Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@arielka222 To je fakt hrozný. A co z toho tchýně měla? Ze radši nepočkala az bude zdravá. Já budu v tomto směru zase možná hnusná, ale az nás pustí z porodnice, tak chci mít minimálně týden klid. Přítel ma rodiče v důchodu, ale zase pochopí, ze po operaci budu ještě tak 14 dni bolavá i doma a nebudou se vnucovat.
@tynazezu ahoj, do Ústí se registrovat nemusíš. Můžeš tam přijet a rodit, jen musíš mít ukončeny 36 tt. Já to minule stihla tak tak 😉, kdy jsem rodila ve 37+2. S nadstandartem nevím jak to je. Minule byl obsazeny, takže jsem to více nezjisťovala. Myslím, že jsou tam pokoje po 2,takže se to dalo. Že bychom se tam potkali? 😉😉😉
Koukam holky, co tu vsechno resite, rozebirat stara temata uz nebudu. Nas ceka rekonstrukce poloviny bytu, takze ted stehujeme a vyklizime. Budeme bydlet u sestry, bude to na tri tydny, tak doufam, ze neporodim behem toho. 😃 Psychicky je to hodne narocny, dneska jsem mela fakt na krajicku, nic se nedarilo, otravovali z prace, syn byl protivnej a ja desne nastvana.. Budu ted muset dojizdet do Prahy po D5, ktera porad stoji, takze to bude zuzo.. Ale zas uz bude konecne detsky pokojik. 😉 Tedy pripravy na Vanoce neresim, cukrovi nemam jak upect.. Pokud vubec budem uz na Vanoce doma, bude to klika.. Par darecku mam, takze nic jineho uz resit nebudu..
@jessulka no jako nevím co z toho měla. Mě ji bylo líto ptz máme dobre vztahy, ale nevím proč nepřemýšlí. Proste nachlazení za čerstvým miminem nepůjdou. Teď to.bude to samé a taky bych chtěla mít klid, nejlépe celé šestinedělí než se všichni zajedeme , ale to se asi nepodaří.
No chudero ty budeš ještě po císaři, to si už vůbec nedovedu představit. Mě stačilo jen sítí spodku a odrovnalo me to na 4 týdny. Já chapu ze chtějí všichni vidět miminko, ale od ceho je teda pak těch 6 nedel klidu když se všichni cpou na návštěvy 😀
@arielka222 Viď, taky nevím, proč se říká šestinedělí, když se pak hrnou návštěvy. M. to ale řeknu aby k nám nikoho nezval minimálně prvních 14 dní. Ale já si myslím, že zvát nebude, když ho ani nenapadne pozvat vlastní rodiče na kafe. Už aby jsme to měly za sebou, viď?
@smigli Ahoj, tak to máte teda pěkné vyhlídky na předvánoční shon. Snad budete do Vánoc doma. A když ne, tak se to vždycky nějak dá udělat. Hlavně, abys měla klid a pohodlí a nestresovala se. Ty nálady v tom těhotenství jsou úplně běžné a okolí je prostě musí respektovat, nebo přehlížet. Těším se na fotečky vašeho dětského pokojíčku.
@yvonneullmann to je pěkné. My též spíme v obýváku,máme tu teda klasickou postel,a gauč jen malinký. Návštěvy k nám moc nechodí, žádné hromadné. Máme stejnou konodu. Přebalovací pult a postýlku nakonec budu mít u dětí v pokoji,budu tam zkoušet dávat spát miminko přes den. V noci ho budu mít v posteli.
@jessulka tojo už at je to za námi i s šestinedělím a pak bude fajn jak si vše sedne. Ono to utíká hrozně rychle, pristi týden je první adventni neděle a pak do nového roku to uteče rychle. A od ledna už se dej vůle boží 🙂
@skretik http://www.fnmotol.cz/kliniky-a-oddeleni/cast-p...
Tak děti na šestinedělí pousti až od 10 let :(
@arielka222 no tak holt synovi bude 10 no :D , v dobe porodu mu bude bez 3mesicu 9 a ty sestry prd poznaji, to by neprezil, kdyby si me a brachu nemohl zkontrolovat 🙂. Ty to asi budes mit horsi vid :(
@skretik @arielka222 Mne vubec nevadi, ze tam syn nebude moct (jsou mu ted dva). Ja se tesim, ze si odpocinu a celkem preju manzelovi, aby se o syna porad staral. :D
@skretik tak to jsi v pohodě 🙂 me ho tam nepusti bude mít 16 měsíců v té době, ale půjdu za nim kdyztak za sklo a nebo ten nadstandart pokud bude volný 🙂
@smigli to já se taky těším na odpočinek, ale aspoň na chvilku ho chci vidět a opusinkovat 🙂 vím ze to s manželem zvládnou, už ho hlídal sám pres víkend když jsme byla na wellnes a zvládli to bezproblemu 🙂
Mě pobyt v porodnici hrozné štval. Hrozné se mi styskalo a chtěla jsem domu. A to jsem tam byla 7 dni kvůli zloutence😳
@arielka222 Ja Ti rozumim, za me to ma hned nekolik duvodu, ze chci aby prisel, kvuli nemu i kvuli sobe... cim vic se to blizi, tim vic si rikam, jak to budem zvladat, jsme oba citove hodne spoutani, jsem zvedava co s tim provede ten maly tvorecek..a uprimne si nedovedu predstavit, ze ho dokazu milovat tak jako toho prvniho, ale tak vsichni rikaji, ze ano, tak to tak urcite bude ;)
Mne se také bude stýskat. Já byla 6 dní a vůbec mi to tam neutíkalo. Nevím, proč se musí na sekci nastupovat den předem už v ranních hodinách. Ten den je úplně o ničem. Po sekci mi to na JIP utíkalo jelikož jsem byla strašně unavená a měla jsem bolesti, tak jsem se to snažila prospat. Ale zase se mi stýskalo po miminku, najednou mi strašně začaly chybět pohyby.
