Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@ange_de_la_morte No, ja se taky tesila na to brisko v satech. Ale zase na druhou stranu to tehotenstvi takhle pres zimu ma spoustu vyhod. Zari, rijen predpokladam jeste schovam pod svetr, a pak na materskou od 1.1. to me pristi rok pry proplati i dovolenou. Navic v zime stejne nejsem tak aktivni jako v lete, tak by me to bricho nevadilo. A na jare pak hura ven s kocarkem. Navic jaro je nejlepsi cas na otehotneni, cerstve ovoce a zelenina v prvnim trimestru a slunicko.
@ange_de_la_morte Tak já mám prvního syna narozenýho 2.9. a opravdu mi nevadí, že si to léto v 8. a 9. měsíci nezopakuju. Vypadala jsem jako velryba a cítila jsem se strašně. Fuj - jednou stačilo.
@tynazezu Tak drzim moc palce! Jsou to nervy 🙂 Ja mela taky v zari SP, takze jsem z toho napnuta jak to dopadne.. zatim se to snazim brat s rezervou. Utrogestan nevim jestli pomaha..
Jinak holky, me se zda ze je mi lip a ty nevolnosti dost polevily. Dokonce nemam tu chut na sladke jako pred tim jak je mi lip. Tak doufam ze je vsechno ok. Na zitra jsem poprosila o ultrazvuk v CAR, kde jsme byli pred pul rokem na vysetreni, tak jsem zvedava co uvidim.
tak i ja mam dnes po kontrole, celou noc jsem nemohla spat, jak jsem byla nervozni, taky jsem v listopadu po ZT. Nastesti vse ok, prcek se ma k svetu a je o tyden starsi, ma skoro 3cm, dle MS jsem 8+4, dle UTZ 9+4. Pristi tyden jdu na krev a taky mam byt nalacno a vecer pred tim nejist sladke, no to bude utrpeni jit nalacno :( , pred krvi dostanu prukazku a za 2-3 Geneticky UTZ. Prijde mi, ze porad neco se deje 🙂
Mate nekdo zkusenost ze screeningovym centrem ProfiG2 v Hloubetine?
@skretik Tak to zni super. To uz je par krizovych tydnu, to date ;) Na krev na lacno jsem sla dneska.. bylo to v poho..akorat rano vencim psa, takze nez jsem se tam dostala tak uz jsem byla dve hodiny bez jidla.
@jednaholkaa a nebylo Ti zle?
@skretik Nebylo vubec. Ale me z odberu nikdy zle neni, tak nevim.. Navic dneska me dost ustoupily ty nevolnosti tak se citim dobre.
@misak48 Koukám, že @jessulka ho má na fotkách přes nohy co jsem viděla obrázky tak se mi spíš zdál přes podbřišek dole a říkala jsme si ať mi naopak neprdne na děloze jizva po sekcích tam dole.. To budu muset zrovna obkouknout, ikdyž s mými 160 cm budu mít ke konci zas pupek až na volantu abych dosáhla na pedály, takže tečku airbagem bych asi stejně slízla. ....
@jednaholkaa ja prave myslela kvuli tem nevolnostem, to si me potesila, snad me to taky prejde brzy, ted jsem akorat prisla ze zachodu :( , me uz to tak strasne nebavi :(
Kupovala jsem ho před 5ti lety tady: http://www.nejbaby.cz/p/zopa-tehotensky-pas-do-...
@skretik No ja si prave rikala ze par dni je to ok, ale nejak na dlouho si ty nevolnosti nemumim predstavit. Tak snad te to taky brzo prejde! Kdo vi, treba se mi to jeste vrati 🙂)
@jednaholkaa no i kdyby se to sem tam vratilo, tak je to ok, ale ty celodenni kazdodenni :(. I kdyz dnes kdyz jsem videla prcka v poradku na UTZ tak se to hned snasi lip 🙂
Zatim teda nemam ani myslenku na porizovani cehokoliv, chodim do prace a pak uz nejak nemam silu na nic
Holky jdu si postěžovat. Mam depku, na léto jsem si nakoupila milion novýho obleceni a kratasu a teď už se do ničeho nevejdu jsem dnes 9+5tt. Jestli to tak bude pokračovat tak budu za chvíli jak slon. 😢 sem na dovci a minulý týden jsem ještě všechno zapla a teď tu musím chodit v 2 satech, to nechci vidět co budu oblikat v zimě. Má to někdo taky tak ze už nic nezapne? Uklidněte mě 😀
@misak48 já mám doma ten BeSafe a v pohodě. Jen je fakt že v létě se v tom trosku potí pipka jak to je mezi nohama na zapnuti 😂😂 ale za to je to bezpečne a drží to ten pás pod pupikem jak to má správně byt 🙂
@arielka222 no toho se taky desim :( , zatim nosim sukne a saty, takze dobry, ale i ted kdyz je zima, nemam odvahu zkusit dziny :( . Nechci jeste v praci nic rikat , ale myslim, ze to brzy poznaji :(
@skretik no tak džíny podle mě už taky nezapnu, doma mám jedny tehu tak asi na ne přijde řada. U syna jsme přibrala do 7 měsíce 5kg a nosila jsem svoje věci a nešlo skoro nic vidět a teď už mám pupík jak v 6 měsíci 🙈🙈
@arielka222 ja nepribrala na vaze, ale pupek mam vypoukly, nosim bezne upnuty veci. Prsa mam tak 2xvetsi a pupek taky jak v 5mesici :( . Jak mas staryho syna? ja mam 8letyho,takze velky rozdil na to, aby mi to bricho hned takhle vylezlo
@arielka222 já sice kalhoty všechny zapnu, ale nosit je moc nemůžu... Vcera jsem byla v práci v kratasech a knoflík celý den rozepnutý, protože prostě když sedím, tak už mě to tlačí... Objednala jsem si pak večer látky, že si nějaké těhotenské kraťasy ušiju... Zatím to řeším sukní na gumu. Nejvíc mě štve, že nemůžu nosit šaty lvi tomu, že si píchám inzulín. Nevím, jak bych je tu v kanceláři vyhrnovala, abych se dostala s jehlou k břichu ☹
Zdravím, neresila jste některá s doktorem jak je to s braním léků proti bolesti v prvním trimestru? Leze mi osmička a bolí to jak čert i se mi blbě otevírá pusa. Po ruce mám jen Brufen a nevím, jak je to s užíváním. Ke konci tehu vadí, kvůli předčasnýmu uzavírání cév miminka, ale teď?K doktorce jdu až zítra odpoledne...jinak konečně mi přestaly nevolnosti, ale teda ta únava, obdivuji vás pracující, protože já se aspoň ráno můžu válet, zatím co si nás dvouletak sám hraje. A odpoledne se taky čas od času vyspím. 🙂

@tynazezu ahoj, vítám te 🙂 v prosinci jsem prodělala taky revizi protože nebilo srdíčko ☹ a teď už jsem v 11 týdnu a vše v naprostém pořádku 🙂 ani jsem neměla utrogestan ani nic jiného na podporu 🙂