Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Taky chci nadstandard ale bojim se zdá bude volněj ...ale taky mají 1 pokojove izby tak snad to nějak bude , u nás to takové drahé není 5000 je docela dost. ..no ale máš soukromí a pohodlí.
@skretik s tou váhou - váží nás proto, aby viděli přírůstek popř. úbytek. Když pribiras kontinuálně, a je jedno z jaké váhy na jakou, nic se neřeší. Kdyby byl přírůstek skokovy, bylo by to špatně znamení a těhotenství by se více hlídalo. Při ubývání by se také řešilo, co je špatně.
Takže jednotlivá kila, celkový přírůstek, pozvolné (=normální) nabývání nikoho vlastně nezajímá.
Dál by se měl řešit tlak (a zase spíš jeho růst než momentální číslo), moč (infekce) a růst dělohy. Nic víc vlastně netřeba 😊
Ad železo a otázka brát/nebrat : naše výsledky jsou pomerovany k průměru netehotnyho člověka - tam je hranice hemoglobinu 120. U těhotných je naredena krev přirozená a do jisté míry žádoucí, limit je 110. Kouknete do těh.pruk. kolik máte, ať to neberete zbytečně.
Já akorát zjistila, že mám těch 110 (možná 119, hůř čitelné), takže doberu pár zbylých a šmytec. A třeba se i vykadim🙂
@jessulka já řešila nadstandard s manželem po tom kurzu taky - on považoval za samozřejmost, že mi ho zaplatí. Mě to ale přijde jako zbytečné vyhazování peněz, pro které najdu s mimcem mnohem lepší využití. Pořád doufám v normální porod, takže ty tři dny to tam vydržím i kdybych měla mít na pokoji kdoví koho... Ale u Apolináře za něj chtějí 1000,- za dvoulůžkový a 15000,- za jednolůžkový... To už je pálka jako blázen. A stejně je to prý jako výhra v loterii ho dostat, jsou pořád plné...
@jessulka já jdu na kontrolu 4,12 a na md můžu nastoupit 7.12. Ale to se mi ještě nechce tak brzo. Měl by mi brát ještě stěry na streptokoka,a nevím jestli na to v 31+4 co budu není ještě brzo. Takže počítám ještě s kontrolou 18.12. A po novém roce už ozvy.
U nás teda nadst nehrozí. Poslední dobou je plná nemocnice. Snad budu rodit normálně a za 3 dny šup domů.
@jessulka já jdu na kontrolu teď 29.11 a už mi bude vypisovat papír na MD abych si to stihla vše obehnout a pak už říkala, že kontroly budou co 2 týdny. Na sociálku jdu az potom na řešení PPM po porodu, dřív ne. Jen musím na UP zrušit rodicak a přihlásit se na materskou a pak zase na rodicak. To je děs ty úřady.
Jinak já taky přemýšlím nad nadstandartem ale stojí 6000 na 3 dny. Což je dost, ale do Motola nepouští děti na šestinedělí. Takže bych neviděla syna 3 dny což nevím jak vydržím a na nadstandart by právě mohl ke mě a k miminku. Ale těch peněz je dost, za to by byl třeba rodinný víkendu na horách. Tak nevím :(
@jessulka o nadstandardu taky pořad přemýšlím. Asi ho teď budu chtít. Ale to neznamená ze bude volny😉 akorat ze jsem byla v porodnici 7 dnů kvůli žloutence tak se mi to asi prodraží🤪
@arielka222 Tak holky vy to máte pořádně pálky teda za nadstandart... u nás to je cca 1500 kč celý pobyt.Ted už jen aby byl volnej ...nebo teda ten 1 pokojovej co mají...
Tak mě včera dr vypsala nástup na MD od 19.12 nebo 2.1 . Zdá se mi ten začátek měsíce lepší, ani nevím proč 😀
U nás máme nadstandart za 500kč/den. Ale dělají novou porodnici a tak by měl být nadstandart každý pokoj a zdarma, tak jsem zvědavá jestli to do února stihnou otevřít. Měli otvírat už v červenci pak to odložili na listopad a teď psali konec ledna 😀 kdo ví,jak to teda bude.
@dominika963852 Tak to máš napínavý... Která porodnice? A to tak dlouho nefunguje nebo je dočasně jinde nebo funguje nějak okleštěná...? Snad dodrží alespoň ten třetí termín, viď...
@bombat Je tu normálně ,,stará,, porodnice (Český Krumlov) a o kousek dál staví právě tu novou modernější 😀 Snad už to do ledna stihnou, abych nerodila někde na chodbě 😀 .
@zuzekk Zuzi ja prave mela zelezo 116, tak nechapu proc mi to porad tak vehementne cpe, uz na 1.screeningu jina dr.rikala, ze to brat nemusim, ze mi to pise asi jen preventivne muj dr., stejne tak muj porodnik, kdyz videl tu hodnotu rikal, neber, nepotrebujes. Kdyby mi to nedelalo problemy, nemam duvod to nebrat,, byt jen preventivne, ale ja s kazdou tabletou trpim a investovat se mi nechce, kdyz to neni nutny. Uvidime co ukazou vysledky ted za 2tydny. Dekuju moc za nazor, i za ten s vahou 🙂 , kontrola vahy je to nejmensi, ale vis jak...to cislo je trochu depresivni no 🙂
@arielka222 fakt do Motola nepousteji deti na navstevu? ani skoro 9lete? To jsem nevedela a to se mi teda vubec nelibi :( .Prece maji pravo se podivat na sourozence :(
@arielka222 no ona ve finale bude treba epidemie a nepustej tam vubec nikoho :D :D :D
@jessulka Ja si o ten papir na MD uz rekla, nechci to honit na posledni chvili. Buhvi kolik toho budu muset v praci vyplnovat.
