icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
12. črc 2018

Dobré ráno, holky. To byla zase noc. Jsem od 01:45 vzhuru. Vzbudilo mne čůrání a id té doby jsem nemohla zabrat. Hlavně se nemuzu uvelebit, v jaké poloze by se mi nejlip spalo. Kdyz si lehnu na levy bok, tak mi prijde, ze mackam prcka, když si lehnu na zada, tak se mi dělá zle, kdyz si lehnu na pravý bok, tak jak mi klesne bříško, tak mne to pne a bolí a je to nepříjemné. Poradíte mi, jak si nejlíp lehnout, abych si netlacila brisko a v klidu se vyspala? Ted jsem jak spraskany pes, oči mám jak rak. Všem krásný den 😉

eiram7
12. črc 2018

@jessulka tak jsem rada, ze ti kontrola dopadla dobre! Ty fotky mimuska jsou kraaaasny ❤️ Ja jdu na kontrolu až 31. a přijde mi, ze se snad ani nedockam.

Prosím vás, dokdy se chodí na první screening? Ja budu na příští kontrole 11+2 a o screeningu minule vůbec nemluvil. Aby pak nebylo pozdě.

vilmic
12. črc 2018

@eiram7 Nejpozději do konce14 tt, tedy 13+6. Ale na mnoha pracovištích se chodí ještě dřív na krev. Asi si zavolej tam, kam by jsi chtěla jít a zeptej se, jak to zrovna u nich chodí. Ať nic nepropásneš. Popřípadě jsem tu už četla, že screening provádí přímo gynekologové holek, tak třeba je to i tvůj připad.

1nelinka
12. črc 2018

@monikaa91 vzdycky se to pocita podle ultr..mela si asi dyl ovulaci tak je prtous mensi..ja mela cyklus 5-6 tydnu a podle ms mam termin 27.1 a podle utr 1.2 a pocita se ultrazvuk

frndafrrr
12. črc 2018

@jessulka Úplně si nemyslím, že bys toho pár gramového prcka nějak mohla mačkat, ale co kojící polštář? Mi to zůstalo i po těhotenství a spím s ním dodnes..jeden konec pod hlavou, druhý mezi koleny, ztakoce tulení a tak se v noci i kulím ze strany na stranu.

nino90
12. črc 2018

@jessulka určitě kojící polštář. Podložíš si bříško, strčíš konec mezi kolena a trochu ti to uleví. Ja na něj u minulého těhu nedala dopustit, i jsem na něm měla malou u kojení. A tentokrát ho používám hned od začátku. Šíleně mě totiž bolí v kříži. 9.tt a už budu asi muset nafouknout gymball nebo co 🤷‍♀️

1nelinka
12. črc 2018

@eiram7 a nevis jestli ho nedela primo tvuj mudr? Asi bych si tam radeji zavolal at neco nepropasnes

jessulka
12. črc 2018

Ahoj holky, díky za vaše odpovědi. Můžete mi nějaký osvědčený kojící polštář doporučit? V minulém tehu jsem ho mela, ale byl moc tvrdý, naplněný takovými těmi kulickami. Tak jsem ho ani nevyuzila.

frndafrrr
12. črc 2018

@jessulka za me je super koj. pokstár Matýsek mají víc typů. https://www.polstarnakojeni.cz

misak48
12. črc 2018

@frndafrrr přesně ten má kamarádka a nemůže si ho vynachválit 🙂 o víkendu si ho jedu obkreslit, abych si ušila osvědčený střih a nemusela si vymyslet 🙂

nino90
12. črc 2018

@jessulka já mám s dutým vláknem a je tam zip, aby se dala výplň případně doplnit nebo ubrat. Já tehdá kupovala přes fcb “Moser, správné pleny baví” nebo tak nějak. Fcb už jsem si zrušila, tak nevím jak přesně a jestli to ještě funguje

jessulka
12. črc 2018

@frndafrrr Vypadají moc hezky. A poradíš mi prosím s velikostí? A kdyz chci vypln aby byla měkká jako polštář, tak to je to duté vlákno?

jessulka
12. črc 2018

@nino90 Děkuju, podívám se 😉

frndafrrr
12. črc 2018

@jessulka Mám ten klasický rozměr, za mě stačí a výplň duté vlákno, ta je příjemná- dává se i do hnízdeček a dětských věcí 🙂

jessulka
12. črc 2018

@frndafrrr Moc děkuju 😘 Jdu objednat. Tyjo, první věc, kterou pro své bříško koupím. Už to začíná být vážné 😊

