záda a SI kloub. Dopoledne jakžtakž jde, ale to zase uklízím a vařím. Těšila sem se jak si spolu užijeme podzim, budeme chodit na plavání a do hernicek, na vánoční dárky a ono prd ptz nejsem schopna ničeho :( a myslím, že s příchodem mimi se to taky moc nezlepší a čas na neho taky tolik nebude. A přitom teď se toho musi tolik naucit a je hrozně roztomiy, a me je to vuci nemu strasne lito. Kdyby aspoň nepřekážel ten pupek a zada. Achjo a to mám ještě 3 měsíce do konce 😭
@arielka222 Ahoj, viz. můj příspěvek ze včera. Strašně mě to těhotenství nebaví, ale opravdu strašně. Pořád si řikám, že to není na pořád a že to prostě rychle uteče.
@vilmic Teď to si dali na čas do 8 ráno. :O Taky ho mohli aspoň nachvilku dovézt. Ale mě si i 1.porozený přirozeně, 2h spolu zdál když mi ho dovezli a odvezli úplně jiný. 😀 Druhého malého co nemáme jsem viděla 3.den a nebýt papíru se jménem, tak nevěřím, že je náš, byl úplně jiný.
@arielka222 Mě to taky vůbec nebaví, v klidu..
@arielka222 me to taky strasne nebavi,ale tak strasne moc. Mam sice velkyho syna uz,ale taky se mu musim a chci venovat a pak jsem ko 🙈. Zni to strasne ja vim,ale nejak si kvuli tomu nedokazu vytvorit vztah k tomu v brisku,tesim se az bude venku a samozrejme o nej mam v brisku strach,ale... ted z toho mam spis deprese 🙈
@skretik hmm mám to podobne a u nás to miminko nebylo ani plánované, takže pro mě je to o to horší. Ale strašně se na něj těšim a bojim se o něj, to chraň bůh. Jen proste se s tím furt nějak nemůžu smířit když jsem měla úplně jiné plány jak si užiju prvni syna a pak za dva roky další mimi bude. Tak to bude jinak, ale zrovna v jeho věku mě teď potřebuje nejvíc a máma je jak lazar.
@frndafrrr @vilmic to já si taky říkám, že je to těhu na chvilku, ale ten čas se synem co jsme mohli spolu mit líp vyuzity se mi bohužel už nikdy nevrátí.
@arielka222 Pískoviště neutečou, hrát si přece můžete, vzhledem k věku mu přibude parťák na celý život, chápu, že je to ubíjející, ale myslím, že když se jednou otočíš zpět, tak tě to mrzet nebude.
@arielka222 Já ti rozumim, mě to taky mrzí. Ještě když vezmu v potaz, že kromě 3,5 měsíce (leden - duben) jsem vlastně těhotná od minulýho srpna a ještě chvilku budu. Já to beru tak, že to druhý (třetí) dítě nikdy nezažije mít maminku a tatínka jenom pro sebe, tak holt ten prvorozený musí zvládnout tohle. A hlavně si myslim, že jim je to beztak fuk, hlavně že je maminka na blízku.
@frndafrrr
@vilmic asi jo holky. Já myslím, že pak nakonec budu ráda, že jsou parťáci a chvilku od sebe a budeme se bavit všichni společně. To teď ty hormony mi blázni, tak to snad pak přejde. A je pravda ze mu je zatím jen 13 měsícu takže asi to moc nevnímá a je rád, že jsem u něj porad a je jedno co děláme.
@arielka222 presne tak, hlavne, ze muzete byt spolu, ve 13mesicich nepotrebuje, abyste nekde litali, hlavne ze jste si na blizku 🙂, budes mit jeste spousta prilezitosti mu to vynahradit, neboj 🙂 . Moje tehotenstvi bylo tak nejak planovane, ale strasne jsem vahala, strasne jsem to vnitrne porad resila a nebyla si jista, takze Ti fakt rozumim. Ale je to proste dar a az se to narodi ta obrovska laska, ktera naskoci je proste k nezaplaceni a stoji za to 🙂. Tech par mesicu uz nejak doklepem 🙂
@frndafrrr já vím že u nás vždycky dávali děti na chvíli tatinkum,ale už v zavinovačce. Mně miminko dali na břicho na chvíli,pak na přisátí a pak až později,až po porodu placenty a kontrole doktorem. A pak ho stejně dávají většinou do vyhřívané postýlky a jdou pryc. Tak se chci poptat jak by to šlo jinak.
@arielka222 já bych nejradši přeskočila listopad. Ať už je advent, vánoce a pak můžu klidně rodit v lednu. Už teď jsem ko,a to mám děti poměrně samostatné,dopoledne jsou ve škole, odpoledne řeším kroužky, večer chodím brzo spát. Ale odpoledne už cítím břicho,jak tíží, táhne,občas bolí, malý se furt točí jak na kolotoči. Ani sex není,necítím se. Tak je to takové na houby. Asi je to i věkem,a počtem těhotenství. A též se pořád pozoruju a bojím. Už chci mít mimco v pořádku u sebe.
Když jsem byla těhotná podruhé,tak staršímu bylo 14-22 měsíců. V létě to bylo fajn,na podzim jsme chodili do hernicek a 1x týdně na setkání maminek z farnosti. Ale většinou prostě jen na procházku s kočárkem. Mladší se narodil v březnu. Starší nikdy nežárlil,on si pak ani už nepamatoval,že byl někdy sám. Je zvyklý že má bráchu. Včera si zrovna povídali v posteli,byla to sranda. Je príma že jsou tak blízko,i když to bylo náročné zpočátku.
