Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@vilmic moc držím palce. Ale miminka mají krásnou váhu, takže to bude v pořádku 🙂 jinak pro povzbuzení, kamarádce takhle odtekla plodovka a miminko ještě udrželi 3 týdny v bříšku a je naprosto zdravoucke 🙂
@skretik
@1nelinka
@andelka
@bombat Holky, pokud to nebude přestávat tak bysme určo jeli ;) Jen nechci plašit hnedka... Na pohotovosti pak na mě koukají jak na blázna, že pokud nekrvacím a na špinění/krvácení trpím od začátku, že co tam vůbec dělám... Byla jsem tam s tím tak před 4týdny (celkově během těhotenství už několikrát) :/ Takže uvidím, jak se to bude vyvíjet a kdyžtak zavolám manžela domů a jeli bychom 😉 Malá se normálně ozývá, bolesti také žádné nejsou, tak si myslím, že je to ze včerejška z námahy... Tak snad budu mít pravdu 😐
Jinak žádanku pro starší na gastroenterologii máme 😉😊 Doktorka i sama to chtěla navrhnout, když jsem jí řekla, že zas nekaká i přes léky 🙂 Ještě ji vzali krev na štítnou žlázu, výsledky zatím nevíme, včera mi to nezvedali, tak v pondělí tam rovnou sjedem pro vytistený výsledky 🙂 Abychom to měli do té poradny komplet 🙏🙂
@vilmic Držíme palce, každý den je plus to je jasná věc 😉 . Zvládnete to <3
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s kosmetikou Welleda? A jaké konkrétní produkty jsou pro novorozence určitě potřeba? Nebo kupujete jinou značku? Vím, že už se to tady někde řešilo, ale nemůžu už to dohledat ☹
@jenssy mě ji kamarádka doporučovala. Její malý trpí na exemy a třeba bepanthen nesnesl, Weleda OK. Pořídila jsem měsíčkový kojenecký krém (na zadek), měsíčkový kojenecký olej (po koupání) a měsíčkový kojeneckou koupel. Všechno krásně voní 🙂 jo a ještě taky měsíčkový ochranný balzám (proti mrazu), když máme rodit v zimě 🙂
@jenssy ahoj😊 ja nemám zatím přímou zkusenost, ale v září byla sleva asi 20%, tak jsem koupila mesickovou mast na miminko, mesickovy olej a takový malý ochranný krém do zimy a moc se mi to líbilo, když to přišlo (zkusila jsem ten olejicek otevřít) a sobě jsem koupila pestici olej na strie a ten je za mě úplně top, z toho jsem nadšena..krásné voní a promaze kuzi..🙂
@cuccinka ja se preventivně mazu a zkoušela jsem různé oleje a zatím u mě je úplný top olej na strie od Weledy..krásne voní a moc hezky kůži promaze jak kdyby do hloubky a přitom nejsem po něm nějak moc mastná.. i mám tu kůži teď po něm takovou lepsi..mazu už se s nim tak měsíc a půl, většinou vecer po sprše.. jsem z nej fakt nadšena, ale každému muže vyhovovat něco jiného no😊
Jinak holky, mne se vratily nevolnosti. Vcera jsem blila jak alik, dneska je mi zas blbe..