1nelinka
12. črc 2018

@jessulka tak dej pak vedet jestli ti pomaha..me tak akorad prekazel 😂😂nejak jsem se na nej neumela spravne napojit😂😂a manzela jak v postely sral😂😂😂

misak48
12. črc 2018

Holky a co si myslíte o tom speciálním bezpečnostním pasu do auta? Jestli jsem to dobře pochopila, tak by to měl být nějaký "nástavec", který stahuje pás pod bříško, aby v případě nárazu netlacil přímo na dělohu. Hledala jsem názory na netu a jsou dost protichůdné. Já dost přemýšlím o tom, že bych si ho koupila. Kdybych jezdila autem sem tam občas, tak to asi neřeším, ale dojizdim do práce a najedu 170 km za den...

zelvicka101
Autor odpověď smazal
kristynkal
12. črc 2018

@misak48 já jsem o tom také přemýšlela, jsou některé pásy i tady v bazarku.... ale jediný čeho jsme si tak všimla, tak je jeden pás, u které se provléká přeska jakoby mezi nohama, aby se stáhlo to přepásání přes břicho a pak je jiný druh pásu, který má dvě přesky, které stahují pás přes břicho na dvou místech v místě boků.... taky o něm uvažuju, ale pořád nevim...

jessulka
12. črc 2018

@misak48 Ahojky, já ho mam a používala jsem ho i při prvním těhotenství. Jsem obchodní manažer a pořád někde jezdím, tak bez něj ani ránu. Ten pás je vlastně taková podložka, na které sedím, je pohodlná a ta ma z každé strany dvě prezky, kterymi potahnu ten spodni pas, takže ho nemam vubec kolem bříška,ale na stehnech. Vyfotim ti ho, az budu sedet v autě.

kristynkal
12. črc 2018

@jessulka Takže ty máš ten s těma přeskama kolem boků? Drží to pěkně na místě ten pás? nesjíždí zpátky přes bříško?

jessulka
12. črc 2018

@kristynkal Nestahuje pres bricho, ale v miste boků. Bricha se mi to vubec nedotkne. Za mne je to skvělá investice, nestál ani moc penez. Prendavam si ho i na místo spolujezdce, když zrovna neridim.

jessulka
12. črc 2018

@kristynkal Ani se to nehne, ty prezky to nepustí, protože sedíš na té podložce a ty přezky jsou az na koncích te podlozky.

misak48
12. črc 2018

@jessulka díky moc 🙂 já jsem taky asi rozhodnuta, že si ho pořídím. Tak te pak poprosím, jestli bys mi mohla hodit i typ pasu, abych věděla co přesně hledat 🙂 jsme s manželem domluvení, že to pořešíme hned po screeningu...

jessulka
12. črc 2018

@misak48 Vyfotim a poslu cca do pul hodky. Určitě pořiďte co nejdříve. V autě se může stát cokoliv, tak at je miminko alespon takto v bezpečí.

jessulka
12. črc 2018

@1nelinka Dám vědět. Ja pro klidnou noc vyzkousim cokoliv.

misak48
12. črc 2018

@jessulka díky 🙂 on je manžel právě ještě celý příští týden pryč a vrací se den před tím screeningem, tak to právě pořešíme hned potom 🙂
Jinak já už se asi druhý týden taky nejsem schopná poradne vyspat, lépe řečeno ráno mě strašně bolí záda. Tak jsem začala místo kojiciho polštáře používat manželovu peřinu a je to o 100% lepší 😀 o víkendu snad odevzdám diplomku a pak si taky polštář ušiju, at ji mám než se manžel vrati 🙂

tynazezu
12. črc 2018

Ahoj holky, taky se k vám přidám...dnes bych měla být 7+6..na kontrole jsem byla v 6+5 a už jsme viděli srdíčko..<3 Čekala jsem na to jako na smilování, jelikož minulé těhu se vůbec nerozběhlo a musela jsem na revizi :( Bude to naše první mimi, tak se těšíme. Jinak kvůli té špatné zkušenosti beru utrogestan, máte některá zkušenost? Další prohlídka nás čeká 27.7. a když bude vše ok, dostanu průkazku...

jessulka
12. črc 2018

Tak posilam fotky toho pasu. Jak vidis, výš ho to nepustí. Znacka tu zasna neni napsaná, jen napis Bump Belt Clipasafe

misak48
12. črc 2018

@jessulka super, kouknu po nem 🙂 to vypadá líp než ten BeSafe, který je vedený mezi nohama 🙂 zvlášť pro milovníka sukni jako jsem já... Díky moc 🙂

Strana