icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
20. lis 2018
ajdamajda
20. lis 2018
jessulka
20. lis 2018

@ajdamajda Asi to bude i tou změnou počasí. Začal mráz, je sychravo, mlhavo, inverze. Záda mne ale bolí festově. Nejvíc v kříži a pak bedra.

jessulka
20. lis 2018

@ajdamajda Ty máš tak hezké pidi bříško 😍

ajdamajda
20. lis 2018

@jessulka ty jo ale vevnitř mám pocit ze prasknu -_-
Fakt úplně mi to řve orgány .

misak48
20. lis 2018

@ajdamajda
@jessulka mě teda včera docela dost bolel podbřišek, ale jen tlak, žádné křeče, tak jsem si řekla, že to asi bude tím, že jsem běhala po Praze a dvakrát k manželovi do práce těch jejich 5 pater bez výtahu 😀 doufala jsem, že to do rána přejde. No nepřešli, ráno jsem to cítila pořád, ale povolilo mi to pak během dne. Tak snad vše OK. Ale zase už mě chytla v noci kyčel a to teda fest. Jako kycle vytím už delší dobu, ale tak nějak vždycky pomohl kojící polštář. Dnes v noci me to několikrát vzbudilo a nakonec jsem ráno asi 45 minut musela zůstat v posteli v polosedu, než se kyčel srovnala natolik, abych vůbec mohla vstát....

jessulka
20. lis 2018

Tak ja dnes takto 🙂

jessulka
20. lis 2018

@ajdamajda Mne to hrozně šponuje a nejvíc mne to bolí pod prsy, jak tam má malá zádíčka.

1nelinka
20. lis 2018

@yvonneullmann a tu stitnou zlazu ti kontroluji? Ja mam take nefunkcni a musim kazdy mesic na odbery a upravuji mi davkovani podle potreby..

garfa4
20. lis 2018

@jessulka dekuji za popis toho, jak to muze taky dopadnout. Nikoho, kdo by si prosel necim podobnym kolem sebe nemam a tak nejak porad naivne doufam, ze jsme dospeli lidi a vzdy se domluvime. Ale je fakt, ze clovek nevi, co vsechno nastane. A mas pravdu v tom, ze vsechno negativni odnese hlavne to detatko a tomu bych se rada vyhnula. Uz takhle pro ni asi bude tezke, ze nebude mit doma muzsky vzor. Netusim, zda se tohle muze na detatku nejak podepsat.

Pocitovala jsi nekdy u Verunky jako problem, ze tam ten muzsky element neni kazdy den a chybi ji jako protipol matky?

garfa4
20. lis 2018

@evelinkaw presne tak, musim to tema brzo otevrit. Nejde o me, ale o malou. Nerada bych to placala z mesice na mesic. Vzdy jsem byla sporivy typ a mela kam sahnout, kdyz bylo potreba. No uvidime, jaky ten hovor nakonec bude

jessulka
20. lis 2018

@garfa4 Také jsem si zpočátku myslela, že to bude jinak. Tatínek sliboval, jak bude nadále Verunku co nejvíc chtít vídat. Jenže přišel na to, že je ještě moc malá, nesamostatná a že kolem ní musí neustále poletovat. Navíc měl svůj mládenecký život, chtěl si zkrátka užívat, asi doháněl to, co se mnou ztratil. Rovněž jsem si myslela, že se na všem vždycky domluvíme, ale není to tak. Pokaždé chce něco jinak. Spoustu věcí mu přijde zbytečných, protože podle něj je to jenom na chvíli. Takže to ve finále koupím sama. Vůbec nepociťuji, že by měla někdy nějaký problém s tím, že by neviděla tátu 2 roky každý den. Často se vídáme s mými rodiči, takže můj táta byl ten vzor muže skoro táty. No a pak vlastně přišel dosavadní přítel i s Ellou. Pokud ti mohu říct z vlastní zkušenosti, vyřeš si především to finanční zabezpečení, to je nejdůležitější. Mne Verunky tatínek posílá 3,5tis. a když byla Verunka malá, tak mi dával celou úlevu na dani + kupoval pleny, občas nějaké oblečení, přidával mi na léky, na očkování, na lekce plavání apod. Myslím, že tohle si musíte nastavit hned od začátku, protože se to bude opakovat. Třeba léky, to je kapitola sama o sobě. Verunka co má teď ty molusky, tak mne za minulý měsíc vyšla v lékárně na 1000 Kc. A dnes jsem zase nechala v lékárně 200,-Kč za další homeo. Ono to pak lítá, ani nevíš jak. A co třeba pak kosmetika, příkrmy. Všechno to zvaž a řekni mu, kolik by sis představovala aby ti dával peněz. Musí ti něco zbýt i na své běžné výdaje jako je mobil, spoření, nájem, poplatky a nějaké kapesné pro sebe. Ale neboj se, zvládneš to. Jen si musíš udělat správný režim, založ si obálky a ono to pak půjde a budeš mít radost jako já, když ti za uplynulý měsíc třeba v nějaké obálce zbyde. Držím ti moc palce a kdybys cokoliv potřebovala, ozvi se.

dominika963852
20. lis 2018

@jessulka a kde máš prosím tě těch 10kg navíc? 😁 Moc ti to sluší, já už tu ,,mezirku,,mezi nohama nemam 😂😂

dominika963852
20. lis 2018

Tak já vám ho poprvé taky ukážu 😁 pěkně jde vidět, jak mi narostly boky 😂

garfa4
20. lis 2018

@jessulka jsi zlata, dekuju moc
Penize budou litat, to asi budu jen koukat....

