Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka tak jsem rada, ze ti kontrola dopadla dobre! Ty fotky mimuska jsou kraaaasny ❤️ Ja jdu na kontrolu až 31. a přijde mi, ze se snad ani nedockam.
Prosím vás, dokdy se chodí na první screening? Ja budu na příští kontrole 11+2 a o screeningu minule vůbec nemluvil. Aby pak nebylo pozdě.
@eiram7 Nejpozději do konce14 tt, tedy 13+6. Ale na mnoha pracovištích se chodí ještě dřív na krev. Asi si zavolej tam, kam by jsi chtěla jít a zeptej se, jak to zrovna u nich chodí. Ať nic nepropásneš. Popřípadě jsem tu už četla, že screening provádí přímo gynekologové holek, tak třeba je to i tvůj připad.
@jessulka určitě kojící polštář. Podložíš si bříško, strčíš konec mezi kolena a trochu ti to uleví. Ja na něj u minulého těhu nedala dopustit, i jsem na něm měla malou u kojení. A tentokrát ho používám hned od začátku. Šíleně mě totiž bolí v kříži. 9.tt a už budu asi muset nafouknout gymball nebo co 🤷♀️
Ahoj holky, díky za vaše odpovědi. Můžete mi nějaký osvědčený kojící polštář doporučit? V minulém tehu jsem ho mela, ale byl moc tvrdý, naplněný takovými těmi kulickami. Tak jsem ho ani nevyuzila.
@jessulka za me je super koj. pokstár Matýsek mají víc typů. https://www.polstarnakojeni.cz
Holky a co si myslíte o tom speciálním bezpečnostním pasu do auta? Jestli jsem to dobře pochopila, tak by to měl být nějaký "nástavec", který stahuje pás pod bříško, aby v případě nárazu netlacil přímo na dělohu. Hledala jsem názory na netu a jsou dost protichůdné. Já dost přemýšlím o tom, že bych si ho koupila. Kdybych jezdila autem sem tam občas, tak to asi neřeším, ale dojizdim do práce a najedu 170 km za den...
@misak48 já jsem o tom také přemýšlela, jsou některé pásy i tady v bazarku.... ale jediný čeho jsme si tak všimla, tak je jeden pás, u které se provléká přeska jakoby mezi nohama, aby se stáhlo to přepásání přes břicho a pak je jiný druh pásu, který má dvě přesky, které stahují pás přes břicho na dvou místech v místě boků.... taky o něm uvažuju, ale pořád nevim...
@misak48 Ahojky, já ho mam a používala jsem ho i při prvním těhotenství. Jsem obchodní manažer a pořád někde jezdím, tak bez něj ani ránu. Ten pás je vlastně taková podložka, na které sedím, je pohodlná a ta ma z každé strany dvě prezky, kterymi potahnu ten spodni pas, takže ho nemam vubec kolem bříška,ale na stehnech. Vyfotim ti ho, az budu sedet v autě.
@jessulka Takže ty máš ten s těma přeskama kolem boků? Drží to pěkně na místě ten pás? nesjíždí zpátky přes bříško?
@kristynkal Nestahuje pres bricho, ale v miste boků. Bricha se mi to vubec nedotkne. Za mne je to skvělá investice, nestál ani moc penez. Prendavam si ho i na místo spolujezdce, když zrovna neridim.
@kristynkal Ani se to nehne, ty prezky to nepustí, protože sedíš na té podložce a ty přezky jsou az na koncích te podlozky.
@jessulka díky 🙂 on je manžel právě ještě celý příští týden pryč a vrací se den před tím screeningem, tak to právě pořešíme hned potom 🙂
Jinak já už se asi druhý týden taky nejsem schopná poradne vyspat, lépe řečeno ráno mě strašně bolí záda. Tak jsem začala místo kojiciho polštáře používat manželovu peřinu a je to o 100% lepší 😀 o víkendu snad odevzdám diplomku a pak si taky polštář ušiju, at ji mám než se manžel vrati 🙂
Ahoj holky, taky se k vám přidám...dnes bych měla být 7+6..na kontrole jsem byla v 6+5 a už jsme viděli srdíčko..<3 Čekala jsem na to jako na smilování, jelikož minulé těhu se vůbec nerozběhlo a musela jsem na revizi :( Bude to naše první mimi, tak se těšíme. Jinak kvůli té špatné zkušenosti beru utrogestan, máte některá zkušenost? Další prohlídka nás čeká 27.7. a když bude vše ok, dostanu průkazku...

Dobré ráno, holky. To byla zase noc. Jsem od 01:45 vzhuru. Vzbudilo mne čůrání a id té doby jsem nemohla zabrat. Hlavně se nemuzu uvelebit, v jaké poloze by se mi nejlip spalo. Kdyz si lehnu na levy bok, tak mi prijde, ze mackam prcka, když si lehnu na zada, tak se mi dělá zle, kdyz si lehnu na pravý bok, tak jak mi klesne bříško, tak mne to pne a bolí a je to nepříjemné. Poradíte mi, jak si nejlíp lehnout, abych si netlacila brisko a v klidu se vyspala? Ted jsem jak spraskany pes, oči mám jak rak. Všem krásný den 😉