@arielka222 já nevím já bych mohla být těhotná porad😂 až na to pribirani to se mi nelíbí...ale jinak je mi hrozné dobre, mám dobrou náladu a svět je fajn🙂
@beruska125 To jsou mi provokace toto . 😂😂
@vilmic ze se @beruska125 nestydi vid :D :D :D , ale tak jo, budme prejicny
@beruska125 Upálit, Upálit, u pálit! 😂😂
@arielka222
@beruska125 Presnee, ja teda taky musim priznat, ze se citim super 🙂) Zrovna dneska jsem si rikala, ze jestli bude i materstvi takovy tak by to melo byt cajk. Normalne chodim dvakrat tydne cvicit, nic me neboli, spim v pohode, a energie mam minimalne stejne.. jako zatim super, na to ze je mi skoro 40 nemuzu si stezovat :D
Mimino uz ted poslednich par dni citim kazdy den, ale decentne, je slusne 🙂)
@andelka jinak já zakázala odnos na vyhřívané lůžko a byl u mě u prsa i během síti, když jsem se šla osprchovat asi 2h po porodu, pohlídala mi ho moje segra a pak jsem si ho vzala já, oblékla do jeho veci a čekali jsme na papíry a šli domu. Zakázala jsem píchal kanavit a dostával v kapkach. Odběr z paticky provedla naše pediatra, papírky jsem dostala v porodnici. A byla jsem neustupna protože porod zprznili takže tohle bylo po mem . Doma jsme padli za vlast a bez buzení a buzerovani měřením teploty, vazenim a uklizeckami, vizitou...jsme spali jak jsme chtěli. Nejhezčí bylo to, ze se ráno probudil starší s už viděl brášku
@ajdamajda pamatuju jak jsem se u prvního bála ho vyndat z té postýlky. Jsme i volali sestru ať ho přendá z postele zpátky. Já jsem se bála hnout a tatínek ho vůbec vzít do ruky. U druhého už to bylo lepší,už byl víc u mě. Teď bych chtěla aby bylo u nás v těch dvou hodinách po porodu.
@beruska125
@jednaholkaa já u prvního taky měla víc energie než teď. I když tehu taky peklo, ale mateřská úplná pohoda. Teď je to horší když mám doma malé torpédo. Ale i tak mě to těhu proste obtěžuje, necítím se ve své kůži. Manžel by chtěl ještě 3 nimi do budoucna, ale já teda do toho asi už nejdu 😀
@ajdamajda tyjo já byla ráda, že sem v porodnici u prvního. Teď bych nejradši šla po porodu taky hned domu. Jinak máš pravdu že to vážení a buzení mimina bylo peklo, to teď fakt dělat nechci. Přijde mi to fakt zbytečne když si mimi o jídlo řekne samo.
@andelka ten listopad bych taky přeskočila 😀 nejradši bych ještě někam do tepla. Ale to už se bojim, ikdyž by to všem prospělo. No nějak to už doklepeme. Teď je venku stejně hnusne tak malého zabavím doma nějak a občas procházku a snad to uteče. Jinak u nás sex taky nic, takže chápu.
Oni od sebe budou 16 měsíců tak jsme připravená ze první rok to bude asi mazec, ale pak doufám už pohoda a budou parťáci .
@andelka ty 2 hodiny bylo mimi vždy s námi až na par minut vážení atd... ale potom je u nás zvykem ze já jdu ba pokoj a miminko je někde u sester cca 1 hod. asi abych si odpočinula nechápu... teď bych tohle nechtěla - jako na vyšetření ať ho vezmou ale jinak bych ho chtěla u sebe😉 ambulantní porod: já bych do toho klidně šla mě bylo vždy fajn a vše bez problému..jenže obě děti měly dost silnou žloutenku kt. Se projevila 2-3 dny po porodu a museli na tu fototrapii na 1-2 dny. Vůbec si neumím představit ze bych s nimi odešla domu a pak je museli přijímat ba dětské kvůli tomu...😳
@ajdamajda Taky bych nejraději porodila a šla domu, s druhym synem jsem chtěla ale všichni ,že radši ne.Nejhorší je, že v nemocnici vůbec nemůžu spát. ..Max dve hodinky jinak jsem pořád vzhůru. Ted bych chtěla nadstandard ak bude. .A když bude všechno ok ,jak předtím co nejdřív chci domu abych se vyspala. ..
právě jsem si zkontrolova výkazanou péči u VZP a nestačím se divit, laboratovní vyšetření krve k určení krevní skupiny a vyloučení pohlavních chorob je za úžasných 750kč, dobrý byznys🙂 svoji krevní skupinu vím moc dobře - se mě mohli zeptat a to, že nemám AIDS vím naštěstí taky👍hlavně jak je problém s vykazováním těch těhu ultrazvuků za 300kč.👏

@frndafrrr Mě museli u sekce uspat (nezapůsobil mi spinal a cítila jsem, jak mě řežou), takže jsem se probudila až na cestě na JIP a malýho jsem viděla až v osm ráno (narodil se 1:35) a hrozně jsem se divila, jak vypadá.. 😂😂 Představovala jsem si ho úplně jinak. Tentokrát je chci vidět hned, ať jim věřim, že jsou moji.