V sobotu jsem tu mela byvaleho pritele, ktery se slecnou taky ceka mimi v unoru a tak jsme se o vsem bavili a rekl mi svuj pohled (pohled chlapa). Ze ja jsem si to dite vlastne vydupala, i presto, ze jsem vedela, ze chlap dalsi nechce a ted mi ma na nej platit.... A ptal se me, zda je to opravdu fer....

Kdyz se na tu situaci clovek podiva nezaujate, tak ma svym zpusobem pravdu a i z tohoto duvodu ten hovor o penezich nebude snadny....

jessulka
20. lis 2018

@dominika963852 Ty jsi krásná tehulka. Máš krásné bříško, takové trošku jiné nez mám já. Přijde mi štíhlejší a protáhlejší. Ale i tak jsi hubeňour 😉

seveneye
20. lis 2018

Děvčata mi téma pupikama trosku zlepšujete náladu🙂babi máme hodně špatnou tak se bojim myslet hned na nejhorší,ale doktoři už syckují,ze je to blbý...ach jo.snazim se kvůli prckovi držet,ale stres je.jinak akce vaha😀vážím se pravidelně kazdy týden minule to bylo +1.5kg teď 10dkg,a to žeru pořád stejně,celkove už nahore mám pres 10 a bojím se kolik to do února ve finále ještě bude.nevim myslíte že ty poslední tři měsíce to bude dal takový ficak?už jsem uvažovala o dietce ale fakt to sladký teď neumím korigovat:-\

val333
20. lis 2018

Tak já mám pupík takový, akorát ten bordel ignorujte....stále jsme ve stylu stěhování 😁

jessulka
20. lis 2018

@garfa4 No ale tak ty jsi přece za to, ze jsi otěhotněla nemohla, když jste měli problémy a vlastně jste se i rozešli. To bych ti zase za vinu nic nedávala. Leda, ze bys to na nej naraficila schválně za cenu toho dítěte.
Ja bych spíš vyřešila ty finance tak, že bych se ho zeptala, zda na dítě bude platit, zda ti bude dávat cca 5tisic a kdyz jo, domluvila bych se s ním, jak to tedy mezi vami bude dal, protože nejistota je to nejhorší, co te může potkat. Pokud by nechtěl platit, tak bych ho rozhodně jako otce do RL neuváděla.

jessulka
20. lis 2018

@val333 Ty vlasy, to je nádhera. Krásné bříško :-*

jessulka
20. lis 2018

@seveneye S babičkou mne to moc mrzí. Ja když byla těhotná s Veru, tak mi zemřel dědeček. Kdyz byla těhotná sestřenice, zemřela babička. Je to věčný koloběh, nekdo odejde, nový zase přijde. Snaž se myslet na miminko a byt v klidu. Vím, ze je to těžké, ale ja jsem dědečka pak uz nemohla ani navštěvovat, chtěla jsem si ho uchovat v myšlenkách jako vytrvalého veseleho dedouska. Doktoři věděli, ze je to s ním špatné a nedoporučovali mi návštěvy, když jsem těhotná. Tak jsem mu alespoň volala.

yvonneullmann
20. lis 2018

@skretik netuším. V prvnim tehu mi nic nedali a ted zatim take ne. Zkusim se zitra zeptat.

val333
20. lis 2018

@jessulka děkuji 😀 ale vlasy nwm nwm... Nebarvené už asi 3 měsíce. 😬...

yvonneullmann
20. lis 2018

@1nelinka Jj chodim take na kontroly. Ale nastesti mi nijak nemění dávkování. Drzi se to porad pry perfektně. Dokonce mi i dr rekla ze pokud i dalsi kontrola bude Ok tak ze si me pozve az 6tydnu po porodu.

jessulka
20. lis 2018

@val333 Není to poznat. A nebarvis je proc? Ja na meliry a hnědé proužky chodím pořád a problém mi to nedělá.

val333
20. lis 2018

@jessulka mám světle hnědé vlasy a barvím se na černou... Ale naposledy jsem chytla alergickou reakci teď v těhotenství... Takže to musím vydržet 😉

ajdamajda
20. lis 2018

@val333 zkus khadi barvy . Jsou přírodní a paráda

jessulka
20. lis 2018

@val333 A barvis se sama nebo chodíš ke kadeřnici?

val333
20. lis 2018

@ajdamajda děkuji, ale už to nějak doklepl...přecejen to mám zřejmě za pár 😀

@jessulka právě že sama... Za kadeřníka zásadně neutracim. 😀

dominika963852
20. lis 2018

@jessulka děkuji, to potěší 😉😘

Strana