Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@yvonneullmann Tak to je vychytaný ale 🙂 To se mi moc líbí
Ufff, tak mám objednané věci z lékárny a z dětského obchůdku ještě vaničku, stojan pod vaničku, lehátko do vaničky, bambusové žínky, podhlavníček, sada kartáčků na vlásky. To byla moje noční můra. Ještě mne čeká odsávačka mat. mlíka, odsávačka hlenů, nůžtičky na nehtíky z DM a krém na bradavky z DM a nějakou kosmetiku pro mne do porodnice. A těším se na ty tašky, co jsme včera objednaly s Káťou 🙂
@yvonneullmann ehm, doporuč mi prosím takovou aplikaci na úpravu fotek. Mám tedy iPhone 8+ ale s aktuálním iOS by to mělo být stejne😉
@beruska125 picsArt. Mam tedy premium ale v základu ty funkce jsou. A 8+ ko te tusim uz orez portrét taky vyfotí s tmavým pozadím. Urcite to zmaknes 🙂) Neni to moc slozity.
@arielka222 aha, tak to mame kazda mimco presne naopak, ale stouchaji do nas podobne 🙂 A zabira ti na tu dobu, kdy potrebujes? Ze neni potreba brat jej pravidelne kazdy den, aby to melo nejaky ucinek?
@yvonneullmann dekuji zkusim😉
@garfa4 jojo trosku je to lepší, beru ho když jdeme třeba po obchodech na dárky a teď si ho vezmu až půjdeme na rozsvícení stromečku a trhy do Drážďan a pak už na to kašlu 🙂 no mimca nezbedne to jsou, už at jsou venku, ty poslední 2 měsíce jsou nejnáročnější 🙂
@arielka222 a nebojis se ho brat i po tom 30. tt? Ja jdu totiz na kontrolu az 12.12. a nezeptala jsem se, jak dlouho to muzu brat. Taky se tesim, az budu mit po porodu, musim priznat, ze uz me to vubec nebavi ☹
@garfa4 já jsem zítra 30+0 a k dr jdu ve čtvrtek tak se můžu zeptat ;) nebojim když si ho dám jednou za dva týdny třeba. Ale od 32tt už ho vůbec dávat nebudu ať se tělo hezky připravuje na porod. Tyjo to je mazec ještě 10.týdnu možná min a je konec tehu 🙂 me to taky nebaví, kord když musím skákat kolem malého neposedy a nemůžu odpočívat, ale musíme vydržet.
@garfa4
@arielka222 holky, mně Dr magnosolv teprve ve 30 tt nasadil. Beru 2x půlku, nebo 1x, spíš odpoledne. Ale když vím že budu víc chodit,tak 2x. Vysadila bych k tomu 36 tt.
Holky jedu nakupovat. Jsem zvedava co zase objevim pro maleho. :D :D PS jedu kouknout na darky pro chlapa :D myslim ze vyhraje rozhodne miminko :D
@arielka222
@andelka a co vlastne zpusobuje? Oddaluje porod? Nebo zpomaluje?
Ad kosmetika a mazání - nejsem ekošílenec, ale i pro sebe si dobře vybírám, a nechci miminku od malička servírovat chemické srajdy, které jsme schopni ve velkém vyrábět. Neopovrhuji levnými věcmi, ale ke zmiňovanému olejíčku Aviril - podívejte se na složení... ☹ Paraffinum Liquidum, Isopropyl Myristate, Parfum, Guaiazulene, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, d-Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Coumarin, Geraniol, α-Isomethyl Ionone.
Olejíček HIPP - Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis (Mandelöl), Parfum - což už vypadá přijatelněji 🙂
WELEDA - Sezamový olej, mandlový olej, extrakt z květů měsíčku lékařského, extrakt z květů heřmánku lékařského, parfém*, limonen*, linalol*, geraniol*, citral* - *z přírodních éterických olejů - což je velmi podobné, s ekocertifikací 🙂
Kdo nechce utrácet, DM i Rossman mají svou šetrnou řadu, olejíček podle mě stačí i jednosložkový, jakýkoliv za studena lisovaný - já miluju "svůj" Saloos a jejich měsíčkový miminkovský. Mažu i teď břicho (pěstícím a měsíčkovým), moc příjemné.
Já také nebudu kupovat žádnou speciální kosmetiku pro miminko a když, tak určitě nějakou přírodní buď z DM nebo Rossmann nebo kokosový olej, ten máme doma běžně. Syn i dcera jako miminka měli sklony k ekzémum, takže je nechci patlat žádnou chemii.
Já mám pro mimco s Dm Alverde, mají i krem do mrazu, ted na bříško používám Alverde olejíček a super. ....Ještě jsem dostala nějaký mléko a něco od značky Mixa to moc neznám...a ted jsem koupila néjakej Persil pro miminka a atopikou čo je manžel a musím říct že pere super 😊
No,tak krém do mrazu pro miminko nemám. Moc jsem ho nevedla ani když byli kluci malí. Ale oni měli první zimu ve víc jak půl roce. Tak nevím co pro novorozence.
@michaelarei já peru snad odjakživa v Persilu sensitive. Mám teda i Lovelu,ale tou jsem prepirala zatím jen poděděné oblečky, čisté.
@andelka Jo ten je taky super tenhle je nějakej novej tak jsem chtěla vyzkoušet a vzala jsem ho a zatím fakt paráda ...Já mněla holku v listopadu a krem jsem ji dávala mala hodne citlivou tu pokožku a byla pak takova červena flekata jak jsem dávala krem dobrý..tak ho ted mám. .😊
@michaelarei nový jo? Tak ten jsem nezaregistrovala. Ale já peru často,takže časem budu zas něco kupovat. Takže DM alverde..tam chodím,tak vyzkouším.
@andelka Jo jen nevím zda ho mají i u nás Já kupuju v Německu je tam napsáno Persil sabao azul a branco ..Jo alverde určíte v dm mají celou řadu pro miminka a super, švagrova používa a chvali 😊

@jessulka mám iPhone X 🙂 v tom je různých aplikaci na úpravu fotek a rovnou to i vyfotí s tim černým pozadím. Tak jsem zkousela 🙂)