Achjo holky musím se vypovidat ☹ zkusím to co nejvíc zkrátit. S přítelem bydlíme u jeho rodicu mamka vlastní,otec nevlastní a do toho 2 dospělý brachove. Letos v září jsme měly mít postaveno a bydlet. Vůbec jsem ani sem jít bydlet nechtěla ale moc možností nebylo tak jsem ustoupila a kyvla na to s tím, že to má být na pár měsíců než postavíme. Jenže je listopad a pozemek netknutej bez sítí atd..Pokud to půjde tak jak by melo což tomu zdaleka nevěřím tak by jsme mohli bydlet příští rok tak v září 😠😡 jenže problém je ten že já prostě nechci rok bydlet u rodičů myho pritele. Hrozně jsme se pohádaly a já nevím co dál.. kyvla jsem na pár měsíců ne na skoro 2 roky 😭 navic s pritelem nam to vůbec neklape (aspoň to tak vidím ja). Když přijde z práce najít se a je na telefonu odloží ho až jde spat.Takhle to funguje už asi 2 měsíce.Pusa,sex,objetí apod.. o tom si můžu nechat jen zdát.Na miminko vůbec nemluví,nehladi bricho.A já se na tohle období těšila.. 😢
@cuccinka To je nezáviděníhodná situace ☹. Proč je pozemek netknutý? Přítel vůbec nechce stavět nebo není kdo by se o to postaral? Máte stavební povolení? Máte třeba aspoň firmu na ty sítě? Asi to není na hypotéku, jinak by vás banka nutila to dostavět do 2 let (no a asi by chtěla ty sítě, projekty a tak). Kde je tedy vlastně problém? Můžeš to celé nějak posunout?
Druhá věc je to, že vám to neklape - čekáte dítě a vypadá to, jak to vypadá - tady bych skoro doporučila nějakou manželskou poradnu.
@cuccinka ahoj nechci strašit,ale právě to táhnutí a svědění nejčastěji doprovází přílišné natahovani kůže, určitě se maž co to půjde,nejlépe po sprše když je kůže vlhká a póry otevřené,lepe se ta kosmetika vstřebává.jinak tak jak píšou holky je celkem jedno čím,ale hlavní je pravidelně mazat...
@merope my s tím bohužel nemůžeme dělat nic. Všechno má nastarost developer. Nejedná se jen o nás pozemek.Nova výstavba 50 baráku. Takže pritel za nic nemůže a popohnat to taky ne. Ale prostě mě to hrozně štve být u jeho rodicu ještě tak dlouho a hlavně i s mimcem. No a hypotéku právě máme už, proto jsme pustili podnájem. A šlo se k těm rodičům. Hypoteka se ještě neplatí ale už strhavaj 1000 kč mesicne za nějaký penále nebo co( já tomu nerozumim)
@cuccinka Nemáte nějaké penále ve smlouvě s developerem? Protože tohle by se úplně dít nemělo. Jinak ti rozumím, neumím si představit, že bych bydlela u tchýně. Stačí, že pořád nevíme, jak budeme po porodu bydlet my - Praha 2+1, průchozí pokoje, v ložnici kancelář chlapa (home office) nebo domek za Prahou (dojezd skoro hodinu), kde není ani pořádné topení. Do porodu tam chci aspoň teplou vodu a odstěhovat se tam aspoň na léto a pak vidět, jak dál. Jenže 10 milionů na dům v Praze se nám dávat ani nechce, i kdybychom měli ☹.
@cuccinka ahoj ještě jednou,právě čtu tve povidani, jedna věc je stagnujici stavba a bydlení u rodičů a druhá věc to jak to máte mezi s sebou vy dva.pokud je něco špatně tak bych tu stavbu řádně znovu zvazila...je to náročnější projekt a bude vás to stát spoustu času,sil,financi, kompromisů pokud neco nepůjde tak jak bylo v planu,spoustu lidí to nakonec neustoji...měli byste mít vyřešeno jak si představujete společnou budoucnost.tusis co mohlo změnit jeho chování a to jak teď funguje?mluvili jste spolu o tom případně nevšimla sis neceho?jak se přítel staví k mimču a tomu, že vás brzy bude muset umět zabezpečit a postarat se o vás?