Ty jo, kolik stoji nadstandart jsem jeste neresila. Ja porad nevim kde budu rodit :/ Pro akutni pripad jsem zaregistrovana v Motole. Ale chtela bych rodit mimo Prahu. Mam vybranou Pribram a Neratovice (Rakovnik uz mel plno). V Pribrami jsem byla, libi se mi tam, ma skvele recenze akorat je to klasika, nic alternativniho nenabizi. Neratovice mam trochu bliz, recenze teda maji horsi, porodnice asi starsi (musim tam jeste na prohlidku), ale zase nabizi ty vic prirozeny porody, v pritmi, na zinence, aromaterapie atd. Moje dula ty Neratovice doporucuje. Tak nevim :/ Nikdy jsem nerodila a nevim jestli by me zrovna ta alternativni poloha treba vic nevyhovovala. Navic to pritmi me taky laka, nesnasim ty nemocnicni svetla..
Mne přítel taky říká, že je to cena jak za dovolenou na horách. Nojo, ale když si vezmu, že by měl rodit chlap a zažíval po císaři takové bolesti jako já při V., tak by asi taky radši uvítal nadstandart. Tak snad mi na to aspoň půlku přidá. Já se v porodnici zeptám, zda budou mít volno a když ne, tak hold budu muset těch 5 dní vydržet na normálním pokoji. Akorát bych si hold neužila tolik ty návštěvy, jako na nadstandardu. Tam to bylo fajn. Pro návštěvy tam byl gauč s křesílky, měla jsem tam kuchyňku s lednicí, tak si mohli uvařit čaj, nebo kafe. Vůbec jsem si tam nepřipadala jako v nemocnici. Já si o papír na MD asi sestřičce řeknu už teď toho 6.12. taky. Ať mám klid a nemusím na to furt myslet.
Na to určení otcovství na úřad musíme oba, nebo stačí, když tam nejdřív zajdu sama a když budou chtít něco podepsat, tak to vezmu domu, přítel to podepíše a já jim to tam zase odnesu?
@jednaholkaa Mělník a nebo Roudnici nad Labem jsi nezjišťovala?
Holky já jsem taky pořád nevěděla, kde budu rodit .. furt jsem přemýšlela a rozmýšlela... Ale teď, po tom, co jsem ležela v ty nemocnici a hrozí mi předčasný porod, tak je mi upřímně jedno, kde toho malýho vyprcnu, hlavně ať jsme oba vporadku 😎...
@jessulka To uz jsem nezjistovala. Potrebuju ten vyber spis zuzit nez rozsirit 🙂 Ted se mam objednat do poro na utz ve 30 tt a nevim kam. No jsou to blbosti, nak to rozseknu..
@skretik nepouští malé děti. Pousti asi od 6 let tuším, ale nejsem si jistá . To mě se právě taky nelíbí :( můžou se podívat ale musíš ven za sklo šestinedělí, na pokoj je to věkové omezení aby nenakazily miminka.
@arielka222 tak pokud je to do 6 let, tak jsme v pohode, chapu,ze kvuli nemocem, ale na druhou stranu dospeli a stari taky muzou prinest jakoukoliv nemoc.. ja kdyz rodila v kvetnu, tak tchyne nachcipana... prisla s rouskou a na fotku si ji samozrejme sundala... me taaaak vytocila tenkrat 😖😠, si nevybreres
@skretik Tak to já bych milostivé tchýni tenkrát řekla, že malého hold uvidí, až bude zdravá. To jsi byla tedy dost trpělivá, já bych teda vyváděla.
Když se narodila V., tak bývalého přítele babička byla také nachcípaná jako prase. Strašně se na malou těšila, měla jsem ji z celé jejich rodiny nejradši a tak mne i mrzelo, že malou hned neuvidí, ale po porodu se ve mne probudila jakási saň a bránila jsem svoje miminko zuby nehty. A teď to bude to samé. Jen tak někoho k nám nepustím. Max. oboje rodiče, Verunku a Ellinku. Na nikoho jiného nejsem v porodnici zvědavá. Přítel má ještě bratra, ženu a tři děti (8,12,14 let), ale s nimi se vůbec nestýkáme, nenavštěvujeme se, tak bych byla radši, když by se pak přijeli na malou podívat, až bychom byli v klídku doma a já byla normálně oblečená, namalovaná. Příteli to tak řeknu, že je to mé přání.
@dominika963852 můžeš si na nástup zvolit jakékoli datum mezi 19.12. a 2.1.

@jessulka me rikal dneska dr.,ze 5.12 udelame UTZ a odbery a kdyz bude vse ok,tak uz si me pak pozve az nez me bude posilat do porodnice a ze dnes uz taky naposled kontroloval cipek... je to takove prijemne slyset, znaci mi to,ze uz to brzy bude za nama