Po V. se mi bude moc stýskat, ale miminko to pak zase vynahradí. Spíš se budu moc těšit, až přijedou s babičkou a s dědou na první návštěvu a až tu malou V. uvidí. Já myslím, že bude bulet a já s ní 🙂
@skretik ale určitě jo, počkej až ho poprve uvidíš tak se láskou rozplynes. Já si to taky ještě moc nedovedu představit a sem zvědava jak bude malý reagovat. Ale on ještě není nějaký extra mamanek takže snad to bude fajn. Ale je fakt že když chovám cizi děti tak vždycky za mnou přijde se po smudlat abych na něj asi nezapomněla 😀
@arielka222 Žárlivka, to je i u nás 🙂
@arielka222 no tak ten muj je mamanek od prvniho dne co vykoukl na svet :D , dlouhou dobu se nenechal chovat nikym jinym nez mnou. Ted uz je to samozrejme lepsi, ale mamanek je porad, on je celkove fixovany na rodinu, takze verim, ze se fixne i na to miminko. A i verim, ze ta laska u me naskoci okamzite jak to mimi uvidim, jen je tezky si to predstavit 🙂
@skretik Řeším úplně stejnou otázku v hlavě, jako ty. Jestli to druhé, třetí, čtvrté dítě matka miluje stejně, jako to prvorozené. Já si pamatuju, když byla moje sestra (o 7 let mladší), že jsem na ni hrozně žárlila. Rodiče se upnuly jen na ni a já, jelikož jsem už byla soběstačná, tak mne přehlíželi. Nechtěla bych, aby tomu bylo i u nás. A jsem hlavně zvědavá na přítele, jak se pak bude věnovat E. ale i miminku. Že místo výletování budeme muset ven na procházku s kočárkem, nebo se bude doma po obědě čekat, až se miminko vyspí. Jak ho znám, tak se ukouše nudou. Nojo, ale přece nepojede na výlet s E. a mne nechá s V. a s miminkem doma. Prostě se to bude muset nastavit aby to vyhovovalo hlavně mne a miminku.
@jessulka tak si rikam ze kdyz se musi na sekci nastoupit uz den pred ze by jsme mohli mit vetsi sanci na nadstandart..kdyz si o nej zazadame hned pri prijmu tak i kdyz bude plno tak budeme v poradniku..dalsi den jsme stejne cely den na jipu a pak muzeme supky dupky na nadstandart🙂 ale nejradeji bych na nej sla uz hned pri prijmu kdyby bylo volno
@1nelinka Ano, to máš pravdu. Já jsem to tak měla i zařízené při V. Ohledně nadstandartu jsem hlásila už při registraci do porodnice. Tam půjdu někdy v prosinci, Tak si tam udělají poznámku a pak se jim ještě připomenu při tom příjmu. Mne ho dali hned, akorát mne teda štvalo, že jsem ho platila i když jsem ležela v ten den sekce na JIP. Na Mělníku chtějí 1050,-Kč. Zajímalo by mne, co je na tom tak děsně drahého.
@jessulka tak tohle je presne moje nocni mura, aby ja nebo kdokoliv kvuli miminku starsiho neprehlizel, ted v tom mam jasno, ale co ja vim, co bude pak vid :/. I to je duvod, proc uz chci mit tohle vsechno za sebou. Zatim si to predstavuju tak, ze se mimi bude prizpusobit nasemu rezimu a nastavi se mu rezim, tak aby to zapadlo do naseho bezneho zivota... ale vsechny vime, ze planovat si muzem cokoliv,ale realita pak muze byt uplne opacna... zatim si myslim, ze me a nas rezim tehotenstvi nezmenilo (i kdyz to nekdy pekne boli) a to uz me vsichni varovali jak se ja tehotenstvim zmenim. Myslim si, ze ty to budes mit jeste o to tezsi, ze maji tve deti jineho tatinka, ale zas si myslim, ze si natolik silna, ze si to dokazes prosadit tak aby vam to vsem vyhovovalo
@skretik Jak já bych to nazvala tím správným slova smyslem, aby to nevypadalo, že to myslím hrubě "Nenechám si od nikoho srát na hlavu" a jestli se příteli nebude líbit, že najednou s E. nemůžou jezdit na výlety a že se všechno musí podřídit miminku (např. řešil hory a říkal to tónem, jako by měl být konec světa). Že nepojedeme na dovolenou, protože se nám miminko narodí už v lednu. On si totiž myslel, že se narodí až v tom únoru a že v lednu s E. ještě stihne jet na dovolenou na hory. No tak z toho byl chúúúúdáček neštastnej. A další věc, která mne teda zajímá....kde by na ty hory najednou vzal? No to je fuk, nebudu se rozčilovat, Doma řeší každou korunu, že nakupujeme moc jídla a na dovolenou na hory by s E. jel.
@jessulka to my ted taky resime, jak se zimni dovolenou, termin porodu mam pred terminem jarnich prazdnin a nechci aby syn sedel doma a cekal kdy to na me prijde, tak je naopak na ty hory posilam 🙂, za teplem asi letos ne nebo az se to narodi tak uvidime, ale o jarni prazdniny bych ho nerada ochudila, ale to je zase o tom, ze jde o vlastni dite a stejneho otce. uvidime jak to vsechno bude.
A jak to vypada s pritelovou praci? hleda? a jak jeho zdravotni stav a V.kyla?

@seveneye no právě nevím 😞 nemůžu se nějak rozhodnout. Nad vsema třema přemýšlím, tak nevím 🙁