@merope tak to nevím s těma penalama ale nemyslím si.😞 Přítel to prostě nechápe,já se tady prostě jako doma necítím a nikdy nebudu.Ne že by jsme si nerozuměly ale taky ani spolu nemame nijak moc zvláštní vztah. Nejvíc mi asi chybí nadšení z miminka.Kdyz donesu ultrazvuk tak se podívá ale tím to skončí. Malýmu ani nic nekoupila a nemyslím si že se to změní. To taky asi těžce nesu. Kdybych byla u své mamky tak furt by nakupovala hladila bricho ,ptala se mě co malej atak.Ale od ní nic.Nezepta se co malej jestli kope nebo tak popřípadě jestli něco nepotrebuji ještě...😢 je mi z toho smutno, nechci tady prostě být 😢
@cuccinka nevím jaký byl tvůj chlap.predtim, ale můj třeba tyhle věci odjakživa neprožívá... Není ten typ, který by se rozplýval štěstím.. ať už jsme se braly... Vše jsem zařizovala já ... Tak i teď, když čekáme prcka... Taky se na všechno podívá, vyslechne mě... Ale toť vše... Nehladi bříško, pohyby cítil tak dvakrát... A sám mi řekl, že teď to prostě neumí tak prožívat, že si bude užívat miminko až jak bude venku 😀...
@cuccinka Jestli u něj došlo k nějaké změně chování po té, co začal bydlet opět u rodičů, může to být takový návrat ke "starým vzorcům chování" z doby než jsi ho poznala. Kromě toho je potřeba si uvědomit, ze ta situace je asi psychicky náročná i pro něj. Bydlení u rodičů není žádný med ani při výborných vztazích, nejistota jak zvládne být otcem, problémy s barákem, hypotéka, penále... Pokud chceš žít s otcem dítěte, musíš to vydržet, nejspíš se zase vyčasí. Jednou je to otec vašeho maličkého a nikdo ho v tomto tak úplně nenahradí. To, že Tvé těhotenství "neprožívá" ještě nic neříká o tom, jaký bude otec. Většina toho, co píšu, je z mé vlastní zkušenosti, zažili jsme toho za sedmnáct let manželství taky hodně, včetně bydlení u rodičů.
@cuccinka A to, co píše @val333 - spousta chlapů to prostě moc prožívat neumí. Můj manžel miluje malé děti, strašně rád chová miminka, umí to s nimi líp než já, všechny čtyři opečovával ... Ale že by teď v tom těhotenství nějak zvlášť řešil výbavičku, mluvil na břicho atd., to si fakt neumím představit. Jsem si dost jistá, že k tomu nenarozenému dítěti prostě nemá takový vztah (v tuto chvíli) jako mám já jako matka, přestože se na něj těší. Je to normální. Já se toho akorát na rozdíl od Tebe neděsím, protože ho už znám jako čtyřnásobného otce. S tím bydlením Tě lituju, ale jestli nemáte jinou možnost (třeba levný podnájem od kamarádů, příbuzných atd.), nezbývá asi než vydržet.
@cuccinka Vím, že to máš ťežký a nechceš tam být. ....máš tam aspoň soukromí můžeš si udělat podle svého? Aby si se cítila líp a s přítelem si jen popovídat o všem jak se cítíš a tak...přeci když máš v nem oporu vše se zvládá líp. .. Ale zas na druhou stranu my taky stavíme barák mněl být v únoru hotov ale protože stavební povolení trvalo strašne dlouho budem rádi ak v lete bude hotov a povím ti finančne je to dost znát, platit vysoký nájem a pomalu už vyšší hypoteku najednov ,jsem manželovi říkala,že u rodičů bych bylo lip i když v 1 izbe ale mám je moc daleko....
@cuccinka Tak se mnou tchýně momentálně nemluví (no, možná lepší stav než když mi nadávala, když jsem jí po hodině telefonu, kdy si pořád na něco stěžovala, řekla, že už bych potřebovala jít). Jestli něco koupí, to uvidíme, spíše počítám, že ani ne. Nechám se třeba překvapit.
Co se týče chlapa, tak ten to prožívá šíleně, ale spíše je v depresi z toho, jak to bude, jak budeme bydlet a že i ten vztah je všelijaký, než že by zásadně řešil. Jo, řekl, že mám donést nějakou fotku z UTZ, to jo, ale počítám, že se podívá a tím to taky skončí. Občas má náladu na hlazení břicha, to jo... tak 1x týdně.
Jinak teda nenakupuji ještě ani já - ale já budu mít až dubňátko.

@vilmic Moc na Tebe myslím (a budu myslet i nadále), děkuji za zprávu, vyhlížela jsem jí od včerejšího večera.